Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקבל קנה מידה לגבי פחחות וצבע לרכב שלי, מה נעשה ומחיר לעבודה.

מצב הרכב הוא כזה, חלודות, כמעט ואין, קצת רקבון בציירים של הדלתות, סה''כ הפח ישר, יש אולי כמה שטויות ליישר והדבר הכי רציני זה טיפול בכנף שמאלית שזה נראה כאילו התעקמה מפתיחת יתר של הדלת (הדלת בריאה ושלמה)

לא אכפת לי שישימו לי חומר על הרכב כי אין מה ליישר אז בעצם ליישר את השטויות וכבר לא יהיה איפה לשים חומר, מה שחשוב לי זה הטיפול בצירים של הדלתות!

את כל פנים הרכב אין לי בעיה לפרק!

מה שאני צריך גם זה טיפול קטן בקיר האש בסביבת המצבר, זה אמור להוות בעיה? או שפשוט מפרקים את המסביב בלי לדעת במנוע?

מה כדאי עוד לעשות עם הפחחות וצבע? אם זה פנים הרכב ואם זה החוץ של הרכב? לחדש גומיות? לחדש פסי קישוט?

הצבע מאוד חשוב לי שיחזיק הרבה זמן, אני לא רוצה את התוספת המטאלית של הנצנצים (לא אוהב את זה).

בעתם מה מומלץ לעשות עם פחחות וצבע? מה קריטי? מה פחות קריטי? מה סביבת המחירים לכל דבר? רצוי לפרק דלתות ובגאג' וכו'? מה עושים שהחלקים בבודי ישבו ישר?

מה שבהחלט קריטי לי ויש דגש חזק עליו זה הטיפול בחלודה! הרכב נוטה לזה ואני לא הייתי רוצה שחיצונית יראה טוב ופנימית יהיה רקוב, בנתיים המצב בהחלט לא כזה ומצבה טוב מהבחינה הזאת (בלי עין הרע!)

סה''כ רוצה לקבל קנה מידה לגבי העבודה שעליי לעשות ולגבי המחיר, כך גם אוכל לחשוב על כמה רחוק זה בשבילי (יש לסיים עם המכאני לפני ונגיעה בפנימי).

כמובן אפשר לעשות עם המון חומר והמון ח** אבל זה לא מגיע לרכב הזה, אני רוצה לא את הרמה העליונה אבל בהחלט טיפול הולם! נגיעה טובה בדברים הקריטיים ופשטות בשאר הדברים.

כמובן שמדובר באלפא ספרינט שלי!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני אומר לך מעכשיו שזה רחוק מאוד ממך.

אתה שואל יותר מידי שאלות בבת אחת, תחליט בעצמך כמה מקיף אתה רוצה שזה יהיה.

למחירים לא ניכנס, כי אתה תמצא מי שיעשה את העבודה ב-2500 ש"ח ואחד אחר שיעשה את "אותה עבודה" ב-20 אלף.

חלודות - צריך לנקות טוב טוב לפני הפחחות (חומר\טלאי) ולבודד ולאטום טוב טוב אחרי.

קיר אש - לא ברור מדבריך מה קרה שם, אבל לא תמיד ניתן לטיפול, שכן ריתוך תלאי לא אפשרי בגלל חומר בידוד דליק שנמצא בתוך קיר האש.

ולמה כ"כ חשוב לך שהצבע יחזיק הרבה זמן אם חודש אחרי שקנית את האוטו הוא כבר היה מפורסם למכירה ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

דייי כבר לחפור לי עם המכירה, זה לא עניינו של אף אחד! אני שואל משהו ולא מבקש ממך לקשר את זה למכירת הרכב... גם עכשיו הוא מפורסם למכירה אז? זה לא עניינו של אף אחד שוב וזה כבר הסיבות שלי. הפורום נועד בשביל שאלות, לפחות הטכני ולפחות בשבילי. אני שואל שאלה בא לך תענה, לא בא לך אל תענה! בא לך לעקוץ תעשה את זה בפרטי... גם אם בא לי למכור את הרכב עם פחחות וצבע זה ענייני! אגב עם אלפא מפירסום הרכב למכירה ועד המכירה זב דרך ארוכה... כשתהיה לך אחת תבין.

ואגב אתה מוזמן להתקשר אליי לש\מוע עד כמה אכפת לי למכור את הרכב או לא...

קיר אש בכלל ניתן להחלפה באלפא אבל אצלי אין צורך כי החלודה מתחת למצבר לכן אני רוצה רק לעשות טיפול בזה... אין לי בעיה גם להחליף אם ויתגלה צורך!

בכל מקרה נשאל פה מה כדאי לבקש, מה כדאי לבקש בעקבות הרצונות שלי.

דברים קטנים - שיהיה חומר, קמטים - הכל ניתן ליישר ואין לי דברים רציניים כלל!, חלודות בצירים ובקיר אש + קצת בבגאג' (יש לי 2 ואחד בלי חלודה לכן אולי יוחלף) וצבע עם שיחזיק הרבה זמן.

השאלה היא מה לדרוש, איך העבודה אמורה להתבצע? ומה הסביבה היחסית של מחירים במקום סביר?

חלודה - טיפול איכותי, מכות - טיפול פשוט (יישו קל וחומר), צבע - פשוט אבל שיחזיק כמה וכמה זמן.

מי שרוצה לשמוע על מכירת הרכב מוזמן להתקשר אליי או לפנות לפרטי, 0506530914 או בכל דרך אחרת...

אגב אין כזה דבר תקציב, מן הסתם כמה שפחות ועם זאת כמה שצריך... כרגע הרכב עובר יישור קו מכאנית.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שוב - התקציב כאן משחק תפקיד רציני.

אתה יכול לעשות את העבודה בכל סכום שמתחיל ב3000 ש"ח ונגמר ב30000 ש"ח. ההבדלים הם ברמות העבודה שאתה דורש.

פירוק של כל הפגושים, חלקי הפלסטיק, מילוי ויישור ברמה גבוהה יעלו יותר. גם צבע איכותי יותר יעלה יותר. תסגר עם עצמך על תקציב ויהיה קל יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין תקציב, אני יכול לאסוף 3 ואני יכול לאסוף 8... תלוי בשוני בין העבודות ותלוי בהרבה דברים.

אני רוצה לשמוע טיפול טוב ברמה לחלודות שיש (קיר אש, צירי דלתות ובטח כמה שטויות)

אני רוצה טיפול פשוט לקמטים שזה ישור וחומר (שוב אני אזכיר הרכב כולו ישר מלבד כנף שיש בה קמט, כל השאר זה אולי שריטה עמוקה פה או שם)

וצבע אני רוצה ברמה שיחזיק כמה שנים בלי שיתחיל להתפוצץ, כמובן עם כיסוי ובצל.

זה הכל סה''כ, כמו כן אני רוצה לשמוע מה כדאי לעשות בדרך אם זה בפנם הרכב ואם זה מחוץ לרכב.

וכמובן שיחד עם זה צריך יהיה לנסות להשיג חלקים לרכב, משולש של הגריל, תושבות לפגושים, לשפץ פגושים, לנסות להשיג פנס לא סדוק מאחור (קשה מאוד מאוד!) ועוד כמה...

אני אשמח לשמוע אופציות! שוב פירוק הרכב אני יכול לקחת על עצמי, כל הפנים וכל החוץ (מנוע לא כלול אך פינוי המצבר ומסביב לטיפול בקיר אש במקום הנכון אפשרי).

אני אשמח לשמוע אפשרויות וסביבות מחירים.

אגב חבר'יה לא לקחת הכל קשה, לא יודע איך אתם רואים את הפורום אבל אני רואה אותו כמקום הכי קל שבו אפשר לשאול שאלות ולא מעבר לזה... פשוט לכמה וכמה אנשים יש נטיות הגזמה פה ושם. וזה שאני מברר לא אומר שאני רץ לעשות זאת, אני תמיד מברר הכל הרבה לפני ולעומק בשביל להיות מוכן כמה שיותר לדבר האמיתי ולמה לצפות.

אז לא לקחת דברים קשה מדי, לשים לב על מה אני מדבר בקשר לטיפול רציני ובקשר לחומר שלא יהיה בלבול ותתחילו עם הצהרות החאפר וכו'. אז שוב, טיפול רציני לחלודה, אם תתגלה חלודה באמצע העבודה כמובן גם! מריחת חומר על הדברים הקטנים כמו תיקון קמטים שכמעט ואין, וצבע ברמה הבינונית שיחזיק כמה וכמה שנים.

מוזמנים להגיב ברוח טובה ולהסביר לי הכל מה צריך, מה כדאי, ובקיצור כמה, איך ולמה, מי שבא לחפור בבקשה מכם לא פה, מי שבא לעקוץ שוב לא פה!

יש הודעות פרטיות בשביל החפירות וכל העקיצות שבא לכם...

ד''א עריכה: הפורום זה נסיון ראשוני לברר את העלות וכו', באיזשהו שלב יותר קרוב לביצוע העניין אני מגיע למכונאים ופחחים ולדבר, להתייעץ עם אנשים פנים מול פנים לראות מה כדאי ומה מצבי. בשלב הזה נקבעת ההחלטה, כרגע אני רוצה לקב רק השערות! ואני מבהיר זאת בפניכם שתקחו הכל בפרופורציות!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

'' כשהמכונית תהיה במצב נסיעה אז זה יהיה רלבנטי.'' רפי מאיפה הבאת את זה? הבובה שלי נוסעת יפה!

אתה מבין אני לא יודע עד כמה רחוק זה אז לנסוע לפחחים ולשאול זה קצת הזוי כאשר אני יודע שבזמן הקרוב אני לא אעשה זאת...

היישור קו המכאני נמשך, לאט לאט יש פחות דברים, לאחר מכן אני רוצה נגיע קטנה בפנים הרכב ואז פחחות וצבע.

החודש בעזרת ה' בוקסות מפולי' ועוד כמה.

שוב אני אנסה שמישהו יבדוק לי את הרכב מתחת לצבע ולמטה, לבדוק במקומות של המחלה, יש צבעי אחד שבנגיעה אומר אם שמו שכבת צבע אחרת על הרכב, אחרת מהמקורית אך לגביי זה לא רלונטי.

אני חושב אולי לקפוץ פה לבני דודים ליד, הם ממוקמים בדרך לברקן ואני מכיר דווקא הרבה שעושים אצלם, מה שטוב אצלם שניתן לבקש משהו במחיר מסוים והם יעשו כמובן צריך לבוא ולפקח עליהם.

חבר'יה זה לא נראה לכם מיותר לבוא לפחחים כאשר יש עוד דרך ארוכה עד לפחחות וצבע?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תריץ חיפוש בפורום, בנוגע לבעלי מקצוע, עדיף כאלו שעסקו כבר באלפא הספציפית שלך, ככה תקבל איכות הרכבה יותר טובה לחלקים החיצוניים של הרכב.

תקבע להפגש עם כמה פחחים וצבעים, תן להם לראות את הרכב ולהעריך את העבודה שיש. אתה לא יכול להעריך את העבודה, כיוון שאתה לא עוסק בזה. לכן גם קשה לענות לשאלות שלך.

אם אתה מעונין לדעת איך זה "הולך"? אני אגיד לך.

אתה הולך לבנק מושך סטיפה, כמה שיותר עבה, הולך לפחח סוגר איתו לאחר שתראה כמה יצירות אומנות

(צבע חייב להיות יצירת אומנות). לוקח קבלה על תשלום מקדמה, עדיף פחח שנראה אמין, שיהיה מועד לסיום העבודה. צבע ופחחות חיצוני יכול לקחת כשבוע. המחירים שונים, אם זה בכל מיני כפרים אתה יכול לצבוע ב1000 ש"ח ותקבל גם עבודה כזאת. יש מקומות שהצביעה עולה כ10000 ויש כאלו ב5000.

על הדרך מומולץ להחליף גומיות איטום בדלתות ובבגז'.

לתשומת ליבך, המחירים בדרום הארץ נמוכים יחסית למחירים במרכז!

בהצלחה

רמי

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אסף זאת הבעיה, אני רוצה לראות עד כמה זה רלוונטי ולמתי בדיוק, ז''א לאיזה סכומים לצפות ובעצם כמה להתחיל לאסוף בקופת חיסכון שלי (נאמר את זה ככה)

מה שאני רוצה עוד לשמוע מכם זה: מה זה עבודה איכותית נגד חלודה? שאני פשוט אדע מה לבקש!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה שאני רוצה עוד לשמוע מכם זה: מה זה עבודה איכותית נגד חלודה? שאני פשוט אדע מה לבקש!

איזה סוג חלודה? איזה שלב? באיזה מקום?

בכל אופן, כל סוג של חלודה חובה לנקות, או באמצעות נייר זכוכית, דיסק, או ניקוי חול כשחייבים.

לאחר שהחלודה נוקתה מאבחנית את מצבו של הפח, מצד אחד יכול להיות שהפח לא דורש החלפה, אלא רק צביעת יסוד טיפה עבודת פחחות מסורה וחומר. כמו כן ישנם מקומות שיש חורים שנוצרו כתוצאה מריקבון, לכן מרתכים תלאי שישילים את הפח החסר.

חשוב שתכין ש"ב לפני זה, שלא תצפה למשהו מסוים, ובסופו של דבר תקבל משהו אחר. כי בעצם שילמת בהתאם לעבודה.

אני יכול להמליץ על מוסך צמרת בב"ש 086235386 050253777

הם צבעו לי את ה205

המחיר היה 5000 לצביעה חיצונית כולל פירוק כל החלונות, הגג, צביעת ג'אנטים+ניקוי חול.

רמי

DFC

פורסם

התחלתי גם לדבר עם בעלי אלפות, הנה אחת שעבודתה הייתה בפורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82264&page=2&pp=15

מצבה יותר קשה משלי בכמה וכמה, היא הגיע מפורקת לפחחות וצבע לגמרי כאשר לי יהיה חסר פירוק המנוע ופה אולי אני אדבר אם מישהו או שבמחשבה שניה מהתמונות היא כן הגיע עם מנע.

לאחר מכן צריך יהיה גם להתחיל לסדר קומבינות ברכב ויש לי פה ושם :(

בכל מקרה בנתיים כפי שאני רואה אפילו עבודה אם טלאים זה סביב ה 5K-6K שזה סביר בהחלט מבחינתי ואת האמת לא ציפיתי לפחות בהתחלה.

מה שכן יהיה המון מסביב לפחחות וצבע, כמו כן פסי קישוט ופגושים.

איך כדאי לשפץ פלסטיק? ככה שהחומר לא יפול ממנו אחרי תקופה קצרה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

משפץ מקצועי לחלקי פלסטיק ופיברגלס ופגושי פלסטיק הנו "מסטר לפגושים" שברח' צבי ברגמן 4

(פינת בן ציון גליס 42) א.ת סגולה פ"ת (בקומה למעלה), טל' 03-9343251 ושמו יעקב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

פחחים לא אוהבים לבצוע טמבונים, יש צורך לשייף את כל הטמבון, בצורה אחידה, ולצבוע בצבע מיוחד (יקר מאוד). הכוונה היא למגן הסופג אנרגיה.

*אם ישנו שבר, ולא חסר שום חלק מצורתו המושלמת של הטמבון, משייפים את סביבת הסדק עד לעמוק של 1מ"מ מורחים מסמיך על בסיס פיבר עדיף עם אחוזי מקשה גבוהים.

*ברגע שחסרה חתימה מהפלסטיק, ניתן לבצע או הדבק פוליאסטר או הלחמת פלסטיק באמצעות לייסטר (בדומה לתלאים במתכת).

*אם חלקים התעוותו באמצעות חימום הטמבון בתנור בטמפרטורה נמוכה, הטמבון מקבל תכונת צמיגות טובה, וניתן לעוות בחזרה את הפלסטיק, ולאחר מכן להתשמש במסמיך (חומר).

לפעמים לא ניתן להשתמש בפיבר על פלסטיק, כיוון שהוא פשוט לא נדבק אליו, יש צורך לבצע בדיקה של סוג החומר שבוחרים להשתמש בו, עדיף בחלקו הפנימי של הטמבון.

עוד כמה ימים מתחילים הלימודים, יש עכשיו המון פנקסים קטנים בחניות (מאוד יפים גם).

תקנה פנקס ועט 0.4 ככה שיכנס הרבה לדף.

ותתחיל לעשות רשימה של כל הדברים שאתה רוצה להחליף בחיצוניות. ותתחיל לחפש את אותם החלקים, ככה אתה מאוד תוזיל את העליות, למשל פלסטיקים ופסי קישוט חיצוניים, יכולים להגיע עד למחיר של אלפי שקלים אצל הפחח, לעומת זאת אם תקנה אותם לבד (בהנחה שתמצא אותם בארץ) מחירם יסתכם בכמה מאות שקלים.

רמי

DFC

פורסם

רפי, ניתן לפנות אליו גם עם הגריל? יש לך אולי דוגמאות לעבודות ומחירים?

את האמת את זה אני הייתי רוצה לעשות אפילו לפני כל עניין הפחחות וצבע, כמובן הכל תלוי במחיר (עכשיו תהיה הוצאה רצינית על המכאני, אם המחיר נמוך יחסית אז זה יבוצע לפני כמה דברים במכאני, אם המחיר גבוה הדבר ידחה לאחר כמה דברים במכאני, כאילו המחיר קצת משנה את סדר העדיפויות כי זה קוסמטי וזה בשבילי ופחות בשביל הרכב עצמו).

המצב הוא: שיפשופים חזקים בפינות הפגוש הקדמי, פגוש אחורי סה''כ יש להוריד חומר ולראות מה מצבו, פסי קישוט לשים חומר כי הם עם חתכים קטנים לכל האורך...

אני לא מחפש שתגיד כמה יעלה לי אלה יותר שתגיד ''אני מכיר את... עם רכב... שמצבו היה... ועלה לו...''

שאני אהיה באזור אני אקפוץ לברר גם.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...