Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ראשית אני רוצה להודות לחברי הפורום שיעצו ועזרו לי בתהליך רכישת הפיאסטה והביטוח שלה .

קניתי פיאסטה 1100 שנת 87 במצב משביע רצון.

לאחר בדיקה של הרכב ( אני בדקתי) ישנם מס' ריג'קטים הדורשים טיפול דחוף.

1, טיפול כללי : שמנים , פלגים,פילטרים כוון שסתומים ( יש תקתוקים קלים)

2, ניקוי וכוון קרב' - דחוף. הרכב שותה דלק בכמויות ( 70 ש"ח דלק על 60 ק"מ) :shock: ומעשן עשן שחור .

3, מד חום המנוע לא תקין. מערכת הקירור עצמה תקינה לגמריי ועובדת מצויין , הרכב לא מתחמם יתר על המידה , אבל בתא הנהג אין לי שום אינדיקציה לגבי מצב חום המנוע. = מחוג נשאר תקוע למטה.

4, איזון גלגלים וכוון פרונט = ההגה נוטה קצת לכוון שמאל ובעזיבת ידיים ישנה נטיה קלה פעם ימינה ופעם שמאלה,

5, כוון ומתיחה של כבל המצערת , החופש לפני שילוב המצערת גדול מדי , כ2-3 ס"מ מרווח בדוושה.

6, "--" "--" "--" כבל קלאץ' , מפריד קרוב מדי להתחלה.

ברצוני לשאול מס' שאלות .

1 היכן ניתן לתקן ליקוייים הנ"ל באיזור המרכז במחיר זול , אבל לקבל עבודה מקצועית ואמינה?

2 דלק , 95 , 96? הבחורה ממנה קניתי את הרכב תדלקה ב6 . לי נראה דווקא 95 כמתאים יותר.

3 החלפת מים במע' הקירור בנוזל קירור ירוק ( גלייקולאטינול50/50 ?!) כיצד לבצע ?

4 לפאש מנוע / תוסף לניקוי . מה מומלץ ולמה ?

5 שמן מנוע , איזה מומלץ? 10/40 , 15/50, 5/40 ???

מודה מראש לכל העונים .

סופ"ש נעים

W

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

לגביי כיוון פרונט רצות בפורום הרבה המלצות על "פרונט התחייה".

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שלום.

ראשית אני רוצה להודות לחברי הפורום שיעצו ועזרו לי בתהליך רכישת הפיאסטה והביטוח שלה .

קניתי פיאסטה 1100 שנת 87 במצב משביע רצון.(רצון של מי, לי נראה של המוכר , להפטר מהרכב?!)

לאחר בדיקה של הרכב ( אני בדקתי) ישנם מס' ריג'קטים הדורשים טיפול דחוף.

1, טיפול כללי : שמנים , פלגים,פילטרים כוון שסתומים ( יש תקתוקים קלים) (כל מוסך כללי באזור מגורייך, אם תציין אותו, יעשה זאת בהוצאה סבירה.)

2, ניקוי וכוון קרב' - דחוף. הרכב שותה דלק בכמויות ( 70 ש"ח דלק על 60 ק"מ) :shock: ומעשן עשן שחור . ( כנס לאוף טופיק וחפש המלצה על מכון קרבורטורים מומלץ ואמין באזור המרכז, שרבים מחברי פורום זה נהנו משרותיו, ערוך חיפוש עליו בערך"צביקה קרבורטורים", החיפוש בוודאי ישתלם לך!)

3, מד חום המנוע לא תקין. מערכת הקירור עצמה תקינה לגמריי ועובדת מצויין , הרכב לא מתחמם יתר על המידה , אבל בתא הנהג אין לי שום אינדיקציה לגבי מצב חום המנוע. = מחוג נשאר תקוע למטה.(יתכן ועליך להחליף יוניט חום בלבד, רכב כזה לא מתחממם לעולם, בגלל מנוע מיציקת ברזל ולא אלומיניום.)

4, איזון גלגלים וכוון פרונט = ההגה נוטה קצת לכוון שמאל ובעזיבת ידיים ישנה נטיה קלה פעם ימינה ופעם שמאלה,(אם תציין את מקום מגורייך המדוייק, נוכל לכוונך למכון פרונט מומלץ.)

5, כוון ומתיחה של כבל המצערת , החופש לפני שילוב המצערת גדול מדי , כ2-3 ס"מ מרווח בדוושה.

6, "--" "--" "--" כבל קלאץ' , מפריד קרוב מדי להתחלה.( אפשרות גדולה של קלאץ גמור הזקוק להחלפה" לא ניתן לכוון קלאץ בפיאסטה , הכוון הוא אוטומטי.)

ברצוני לשאול מס' שאלות .

1 היכן ניתן לתקן ליקוייים הנ"ל באיזור המרכז במחיר זול , אבל לקבל עבודה מקצועית ואמינה?

2 דלק , 95 , 96? הבחורה ממנה קניתי את הרכב תדלקה ב6 . לי נראה דווקא 95 כמתאים יותר.

3 החלפת מים במע' הקירור בנוזל קירור ירוק ( גלייקולאטינול50/50 ?!) כיצד לבצע ?

4 לפאש מנוע / תוסף לניקוי . מה מומלץ ולמה ?

5 שמן מנוע , איזה מומלץ? 10/40 , 15/50, 5/40 ???

מודה מראש לכל העונים .

סופ"ש נעים

W

אם תציין את מקום מגורייך נוכל להמליץ על בעלי מקצוע אמינים באזור מגורייך.

שמן המנוע המומלץ 20/50!

נוזל קירור מהול מתוצרת ידועה, ולא מים ירוקים הנמכרים ברשתות עשה זאת בעצמך.

פלאש מנוע מיותר בשלב זה.

המשך לנסוע באוקטן 96 כל קיים האוקטן הזה.

בהצלחה עם הרכב!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לרכב טסט עד דצמבר.

מחפש המלצות למוסכים באיזור ת"א/גוש דן.

משביע רצון - בהשואה לשאר 7-8 הפיאסטות שראיתי.

תודה על התגובות .

W

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

פנה אל "מוסך ש. קובלנץ ובניו" שבמגרשי התערוכה בסוף רח' דיזנגוף ת"א, טל' 03-5468898

ובקש את מנהלו נתי שהוא גם חבר פורום זה.

אם הוא יראה שיש גם בעיה בקרבורטור שיפנה אותך אל "אלי רומנו קרבורטורים" הנמצא לידו (הוא מכירו).

הצעתי לך שהוא יבדוק את מע' הבטיחות ברכב כהגה, צמיגים, מצב בלמים, צנורות בלם, נזילות ממע' בלימה ועוד מכיון שאינך יודע מתי טופלו ומה מצבם.

בדיקה זאת הנה בעיקרה חזותית וללא תשלום ורק לבדיקת רפידות/נעלי בילום יש צורך לפרק לפעמים גלגלים, אל תדאג הוא ישתדל לסייע לך כמיטב יכולתו.

בברכה ותתחדש על המכונית - רפי לין :-)

פורסם

חום מנוע: במנועים ישנים- עשוים ברזל ולא אלומיניום (מנוע של פייסטה אחד מהם) הטמפרטורה עולה בקצב שונה מרכב מדור חדש,לכן אפשר לקבל רושם שמד חום מנוע תקוע (אחרי 5דק' נסיעה הוא רק מתחיל לעלות)....

!!! FUCK THE FUEL CRISIS

פורסם
חום מנוע: במנועים ישנים- עשוים ברזל ולא אלומיניום (מנוע של פייסטה אחד מהם) הטמפרטורה עולה בקצב שונה מרכב מדור חדש,לכן אפשר לקבל רושם שמד חום מנוע תקוע (אחרי 5דק' נסיעה הוא רק מתחיל לעלות)....

ת"א- נתניה- ת"א - חולון- ת"א = לא זז .

פורסם
מה קנית פסל סביבתי, שלא זז??!

בהחלט קיימים ברכב מרכיבים כאלו ו/או אחרים שמתפקדים על תקן פסל סביביתי.

יטופל בהקדם.

פורסם

תתחדש אחי.

אני כבר מחכה לתמונות במסנג'ר.

בקשר לעניין עם הדלק, הנה שירשור שיעזור לך בנושא, אני ממליץ לך לקרוא אותו בחום.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120218&highlight=%FA%E3%EC%E5%F7+%E1%EE%F7%E5%ED

96 מיועד לרכבים ללא ממיר קטליטי, 95 מתאים לרכבים עם ממיר.

אני מתדלק את הרכב שלי (סוויפט 91') ב95, אף על פי שהוא תודלק ב-96, והוא נוסע מצויין.

נ.ב.

רק אל תזניח את הפיל ביג!

חוזר לדו"ג... :wave2:

פורסם
תתחדש אחי.

אני כבר מחכה לתמונות במסנג'ר.

בקשר לעניין עם הדלק, הנה שירשור שיעזור לך בנושא, אני ממליץ לך לקרוא אותו בחום.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120218&highlight=%FA%E3%EC%E5%F7+%E1%EE%F7%E5%ED

96 מיועד לרכבים ללא ממיר קטליטי, 95 מתאים לרכבים עם ממיר.

אני מתדלק את הרכב שלי (סוויפט 91') ב95, אף על פי שהוא תודלק ב-96, והוא נוסע מצויין.

נ.ב.

רק אל תזניח את הפיל ביג!

הפילביג בדרך לקונה מאושר ...

:cry:

פורסם
הפילביג בדרך לקונה מאושר ...

:cry:

כל סוף הוא התחלה חדשה. הכפלת את מספר הגלגלים ב-2?

לדעתי אתה צריך לעבוד במרץ כדי להכשיר את הבייבי החדשה שלך לטסט. :D

חוזר לדו"ג... :wave2:

• תוכן חדש...