Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי חוטי הצתה חדשים NGK כחולים לפי מק"ט שמתאים לרכב.

הישנים לא היו מקוריים אבל כנראה עשו כ-80,000 ק"מ ונראו כבר לא משהו.

בספר טכני כתוב שחוטים צריכים להיות בעלי התנגדות מסויימת (16 קילו אוהם למטר).

החוטים חדשים הם בעלי התגדות נמוכה ב-10% - 20%.

החוטים ישנים בעלי התנגדות אפילו נמוכה יותר מחוטים החדשים ב-10% - 20% נוספים.

למה זה?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

האם מדובר בספר הטכני של הרכב הספציפי הזה או באופן כללי ?

כל רכב וההתנגדות שלו בהתאם למערכת ההצתה ואורך החוטים.

מה אורך החוטים אצלך ומה בדיוק ההתנגדות שמדדת ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השאלה היא עד כמה אפשר להסתמך על הנתונים של הספר הזה...

הדוגמא האישית שלי מסתמכת על ניסיון עם ספר של צ'ילטון ביחס לספרות המקורית של סובארו.

באחד רשום שאורך חוט הצתה של 63 צ"ל כ 15K אוהם.

בפועל, לפי ספרות היצרן, כל חוט הצתה (שאורכו 60 ס"מ) הוא בעל התנגדות של 5K אוהם בממוצע...

הבדלים עצומים בין הספרות הטכנית המקורית לזו של צ'ילטון.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא חושב שבמקרה של חוטי ההצתה ההתנגדות תשתנה באופן מהותי כפונקציה של האורך. לכן הנתונים שציינת מוזרים משהו. לעומת זאת מה שבני כתב- 5K לכל החוטים זה נשמע הרבה יותר הגיוני. כדאי לבקש לראות בחברה חוטים מקוריים, ההתנגדות אמורה להיות רשומה עלייהם.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
אני לא חושב שבמקרה של חוטי ההצתה ההתנגדות תשתנה באופן מהותי כפונקציה של האורך. לכן הנתונים שציינת מוזרים משהו. לעומת זאת מה שבני כתב- 5K לכל החוטים זה נשמע הרבה יותר הגיוני. כדאי לבקש לראות בחברה חוטים מקוריים, ההתנגדות אמורה להיות רשומה עלייהם.

שלום אביב

יש לי רכב מסוג דיהוו לאנוס שנת 98

אני מעוניין לדעת איזה התנגדות אמורה להיות רשומה לי על חוטי ההצתה, אני לא יודע אם הגיע הזמן להחליף אותם.

תודה מראש

דותן.

פורסם

אם תרשום נפח מנוע וקוד מנוע (מופיע ברשיון הרכב) אני אוכל לנסות לתת לך מידע מדוייק יותר.

באופן עקרוני הערך האבסולוטי של ההתנגדות לא ממש חשוב בכדי לזהות מה מצב הכבל. אתה פשוט משווה את כל הכבלים ורואה אם אתה מקבל משהו בטווח סביר (באנלוגיה לבדיקת קומפרסיה).

• תוכן חדש...