Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, מורכב אז סבלנות, האוטן-גולף GTI 2001 ללא בעיות חשמל ומכניקה (טפו טפו..) שאני מכניס לרוורס האור רוורס כמובן דולק עד כה הכל בסדר, שאני משחרר קלאצ'(חצי) שהאוטו ינוע אחורה בעדינות (למשל בחניה לאחור) האור רוורס נע בין כבוי לדלוק, אוקי הסבר מספר 2-יש נקודה בקלאץ' (איפשהו למעלה) שהיא נק' חשמל (שואל, אומר...) ז"א שאני עומד גם שהאוטו כבוי בחנייה ולוחץ ועוזב ולוחץ ועוזב את הקלאצ' ישנה נקודה איפשהו למעלה ששומעים כמו קליק קטן שכזה, עכשו ללא ספק ה"קליק" הקטן הזה קשור למע' חשמל (אומר, לא שואל..) שאין לי מושג מה הקשר בינה לאור רוורס אבל כל פעם שאנ עם הרגל לחוצה על הקלאצ' האור דולק סבבה אבל שאני מרפה קצת מהקלאצ' הוא נכבה, בקיצור בכניסה עדינה לחנייה,מי שעומד מאחורי חושב שהתחרפנתי

עזרה?

פורסם

בדוק את החיווט למפסק של אור רוורס שנמצא בחלק העליון של הגיר, ייתכן שהחיווט תקול או הקונקטור לא מחובר כראוי.

לאחר בדיקה זו חזור לדווח ואני הסביר לך כיצד ניתן לבדוק עם מד-מתח את המפסק.

איזה כייף לי :)

פורסם

1. בדוק חיצונית את החיווט (פגמים,בידוד פגום,חוט קרוע)

2. נתק את הקונקטור למפסק בגיר ובדוק שכול הפינים תקינים

3. בדקת שהמנורה של אור רוורס יושבת בצורה תקינה.

בדיקות פשוטות.

במידה והינך מתמצא במכונאות/חשמלאות רכב אזי מומלץ לגשת למוסך רון ברחוב המסגר 31 ת"א ומהר מאוד תקבל פיתרון לבעיה.

פורסם
את 1 ו 3 עשיתי, תוכל להגיד לי איך אני עושה את 2?

(אגב,תודה מרק)

אם הגעת לקונקטור של המפסק רוורס תנתק אותו (אני מנחש שע"י לחיצה על הקפיץ משני צדדיו ומשיכה כי ככה VW אוהבים אבל תפתח את העיניים ותראה איך מנתקים אותו). כשהוא מנותק תסתכל לתוכו, תאיר פנימה ותראה אם המגעים נראים במקומם, נקיים וישירים, תנסה להזיז את המפסק בגיר ותראה שהוא לא מתנדנד בטעות.

פורסם
אם הגעת לקונקטור של המפסק רוורס תנתק אותו .

אבל איך אני מגיע לקונקטור הזה??זו דרך סודית ובגלל זה אף אחד לא מוכן לגלות לי?

פורסם
אבל איך אני מגיע לקונקטור הזה??זו דרך סודית ובגלל זה אף אחד לא מוכן לגלות לי?

ידידי כמו שמרק הסביר לך המפסק אור רוורס נמצא על הגיר בחלקו העליון. לדעתי הוא גם בחלקו הקדמי של הגיר אבל אני לא בטוח בדגם שלך. אם מרק יהיה נחמד הוא ימצא תמונה בשבילך, ולטענותיך אם תהיה יותר ברור בהודעות שלך אז תוכל לקבל תשובה מייד ולא תצטרך להתלונן.

פורסם

1. כבה מנוע וסובב מפתח למצב OFF חשוב !!

2. אתר את הקונקטור בחלק העליון של תיבת ההילוכים (ראה צילום+סימון באדום).

3. אני לא זוכר אם לקונקטור יש טבעת אבטחה בפני ניתוק, לפני שאתה מושך את הקונקטור מתוך המפסק, בדוק האם מסביב לקונקטור יש קפיץ או טבעת אבטחה שיש להוציא החוצה בעזרת מברג לפני ניתוק הקונקטור.

4. חבר מד-מתח (במצב התנגדות) או מד-רציפות לפינים של המפסק בגיר, המפסק הוא N.O = במצב רגיל הוא פתוח.

5. תעביר הילוכים 1-5 ותבדוק במד-מתח שאתה לא מקבל שום קריאה או התנגדות אין סופית.

6. תעביר את ידית ההילוכים לרוורס ובדוק שמד-המתח מראה התנגדות O קיימת רציפות או במילים אחרות המפסק נסגר.

הוצא את ידית ההילוכים ממצב רוורס והכנס שוב פעם מספר פעמים ובדוק האם קיים תמיד מגע.

ממולץ להעזר באדם נוסף שיעביר עבורך הילוכים ואתה תצפה בתוצאות במד-מתח.

עד כאן.

untitled.JPG

פורסם

כמו שאביב כתב ייתכן שמיקום הקונקטור נמצא במקום אחר תלוי בדגם של תיבת ההילוכים.

גם אם ניתקת בטעות קונקטור אחר אל דאגה תמיד אפשר להחזירו למקום.

רק אל תשתמש בכוח לניתוק הקונקטור !!

פורסם

תודה מרק ואביב אני אנסה מאוחר יותר ואדווח.

אגב אלה לא היו תלונות על עזרה אלא סתם קיטורים, אל תקח ללב יותר מדי אביב

• שנתיים מאוחר יותר...
  • ספונסר פורום
פורסם

הגולף הזאת GTI מצויידת בתיבת הילוכים מטיפוס 02A

מתג האור של ההילוך האחורי מותקן על בורר ההילוכים של התיבה ,

כך שהוא למעשה חיצוני לתיבה וממוקם על מנגנון ברירת ההילוכים ,ככיסוי עליון.

תקלה כמו שאתה מתאר כנראה קשורה למתג עצמו ,כאשר הרכב מתחיל לזוז בורר

ההילוכים זז מעט ומנתק את המגע למתג עצמו .

מתג כזה מקורי עולה כ 100 שח ,לא סיפור גדול .

המקט של החלק הינו 02A945413C .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...