Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי פג'ו 206 2003 (הגה כוח הידראולי,מכאני- לא חשמלי).

לאחרונה ישנה תופעה מוזרה כאשר המנוע קר מאד (כלומר- בכמה השניות הראשונות שהמנוע מונע, ורק לאחר מספר שעות מנוחה, רק בסל"ד סרק):

בהפעלה "מאומצת" של ההגה הוא נוטה להתקשות לרגע- כלומר- הרגשה כאילו שהמשאבה ההידראולית "מתנתקת" לרגע וחוזרת לפעולה. (הפעלה מאומצת:לדוגמא- יציאה מחניה- מעבר מהיר ממצב קיצוני ימינה למצב קיצוני שמאלה)

מידע כללי:

שמן הגה הוחלף בטיפול שוטף לפני 10 חודשים. בבדיקה- לא חסר שמן (עומד על המקסימום).

לא נראות נזילות מההגה פרט להזעה מינורית בחיבור אחד הצינורות למשאבה.

כאשר המנוע חם (לאחר אותן שניות ראשונות של נסיעה) התופעה נעלמת לחלוטין גם בפעולות מאומצות ביותר.

חריקה קלה ממותחן רצועת אביזרים שדורש החלפה. יחד עם זאת- אני בספק רב האם קיימת החלקה של הרצועה, כך שלא בטוח שזה רלוונטי.

(ההודעה הועלתה גם בפורום מקביל- אבל אני מעוניין לקבל עוד דעות מקצועיות)

תודה רבה!

תומר

פורסם

תופעה דומה לזו שהייתה אצלי.

יש מצב שרצועת ההנעה של המשאבה רפוייה במעט?

כשהנוזל קר (יותר התנגדות לסיבוב של המשאבה), אם הרצועה לא מתוחה מספיק - עשוייה להיות החלקה קטנה של הרצועה, מה שיגרום למשאבה "להיעצר" להרף עין.

פורסם
אם המותחן מותח גם את הרצועה שקשורה להגה אז כניראה הוא המקור של הבעיה שלך

יכול להיות שהוא לא מותח מספיק את הרצועה.

קיימת רצועת אביזרים אחת המניעה את האלטרנטור,המזגן וההגה. המותחן שלה הוחלף לפני כמעט שנה בגלל שהיה חורק (כן... גם המותחן החדש חורק כשהמנוע קר, עדיין באחריות).יחד עם זאת, אני מאמין שהמותחן עושה את עבודתו מאחר והחריקה היא מהמיסב ולא מהקפיץ שמותח.

בכל מקרה, זו ההזדמנות לטפל במותחן החורק (הוא חורק כבר 7 חודשים.... ואני מחכה שזה יחמיר כדי שלא אצטרך להשאיר את האוטו ללילה במוסך) ולבדוק האם הוא המקור לבעיה. אני בהחלט מקווה שאכן זו הבעיה.

(אנסה גם להרגיש האם הוספת עומס על הרצועה- מזגן- תגרום לזה להחריף)

מה שמבאס זה שאני חייב להשאיר את הרכב "לישון" במוסך, ועוד במוסך שהגדרתי אותו כ"בית מטבחיים" (ליתר דיוק- בית מטבחיים מורשה)...

האם יש סבירות שמדובר על אוויר במערכת הידראולית?

פורסם
החריקה מהמותחן והבעיה בהגה התחילו באותו זמן או שאין קשר ביניהם?

החריקה מהמותחן התחילה לפני 10 חודשים, הוחלף מותחן והחריקה חזרה מספר שבועות לאחר מכן, אבל כשהמנוע קר בלבד (בהתחלה כמה שניות ראשונות, עכשיו כמה דקות ראשונות).

בעניין התופעה הזאת- כפי שתיארתי- זה קורה במקרים מאד מסויימים- ויכול להיות שזה קיים זמן רב ושמתי לב לזה רק לאחרונה (ואז גם התחלתי לשים לב שזה קורה בכל בוקר). לראשונה שמתי לב לזה לפני שבוע בערך, כך שאין קשר ישיר לחריקה.

בנוסף בדוק את החגורה עצמה לכל אורכה. יכול להיות שיש בה פיצוצים קטנים וזה גורם לרעש ולבעיה בפעולה שלה.

זה אחד הראשונים שבדקתי כשהחריקה התגברה. הרצועה במצב טוב (גם היא הוחלפה, כמו המותחן, לפני 10 חודשים בערך. כמובן- גם היא וגם המותחן מקוריים).

תודה!

• תוכן חדש...