Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

היום בצהריים מצאתי לי סוף סוף קצת זמן ועשיתי לרכב טיפול קטן שכלל החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע והחלפת נוזל קירור.

כשרוקנתי את נוזל הקירור ואת מיכל העיבוי (לא פירקתי את מיכל העיבוי) שמתי לב בסוף שהכל הכל התרוקן שהרדיאטור ממש מבריק כשהסתכלתי מלמעלה ובמיכל העיבוי לא הייתה טיפה של לכלוך ואבנית.

בעצם הכל נראה כמו חדש מבחינת מראה.

שאלתי היא איך יכול להיות שאוטו מודל 2000 ו 135K לא צבר אפילו לא מעט אבנית ולכלוך במערכת הקירור?

אני יודע שישנה השפעה רבה על נוזל הקירור ואכן מיומו הראשון של הרכב היה רק נוזל קירור איכותי וממתי שהרכב אצלי פעם בשנה ו 25K בערך אני מחליף נוזל קירור.

שלא תבינו לא נכון, אני לא עצוב או מופתע מדי כן? אבל בכל זאת אני לא מבין איך זה יכול להיות שכל המערכת כל כך נקייה.

אני פשוט רגיל לרכבים וטרקטורים צבאיים פשוט, ככה שבכלל זה נחשב למשהו חריג אצלי.

פורסם
אני יודע שישנה השפעה רבה על נוזל הקירור ואכן מיומו הראשון של הרכב היה רק נוזל קירור איכותי וממתי שהרכב אצלי פעם בשנה ו 25K בערך אני מחליף נוזל קירור.
זה נשמע כאילו שאתה גם שואל וגם עונה.

פורסם

היי,

אני לא מופתע גם ברכבים שהיו ברשותיי גולף דור 2,3,4 תמיד השתמשתי בנוזל קירור מקורי ואיכותי ששמר על חלקי מערכת הקירור במצב מעולה ולהזכירך תמיד מהלתי את נוזל הקירור עם מי שתייה בייחס של 60/40 לטובת המים.

היתה ברשותי גולף דור 2 עם 180K ומערכת הקירור היתה נקייה כמעט כביום היוולדה, רק שאריות של צבכ נוזל הקירור נשאר על ראש המנוע ושאר הצנרת.

תמשיך להיות מופתע לטובה כאשר מטפלים ברכב לפי הנחיות היצרן בלבד ולא נציגי הייבואן !

המשפט הזה נאמר מסיבה פשוטה כי כבר לפני עשור שנים שאלתי במוסך של פליקס איך מוהלים את נוזל הקירור ובאיזה יחס, נאמר לי מומלץ לא למהול אלה לשפוך את הנוזל המרוכז.

איזה כייף לי :)

פורסם

לסיכום: אני מפסוט!

חבל שישראלים לא אוהבים להקשיב להוראות היצרן ומחפפים בדברים שלא נראים להם חשובים.

אה

ועוד משהו: תצחקו כמה שבא לכם אבל עכשיו אני יודע לאמר סופית שמחינת רעש של המנוע המנוע שקט יותר עם ESSO מאשר עם ה LM מתוסף!

בדוק!

ולא, לא בדקתי עם מד דציבלים.

אחרי שהחלפתי מESSO ל LM שמתי לב שרעש המנוע רועש יותר ועכשיו שחזרתי ל ESSO הוא שקט יותר.

מבחינת ביצועים? אין לי שמץ. אותו דבר לפי מה שאני שמתי לב.

פורסם
היי,

תמשיך להיות מופתע לטובה כאשר מטפלים ברכב לפי הנחיות היצרן בלבד ולא נציגי הייבואן !

המשפט הזה נאמר מסיבה פשוטה כי כבר לפני עשור שנים שאלתי במוסך של פליקס איך מוהלים את נוזל הקירור ובאיזה יחס, נאמר לי מומלץ לא למהול אלה לשפוך את הנוזל המרוכז.

יצרן VW ממליץ 60/40 ? יכול להיות שיש גם הבדל במזג אוויר

בגרמניה ואצלנו?!!

ובגלל זה בארץ מתחשבים בחום הרב של קיץ...

פורסם

היחס המומלץ בישראל הוא 60 אחוז מים 40 אחוז נוזל קירור.

במדינות קרות מכסימום 40 אחוז מים 60 אחוז נוזל קירור.

אסור בשום פנים ואופן למלא רק נוזל מרוכז.

פורסם

לא יאומן עד כמה היבואן חסר מקצועיות.

חברינו מהפורום עוז (prosoldier) היה במוסך אחד במרכז שביקש להחליף את נוזל הקירור כי הוא היה בצבע חום מה עשו לו? לקחו 2 מיכלים של ג'י 12 פלוס, ריקנו רק את המים במיכל העיבוי ושפכו לשם רק נוזל מרוכז!

אצלי שניקוי מערכת כי הנוזל היה בצבע ירוק, הוציאו גם את המים מהרדיאטור ועד עכשיו המים בצבע וורד (עברו חודשיים ו 4 אלף ק"מ, גם מוסך מורשה אבל בב"ש).

איתמר ג'ורג'

פורסם

איתמר זה לא חדש בארצינו.

זו גם הסיבה שאני נצמד להוראות היצרן ולא הוראות הייבואן, מכיוון שאני לא בטוח שהם מבינים או מפרשים נכון את המידע של היצרן.

ניתקלתי במספר מיקרים כאלו בעבר.

אולי יש להם בעיות בהבנת הנקרא ?

פורסם

עוד טעות שמצאתי.

שקניתי את תוסף הדלק המקורי של פולקסוואגן שאלתי את נציג השירות במוסך ממנו רכשתי את התוסף (זה לא המוסך שלי, אלא מוסך אחר) והוא אמר לי "שים את כל התוסף על טנק מלא".

הוא טעה והטעה אותי. על האריזה רשום באנגלית שיש למהול ביחס של על כל 10 מ"ל תוסף 10 ליטר בנזין.

מקווה שלא גרמתי נזק, בנתיים ההתנעה השתפרה ויש תחושה שהמנוע עובד טוב.

• תוכן חדש...