Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

אני שוב זקוק לעזרתכם !

קודם כל, הרכב הוא פיאט פונטו S75 משנת 96.

לפני מספר ימים התחלתי להבחין בתופעה מטרידה : בהילוך שני, בערך אמצע הדרך לשלישי (סביבות ה-30 קמ"ש) האוטו מתחיל לגמגם ולרעוד, לעיתים ממש חזק.

כל זה קורה תוך כדי נסיעה, והרבה אחרי החלפת הילוך (כלומר לא קשור לעזיבת קלאצ' חפוזה).

כשהסל"ד עולה עוד טיפה (לכיוון ה-40 קמ"ש) הגמגום מפסיק והנסיעה ממשיכה בצורה חלקה.

הדבר גם קורה ממש בתחילת הילוך שלישי (בערך בין 45 ל-50 קמ"ש). לאחר מכן הבעיה לא מופיעה.

אגב, אני מצטער שאני מדבר במונחים של קמ"ש, הדבר נובע מחוסר מד סל"ד בלוח השעונים.

יש לציין שהדבר לא קרה אף פעם בעבר.

עם זאת, תמיד היתה "תופעה" של גמגום קל כאשר עזבתי את פדאל הגז לגמרי (בלי לחיצה על קלאצ'), כלומר נניח אני נוסע ב-50 קמ"ש בהילוך שלישי, עוזב את הגז לגמרי ולא לוחץ על הקלאצ'. האוטו מגמגם חצי שניה וממשיך לנסוע כרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה (בקשר לתופעה הראשונה)?

לי זה נראה כמו משהו שקשור למזרקים.

מה אתם ממליצים לעשות? מה לבדוק? איך?

תודה רבה על העזרה.

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

התחל תחילה עם החלפת מסנן דלק, וחזור לפורום לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסנן הדלק די חדש. הוא הוחלף בטיפול 15 האחרון שעשיתי, לפני 5 חודשים ו-2000 ק"מ.

בכל זאת, אפשר קצת פירוט לגבי למה אתה חושב שזאת הסיבה? כי אני לא מבין הרבה בדברים האלה ואני מנסה ללמוד תוך כדי.

Fiat Punto S-75 '96

פורסם
בנוסף למקצוענים

מתי הוחלף סט חוטי הצתה ?[סביר להניח שמעולם לא]

יגאל

בדוק והחלף אכן חוטי הצתה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אביתר - בדיוק מה שתיארת ! אבל לפעמים הרבה יותר חזק. למשל כמו לנסוע במהירות 40 קמ"ש בהילוך רביעי ...

לגבי חוטי הצתה - סליחה על הבורות אבל אין לי מושג מה זה, ושוב - כנראה שלא הוחלפו לעולם על ידי הבעלים הקודמים.

מישהו יכול להסביר לי בקצרה מה זה ולמה זה משמש?

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

בינתיים, ע"פ השרשור הזה, אתה כבר צריך להחליף מסנן דלק וחוטי הצתה, ויש חשד גם למצמד :shock:

תתקשה לתפוס אותי ממליץ על פנייה למוסך, אני בד"כ בעד עבודה עצמאית, למתחילים ולמנוסים, אבל הפעם זה שונה. אם אתה לא יודע מה אלו חוטי הצתה, אז אתה צריך לגשת למוסך שאתה סומך עליו (או חבר ברמה מקצועית טובה) , שיאבחן את התקלה. אין מה לעשות. יש רמת הבנה מינימלית שממנה אפשר להתחיל לעבוד עצמאית על הרכב. המוסך ימצא רכיב אשם בודד, ויחליף אותו, עם אחריות. התקלה לא תוקנה? שיחזיר את הכסף על הרכיב שהוחלף. אל תתפתה לשיטה של החלפת רכיבים עלאבאבאללה שמקובלת במוסכים ומוצעת כאן, ואני מבקש סליחה מראש מהקולגות שלי לשרשור.

פורסם

תודה על ההצעה.

הכוונה שלי היתה לפנות למוסך מלכתחילה, כי אני יודע שאני לא יכול לעשות עבודה עצמאית.

פשוט פניתי לעזרת הפורום כד לקבל אפשרויות של תקלות, כדי שלפחות יהיה לי מושג קלוש בזמן שאני פונה למוסך.

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

תתחיל בזה שתבדוק את המצמד, יכול להיות שהוא מחליק (חשד)

ישנה בדיקה לביצוע בתנאי בית, אני לא בדיוק זוכר אבל תריץ חיפוש אתה תמצא אותה

אני זוכר שבני.ל תיאר את אופן הביצוע במדוייק!

יכול להיות גם שמתי שהחליפו את מסנן הדלק, הרכיבו אותו הפוך ואז הוא נסתם יותר מהר, שווה לבדוק את העניין, ולהחליף במקרה הצורך.

ויש גם אפשרות של חוטי הצתה, תסתכל ויזואלית אם הם יבשים, קרועים או משו חשוד אחר.

פורסם

האם זה תמיד קורה או רק מדי פעם?

האמת ששוב עולה לי בראש דבר מטופש - נכנס לך בטעות (יכול להיות גם בגלל בעיה במוט/שטנגות/כבלים) הילוך רביעי במקום שני ואחר-כך חמישי במקום שלישי, וזה בהחלט יכול לגרום לתופעה שאתה מתאר.

האם אתה יכול לשלול את זה?

פורסם

אני יכול לשלול את זה, לפחות בגלל שהמשיכה היא כמו של הילוך שני ושלישי ...

מישהו יכול להסביר לי מה זה חוטי הצתה (אפילו לי זה נשמע כמו שאלה מפגרת, אבל מה לעשות - אני לא יודע מה זה)? איפה הם נמצאים? כלומר, איפה אני צרי להסתכל כדי לראות אם הם יבשים או קרועים?

Fiat Punto S-75 '96

• תוכן חדש...