Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגדש- מהו בעצם? (שאלה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כבר הרבה זמן שאני מחפש תשובה לנושא הזה, אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין הטורבו, קומפרסטר, וסופר צ'ארג'ר.

אני יודע שלדוגמא מרצדס, לרוב משתמשת בקומפרסורים, סאאב בטורבו , וסופר צ'ארצ'ר (?).

רציתי גם לדעת, מה ההבדל בין טורבו בלחץ גבוה וטורבו בלחץ נמוך.

האם אפשר להפוך (על ידי צ'יפ וכדומה) טורבו בלחץ נמוך לטורבו בלחץ גבוה?

אשמח לקבל תשובות

תודה :)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

חפש במנוע החיפוש של הפורום. יש מידע רב ויש כמה שרשורים מסודרים עם הסבר.

מומלץ לחפש דווקא בפורום הטכני ולא בכללי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האנגלית שלי לא מספיק חדה.

אשמח לקבל הסבר מפורט כאן בפורום, עם אפשר.

והשאלה היותר חשובה :

"רציתי גם לדעת, מה ההבדל בין טורבו בלחץ גבוה וטורבו בלחץ נמוך.

האם אפשר להפוך (על ידי צ'יפ וכדומה) טורבו בלחץ נמוך לטורבו בלחץ גבוה?"

תודה

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

למיטב ידיעתי

KOMPRESOR

היא הכינוי של מרסדס לסופרצ'ארג'ר

בתכל'ס הייעוד שלהם הוא לדחוס יותר אוויר (ובעקבות זאת גם יותר דלק) לתוך המנוע וע"י כך להגביר את ההספק שלו.

כמה שהלחץ יותר גבוה כך אפשר להוציא יותר מהמנוע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

סופר צ'ארג'ר (בעברית מגדש על) בעל מטרה זהה למטרה של הטורבו - לדחוף אוויר בלחץ גבוה יותר מהלחץ האטמוספרי

אבל טורבו מסתובב ע"י ציר משותף שעליו שני פלופלורים שאחד נדחף ע"י גזי הפליטה של המנוע, והשני דוחף אוויר נקי

מגדש על למעשה מחובר למנוע וכך כשהמנוע מייצר תנועה (שמומרת לאנרגיה סיבובית) הוא מסובב את הפלופלור של המגדש וכך נדחף אוויר

קומפרסור הוא בד"כ רכיב במערכת גדישה, שנועד ליצור לחץ אוויר גבוה יותר, ז"א שהאוויר נדחס בקומפרסור ונדחף החוצה בלחץ גבוה יותר מאשר היה מתאפשר ללא הקומפרסור (אבל בסל"ד גבוה יותר)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טורבו עובד על גזי הפליטה וסופר צ'ארג'ר עובד דרך רצועות שלך המנוע.

שנייהם עושים אותה פעולה (דוחסים אוייר)

ניתן להתקין את שניהם ביחד (וליגדוש לאלוהים)

מקווה שעזרתי רז...

פורסם
סופר צ'ארג'ר (בעברית מגדש על) בעל מטרה זהה למטרה של הטורבו - לדחוף אוויר בלחץ גבוה יותר מהלחץ האטמוספרי

אבל טורבו מסתובב ע"י ציר משותף שעליו שני פלופלורים שאחד נדחף ע"י גזי הפליטה של המנוע, והשני דוחף אוויר נקי

פרופלור או פרופלר, (propellor, propeller) בעברית מדחף.
:turn-l:
פורסם

בשפה פשוטה

ראית פעם טחנת רוח? טחנת מים? (ליצור קמח)

בתחנת המים משתמשים (ע"י סבסבת) בזרימה של המים על מנת לסובב את גלגלי השניים שטוחנים את הקמח! פתרון גאון! לא צריך חשמל! (כנ"ל גם בטחנת רוח) והאנרגיה זמינה כל הזמן! (ויש לחם - כפרי!)

במנועים חשבו על אותו הדבר - הרי יש את גזי הפליטה שיוצאים מן האזוז בלחץ (לפחות ברגע היציאה מן המנוע) בואו נשתמש בהם! נחבר להם טורבינה (סבסבת) כמו טחנת רוח ומהירות הסיבוב תגדל ככול שניתן יותר גז (יותר גזים שרופים - בהדרגה) לטורבינה נחבר קומפרסור (בדיוק כמו במכלי אויר לניפוח גלגלים)

ונדחוס אויר בלחץ לתוך המנוע

ולמה אנחנו רוצים לדחוס אויר בלחץ למנוע?

בגלל ש...

ככול שכמות האויר תגדל (ועל אחת כמה בכמה בלחץ) יחד עם מספיק דלק (1 דלק ל 14 חלקי אויר)

המנוע ישרוף ה ר ב ה יותר דלק והרבה יותר מהר וככול שנלחץ על הגז הטורבינה (שמחוברת לאגזוז בא נגיד) תסתובב מהר יותר ! (ואז יותר דלק בלחץ יותר כח יותר מהר וככה נולד מהיר ועצבני:-D )

עד כאן טורבו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
תודה לך

לא הסבירו מה זה סופר צ'ארג' וקומפרסור.

ואשמח עם תענו על השאלה ששאלתי

רז כבר הסביר לך מה אומר כל דבר.

נסה לקרוא שוב את הודעתו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...