Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקר: להיכן אתם מכוונים את הבמה שלכם ברכב -

לאמצע הדשבורד או מול ההגה, אולי היכנשהו באמצע?

רחוק מעבר לשמשה הקדמית, לצידי הנוסעים, או שאתם מעדיפים בכלל סאונד שמגיע מאחורה?

וכמובן לציין כיצד אתם מגיעים לתוצאה הרצויה (טיים קורקשן, עם או בלי בי-אמפ, פייד\באלאנס, פילטרים על חלק מהרמקולים, הפיכה חשמלית של הפאזה, הזזה וכיוון של הרמקולים לכיוונים שונים ברכב, פודים, בניות, וכו').

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

למה פתחת את הת'רד הזה :cry:. מתכון וודאי לת'רד באורך הגלות (בעצם, זה לא רע).

את המערכת הקודמת כיוונתי כלפי מרכז השמשה. גם המערכת הנוכחית תכוון לשם.

עם זאת אף פעם לא קיבלתי עומק או רוחב, אבל אהבתי לשמוע את הזמר עומד "ממול", לא עניין אותי איפה נמצא הכינור ואיפה התוף מרים.

המידוופרים היו מכוונים כלפי הרגליים ועם הטוויטרים שיחקתי קצת, אך בעיקרון שניהם עמדו על הדש ומכוונים כלפי האוזניים.

הפאזות היו חשמליות נכונות והתבצע משחק רק עם הטיים-אליימנט. כמובן שבי-אמפ :-P

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

באמת הולך להיות ת'רד ארוך :wink:

הבמה שלי מכוונת באמצעות פאזות בלבד.

טויטרים ON EXSIS

מידוופרים בזוית לא גדולה כלפי המנורה.

כרגע אני מנסה להיתמודד עם ה RAINBOW EFFECT.אך יש בעיה לעלות את הטויטרים יותר גבוה.

הזמר נמצא מולי (הגה) וגבוה וככול שמתרחקים מהמרכז היא יורדת בגובה.

חסר עומק, ורוחב במיוחד בצד השמאלי.

פורסם

אם כל הכבוד, אני בספק שליותר ממספר אנשים בפורום (ואני מודה שאני לא אחד מהם) ישנה במה "אמיתית" עם מיקומי כלים/ זמר במרכז עומק רוחב וכ"ו, נושא של תרד כזה נראה קצת ציורי ולא מציאותי. בכל זאת, אצלי כיווני הבמה הם באמצעות פאזות , כאשר טוויטרים מכוונים לאזניים, רמקולים במיקומים מקוריים והנחתה של טוויטר שמאל בשני דציבל באמצעות הקרוס שלו.

בשיפוצים

פורסם

חיבור של טויטרים ווופרים לא דרך הקרוס, אלה חיבור 2 ערוצים לטויטרים ו 2 לוופרים וכל החיתוכים הנעשים דרך ה HU או המגבר.

פורסם

אני מנסה מכוון כלפי השמשה הקדמית ממש מול הראש של הנהג.

משיקולי נוחות התקנה, הרמקולים ממוקמים בדלתות, טוויטר ימין מכוון לנהג ושמאל לנוסע.

אני משתמש במחשב (Carpc) ע"מ לכוון מרחק וזווית של כל רמקול ברכב מראש הנהג.

לעיתים אני מפעיל רמקול סנטר (fullrange mono) חלש כדי למרכז את הבמה.

הרמקולים הקדמיים חתוכים די נמוך (80hz) וכנ"ל הסאבים כדי לקבל באס קדמי.

העוצמה של הסאבים מכוונת בדיוק לפני הנקודה שמתחילים להרגיש שיש סאב מאחורה.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני לא מכוון במה , אני פשוט מקשיב למוסיקה .:wink:

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני מוכן להמר שאף אחד לא עושה במה אמיתית , ואני גם מוכן להמר שאם מישהו בארץ יודע לעשות במה כמו שצריך זה רק שמעון מסאונדסטורם

לשם גילוי הוגן אני לא מכיר את הבנאדם , לא עשיתי אצלו התקנה (למרות שכאסדר את מכוניתי ואת המערכת אני מתכוון לעשות ) , ואין לי שום אינטרס בנושא .

אבל אין שום אפשרות לדעת כיצד להוציא במה , אלא אם כן נבחנת ע"י שופטים שיודעים מה זה במה כי שפטו בחו"ל , והוא היחיד שאני יודע עליו שזכה כמה פעמים במקום ראשון .

אז או שתלכו לחו"ל ותמצאו מקצוען תחרויות SQ או שתגשו אליו ותשלמו

ודרך אגב יש המון מאמרים על זה בפורומים בחו"ל והרבה רמזים אבל משום מה , גם אלו שמשתמשים בהם לא מצליחים לשחזר במה כמו המקצוענים שייעצו להם

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אצלי - המצב הולך להשתנות בקרוב לשלושה חלקים בטרי-אמפינג

כרגע - בי-אמפינג

מידוופרים חתוך בין 80 הרץ ל2 קילו - יישרים אחד מול השני בתחתית הדלתות על פוד מפיבר.

טוויטרים - חיתוך 2 קילו ומעלה כאשר הימני מכוון און אקסיס לחלוטין לגובה הראש. השמאלי מכוון למרכז השמשה גובה הראש.

תיקון זמן - טיקון זמן זעיר בין ארבעת הרמקולים.

תוצאה במה ממורכזת, יש פוקוס ויש גובה תקין. הצד הימני קצת יותר "עשיר" מהצד השמאלי אבל יש גם הבחנה טובה מאוד בין ימין למרכז לשמאל.

רוחב במה לדעתי צר מהרצוי והמרחק של הכלים מהראש מצטייר לי איפשהו בין הדש לשמשה הקדמית.

- הבעיה - הדיעה שלי לא מאה אחוז אובייקטיבית, לא קיבלתי חוות דעת מאנשים אחרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני מוכן להמר שאף אחד לא עושה במה אמיתית , ואני גם מוכן להמר שאם מישהו בארץ יודע לעשות במה כמו שצריך זה רק שמעון מסאונדסטורם

לשם גילוי הוגן אני לא מכיר את הבנאדם , לא עשיתי אצלו התקנה (למרות שכאסדר את מכוניתי ואת המערכת אני מתכוון לעשות ) , ואין לי שום אינטרס בנושא .

והוא היחיד שאני יודע עליו שזכה כמה פעמים במקום ראשון .

אז או שתלכו לחו"ל ותמצאו מקצוען תחרויות SQ או שתגשו אליו ותשלמו

פשששש יופי יהודה, כל מה שנשאר לך זה לירוק החוצה את נוזלי הגוף של שמעון.

אתה לא מכיר את הבן אדם, לא עשית אצלו התקנה, אבל אתה מהמר כי רק הוא עושה במה כמו שצריך.

ואני, כמו תומר, אני נהנה מהמוזיקה.

אם הייתי מנסה לשבור את הראש על במה בריאה, לא הייתי מצליח ליהנות ממנה.

פורסם
אני לא מכוון במה , אני פשוט מקשיב למוסיקה .:wink:

תומר

אותו הכנ"ל לגבי. לא ניסיתי לעשות במה, וגם אם תהיה לי האפשרות לשחק עם זה עם רכיבים יותר רציניים ממה שיש לי עכשיו אני לא יעשה את זה, כי לטעמי זה פשוט מיותר. שמתי מערכת באוטו בשביל לשמוע מוזיקה ולהנות ממנה, לא בשביל למרכז במות וכיוצא בזה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

BASSBOOST ויהודה, אני לא יודע אם מה שרשמתם בא מהתפלצנות או סתם מהתנשאות, אבל תרשו לי לתקן את שניכם.

הרבה אנשים לא יודעים מה זה במה כי הם בחיים לא חוו דבר כזה. בנוסף אני יכול להסכים אתכם שב 99.9% מהמכוניות באמת אין במה. זמר "שעומד על הדשבורד" זו לא במה. כששומעים גיטרה בצד שמאל ומתופף בצד ימין זו לא במה.

הת'רד הזה לא פלצני ולא לא מציאותי. הרמה בארץ עלתה, יש מכשירים מתוחכמים היום שמציעים הרבה פיצ'רים שלא היו במכשירים עד לפני 5 שנים. אנשים היום מבינים שאפשר לשפר את איכות השמע ברכב בזכות שימוש באותם מכשירים ופיצ'רים.

אז אולי לבמה מושלמת עדיין מרבית האנשים לא הגיעו, אבל כבר מזה שאנשים מבינים מה זאת פאזה, מה זה טיים קורקשן ומה זה AXIS - שהחיינו.

הרמה והידע בארץ רק צוברים תאוצה. כיף לקרוא ת'רדים כאלה ועוד יותר כיף זה להגיע למפגש ולשמוע יותר ויותר אנשים "מקללים".

לא צריך להתנשא על מי שלא מבין מה זה במה או עומק או "אפקט הקשת". כן אפשר להסביר ולפתח על זה דיון ענייני ובוגר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פשששש יופי יהודה, כל מה שנשאר לך זה לירוק החוצה את נוזלי הגוף של שמעון.מצחיק ומעליב ולא יפה להשתמש בביטויים כאלו , יש לך בעיה אם אמונתי בשמעון יפה , זו זכותך

אתה לא מכיר את הבן אדם, לא עשית אצלו התקנה, אבל אתה מהמר כי רק הוא עושה במה כמו שצריך.

במה כמו שצריך באמת זו במה שמשתרעת מהדופן השמאלי ועד הימיני , כשאתה מרגיש אותה שהיא מחוץ למכונית על מכסה המנוע ולא בתוך הזגוגית הקדמית . במה טובה באמת בהיא כזו שגם במושב הנוסע יש במה . אבל את כול זה אתה אמור לדעת כי הרי בתרד שדיברו על תחרויות אממה אתה אמרת שהתחרית , וזו במה של תחרויות

ואני, כמו תומר, אני נהנה מהמוזיקה.

אם הייתי מנסה לשבור את הראש על במה בריאה, לא הייתי מצליח ליהנות ממנה ולכן אתה מדבר כמו שאתה מדבר ? האם זה משנאת שמעון או מקינאה ? או שנאה אליי?.

ולאיתמר לא הייתה שום התנשאות , אי אפשר ליצור במה כזו כמו שתיארתי אלא אם כן אתה משתתף בתחרויות ורואה למה אתה לא מקבל את מלוא הנקודות , ופה בארץ האדם היחיד שאני יודע עליו שהשתתף וזכה זה הוא , אז אולי הוא לא יכול לבצע את זה כמו שתיארתי (אצטרך לבדוק ) אבל בנתיים אני לא מכיר מישהו אחר שיכול להתקרב לזה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...