Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

משטרה.. מצד אחר.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור שוטר לשעבר, שהחל דרכו עם שכר של 3900 ש"ח, עברתי 7 חודשים של לינה מחוץ לבית במהלך קורסים והכשרות (ללא תיגמול מיוחד) והועסקתי במהלך הקורס בהפעלות ותיגבורים בכל מקום שנדרשתי מתוך תחושת שליחות, וסיפוק אישי בידיעה כי אני מבצע משימות חשובות, למרות שהתגמול הכספי אינו גבוה וכך גם היחס האישי.

לאחר סיום הקורס הוצבתי ביחידת סיור למשך מס' שנים - עבדתי משמרות ימים כלילות, לפעמים 17 שעות ביום ללא תוספות שכר (הידעתם ? המושג שעות נוספות אינו קיים.).

רדפתי אחרי גנבים אשר ניגחו אותי במהירות גבוהה לתוך מעקה בטיחות במהלך המרדף, נפצעתי במהלך המרדף ובסופו של דבר אף הבאנו למעצר הגנבים.

פיצוי כלשהו על פציעתי לא קיבלתי ולא ביקשתי, הדבר היחידי שקיבלתי הינו פרצוף חמוץ ממפקדי בשל ימי ההיעדרות הרבים בזמן ההחלמה.

אמרתם כסף ? לאחר כמעט 5 שנות שירות במשטרה קודמתי לדרגה אשר מאפשרת לי לקבל תוספת גמול השתלמות, למדתי 400 שעות במשך חצי שנה בקורסי ערב וימים מרוכזים על חשבוני בכדי לגרוף תוספת 1200 ש"ח במשכורת.

קידום מהיר אמרתם ? כשהצעתי מועמדותי ליציאה לקורס קצינים נאלצתי להמתין שנה, שנה נוספת ביליתי בין ועדות (תחנה, מרחב, מחוז), מבחן "כשרים חשיבתיים" (שהקשר בינו לבין המציאות בכלל וקורס קצינים בפרט הינו מקרי לחלוטין), וגיבוש.

לא עברתי כי לא באתי מיחידה נחשבת מספיק, ומדוע יוקרת היחידה נחשבת אתם שואלים ? מאחר ואין מספיק הקצאות לקצינים, מעדיפים להקצות את מה שיש ליחידות מחוזיות (הונאה, ימ"ר וכו').

קידום דרגות מטורף אמרתם ? חבריי שסיימו קורס קצינים לפני הרבה שנים נתקעו בדרגת "פקד" (מקביל לסרן צה"לי) בשל קיצוץ תקנים (כסף כסף כסף...), בניגוד לצה"ל - במשטרה אין תוכנית או הסכם "אופק" - כאשר אתה מסיים את תפקידך הנוכחי, תפקידך הבא יקבע ע"פ הקשרים וההיכרות שלך ולא ע"פ כישורייך בשל ריבוי מתמודדים (במשטרת ישראל ישנם 800 רפ"קים אשר אינם בעלי תקן רפ"ק בשל קיצוצי שכר, יותר מ 1000 קצינים בדרגת פקד לא יתקדמו עד שלא ימצאו תקנים מתאימים לרפ"קים).

השוואת שכר ותנאים בין צה"ל למשטרה ? היכן ראיתם קצין צה"ל בדרגת רב סרן נוסע בתחבורה ציבורית ? אין צורך להוסיף .

 

חברים הסתכלו לצדדים - משטרת ישראל היא משטרה ענייה, לא חסרים שוטרים אשר עובדים כבר שנים ללא ימי "פגרה (מנוחה) כי הם עובדים בשכר בשעות \ לא שעות בשביל להוסיף 1000-1500 ש"ח למשכורת.

בסופו של דבר השוטרים עושים את עבודתם נאמנה לרוב, אם לא היו שופטים את השוטרים על כל עבירת תנועה שעשו במהלך מרדף חוקי לחלוטין אחר גנבי רכב בכדי לספק את האזרח שהתלונן - אני מבטיח לכם שהיו הרבה יותר מרדפים והרבה רכבים היו מוחזרים לבעליהם.

אם היו מספקים כלים מתאימים לעבודה ולחימה בפשיעה, הפשיעה הייתה יורדת. (ניסיתם לעקוב אחרי עבריין הנוהג בג'יפ ב.מ.וו כאשר אתם ברכב שעבר 375אלף ק"מ ?).. או לערוך חיפוש, מחוסר בררה, ללא פנסים בחושך מוחלט?

טיפול באירועים וסיוע לאזרחים היה איכותי יותר אם כמות השוטרים תעלה, לדוגמא : ניידת סיור שקיבלה 3 משימות לטיפול במקביל בשל חוסר ניידת, צריכה להספיק להגיע לכל אירוע תוך 15 דקות. מה היא האיכות המתקבלת ?.

שאגב - במידה ולא מגיעים תוך 15 דקות - נשפטים דין משמעתי.

 

אז לא פלא שהשוטרים שלנו שחוקים וכואבים, לא פלא שהאזרחים כועסים ושונאים את המשטרה.

אבל תבינו - הדרישה להגדלת המשטרה ושיפור האיכות תלוי באזרח, שיזעק למשטרה חזקה ומתוקצבת יותר.

המאמר לא נכתב על ידיי.. היה לי חשוב להעביר אותו הלאה, כי כל מילה פה אמת.

פורסם

העיקר שבפ"ת ב"פשיטה" הרימו מסוק...אף על פי שכל האיזור היה סגור ב 3 ניידות בכל יציאה.. כמה זה עלה להם ?

 

(נציין שמתוך הפשיטה יצא התוצאה של 5 הורדות כלי רכב על דברים כגון צפצפה, אגזוז, צמיגים, ו3 שלילות לילדים מפגרים שחשבו שיכולים לעשות להם משהו ובחרו להודות)

פורסם

מצד אחד- כל מילה זהב.

מצד שני - מביקור אחד או שניים (או עשרה) בתחנות משטרה שונות - האבטלה הסמוייה היא בעצם לא ממש סמוייה.

 

אני נתקל לא אחת בערימות של שוטרים שיושבים ומגרבצים בתחנה, כי אין להם תפקיד מוגדר/אין להם ניידת/אין להם משימה מוגדרת.

 

למעשה יש כאן מעין מעגל קסמים- חוסר הפיצוי הכספי מבריח אנשים טובים ומשאיר רק את אלה שאין להם אלטרנטיבה. הם לא מסוגלים ולא רוצים לתפקד ברמה טובה יותר, כי יש כאן חוסר פיצוי כספי למי שמתאמץ , וכן הלאה וכן הלאה.

 

אין שום גורם שיוביל את המשטרה קדימה, כמו גם את שאר המדינה.

עצוב וכואב - אבל לא ישנה ולא יזיז לאף אחד כלום.

פורסם

אני מסכים עם האמת העצובה שבמכתב. הלוואי והיו יותר שוטרים ברחובות, ועצוב שעיריות צריכות להקים מיליציות פרטיות כדי לספק עוד קצת הגנה לתושבים.

אבל דבר אחד במכתב הזה עיצבן אותי -

בסופו של דבר השוטרים עושים את עבודתם נאמנה לרוב, אם לא היו שופטים את השוטרים על כל עבירת תנועה שעשו במהלך מרדף חוקי לחלוטין אחר גנבי רכב בכדי לספק את האזרח שהתלונן - אני מבטיח לכם שהיו הרבה יותר מרדפים והרבה רכבים היו מוחזרים לבעליהם
זו כבר דמגוגיה זולה ונתעבת.

כמה מרדפים אחרי גנבי רכב עורכת המשטרה? כמעט כלום. ועל איזה מקרה של שוטר שנשפט על עבירת תנועה במהלך מרדף שמעתם אי פעם?

בולשיט טהור וצדקני. רוב רובן של הניידות שאני רואה על הכביש מצפצפות על חוקי התנועה צפצוף ארוך. מיעוט זעיר מהן עושה זאת במהלך מרדף או פעילות מבצעית דחופה. ואני יודע להבדיל. אני יודע שכשניידת חונה וחוסמת נתיב מול שווארמה זו לא פעילות מבצעית. אני יודע שבמהלך נסיעה שגרתית \ מנהלתית (במהירות סבירה, בלי סירנות וקוז'אקים) אין שום הצדקה לא לאותת, לא לחזור לימין, לעשות פרסות במקום אסור ולא לעצור עצירה מלאה בתמרור עצור.

 

אין שום תירוץ לזלזול חסר הצדקה של שוטרים בחוקים אותם הם אמורים לאכוף.

פורסם

אני נתקל לא אחת בערימות של שוטרים שיושבים ומגרבצים בתחנה, כי אין להם תפקיד מוגדר/אין להם ניידת/אין להם משימה מוגדרת..

אצל אנשי קבע כמעט ולא תמצא את זה. אצל הקצינים תמצא.

 

העיקר שבפ"ת ב"פשיטה" הרימו מסוק...אף על פי שכל האיזור היה סגור ב 3 ניידות בכל יציאה.. כמה זה עלה להם ?

)

אין לך מושג מה בדיוק קרה שם, קח בחשבון שהתקשורת תמיד משחקת בממצאים. כמו כן סתם לידיעתך היום כדי להעלות מסוק לאוויר יש תחילה להשיג אישור ממ"ר (מפקד מרחב), אז ככה שאי אפשר להעלות סתם מסוק כשבא, ומכאן הייתה סיבה שאין לך מושג מהי.

 

אני מסכים עם האמת העצובה שבמכתב. הלוואי והיו יותר שוטרים ברחובות, ועצוב שעיריות צריכות להקים מיליציות פרטיות כדי לספק עוד קצת הגנה לתושבים.

מסכים מילה במילה.

כמה מרדפים אחרי גנבי רכב עורכת המשטרה? כמעט כלום. ועל איזה מקרה של שוטר שנשפט על עבירת תנועה במהלך מרדף שמעתם אי פעם?

בולשיט טהור וצדקני. רוב רובן של הניידות שאני רואה על הכביש מצפצפות על חוקי התנועה צפצוף ארוך. מיעוט זעיר מהן עושה זאת במהלך מרדף או פעילות מבצעית דחופה. ואני יודע להבדיל. אני יודע שכשניידת חונה וחוסמת נתיב מול שווארמה זו לא פעילות מבצעית. אני יודע שבמהלך נסיעה שגרתית \ מנהלתית (במהירות סבירה, בלי סירנות וקוז'אקים) אין שום הצדקה לא לאותת, לא לחזור לימין, לעשות פרסות במקום אסור ולא לעצור עצירה מלאה בתמרור עצור.

 

אין שום תירוץ לזלזול חסר הצדקה של שוטרים בחוקים אותם הם אמורים לאכוף.

יש צדק בדבריך, אך אין להכליל.

פורסם

מר סורוק היקר, את עניין המסוק לא ראיתי בטלויזיה ולא שמעתי ברדיו ...

 

ראיתי בעיני הכחולות !!! , הוא חג מעלינו מספר פעמים .. 3 פעמים לפני הפשיטה, ופעם אחת באמצע הפשיטה, בנוסף גם ראינו אותו לפחות פעמיים בימי חמישי שקדמו לפשיטה...

 

אז להגיד שאני לא יודע מה הולך "בפנוכו" מיילא... אבל להגיד שלא היה?

פורסם

השבוע ראיתי משאית גדולה עוברת על אי תנועה גדול מצוייר, שבמקרים מסויימים יכול למנוע תאונה קשה.

שמתי לב שאחרי המשאית, נוסעת לה ניידת ולא סתם ניידת, אלא ניידת משטרת התנועה. בשיא חוצפתה עברה הניידת, כן, כן, אף היא, על האי תנועה, כאשר מאחורה עבר רכב פרטי ועשה אותו הדבר.

אז נכון שהאיזור היה פקוק באופן לא נעים, אבל זה ממש לא מהווה סיבה.

הייתי בטוח שהניידת תעצור את המשאית בצד ותלמד אותו לקח (הרי עבירה כזו יכולה להגיע לשלילה, לא?) התאכזבתי לגלות שלא קרה דבר. לחשוב שהמשטרה לא עצרה את המשאית ואת הרכב הפרטי ואף עברה בעצמה על החוק זה פשוט בושה.

 

אני מאוד מעריך את השוטרים ואנימאמין שכל הבלשים והחוקרים עובדים שעות נוספות וכן, "אשכרה" מגנים עלינו.

את אותם שוטרי תנועה אני לא יכול לסבול. אני יודע שלעצור מישהו שנוסע 200 קמ"ש ומסכן את שאר הנהגים באופן מאוד רציני, זה מאוד חשוב וזה אפילו מגיע לרמה של להציל חיי בני אדם, אבל אותם שוטרים שעוברים על חוק ואותם שוטרים שדולקים אחריך כמו מטורפים רק כדי להגיד לך שלא עצרת בעצור, כאשר היה בכלל תמרור האט והאטת, זה עצוב בעיני, זה הכל (סיפור אמיתי).

פורסם

תעשו לי טובה, (כל השוטרים),

אין כסף אה? בגלל זה כל יום שישי אתם מרימים מסוקים על ילדים בני 15-18 שרוצים להנות קצת עם טרקטורונים בדייונות (וזה בכל רחבי הארץ), זה לא שהילדים נוסעים על הכבישים זה רק בחולות. והשוטרים עושים מבצעים כאילו מדובר במחבלים.

 

אבל זה שפורצים לי לביית שלי ולשכונה אצלי כמעט כל יום והמשטרה אומרת לי "אין מה לעשות" מה זה אומר על השוטרים?

 

אל תמרחו אותנו בשטויות של אין כסף, קודם תדעו לנהל את עצמכם כמו שצריך.

פורסם

375 אלף קילומטר?

 

מה עם כל האוקטביות בבת-ים שהן 2007 ונוסעות בשיירות?

 

או הפאסאטים שראיתי לאחרונה? או הטראקן שמסתובב?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

את אותם שוטרי תנועה אני לא יכול לסבול. אני יודע שלעצור מישהו שנוסע 200 קמ"ש ומסכן את שאר הנהגים באופן מאוד רציני, זה מאוד חשוב וזה אפילו מגיע לרמה של להציל חיי בני אדם

 

אתה במו מילותיך נותן את הגושפנקה להתנהגות של מתנ"א. :?

יש עבירות תנועה מסוכנות פי 1000 מ-200 קמ"ש, אבל זו האסוציאציה המיידית שלך לסכנה - אז פלא שזה מה שמתנ"א תחפש? הרייטינג יענה את הכל... :evil:

פורסם

למען השם, בפעם ה18, אתם רואים ניידת עוברת על החוק? חוסמת כביש בשביל שווארמה, תקחו פרטים, ותגישו תלונה,

תגידו לשוטר עצמו שאתם מגישים נגדו תלונה.

תעשו את זה 1000 פעם.

אתם הרי יודעים בדיוק כמוני ששוטר שלקחת את פרטיו, לא יכול פתאם לקפוץ ולהגיד לך "הרכב שלך לא תקין בלה בלה בלה".

×
×
  • תוכן חדש...