Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר מס לשכירים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מופנה רק למנוסים :

1. שווה לעשות את הריצות לבד (שמעתי שמקבלים מזה מחלת לב) או לתת לחברה שמתמחה בזה (שמעתי שהם משונררים יפה) ?

2. באם אני עושה זאת באופן עצמאי , מה התהליך ? , באם חברה , אפשר המלצה ?

3. עוד קצת אור על הנושא לרווחת חברי הפורום הנכבדים... (מנהלים - שימו לב , צריך לשים פה את הלינק הזה שקשור ל "...")

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הולכים למס הכנסה, ומבקשים טופס החזר מס לשנה הרלוונטית.

אוספים את כל טפסי 106 שלך. אלה טפסים שאתה מקבל מהמעביד ומסכמים את כל התשלומים שהוא העביר לך.

בנוסף, מבקשים מהבנק טופס שמסכם את המיסים ששילמת ואת רווחי ההון שלך.

יושבים עם הטופס של מס הכנסה ומתחילים למלא. יהיה רשום שם למשל "הכנסה מיגיעה אישית" ובסגריים מספר. אתה מחפש בטפסים שלך שדה עם המספר הנ"ל ורושם, וכך אתה עובר שדה שדה.

אם יש לך שאלות, אתה רשאי להתייעץ עם פקיד השומה באזור מגוריך. אם אתה אדם מסודר, למלא את הטופס לוקח בערך 20 - 30 דקות. מגישים אותו למס הכנסה, ואם יוצא שהם חייבים לך כסף, הם מעבירים אותו לחשבון הבנק שלך כולל ריבית.

ואגב, הם לא יתחילו לחפש אתכם בשנים הבאות.

*החברות שעושות את זה בד"כ לוקחות 20%-30% ממה שאתה אמור לקבל ממס הכנסה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ואייי זה ניראה יותר קל מליסגור עיסקה מול אחד שמוכר 106 ראלי :mm_eek:

זה נכון שאני צריך את התלושי משכורת או שיש להם רישום ומדובר על 5 שנים במצטבר ,כן/לא/יותר פחות ?

ומה לגבי הפטור ממס לחיילים משוחררים , זה שנים שניכללות ?

או ביכלל מה התנאים המינימליים לקבלת החזר מס ?

פורסם

התנאי לקבלת החזר מס הוא ששילמת יותר מס הכנסה ממה שהיית צריך :)

אפשר לדרוש החזרים עד שבע שנים אחורה, ואם יש לך טפסי 106, אז אתה לא צריך תלושי משכורת. אם אין לך אותם, ויש לך תלושי משכורת לכל השנה, אז אפשר להשתמש בהם (למרות שלפי החוק כל מעביד / רו"ח חייב לשמור את כל הניירת והמידע שבע שנים אחורה, והיום שהכל ממוחשב גם ככה אין שום בעיה להוציא בשבילך טפסי 106 חדשים9.

לגבי חיילים, אני לא יודע מה החוק היום, אבל כשאני השתחררתי היה מדובר בעוד שתי נקודות זיכוי למשך שנתיים.

לפרטים מלאים כדאי לך להיכנס לאתר של מס הכנסה, יש שם מחשבונים שכאלה שיעזרו לך לדעת אם מגיע לך החזר מס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ממליץ לך קודם להינכס למחשבון מס הכנסה

https://www.shaam.gov.il/simulatormas/

יש מקרה בהם אתה חייב מס ואז ממש לא כדאי להגיש בקשה להחזר מס.

בנוסף במס הכנסה מחלקים בחינם חוברת "דע זכויותך וחובותיך" בה יש הסברים בנושא מילוי טופס.

אני הצלחתי להחזיר לעצמי כמה מאות ש"ח ולהורי כמה אלפי ש"ח.

הרבה אנשים לא יודעים שניתן למשל לקבל החזר מס על הפקדות לקופ"ג בתור עצמאי או ביטוח חיים (מי שיש לו משכנתא מבוטח אוטומתית בביטוח חיים ועל זה ניתן לקבל החזר מס).

פורסם

ס?ב??ב??ב??ב??ס?יס , אני כבר מתחיל להזיז ת'עיניינים :scatter:

תודה.

פורסם

סיפור עם מוסר השכל:

לפני 3 שנים קפץ לי פופ-אפ שאמר "שכיר? מגיע לך כסף ממס הכנסה!".

ניכנסתי ללינק שהיה מצורף, של חברה בשם פיסגה החזרי מס בחיפה, מילאתי פרטים ותוך 4 דקות קיבלתי טלפון מנציגת שירות שסיפרה לי ניפלאות על כמויות הכסף שאוכל לקבל ממס הכנסה... וכל זאת תוך שלושה חודשים...

השתכנעתי, ותוך חצי שעה היה אצלי בבית נציג שירות שבא להסביר לי פרטים נוספים, כמו למשל שהם לוקחים 30 אחוז מההחזר, להחתים אותי על ייפוי כח ולקחת 300 ש"ח על פתיחת תיק בחברתם. התפלאתי מאוד על זריזותם, שכן השעה היתה 18:30. חשבתי לעצמי שזו חברה רצינית מאוד.

טעיתי.

טעיתי בגדול .

בשלב זה הם היו אמורים לפנות לכל המעסיקים שלי לשעבר, כחמישה במספר ולהשיג את טפסי ה-106 שלי, להגיש אותם למס הכנסה ולקבל אומדן של הסכום שמגיע לי ממס הכנסה.

נשמע פשוט לא?

אז זהו, שלא. זה לקח להם שנה ושמונה חודשים להשיג את כל טפסי ה-106 שלי, במשך התקופה התחלפו 3 פקידות שטיפלו בתיק שלי, עשיתי אינספור טלפונים בצעקות עליהם, אבל הם לא שמו עליי יותר מדי.

to make a long story short, כעבור שנה ועשרה חודשים, קיבלתי טלפון נרגש מהחברה המזורגגת הזאת, שאבוא אליהם לשלם מראש את השלושים אחוז על הסכום שמגיע לי.

הלכתי, שילמתי, וכעבור שלושה חודשים קיבלתי את הכסף...

לסיכום:

יש להתרחק מחברת "פסגה החזרי מס" כמו מסרטן.

אם יש בידך את כל טפסי ה-106 לך למס הכנסה ותמלא את הדו"ח לבד.

אם באמצע התהליך התברר לך כי אתה חייב כסף למס הכנסה, שלם להם מיד, שכן עדיף מאה תיקים במשטרה ולא אחד במס הכנסה.

בהצלחה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

במקרה העצוב שלי היה לי רק מעשיק אחת בתקופה הזו.

לגשת אליו ולבקש את ה 106 ?(לא ראלי !)

יש לו את זה אי שם פה במגירה או שזה אצל הרואה חשבון ?

פורסם

לגשת ולבקש.

פרצדורה מאד פשוטה

אפשר להגיע עם כל הניירת לפקיד השומה, למלא רק פרטים אישיים, להגיד לפקיד/ה שאתה לא ממש מבין אין למלא את הטופס בשאר השדות...

במקרה שלי הפקידה פשוט לקחה את כל הניירת ואמרה לי שאני משוחרר... מישהו במס הכנסה מילא במקומי, ועשה עבודה טובה. ההחזר הוזרם לחשבון בנק :-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אגב, יש לי ביטוח חיים כשנתיים, איך אוכל לקבל על זה החזר מס ? (זה כבר על הדרך? או פרוצדורה נוספת ?)

פורסם

תסתכל על דוח שנתי שמגיע בסוף שנה מחברת ביטוח חיים.

אמור להיות שם ספח - אישור על הפקדה לביטוח חיים ורשום שם" לפי סעיף 45א הופקד XX ש"ח"

כאשר אתה מבקש החזר מס מצרפים את הספח הזה וממלאים בטופס החזר מס לשכירים

בסעיף זיכויים אישיים - לביטוח חיים (שדה 036 בטופס) את הסכום הנ"ל.

ביטוח חיים נותן לך זיכוי במס בגובה סכום שהופקד כפול 25%.

פורסם

הנה.

תדפיס את זה. מלא את כל הפרטים הנדרשים, צרף את כל הטפסים הנדרשים והגש לפקיד השומה הקרוב לביתך.

עשיתי את זה בעבר, בשנה שבה לא עבדתי רצוף. קיבלתי כסף מהמדינה. היה נפלא.

פורסם

אכן מצטרף להמלצה לעשות לבד.

אוספים את כל הניירת הרלוונטית (טפסי 106 בעיקר, לא צריך תלושי משכורת),

רושמים הצהרה אם היו תקופות שלא עבדת ולא עשית שום דבר אחר, מביאים מקור וצילומים של תעודת שחרור מהצבא אם זה רלוונטי, ומגיעים למס הכנסה.

בדלפק יביאו לך טופס בו ממלאים כמו שהסבירו פה (לפי מספרי הקוד של הסעיפים שמתאימים לקודים שרשומים ב-106), אפשר בהחלט להתייעץ עם הפקיד, הוא מוודא שהכל ממולא בסדר, מתייק את הטפסים, ונגמר הסיפור.

אני עשיתי את הפרוצדורה הזו לגבי 3 שנות מס בפקיד שומה של ת"א לפני כמה זמן, ויצאתי מאוד מרוצה אחרי שהפקיד שם היה מאוד אדיב ועזר למלא את הטפסים.

אחרי איזה חודש-חודשיים קיבלתי בונוס נאה לחשבון הבנק.

אין שום טעם ללכת לכל החברות שעושות את הפרוצדורה במקומך, היא מאוד פשוטה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...