Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז כנראה הפתגם על טעם וריח אין מה להתווכח.

אני נוסע רק על גולף ! דור 2 וגם 3 וגם 4 שנמכרה לפני חצי שנה, והים אני נוסע על גולף דור 5 זו שמופיעה בתמונה קודם לכן.

ברור שקונצרן VW שוקד על פיתוח הדור הבא של הגולף כמו כול יצרן אחר.

נמתין ונחסוך גם כסף לגולף הבאה.

לענין העיצוב, אכן הכל ענין של טעם. לדעתי סימן 5 אכן פחות מרשימה בהופעתה החיצונית מסימן 4 וחבל, כי היא עדיפה מכל בחינה אחרת. היוצא היחיד מן הכלל, הוא ה GTI, שהוא פשוט יפהפה במיוחד בגרסת ה 3 דלתות, מה שמראה שגם VAG יכולים אם הם רוצים. מה שנראה, לי לפחות, כהליכה אחורה הוא העיצוב הפנימי הנחות בסימן 5. הן בכל הנוגע לצורה, כמו הקונסולה המרכזית הבומבסטית וחסרת החן והן איכות הדיפון הפנימי, שבו הוחלף פלסטיק איכותי ורך למגע, בפלסטיק " יפני ", זול ונוקשה. גם איכות ריפוד המושבים ירדה בכמה דרגות. יכול להיות שהפלסטיק לא יתקלף ופסי המסגרת לא יאבדו את אחיזתם, אך התחושה הכללית פחות נעימה ויוקרתית. בקיצור, חבל.
פורסם

אני לא יודע באיזה גולף ישבת, אבל הדבר האחרון שאפשר להגיד על הפלסטיק זה שהוא יפני. בדיוק ההפך הוא הנכון. אני מציע לך לשבת בגולף ואח"כ לעבור למאזדה 3 ולהרגיש בהבדל(ויש לו את שתיהן במשפחה).

המנוע 1.6 הרגיל-חלש מאוד, לולא תיבת ההילוכים הוא לא היה מצטיין בכלל. אנחנו כנראה עשינו את הטעות שקנינו את המנוע הזה אבל זה לא משנה את הדעה הכללית על האוטו שהיא מעולה.

קח את ה1.6 FSI ולא תצטער.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

רועי אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזו. היתרון העיקרי של הגולף הוא איכות הבנייה והחומרים שלא רואה את היפניות. וזה ממש לא רק אני אומר. האמת שאתה הראשון ששמעתי שאומר את ההפך. וקראתי המון (המון המון) ביקורות לפני הקנייה.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

התייחסתי להבדלים בין גולף סימן 4 וגולף סימן 5, בכל הנוגע לאיכות ועיצוב גימור הפנים ולא לדמיון בין גולף למכונית יפנית זו או אחרת. המונח " יפני " בהקשר זה, הובא לצורך המחשת ההבדל באיכות הגימור בין שני הגולפים. להבא אשתדל להשתמש בשפה מובנת יותר. עמכם הסליחה.

פורסם
גם במנוע ה"ישן", למיטב ידיעתי 16V ,ו102 כ"ס.

מנוע ה8V עודכן בתחילת 2001 והתווספו לו 8 שסתומים ו5 סוסים.

שני המנועים נמכרו במקביל עד סוף חיי הגולף 4 , וקשה לי להאמין שה8V עבר ל5.

אני זוכר שכשאלתי את המוכר בצ'מפיון בזמן שקנינו את הבורה 2002 הוא אמר לי שזה 100 כ"ס 9 שסתומים , ורק בדור הבא יוחלף המנוע.

מוזר לי.

ה 102 כ"ס יש גם במנוע שלי שהוא 8 שסתומים שנת 97.

מעניין , האמת אני מטפל במוסך רון , הם מקצועיים , נקפוץ ונשאל את רון הוא יודע טוב.

פורסם

לחצתי עלך הכפתור הלא נכון

התוונתי ל 8.

וכן אני בטח , לא נולדתי אתמול.

כנראה זה 100 אצלי ולא 102 , אבל זה שיפור בדור 4 עקב שינוי בשליטה לדעתי , ממירים קטליטים וכו...

פורסם

אייל תוכל לעיין בקבצים המצורפים (אני לא בדקתי את נכונות דברייך או של corwin)

מצורפת רשימת מנועים לשנים ,96/97/98 למעשה בשנת 98 יצאה לשוק גולף דור 4 אבל עדיין נמכרו בשנה זו רכבים עם מנועים משנת 97 גולף דור 3.

כדי לבדוק את קוד המנוע ברשיון הרכב ואז לפנות לרשימה שצירפתי.

97.pdf

98.pdf

96.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
מרק, אני לא רוצה לפגוע או משהו בסגנון, אבל אני חושב שהגולף דור 5 מהווה כמה צעדים אחורה מבחינת עיצוב.

לא סתם מכירותיה באירופה לא מתקרבות לדור הרביעי, ופולקסווגן כבר עובדת במרץ על מחליפה שתוצג בזמן הלא רחוק.

פולקסווגן הקדימה את הגולף 6 ל2008 פשוט בגלל שהגולף 5 יקרה מדי לייצור, הרבה בגלל המתלה האחורי הרב חיבורי, ועוד כמה דברים. זה לא נשמע רע כלכך...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני עדיין לא הבנתי איך אנשים מוכנים לשלם 160K שקלים על גולף חדשה עם מנוע 1.6, כשפוקוס חדשה עם מנוע 2000 שמאובזרת יותר, יפה יותר, איכותית לא פחות אם בכלל, מתנהגת יותר ובטיחותית יותר עולה 144K שקלים.

פשוט לא הצלחתי להבין עדיין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני עדיין לא הבנתי איך אנשים מוכנים לשלם 160K שקלים על גולף חדשה עם מנוע 1.6, כשפוקוס חדשה עם מנוע 2000 שמאובזרת יותר, יפה יותר, איכותית לא פחות אם בכלל, מתנהגת יותר ובטיחותית יותר עולה 144K שקלים.

פשוט לא הצלחתי להבין עדיין.

תראה, אני מודה שאילו זה הייתי אני שבוחר את הרכב, במחיר הזה ככל הנראה הייתי הולך על הפוקוס/מזדה 3 בגרסאות ה-2 ליטר. פשוט מאוד בגלל שמבחינת סדר העדיפויות, כוח יותר חשוב לי מאשר הרבה דברים. אבל הרכב הוא של אמא שלי, ומה שבראש סדר העדיפויות שלה הוא איכות (ומה לעשות, הפוקוס עדיין לא הגיעה לרמה של הגולף), והצורה של הרכב, והפוקוס החדשה היא פשוט מאוד מכונית לא יפה (שלא כמו הדגם הקודם שלה, שנראה נהדר, ושאותו הם הרסו משום מה). הגולף נקייה יותר ואלגנטית יותר ופשוט יפה יותר..

ד"א אין לי מושג איך הגעת ל-160k. הגולף 1.6 עולה 135k, וה1.6 fsi שיש לנו עולה 146k.

ד"א 2: ההבדלים מבחינת ביצועים בין הגולף 1.6 fsi לבין הפוקוס 2.0 כבר לא עד כדי כך דרמטיים. חצי שנייה בהאצה מ0-100, וקמ"שים בודדים במהירות המירבית.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

ציון הריסוק של הפוקוס בנקודות, מעט גבוה יותר. (לשניהם יש 5 כוכבים).

לגבי שאר הדברים אני לא ממש מסכים, אבל מחוסר זמן אני אפרט בהזדמנות אחרת.

פורסם
גולף דור 5 עדיפה על פורד פוקוס שציינת מכול הבחינות ובמיוחד בעיצוב שלה.

אני לא מסכים.

מבחינת ביצועים הפוקוס עדיפה ואין פה מקום להשוואה עזוב נתוני 0-100 ומהירות מירבית, כשתרצה לעקוף ותלחץ על הדוושה בפוקוס תקבל הרבה יותר כוח.

קצת קשה להשוות 145 סוסים ל115 גם אם ה115 מגיע עם תיבת הילוכים מצויינת בעלת 6 הילוכים.

מבחינת איכות אולי הגולף עדיפה אבל הפוקוס לא נופלת ממנה בהרבה האיכות בכול מקרה גבוהה מאוד(לפותח הדיון אני בטוח שאמא שלך לא תבכה על האיכות של הפוקוס).

מבחינת איבזור הפורד גם עדיפה לטעמי ובמיוחד ביחס למחיר שמשלמים על 2 המכוניות.

מבחינה דינמית אני בכלל לא בטוח שהגולף עדיפה נראה לי שפה אתה גם טועה.

מבחינת עיצוב זה כבר עניין של טעם אני אישית חושב שהפוקוס בתצורת 5 דלתות היא רכב מדהים והרבה יותר יפה מהגולף האנמית והמשעממת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...