Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אזעקה ברכב של clifford אשר הפסיקה לעבוד.

אחרי שהשארתי את האורות ברכב דולקים כמה שעות ולא התנעתי שבוע,המצבר שבק חיים.

ניסיתי להניע,אין כלום.האזעקה לא מגיבה לשלט אבל נורית הבקרה ברכב דלוקה באדום כרגיל.

התנעתי בעזרת כבלים וכל המערכות חזרו לעבוד כרגיל מלבד האזעקה של מגיבה לשלט וגם

נורית הבקרה ברכב כבתה. אפילו הקיט פתיחת תא מטען לא מגיב מהשלט(הוא עובר דרך האזעקה).

כרגע אין שום בעיות התנעה.

למישהו יש רעיון מהיכן נובעת הבעיה פה?

פורסם

יש לבצע ריסט לאזעקה. בדכ זה פותר את הבעיה, לעיתים רחוקות נגרם נזק כתוצאה מחיבור כבלים ו/או החלפת מצבר באופן שאינו ראוי (מבחינת האזעקה בכל אופן).

יש להגיע אל המוח. נתק אותו לדקה, לחבר חזרה. אם השלט לא יגיב אבל האזעקה מצפצפת, זה סימן טוב, אם כי יש לבצע לימוד שלטים מחדש לפי קוד 11 או קוד 13 דרך מתג ה VALET שהוא מניקל קטנטן מוחבא או לא בסביבת הנהג או מתחת באיזור הברכיים או באיזור ידית פתיחת תא המנוע.

תיכנות הקוד יש שיתבצע על ידי מי שמבין בזה.

יש אחכ להוציא את המפתחות, לסגור את הדלתות, ולא לנעול עם השלט , להמתין, לא לעשות כלום, שוב , לא לגעת בשלט. יש לוודא שהרכב אינו ננעל לאחר כחצי דקה עד דקה, אם כן, יש לבצע תיכנות מס' 5 .

אם מנעולי הדלתות ננעלות ו/או נפתחות עם הנעת הרכב ו/או כיבויו, ניתן לבטל בתיכנות אחר גם את פונקציה זו.

כשלב ראשון, נתק את מח האזעקה לדקה עד דקותיים, חבר שנית, ונקווה שיש לך מזל.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
יש לבצע ריסט לאזעקה. בדכ זה פותר את הבעיה, לעיתים רחוקות נגרם נזק כתוצאה מחיבור כבלים ו/או החלפת מצבר באופן שאינו ראוי (מבחינת האזעקה בכל אופן).

יש להגיע אל המוח. נתק אותו לדקה, לחבר חזרה. אם השלט לא יגיב אבל האזעקה מצפצפת, זה סימן טוב, אם כי יש לבצע לימוד שלטים מחדש לפי קוד 11 או קוד 13 דרך מתג ה VALET שהוא מניקל קטנטן מוחבא או לא בסביבת הנהג או מתחת באיזור הברכיים או באיזור ידית פתיחת תא המנוע.

תיכנות הקוד יש שיתבצע על ידי מי שמבין בזה.

1.המוח זו היחידה הקטנה שיושבת בתא הנוסעים ממש לפני מוט ההילוכים?

2.מאיפה אני יכול למצא דפית עם הקודים לאזעקה שלי בשביל לתכנת אותה מחדש?

3.למה משמש מתג הVALET?

פורסם

1. כנראה שממש לא, אם זה בגודל של קופסת סגריות (קצת יותר קטן ויותר דק) אז לא, זה הגלאי שטח. אתה יכול לזהות אותו גם על ידי שמגיעים אליו רק שלושה חוטים במקום תקע או שניים של בערך 20 חוטים.

2. קודם תגיע למצב שהיא מגיבה.

3. מתג הVALET משמש לצורך ניטרול האזעקה (ואז הלד של האזעקה שבדשבורד שבאוטו דולק קבוע כל הזמן לא כבה ולא מהבהב והשלט רק גורם לנעילה לפעול- פתיחה וסגירה) וגם משמש לצורך ביצוע תיכנות בדגמים מסויימים .

מאיזה איזור אתה? אם מאיזור חיפה, אשמח לעזור.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מאזור ת"א. אבל תודה בכל אופן.

אם ככה אז באמת מדובר בגלאי השטח והוא כן מגיב לתנועה מעליו (נדלקות נורות אדומה וירוקה)

ומתחבר אליו קונקטור עם 3 חוטים.

אכן יש מתג VALET בצד שמאל לברך,אבל הוא לא משנה כרגע כלום כי נורית האזעקה תמיד כבויה

והשלט לא מגיב.

היכן נמצא המח??

פורסם

כנראה איפשהו בין מעל לאיזור הפדלים של הרכב ולוח השעונים עד ימינה למרכז הגונזולה מאחורי הרדיו למשל (אם הקפידו בזמן ההתקנה) או קרוב לקיק פנל השמאלי.

לעיתים רחוקות, מאחורי המגירה בצד ימין, אבל נדיר.

קופסא שחורה בעובי של גלאי השטח עם קונקטור אחד או שניים בצבע לבן.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

או קיי תודה, כשאני אמצא את זה אני יעשה RESET ונעדכן.

חוץ מזה יש לך מושג מאיפה אני משיג דפית על איך לתכנת את האזעקה?

מתקיני אזעקות גובים תשלום על תכנות בכלל?

פורסם

אם אתה ניגש למתקין, וודא טוב טוב שהוא מכיר את התיכנות, ולא , שלא יגע. אבל רשמתי לך שקודם תבצע ריסט, אולי ההגדרות יתאימו לך.

אל תשאיר מפתח בתוך האוטו שלא ינעל עם המפתח בפנים.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מתעלק:

לאחרונה התקנתי ברכב (206 2003) דיבורית, עם חיבור של "מוח" הדיבורית למתח אחרי סוויץ' (קיים בדיבורית חוט sense).

לאחר ההתקנה שמתי לב למשהו מוזר (שללא ספק היה גם לפני, אך בזכות הדיבורית שמתי לב אליו)- הפעלת האזעקה מייצרת פולס מתח על קו הsense (כלומר-מתח לאחר הסוויץ') בכל פעם שנדלקים המאותתים. בנוסף- הפעלת אורות מצוקה (4 איתותים) גם היא מייצרת פולס בכל פעם שהמאותתים נדלקים.

(מה שאני רואה הוא שהטלפון בדיבורית נדלק וכבה- מרגיש כאילו הסוויץ' נפתח ונסגר).

החשד הראשון שלי הוא באג באזעקה (קוברה, שלט אפור עם קודן) או התקנה לקויה. למיטב ידיעתי- הותקנה ברכב ע"י לובינסקי לפני המסירה.

האם מישהו נתקל אי פעם בבאג דומה?

היכן מותקן ה"מוח" של האזעקה. אנסה לנתק אותו ולראות האם הדבר פותר את הבעיה (ברור לי שהרכב לא יניע. הכוונה לנתק רק בשביל לראות שזה מנטרל את הבעיה עם אורות המצוקה).

תודה,

תומר

פורסם

אם השלט הוא מסוג שלט קוד, זוהי אזעקה חד רכיבית, בתא המנוע , המח והסירנה הם יחידה אחתבתא המנוע.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה.

נמצאה הסירנה. אנתק אותה כשמזג האויר יאפשר לי לעבוד בנוחות.

מקווה שזו הבעיה (משער שזה גם אחד הגורמים לתופעות די מוזרות- כמו הפעלת לוח השעונים בפתיחת דלת וכו')

פורסם

ברור. הכוונה היא רק למטרות בדיקה.

הבעיה היא שדחפו אותה במקום בעייתי משהו- מאחורי המצערת החשמלית, מה שדורש לפרק אותה בשביל לגשת.

אני אנסה לבדוק מה קורה ברכבים אחרים מאותו סוג ואולי גם מול לובינסקי- שאחראים על ההתקנה (למרות שמדובר על מסירה מלפני 4 שנים).

האם זה נורמלי ברכב הזה שפתיחת הדלתות מדליקה את לוח השעונים?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעורר את השרשור שוב כי יש לי בעיה שלא נפטרה מאז.

דני, עשיתי בזמנו לפי הוראותיך RESRT לאזעקה ואכן היא חזרה לעבוד כתיקונה, מלבד הקיט בדלת אחורית

אני מניח שצריך לתכנת גם אותו.

אם יש לך את המידע אני אשמח

בברכה,

פורסם
יש לי אזעקה ברכב של clifford אשר הפסיקה לעבוד.

אחרי שהשארתי את האורות ברכב דולקים כמה שעות ולא התנעתי שבוע,המצבר שבק חיים.

ניסיתי להניע,אין כלום.האזעקה לא מגיבה לשלט אבל נורית הבקרה ברכב דלוקה באדום כרגיל.

התנעתי בעזרת כבלים וכל המערכות חזרו לעבוד כרגיל מלבד האזעקה של מגיבה לשלט וגם

נורית הבקרה ברכב כבתה. אפילו הקיט פתיחת תא מטען לא מגיב מהשלט(הוא עובר דרך האזעקה).

כרגע אין שום בעיות התנעה.

למישהו יש רעיון מהיכן נובעת הבעיה פה?

גם לי יש קליפורד באוטו, וזה קורה כל פעם שהמצבר מתרוקן. האדום נשאר דולק ולא נכבה, עד שמנתקים את המינוס במצבר ואז מחברים אחרי חצי דקה-דקה, ואז צריך להטעין את המצבר שוב. וזה מה שפותר את הבעיה!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...