Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1.אפרופו ZX....

הZX הזה....נכון שחוטים של הבגאז' מעצבנים?הם אף פעם לא נשארים בתוך הבגאז'.....הבעיה לא רק אצלי- אני רואה עוד אנשים שנוסעים ככה....

כן וואלה גם אצלי..

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקשר לצופר על ידית האיתות. אני מוצא את זה מאוד נוח, הרבה יותר נוח מעל ההגה. בכל מקרה, בקליאו יש גם וגם...3 כפתורים להפעלת הצופר!

עוד על הקליאו...

מחסור עצבני בתאי איחסון בדש בורד. אני רגיל מה-ZX שיש כמה תאים קטנים לכל מיני שטויות כמו סלולרי, אוזנית BT, שלט של הסטריאו וסתם פיצ'פקס. בקליאו יש שקע עדין מתחת לידית בלם היד ו...זהו! יש אמנם תאים גדולים בדלתות אבל הם לא נוחים לגישה יום יומית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
1.

2. ידית פתיחת דלת בוולבו 240-אני רגיל ... אנשים שנוסעים פעם ראשונה חושבים שהם במילכוד.

ידיות פתיחת הדלת בוולבו 240 ניראות מוזרות ומכוערות במיוחד,אך יש בהן הגיון-המיבנה המיוחד שלהן נועד למנוע פתיחה מקרית ע"י ילד מאחר והן מחייבות תנועה לא טבעית של היד.

ככלל,הוולבו 240 מהווה מופת להנדסת אנוש מעולה,הן בתיפעול המכונית והן בתחזוקה השוטפת שלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ונדורה...

1.אין כיוון זוית משענת גב במושב של הנהג !!!!!

2.הרכב הגיע חדש עם מחיצה בין תא נוסעים לתא מטען..... מי הטיפש שהתקין מראה פנימית? היא טובה רק לסדר גבות!!!

3.הפטנט מראה חצונית....כל פעם שסוגרם דלת -חייבים לכוון מראות...תגידו נהרס-מיום שבנו את הרכב ככה זה.

4. מי יודע איך מדליקים תאורת פנים ?!... נכון- מסובבים עד הסוף ידית עמעם תאורת דש.

פיאסטה...

1.הם פשוט לא האמינו שרכב מסוגל לעבור יותר מ-99.999 ק"ם....דוגמא בלוח מודעות...יש לי חבר הוא מספר שנים עם האוטו ועדיין לא בטוח עם הוא עשה 197.000 או 297.000

!!! FUCK THE FUEL CRISIS

פורסם
ידיות פתיחת הדלת בוולבו 240 ניראות מוזרות ומכוערות במיוחד,אך יש בהן הגיון-המיבנה המיוחד שלהן נועד למנוע פתיחה מקרית ע"י ילד מאחר והן מחייבות תנועה לא טבעית של היד.

ככלל,הוולבו 240 מהווה מופת להנדסת אנוש מעולה,הן בתיפעול המכונית והן בתחזוקה השוטפת שלו.

הבן שלי כבר בגיל שלוש פתח את זה כמו גדול.... ואפילו יותר טוב מאלה שנוסעים פעם ראשונה...:wink:

!!! FUCK THE FUEL CRISIS

פורסם

הפטנט הזה עם השכבת מושב אחורי בפורדים על ידי משיכת שתי שטנגות מתא המטעם קיים עוד מהמונדיאו הישנה וקיים גם בפוקוס.

אמנם, מי שלא מכיר את זה יכול אכן לחפש שעה איך משכיבים את המושבים, אבל כשמתרגלים אז זה רעיון אדיר, הרי ממילא אתה משכיב את המושב כשאתה רוצה להטעין משהו גדול, אז נוח לעשות את זה מתא המטען ולא לרוץ לתוך האוטו, להוריד מושבים ולחזור לבגאז'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

באוטו השני שלי (האלפא סוד) בכלל אי אפשר לפתוח תא מטען מבחוץ! :wink:

אין כלום, אין ידית, אין פתח מפתח - שום דבר. אפשר לפתוח רק עם ידית פתיחה שמושכת כבל מליד הכסא של הנהג או אם הכבל קרוע להשכיב מושבים אחוריים (מה שבאמת אי אפשר לעשות בפורד) ולפתוח מבפנים ידנית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כאחד שחי מספיק עם צרפתיות מזויפות- ברנו קליאו להחליף פילטר שמן זה משימה שלוקחת 5 שעות

-3 שעות למצוא אותו, הוא יושב מתחת למדחס של המזגן, להכניס לשם כלי יעודי כלשהו לפתיחה של פילטר שמן פשוט בלתי אפשרי

- 15 דקות אתה מקלל את הז'אן פייר הזה שתכנן את הרכב המזויין הזה (במידה ונגמרות לך הקללות אתה תמיד יכול להיתקשר לבני ל.)

- שעה עד שמצליחים להוציא את הפילטר

- 45 דקות עד שמבריגים אחד חדש למקומו.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
ומה אם אתה בתוך האוטו ורוצה תוך כדי הנסיעה לקחת משהו מהתא מטען? ומה אם תא המטען לא ניפתח והדרך היחידה זה לקפל מושבים(מבפנים).

אה, ומה יקרה אם האוטו לא נפתח (רק תא המטען נפתח), והדרך היחידה להכנס זה דרך התא מטען? :lol:

פורסם

אם כבר הוזכרה הקליאו B, אז הנה משהו שבאמת תמוה : בכל פעם שמתניעים את המנוע, צריך ללחוץ על לחצן סגירת סירקולצית האוויר, אם לא רוצים להכניס לריאות את כל מה שנפלט מהמכוניות האחרות.

אגב, תופעה דומה אך מוזרה עוד יותר התגלתה במרצדס SLK. כאשר מתניעים את המכונית, צריך לסגור את הסירקולציה ממש כמו בקליאו. אבל בעוד שברנו הסתפקו בזה, במרצדס הלכו צעד נוסף קדימה והוסיפו לכך שעם כיבוי מדחס המזגן (כפתור ה AC), נפתחת הסירקולציה. אם טרחתם לסגור אותה מחדש בלי להפעיל את המדחס, אז חבל על המאמץ שהשקעתם כי כעבור 5 דקות היא תפתח מעצמה שוב (ונורת החיווי תכבה). נכון, יש ל-SLK בקרת אקלים ותיאורטית אין צורך להתעסק עם זה בכלל, אבל כשנוסעים במדינה כמו גרמניה בה יש לא מעט שעות של אוויר קריר ונעים שאינו מצריך מיזוג (וכך חוסך בדלק או משפר את הביצועים), התופעה הנ"ל הופכת למתסכלת.

דוגמאות נוספות :

כתפור הפעלת/ביטול בקרת היציבות בלקסוס IS250 הממוקם מאחורי ההגה באופן שאין סיכוי לראותו בשום דרך תוך כדי נהיגה.

היעדר כפתורי תחנות ברדיו המובנה של הסידרה 5 של BMW ("השליטה" דרך ה IDRIVE).

התצוגה הבלתי אפשרית לקריאה של המאזדה 3.

בלג'נד החדשה של הונדה, אין בפנל כפתור לשליטה על עוצמת המאוורר של בקרת האקלים. אם תחפצו בכל זאת באופציה הנדירה הזו שאף אחד לא עושה בה שימוש אף פעם, תאלצו לנבור במחשב המרכזי הבנוי בסגנון ה IDRIVE של BMW.

אגב, מישהו הצליח להבין מה טוב בשיטה של מרצדס לתפעול הידני של התיבה האוטומטית כשה +/- הם ימינה ושמאלה ?

דני G.

פורסם

דוגמא לגאונות:

אצלי ברכב, ישנן אורות ערפל קדמיים. עד כאן הכל יפה וטוב. מה קורה שאחת מהן נשרפת? כאן לא יעזור הדוקטורת בפרוקטולוגיה שנחוץ על מנת לדעת להחליף נורה ראשית. בדיקה זריזה בספר הרכב באנגלית, שאגב מפורט יותר מההוא שבעברית, והתשובה נמצאה.

"Go to the local dealership to have the bulb replaced".

אם לא הבנתם, יש לפרק את הפנס החוצה בשלמותו, וזה כמובן מצריך פירוק של הטמבון הקדמי. מפני שמישהו שם בארץ המגף חשב שיהיה נחמד ליצור מגרעת שמחזיקה את הפנס מאחורי הטמבון. כאילו ש4 הברגים לא מספיקים.

גאונות, פשוט כמשמעו.

!AWDSOME

פורסם

אגב, מישהו הצליח להבין מה טוב בשיטה של מרצדס לתפעול הידני של התיבה האוטומטית כשה +/- הם ימינה ושמאלה ?

דני G.

לא יודע מה איתך, אבל בתור אחד שביום-יום לא נוהג על רכב עם תפעול ידני, התפעול ימינה ושמאלה הרבה יותר נוח מאשר התפעול למעלה ולמטה בשאר הרכבים.

כלומר הרבה יותר נוח להוריד את היד מההגה ולדחוף את הידית ימינה כהמשך ישיר לפעולה של הורדת היד מההגה לכיוון הידית, מאשר למקם את היד ולדחוף את הידית קדימה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
דוגמא לגאונות:

אצלי ברכב, ישנן אורות ערפל קדמיים. עד כאן הכל יפה וטוב. מה קורה שאחת מהן נשרפת? כאן לא יעזור הדוקטורת בפרוקטולוגיה שנחוץ על מנת לדעת להחליף נורה ראשית. בדיקה זריזה בספר הרכב באנגלית, שאגב מפורט יותר מההוא שבעברית, והתשובה נמצאה.

"Go to the local dealership to have the bulb replaced".

אם לא הבנתם, יש לפרק את הפנס החוצה בשלמותו, וזה כמובן מצריך פירוק של הטמבון הקדמי. מפני שמישהו שם בארץ המגף חשב שיהיה נחמד ליצור מגרעת שמחזיקה את הפנס מאחורי הטמבון. כאילו ש4 הברגים לא מספיקים.

גאונות, פשוט כמשמעו.

גם אצלי ב 306 זה כך, אבל מכיון שאני מחליף אורות ערפל פעם ב 12 שנה בערך זה לא כל כך מפריע לי.

אגב, אצלי אפשר גם להחליף את הנורות אם אתה מרים את הרכב על ליפט ומפרק כל מני מגיני גומי משונים. :) אולי זה כך גם אצלך.

זה גם מונע גניבה של הפנסים (ע"ע אימפרזה טורבו).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...