Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המכוניות האיטיות ביותר!!-"דיון"...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין על רכבי הת"ש של הנגדים הלא מקומבנים של פעם:

ריקשה, ומחליפתה - הסובארית.

נסיעה בסוברית עמוסה בקיטבגים עם סרס"פ רדום על ההגה בכבישים מפותלים הייתה אחת החוויות המוזרות יותר שהיו לי.

בהחלט אני חושב שהסובארית לוקחת את המקום הראשון ...

לחבר שלי יש כזו, הרכב לא עובר את ה-80 גם בירידה !!! מנוע 1000 סמ"ק דיזל אבל היא דיי קלה, זוויות גלגול מטורפות שמורגשות גם בסיבובים ב-20 קמ"ש ...

כיום הרכב החדש הכי עגלה שיש זה הברלינגו, 20 שניות אפס למאה, עכשיו אני מבין למה אין גרסא אוטומטית :shock:

שהרכב הוא דיזל? לא ידוע לי על סובארית דיזל. אבל אולי אני טועה.... עד כמה שאני יודע אין סובארו דיזל. לא בחדשות ולא בישנות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי (ואשמח לתיקון אם זה לא נכון) נועדו לגשר על המרווחים בין ההילוכים כשהמשאית עמוסה.

לדוגמה, במשאית עמוסה בעלייה לא ניתן לזנק בהילוך ראשון, כי לא יסופק מספיק מומנט לגלגלים, לכן מזנקים ב 1/2 או 1/4 הילוך. כשנצברת מהירות (5 קמ"ש או משהו כזה) והנהג מעוניין להחליף להילוך ראשון, הוא יתקל במרווח גדול מדי בין ההילוכים, שלא יאפשר למנוע להשאר בתחום האפקטיבי ולכן הוא יעלה בעוד 1/2 או 1/4 הילוך וכן הלאה.

לעומת זה, כשהמשאית ריקה, ניתן לזנק בהילוך 2 בלי בעייה.

אריאל :)

פורסם
למיטב ידיעתי (ואשמח לתיקון אם זה לא נכון) נועדו לגשר על המרווחים בין ההילוכים כשהמשאית עמוסה.

לדוגמה, במשאית עמוסה בעלייה לא ניתן לזנק בהילוך ראשון, כי לא יסופק מספיק מומנט לגלגלים, לכן מזנקים ב 1/2 או 1/4 הילוך. כשנצברת מהירות (5 קמ"ש או משהו כזה) והנהג מעוניין להחליף להילוך ראשון, הוא יתקל במרווח גדול מדי בין ההילוכים, שלא יאפשר למנוע להשאר בתחום האפקטיבי ולכן הוא יעלה בעוד 1/2 או 1/4 הילוך וכן הלאה.

ועוד אני רוצה להוסיף כשהמשאית ריקה לא צריך 1/4 הילוך ואפשר להשתמש רק בחציאים ושלמים...

במשאית יש ידית הילוכים עם שישה כניסות כאשר על הידית יש כפתור שמשמש ל 1/2 ו 1/4 הילוך בקלאץ' צריך להשתמש רק במעבר משלם לשלם...

זה מה שהבנתי משיחה עם נהג משאית בכל אופן מחר אני אשאל את אבא שלי וייפרט יותר על נהיגה במשאית אם יהיה ביקוש (אבא שלי לא נהג משאית בהווה אלא הוא היה נהג משאית כבד 15טון+ בצבא)

פורסם

המכונית האיטית....

פורד סיירה 1.3 ליטר

ובכלל כל המשפחתיות הגדולות ("מנהלים") של שנות השמונים,

שיש להן מנועים קטנים כמו זה...

יובל

פורסם

ועוד אני רוצה להוסיף כשהמשאית ריקה לא צריך 1/4 הילוך ואפשר להשתמש רק בחציאים ושלמים...

במשאית יש ידית הילוכים עם שישה כניסות כאשר על הידית יש כפתור שמשמש ל 1/2 ו 1/4 הילוך בקלאץ' צריך להשתמש רק במעבר משלם לשלם...

זה מה שהבנתי משיחה עם נהג משאית בכל אופן מחר אני אשאל את אבא שלי וייפרט יותר על נהיגה במשאית אם יהיה ביקוש (אבא שלי לא נהג משאית בהווה אלא הוא היה נהג משאית כבד 15טון+ בצבא)

כן! כן! יש ביקוש!

תמיד תהיתי על עניין החצאי הילוכים...

וגם תשאל אותו למה צריך יותר מהילוך רוורס אחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אין על רכבי הת"ש של הנגדים הלא מקומבנים של פעם:

ריקשה, ומחליפתה - הסובארית.

נסיעה בסוברית עמוסה בקיטבגים עם סרס"פ רדום על ההגה בכבישים מפותלים הייתה אחת החוויות המוזרות יותר שהיו לי.

בהחלט אני חושב שהסובארית לוקחת את המקום הראשון ...

לחבר שלי יש כזו, הרכב לא עובר את ה-80 גם בירידה !!! מנוע 1000 סמ"ק דיזל אבל היא דיי קלה, זוויות גלגול מטורפות שמורגשות גם בסיבובים ב-20 קמ"ש ...

כיום הרכב החדש הכי עגלה שיש זה הברלינגו, 20 שניות אפס למאה, עכשיו אני מבין למה אין גרסא אוטומטית :shock:

שהרכב הוא דיזל? לא ידוע לי על סובארית דיזל. אבל אולי אני טועה.... עד כמה שאני יודע אין סובארו דיזל. לא בחדשות ולא בישנות.

אכן טעות שלי, קבל תיקון ...

לסובארית היה מנוע 1000 סמ"ק בנזין מהג'אסטי (אבל יכול להיות שעבר שינוי אופי לאופי מסחרי) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האוטו הכי איטי שיצא לי לנהוג עליו הוא סיאט איביזה 89' 900 סמ'ק.

הרכב עגלה אמיתית גם עם מנוע חדש, כדי שהאוטו יזוז המנוע צריך לצרוח.

זה אוטו שחייבים לנהוג עליו בפול-גז כל הזמן אחרת אתה מעקב ת'תנועה :wink:

לירן

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לא ניסיתם דה-שבו עם מנוע 425 סמ"ק...

גם אופל אסקונה 1.3 אוט' הייתה עגלה אמיתית.

אבל האמת הכי איטי הוא האוטו של השכן שלי.

לבחור יש חולשה למכוניות חלשות - דה שבו , אח"כ סובארו רקס (600) , אח"כ סוברית 600 , והיום יונדאי אטוס.

הבעייה היא לא אצל המכוניות. האיש פשוט עוד לא העביר בחייו להילוך רביעי :!:

בכל פעם שאני נוסע הבייתה (כביש בן 9 ק"מ עם בערך 322.54 מ' קו מקווקו) ורואה פקק אדיר משתרך לאיטו , זה אחת משתיים :

1. שוב אחד הזקנים מהמושבים בסביבה יצא לטיול עם הסוס והעגלה באמצע הכביש.

2. השכיין חוזר מהעבודה , ו-8000 נהגים יושבים בכסא אדומים מכעס ולא יכולים לעקוף. :?

פורסם

אני מחזיק בתפיסה כזו: אין מכונית איטית, יש נהגים איטיים. :evil:

ברציניות, הדברים שנדרשים לכל בן/בת אדם כדי להוצי רישיון נהיגה (ולהחזיק בו כל החיים) הם קצת זכרון (כדי לעבור תאוריה), ומעט קואורדינציה (כדי לעבור טסט בלי להתבלבל עם הידיים והרגליים). וכמובן, לא שכחתי, ראייה מספקת. רגע, אבל איפה נגיד מהירות התגובה!? זהו ברוב המקרים הסבר לנהיגה איטית. כושר לאבחן מצב בכביש מהר ונכון, או ליתר דיוק ליקוי בכושר הזה גורם לחלק מנהגים להוריד מהירות בהתאם, כדי להתמודד עם המצב ושינוייו.

יש גם סיבה אחרת. "סטינגה" שלנהוג לאט זה לנהוג בטוח. לקח לי הרבה זמן להסביר לאישתי (שאפרופו אין לה רישיון נהיגה, אבל לא נגמר מאגר העצות לנהיגה נכונה) שלנהוג צריך לפי המצב בכביש ובהתאם לחוק ולא לפי הכלל המפוקפק הנ"ל.

ועוד דבר מרגיז. אם כבר לנהוג לאט, אז למה, לעזאזל, בנתיב שמאלי?! :x פונה שמאלה? איפה שמאלה? בצומת גלילות? אבל אנחנו עוד בנתניה! למה לעבור על החוק, להרגיז סתם את הנוסעים מאחורך ולגרום להם להבהב לך עם האורת הגבוהים? למה?...

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

אתה יודע/זוכר סיבות להופעת המכונית הזו בארץ? :) הסיבה לכך היא חוכמת מנהיגי מדינתנו. לפי תקנות המס והמכס אז היתה מדריגה במיסוי מכוניות לפי נפח מנוע. הסבירו את השטות הזו בזמנו ע"י צורך בחיסכון בדלק בלה, בלה, בלה... (לא נזכיר באיזו מכוניות נסעו אז יזמי התקנון הזה). החל מנפח מנוע 1,300 סמ"ק מס עלה משמעותית מאוד. שמעתי (לא יודע אם זה נכון) שאסקונה 1.3 נועדה לשוק הישראלי בלבד, תודה לאופל על התחשבותם!

עוד מסתובבות אסקונות 1.3 בארץ הפולאה הזו? או שכולן כבר הגיעו סופית למקום המיועד להם מלכתחילה, למזבלה...

ט.ל.ח.

פורסם

אוי, אוסקר, גם אני מת על חסרי הרשיון שחייבים לתת עצות והערות על

הנהיגה שלך.. :wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
אוי, אוסקר, גם אני מת על חסרי הרשיון שחייבים לתת עצות והערות על

הנהיגה שלך.. :wink:

מוכרים לך הדיאלוגים הבאים? :)

- (צרחה) תזהר!!!

- :o ממה להיזהר?.. מהאוטו ההוא? יש לו "עצור", הוא עצר...

- אבל הוא נסע!..

- הוא בסה"כ התחיל להתקדם כדי להגדיל את שדה הראיה... את רואה שהשיחים (תודה לעיריה!) קצת מסתירים לו? היה לי קשר עין עם הנהג...

- אבל בכ"ז תזהר... (חייבת לומר את המילה האחרונה, ניחא)

או לפי נושאה הדיון...

מאיץ מהרמזור...

- סע לאט בבקשה!...

- אבל עוד לא הגעתי אפילו ל-70 קמ"ש כאשר מותר פה 90...

- אתה לא חייב לעקוף את כולם!..

- אבל לא עקפתי את אף אחד... התחלתי לנסוע מהרמזור...

- אתה בכלל נוהג מהר... (שוב, לא משנה מה, העיקר לומר את המילה האחרונה...)

בקיצור, לא צריך רדיו באוטו, יש בידור חינם... :)

ט.ל.ח.

פורסם

אתה יודע/זוכר סיבות להופעת המכונית הזו בארץ? :) הסיבה לכך היא חוכמת מנהיגי מדינתנו. לפי תקנות המס והמכס אז היתה מדריגה במיסוי מכוניות לפי נפח מנוע. הסבירו את השטות הזו בזמנו ע"י צורך בחיסכון בדלק בלה, בלה, בלה... (לא נזכיר באיזו מכוניות נסעו אז יזמי התקנון הזה). החל מנפח מנוע 1,300 סמ"ק מס עלה משמעותית מאוד. שמעתי (לא יודע אם זה נכון) שאסקונה 1.3 נועדה לשוק הישראלי בלבד, תודה לאופל על התחשבותם!

עוד מסתובבות אסקונות 1.3 בארץ הפולאה הזו? או שכולן כבר הגיעו סופית למקום המיועד להם מלכתחילה, למזבלה...

ותיזכר לדראון עולם גם הסיירה 1.3...

לאסקונה דווקא הייתה גרסת 1.3S שהייתה חזקה יותר, לא?

• תוכן חדש...