Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם הרהורים ככה בסיום יום עבודה.

יש לי הכנסה ממוצעת של 4.5K - 5K שבתקווה בחודשיים הקרובים תתקרב יותר לממוצע של 5K.

יש לי חסכון כרגע של 20K.

אני שוקל לעשות צעד די גדול בחיים ולקחת משכנתה (אבא יעזור בהתחלה - יש לי כביכול 20K אצלו בחשבון) - לקנות דירה ולהשכיר אותה.

ככה למעשה אני אשלם חלק קטן יחסית מהמשכורת על הדירה, התשלום של השכירות ישלם את שאר המשכנתה.

כך למעשה יהיה ברשותי דירה בעוד נאמר 8 שנים (תלוי איזה גודל דירה וכו').

לא משהו מסובך, אני מניח שיש מלא אנשים שעושים ככה.

אני כרגע בן 20, גר עם ההורים. לא רע לי יותר מדיי, הבעיה שאני לא יודע מה אני רוצה מהחיים.

אופנוע \ אוטו \ דירת חדר \ לגור בחו"ל.

כעקרון שווה לי לחכות לראות מה לעשות - הבעיה שככל שאני מחכה - אני למעשה "מפסיד" (בכך שאני לא מרוויח) כסף.

אני בכלל שקלתי לעבור לחו"ל די ברצינות, אבל שמעתי על הרבה שממש לא הצליחו וחזרו לארץ עם פחות כסף.

אני סתם פונה אליכם לקבל דעות בייחוד בידיעה שיש פה כמה שכבר עברו את השלב הזה בחיים וחלק אפילו עם משפחה.

אלעד

פורסם

למה שלא תסגור את הכסף בתוכנית חיסכון טובה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חסכון לא מייצר כסף כמו שכ"ד.

כרגע אני חוסך - לא נכנס יותר מדיי לחשבון שלי, אבל סכום מכובד מהמשכורת שלי מופרש לחסכון (פק"מ?)

מאז שאני זוכר את עצמי אני חוסך (מגיל 16 - אם זה הקטנוע שקניתי, ואז אופנוע, ואז סיטרואן, ואפילו את היונדאי לנטרה שמשרתת היום את המשפחה - אפילו שאני היחיד שנוהג).

השאלה היא - למה?

אני לא באמת צריך בית, אני סה"כ רוצה להנות מהחיים - הבעיה שאני חושב יותר מדיי על העתיד, ואז חושב על כמה זה מיותר לחשוב על העתיד כי אני יכול להדרס שאני יוצא מהבית.

מי בא איתי לאוסטרליה \ אטלנטה?

פורסם

בא נתחיל מזה שדירה להשקעה זה לא גליק כזה גדול , אלא אם כן יש לך מישהו נדלניסט טוב שמוצא לך משהו , התשואה על דירה היא בסביבות ה 3-4% והיום (אם אני לא טועה) הריבית של המשכנתא נעה בסביבות ה4-5% אולי יותר , תוסיף ביטוח על הדירה ועוד ירקות ואתה מגיע לכך שלקנות דירה להשקעה ולקחת משכנתה זה לא שווה .

אז אם אתה לא סגור לגבי לחיות בארץ ואתה רוצה לקנות דירה שלא תצטרך לשכור לא כדאי להכנס לזה

לגבי ירידה מהארץ . אם אין לך מקצוע מיוחד תקח בחשבון שבחו"ל אולי מרוויחים יותר אבל יש עלויות ורוב אלו ששמעתי עליהם עובדים שמה הרבה יותר קשה וחיים פחות טוב ממה שיכלו בארץ . כמובן שיש להם אלקטרוניקה ומכוניות שלא יהיהו לך אבל איכות החיים שלהם נמוכה

להפסיד מזה שלא מרוויחים כסף ? תקח את הכסף ותשקיע בקרן שמתמחה באג"חים וכ5-10% מהכסף בקרן מנייתית חריפה וזהו

וכך תוכל להמתין ולדעת מה אתה באמת רוצה לעשות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בוא אני אספר לך ידידי משהו שאתה כנראה עוד לא יודע.

דירה ממוצעת באזור שיש ביקוש לשכירות תעלה לך 250$K כלומר לפי שער 4.229*250=1057000 עיגלתי עמה אגורות.

איפה מס רכישה שאתה משלם למדינה?איפה העו"ד שינסח לך את ההסכם רכישה?איפה עוד אלף ואחת דברים ואתה כמו כלום מגיע לעוד 50K₪.נניח שאתה עומד על מיליון ומאה אלף שקל.

להרוויח מהשכירות הזאת אתה לא תרוויח כי ישלמו לך נגיד 700$ על דירת 4 חדרים אבל אתה תשלם לבנק 5% שנתי וזה עוד בלי כל העמלות בסך כמה אלפי שקלים על קבלת המשכנתא,אני לא מציין אותם כי זה לא רלוונטי ברגע שמדובר בסכום כזה אבל כדאי לזכור גם את העניין הזה.

אתה בסרט שכל השנים האלה שתשלם משכנתא לבנק ועוד 20 שנה נגיד תסיים את התשלום תרוויח פתאום את כל ההשקעה שלך בדמותה של דירה שכבר חיו בה לא יודע כמה אנשים אבל אתה "הרווחת" דירה בת 20....

תאמין לי שאף אחד לא יתן לך משכנתא בלי לפחות 10% מסה"כ המשכנתא!

20K ₪ יכול להספיק למטבח טוב :)

בהצלחה.

פורסם

אני יכול לסדר לכם מעט את הנושא:

דירת 3 חדרים בב"ש באיזורים של האונברסיטה עולה 35-50 אלף דולר

בשביל לקחת משכנתא, צריך 20% מערך הדירה ככה שאת הכסף יש לפותח השרשור.

אבל (וזה החלק המבאס): בשביל שמישהו ידבר איתך על משכנתא, אתה צריך להיות בן 27 או נשוי, אני כבר חצי שנה מחפש מישהי שמוכנה לשרוף 24 שעות מהחיים ולשנות סטטוס בת.ז ל"גרושה" במקום "רווקה".

לכל הליצנים שאמרו על חסכונות:

300 אלף ש"ח מניבים 3% שנתי, בחודש זה 1000 ש"ח מחורבנים אולי מעט יותר, בכסף הזה אני יכול לקנות בית בב"ש ולהשאר עוד עם עודף טוב לאיזה אוטו חדש, להשכיר שם את הדירה יכניס 2000 ש"ח לא פחות.

בקיצר, זה ההשקעה הכי טובה שיש, למרות שאני כרגע חושב בגדול יותר: אדמה בשביל לבנות...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה אמור להיות חישוב פשוט של תשואה שנתית - כמה ריבית אתה משלם בחודש, כמה תיקונים יש לך (אתה אחראי לרוב התיקונים בדירה), תוסיף חישוב של X חודשים ריקים בשנה (בוא נהיה אופטימיים ונאמר שיהיה רק חודש ריק בשנתיים), אגרות ושכר טרחה לעו"ד (עולה כסף לקחת משכנתא, הרבה כסף) וכו' וכו'.

בקיצור, אם אחרי כל זה אתה מצליח להגיע לתשואה של כ10% - מצויין.

אם לא - תשקיע את הכסף בקרן הון סיכון טובה, אני עושה את זה כבר 6 שנים (מאז שהבועה התפוצצה), חוץ מהשנה הראשונה בה הרווח שלי היה "רק" 6%, יש לי יותר מ10% רווח כל שנה.

פורסם

עבר הרבה זמן מאז עשיתי את החישוב הזה, אז בוא נלך על "בערך":

נניח שתיקח הלוואה של 200,000 ש"ח עבור דירת סטונדטים בב"ש.

נניח ותפרוש על גבי עשר שנים. זה יוצא 20,000 לשנה, שזה כ1650 ש"ח לחודש, או כ-400 דולר.

נניח ותשכיר ב500 דולר לחודש.

מה שיוצא זה שהרווח שלך לחודש הינו 100 דולר. זה צריך לכסות את עלויות המשכנתה (לא זול בכלל), עו"ד, מסים כאלו ואחרים, וטיפולים בדירה (דברים מתקלקלים, ואתה תהיה חייב לתקן אותם).

כל זה בהנחה שיהיו לך שוכרים באופן קבוע - אם לא תצליח להשכיר את הדירה מסיבה כזו או אחרת, התשלומים ייצאו מהכיס שלך.

לכל מי שמבין בתחום יותר ממני (וזה לא מעט אנשים בכלל) - החישובים האלו הם מאוד כלליים, ובאו רק כדי להמחיש את המצב.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הצעתי שונה קצת מהחברים לפניי.

כמו בכל דבר בחיים כדי להצליח בו צריך ללמוד אותו. אז אולי שווה להשקיע את הקסף בקורס שמתתאים לך.

רוצה לקנות דירה - קח קורס בנדל"ן

רוצה שוק ההון - ישנם קורסים בשפע - ברוקרים פרטיים לפעמים נתנים קורס חינם למי שפותח חשבון

בהצלחה

פורסם

דירת 3 חדרים בב"ש באיזורים של האונברסיטה עולה 35-50 אלף דולר

בשביל לקחת משכנתא, צריך 20% מערך הדירה ככה שאת הכסף יש לפותח השרשור.

אבל (וזה החלק המבאס): בשביל שמישהו ידבר איתך על משכנתא, אתה צריך להיות בן 27 או נשוי, אני כבר חצי שנה מחפש מישהי שמוכנה לשרוף 24 שעות מהחיים ולשנות סטטוס בת.ז ל"גרושה" במקום "רווקה".

300 אלף ש"ח מניבים 3% שנתי, בחודש זה 1000 ש"ח מחורבנים אולי מעט יותר, בכסף הזה אני יכול לקנות בית בב"ש ולהשאר עוד עם עודף טוב לאיזה אוטו חדש, להשכיר שם את הדירה יכניס 2000 ש"ח לא פחות.

בקיצר, זה ההשקעה הכי טובה שיש, למרות שאני כרגע חושב בגדול יותר: אדמה בשביל לבנות...

אתה מדבר על תשואות ברוטו.

קודם כל תכנית חיסכון הכי סולידית שיש נותנת 4.5% צמוד. אתה מדבר במקרה הכי אופטימי על תשואה של 6% שאם אתה מוריד את מה שאתה משלם לבנק אתה נשאר עם אחוז אחד בלבד. עכשיו מהאחוז הזה אתה צריך לסייד את הדירה לשפץ, לפרסם, לשלם לפעמים למתווך, לשלם לועד הבית עבור שיפוץ חזית הבנין, להחליף דוד שהתפוצץ, לסדר נזילה בברז המטפטף לבטח את הנכס (עבור המשכנתא) וכו'.

לא עדיף 4.5% בטוחים ביד על פני 1% על העץ (ואם אתה רוצה להעלות את רמת הסיכון לרמה של בעלות על דירה לך לקרנות מנייתיות והתשואה יכולה להיות הרבה יותר גבוהה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דירת 3 חדרים בב"ש באיזורים של האונברסיטה עולה 35-50 אלף דולר אתה יודע כמה אנשים רכשו דירות בדיוק בגלל זה והפסידו

300 אלף ש"ח מניבים 3% שנתי, בחודש זה 1000 ש"ח מחורבנים אולי מעט יותר 750 ש"ח אם כבר, בכסף הזה אני יכול לקנות בית בב"ש ולהשאר עוד עם עודף טוב לאיזה אוטו חדש, להשכיר שם את הדירה יכניס 2000 ש"ח לא פחות.בטוח , ומספיק שמישהו יהרוס לך את הדירה ותצטרך לשפץ ולא תספיק לפני שנת הלימודים וכבר הרווח יורד , מה עוד שלפני כול שנה עליך לבדוק שלא צריך לצבוע ולתקן , ואלו בתים ישנים . בקיצר אם הכול היה כ"כ זוהר הרבה כרישים אמיתיים היו עושים את זה .

בקיצר, זה ההשקעה הכי טובה שיש, למרות שאני כרגע חושב בגדול יותר: אדמה בשביל לבנות...אתה מתכנן להיות קבלן ?

צאו מהסרט הזה . אין דבר כזה להתעשר סתם . ולאלו שחושבים על הבורסה אז אגיד לכם משהו אחד , כול מקצוען אמיתי שרף הרבה כסף לפני שנהיה מקצוען , ובשביל להרוויח באמת אתה חייב שיהיה לך סכום נזיל שאתה לא צריך אותו (בשביל השקט הנפשי) של לפחות 100K ע"מ שתוכל לפזר סיכון בצורה מיטבית ולהרוויח לא משנה מה קורה .

כסף בד"כ הולך לכסף

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...