Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת אגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי מגאן קופה והאגזוז שלה נקרע החלפה של האגזוז תעלה 800 שקל

השאלה שלי אם שווה לי במקום לקנות אגזוז רגיל לקנות אגזוז לחץ,

אני רוצה לדעת מה המחיר של האגזוז והאם זה רק הסופית או כל האגזוז

ובמה עוד זה תלוי כי אנשים אמרו לי פה לקנות גם פילטר פתוח, אין לי הרבה מושג בזה,

אני ישמח לקבל ממכם עצות.

תודה מראש.

פורסם

הסבר קצר - אגזוז הוא שם כללי. מערכת הפליטה מורכת מסעפת פליטה, ממיר (במכוניות חדשות) דוד אמצעי (לפעמים) צנרת ודוד אחורי.

מה שהלך אצלך זה הדוד האחורי בלבד?

אם כן - אז אתה יכול להחליף לדוד FREEFLOW, מה שמכונה אגזוז פתוח. הדוד הזה מאפשר זרימה טובה יותר של גזי הפליטה, ומשפר את יכולת הנשימה של המנוע בעיקר בטורים גבוהים, עם ירידת מה במומנט בטורים נמוכים. רוב הדודים הפתוחים נותנים גם צליל באסי וחזק יותר.

הכל טוב ויפה אבל (וזה אבל גדול) ההשפעה של החלפת הדוד בלבד אינה גדולה מבחינת תוספת כח. אם לא מחליפים את רוב הצנרת, הזרימה לא משתפרת מהותית. אז צפה לשיפור בעיקר ברעש ואולי קצת באמינות אם זה דוד טוב, הוא פשוט לא יחליד כמו דודים זולים ואורך חייו יהיה גדול יותר.

על דוד לא מקורי צריך אישור מהיבואן / יצרן כדי לעבור טסט. זכור לבקש את זה אם אתה מזמין כזה דוד

אגב, אגזוז לחץ קיים רק באופנועי 2 פעימות קטנים, ולמעשה מגביל את הזרימה ואינו קשור למכוניות.

פילטר פתוח מחליף את פילטר האויר ברכב, ישנן כמה אפשרויות - פילטר INBOX הזהה במבנה שלו לפילטר המקורי ומתאים לתיבת האויר של הרכב, או פילטר פתוח לגמרי שמחליף את תיבת הפילטר ועד למערכת יניקה שלמה המתעלת אויר מבחוץ. מה זה נותן? עוד תוספת ליכולת הנשימה של המנוע, תוספת קטנה בכח המנוע וכמובן רעש. הפילטר הוא רב פעמי, כל כמה אלפי ק"מ צריך לנקות אותו ולשמן בשמן ייעודי. המחיר הוא מאות שקלים ספורות לפילטר טוב. פחות לאינבוקס ויותר למערכת תיעול שלמה. נוזל הניקוי והשמן נרכשים בנפרד.

לגבי עצות - אם אתה חייב בכל מקרה להחליף דוד אחורי באגזוז ולהוציא כסף אז זה באמת זמן טוב לשים דוד פתוח אם אתה מעוניין בתוספת הזאת. קח בחשבון שהשיפור יהיה בעיקר ברעש בשרני יותר וכמובן במראה קרבי יותר. אל תשכח לקחת אישור לרישוי. המחיר הנוסף שתצטרך לשלם יהיה בטח עוד כמה מאות שקלים לפחות. לגבי מחירים של דודים כדאי לעשות קצת סקר טלפוני.

בהצלחה!

פורסם
תודה גבר עזרת לי מאוד

כותב ההודעה אינו גבר.

בחורצ'יק - אתה יודע שאתה מדבר עלי שלא במסגרת תפקידך בניגוד לתקנה 112?

אבל אני מוותר לך ומשחרר אותך עם אזהרה בלבד בגלל שאני יודע שאתה סובל ממקרה חמור של קנאת פין.

:wink:

נ.ב. כותב ההודעה מוכן להוכיח את גבריותו באישורים רפואיים, צילומים וחשיפות מגונות בסמטאות אפלות ו/או בפרהסיה לאור יום.

פורסם

ולעניינינו...

אם אתה מעוניין בדוד פתוח של חברת "REMUS" שהיא בין החברות היחידות בארץ שמעניקות את אותו אישור מיוחל אשמח לעזור לך ב ה.פ

אותו כנ"ל לגבי פילטרים פתוחים של חברת "K&N" .

ואפילו אם לא דרכי -אשמח לעזור ולהנחות אותך לגבי יתרונות וחסרונות המערכת הפתוחה.

• תוכן חדש...