Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד, תיאורטית, שישנו רכב חשמלי דוגמת ה GM EV1 ודומיו, שעובד אקסקלוסיבית על בטריות חשמליות, שוקל הרבה פחות מרכב נורמלי כיוון שכל הגוף עשוי מפלסטיק וסיבי פחמן, לא עושה רעש, ללא תחזוקות כמעט, שניתן לטעון בבית, מגיע ל140 קמ"ש, אבל עם טווח של רק 200 קילומטר בין טעינה לטעינה, כשהטעינה לוקחת בערך שעתיים.

טווח מחירים: 60000-12000 ש"ח

הייתם קונים? למה כן? למה לא?

פורסם

בסרטון שראיתי (אני חושב שמישהו העלה אותו לכאן) הראו כי הבטריה היא למעשה חפץ בגודל דומה לדף A4, בעל ידית נשיאה, שאותו טוענים בבית ולאחר מכן דוחפים אותו למקום כלשהו ברכב.

במידה וניתן לטעון 2 כאלו בבית, הכפלת את המס' הק"מ. כמו כן, אולי ניתן שבזמן שאחד יניע את הרכב, השני יטען (אני לא בטוח כיצד חוק שימור אנרגיה יפעל כאן, אך יש כאן המרות מאנרגיה חשמלית, לאנרגיה מכנית ולאחר מכן שוב חשמלית - אולי יעבוד בכ"ז?).

בכל מקרה, גם עם בטריה אחת, כל עוד היא נטענת במלואה ב-6-8 שעות, אני אשקול בחיוב את העניין (בהנחה ומחירי החשמל נשארים דומים להיום).

פורסם

בהתחלה רציתי לענות שזה תלוי בטיב הרכב (איך הוא מאיץ, מהנה או לא מהנה, נוחות וכו'). סביר להניח שלא הייתי רוצה רכב כזה.

אח"כ הסתקרנתי מהדוגמא של ה GM EV1 וביררתי קצת על הפרויקט. מסתבר שזה הרבה מעבר למוטוריקה. מדובר על פוליטיקה. GM ייצרו את הרכב בתור ניסיון לייצר רכב ירוק (אין גזי פליטה) ועתידני. הרכב לא נמכר אלא הוצע בליסינג (בעיקר בקליפורניה) והיה תחת שימוש של מספר סלבריטאים. GM בסופו של דבר (באופן תמוה) לא חידשו את חוזי הליסינג של הלקוחות והרגו את הפרוייקט.

מצד אחד, הרכבים האלה אמורים לשחרר את "אחיזת הברזל" שיש למדינות ערב (יצרניות הנפט) שמחזיקות חזק את מדינות המערב ב"ביצים". מצד שני, הנשיא בוש בעל שליטה בחברות נפט. אף יצרן לא רוצה לצאת נגד הנשיא (סתם תיאוריה). אז GM ממשיכים לייצר ולפתח מכוניות SUV זוללות דלק בעוד משאבי הנפט מתכלים וכך האחיזה של מדינות ערב מתהדקת.

אז רק בשביל להשתחרר מהאחיזה, אז כן . הייתי מוכן לקנות רכב חשמלי שדורש טעינה של 6-7 שעות בלילה.

פורסם

אסף אתה צודק הנשיא בוש מתנגד (לא בגלוי כמובן, אבל שמע לבחור יש קצת השפעה) לכ רכב ירוק או כל רכב שיקטין את העסקים שלו

רומר אני מאמין שלמעגל הזה קוראים מעגל פון-ליאונרד (אם אני לא טועה) זה מנוע חשמלי שמחובר לגנרטור וככה שאחד טוען את השני, אז את זה גם אפשר לעשות במיקרה הזה

לגבי החשמל ניכנס חוק לא מיזמן (לא יודע מתי יישמו אותו פה בארץ) שיהיה ניתן להציב צלחות סולאריות על גג הבית ולהתקזז עם ח''ח בסוף החודש

אני בכ''א נורא בעד הרעיון, אני אוהב את השימוש בו ומחכה בקוצר רוח שכבר יכנס במלוא המרץ, אני גם זוכר שקראתי כאן בפורום שמנועי חשמל מפתחים ממומנט באופן יחסי יותר מהר ממנועי בעירה הבעיה איתם שקשה הלגיע למהירויות סופיות גבוהות, ניתן ליראות שכמו שנאר כאן זה 140 קמ''ש. אבל תחשבו על זה כמה אתה כבר יכול להאיץ כאן בארץ שלנו מעל ל100 ואם למישהו זה בכל זאת חיסרון, אז היתרונות שמציע רכב כזה די עולים על החסרונות שלו

ואני בכ''א מאוד בעד

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

למעשה יש פתרון טוב יותר שמדענים מנסים לעשות:

הרעיון הוא לשים מים מזוקקים לרכב, ובתוך הרכב יהיה מכשיר שיעשה תהליך אלקטרו אליזה: שיפריד בין המימן לחמצן, ויבעיר את המימן וישחרר את החצן, כך הרכב כשהוא פועל הוא רק עושה טוב לסביבה ומשחרר חמצן לאוויר...

אך החלום הוורוד לא פשוט כי תהליך האלקטרו-אליזה צורך פי 4-7יותר אנרגיה ממה שהוא מפיק לאחר שריפת המימן.

והמדענים מנסים לפתח מכשיר שיעשה את תהליך האלקטרו אליזה בפחות אנרגיה, ובאותו הזמן שישחרר יותר אנרגיה.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
למעשה יש פתרון טוב יותר שמדענים מנסים לעשות:

הרעיון הוא לשים מים מזוקקים לרכב, ובתוך הרכב יהיה מכשיר שיעשה תהליך אלקטרו אליזה: שיפריד בין המימן לחמצן, ויבעיר את המימן וישחרר את החצן, כך הרכב כשהוא פועל הוא רק עושה טוב לסביבה ומשחרר חמצן לאוויר...

אך החלום הוורוד לא פשוט כי תהליך האלקטרו-אליזה צורך פי 4-7יותר אנרגיה ממה שהוא מפיק לאחר שריפת המימן.

והמדענים מנסים לפתח מכשיר שיעשה את תהליך האלקטרו אליזה בפחות אנרגיה, ובאותו הזמן שישחרר יותר אנרגיה.

לא נראה לי שיצא להם משהו מזה... עדיף פתרון שנקרא

fuel cells

חפש באיטרנט

אני מאוד בנושא של דרלק אלטרנטיבי וכו' כגון ביודיזל ועוד פתרונות אחרים וחושב להקים חברה בנושא עוד כמה שנים. אני מעריך שנושא של דלק אלטרנטיבי יעלה חזק בשנים הקרובות

פורסם

תראו את הסרט who killed the electric car.

ה EV1 הייתה מכונית עם ביצועים טובים.

בגרסה האחרונה שיפרו את המצברים שנתנה לה טווח טוב וטעינה מהירה.

הבעיה שאף אחד לא מרוויח מזה.

חברות הדלק יפסידו המון כסף אם יכניסו ליצור מכוניות חשמליות.

אז אין מכוניות חשמליות.

אני הייתי קונה tesla roadster או Ariel Atom חשמלית :-)

ויש גם שיפור ל טויוטה PRIUS

100 מייל לגלון http://www.calcars.org/photos.html

אייל

פורסם

הייתי קונה? כן.

למה כן? ככה...למה לא?

כי זה באמת העתיד, זה שעדין לא נגמר הדלק זה עניין של זמן.

אולי כל הנושא הזה טיפה מקדים את זמנו, אבל טוב שכך.

מי שהזכיר מנוע שטוען מנוע... זה פשוט לא יעיל, תיזכרו שאחוז גבוהה מהאנרגיה אובד בצורת חום.

מה שכן אפשר לעשות, אפשר לעשות שהברקסים יטענו את הסוללה. כלומר במקום להמיר

את האנרגיה לחום (חיכוך רפידה - דיסק) להמיר אותה לאנרגיה חשמלית בעזרת מנוע חשמלי עם התנגדות גבוהה (שיעצור גם).

ומי שהזכיר את המנוע עם המים מזוקקים...

יש מנוע הפוך. מימן נשרף ומתחמצן וונוצרים מים מזוקקים.

ירוק משו אני אומר.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

אני מאמין שנגיע למצב שהדרישה מצד הבוחרים לרכבים ירוקים יותר

ובטח בעקבות זיהום האויר הבלתי נסבל בעולם,

תהיה חזקה מצד הירוקים המרשרשים ששמים דחלילים בשלטון.

היום הרבה יותר קשה להעלים מידע או להשתיק את הציבור מאשר פעם....

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
חברות הדלק יפסידו המון כסף אם יכניסו ליצור מכוניות חשמליות.

אז אין מכוניות חשמליות.

כולנו יודעים שבסופו של דבר הנפט יגמר וכי העתיד הברור הוא כי מחירו יאמיר עד שדלקים ותחליפים אחרים יתפסו את מקומו, אם זה בשל העובדה כי לא תהיה ברירה ואם זה בשל העובדה שמחיר הנפט יעלה יותר מהדלקים האחרים אשר יהיו בשוק. עם זאת, הסר דאגה מלבך, אני בטוח שחברות הדלק יגוונו את ההשקעות שלהם ושהם לא נחים על זרי דפנה ויתנו למציאות להתפוצץ להם בפרצוף (אם לדוגמא נניח כי מכוניות חשמליות זה העתיד, אז הם כבר ידאגו שתהיה להם דריסת רגל ושליטה חזקה בתחום).

נ.ב.

אני דווקא חושש לכלכלה העולמית ואיכות חיינו מהפן של מגוון המוצרים הרחב שאנו צורכים אשר מיוצרים מנפט ופחות מהפן הדלקי.

פורסם

שחקן נוסף בתמונה: סעודיה!!אחת המדינות העשירות בעולם שמייצאות הרבה נפט לכל העולם...

כמה אתם חושבים שהם מוכנים לשלם על הרעיונות "הירוקים" האלו כדי שנמשיך לסוע על דלק?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...