Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה שתקעה את הטיפול ברכב שלי, מחליפים לרכב את הפעמונים של הציריות, הדבר כמובן מצריך הורדה של הגלגלים.

גלגל שמאלי שכל הגריז יצא שם הורד בקלות והוחלף שם מה שצריך, גלגל ימני לא מוכן לרדת!

אחרי החלפת הבלמים נסגרו הברגים של הגלגלים וכנראה הבורג בטחון נסגר חזק מדי,כששמתי ספייסרים לא שמתי מקדימה רק בגלל שלא הצלחתי לפתוח את הגלגל והעדפתי לא להרוס סתם ולהקשות על העניין יותר.

מדובר בבורג בטחון בעל 3 ''בורות'' קטנים בצורת עיגול, העיגולים שבהם נכנסת הבוקסה המיוחדת קצת נשחקו לכיוון של הפתיחה וכאשר מנסים לפתוח, לא משנה מה הבוקסה לא מחזיקה על זה :( וגם כל הבוקסות נהרסו.

בכל מקרה הרכב אצל המכונאי, אני מאז דיי שכחתי מהבעיה והתכנון וההצעה שהוצע ע''י חבר שמבין משהו זה לרתך לשם או את הבוקסה שמתאימה לבורג הזה או לרתך סתם אום כלשהו ע''מ לפתוח את הבורג.

יש פחד לפגיעה בג'אנט ולא רק, יש לכם הצעות נוספות? לא עולה לי אישית משהו יותר טוב מלרתך לבורג אום! אם יהיה נזק לג'אנט זה סביל כי אין מה לעשות :(

מצורפת תמונה של המחשת הבורג עצמו...

בשחור הבורות הקטנים בהם הבוקסה נכנסת ובכתום כביכול השחיקה +- (אני לא מומחה לצייר)

עמית.

1234124.JPG

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תודה ברק, סה''כ הבנתי שאין פה הרבה מה לעשות מלבד ריתוך!

משהו דומה למה שצוטט מטה נוסה, אך לא נסיעה אלה להסיר את כל הברגים ולנסות להזיז לשחרר את הגלגל, ללא הצלחה, כל הלילה התעסקתי עם זה בזמנו...

''1 הסר את שאר האומים

2 סע קדימה ואחורה מטרים ספורים מספר פעמים תוך כדי פירפור הגלגלים על משטח עם אחיזה ירודה.

החופש הקטן שיש בין הגוז'ונים בלי האומים לבין הג'נט יגרום לגלגל לנוע בצורה אקסצנטרית וישחרר את האום התקוע''

(נכתב במקור ע''י tooshey)

בכל מקרה נובע משם שזה רק ריתוך, נראה הכי עדיף לרתך את הבוקסה המקורית של האום? ז''א זאתי שאמורה לפתוח אותו? או ריתוך של אום אחר? או שזה לא ממש משנה כי ריתוך בכל מקרה חזק?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תרתך אום טיפה יותר גדול, רק כדי שיהיה לך "בשר" להאחז בו עם הבוקסה המתאימה על מנת לפתוח את הגוז'ון.

אח"כ אתה יכול גם ככה להחליף את אותו גוז'ון ולדאוג שפעם הבאה זה יהיה אתה שסוגר אותם ולא מכשיר פניאומטי כזה או אחר...

under construction..

פורסם

כל הקטע הוא שזה לא מכונה סגרה, הבעיה היא שראש הבורג שחוק רק לצד שאליו מסובבים בהסרה, לצד השני הוא עדיין טוב, כנראה שכך זה היה גם בעת סגירתו.

הבעיה היא שהאום פשוט לא תופס את הבוקסה בגלל עיוות של הצורה וגם הבוקסות כבר מתעקמות ממנו.

מי צריך את ברגי הבטחון האלה, נו באמת... אבל כשחושבים על זה אחלה בורג בטחון, גונב הג'אנט יהיה צריך רתכת :wink:

אני אחכה לעדכון מהמכונאי אם הוא מנסה לרתך או לא.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הבורג הוסר, רותך אליו אום גדול ואז הוא נפתח :)

חבר'יה תחשבו פעמיים לפני שתשימו בורג ''בטחון'' שכזה כי אולי בסוף גם אתם תהיו צריכים לרתך אומים.

העניין נעשה ע''י איציק :) הרכב כבר אצלי ואני מודה לו שוב ושוב שפתח זאת למרות שזה לא העבודה שלו (לפתוח ברגי בטחון תקועים).

חוץ מזה צריכת הדלק, תענוג :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

סתם ככה שתדע , לי כבר פתחו 2 כאלו שנשבר להם השיניים במפתח,

בלי ריתוך ובלי באלגנים - פשוט לוקחים מפתח ברגים משושה במידה גדולה יותר

ודופקים אותו על הבורג עד שהראש מקבל צורה משושה ונתקע בפנים, ואז אפשר

להבריג אותו החוצה....

STI 2004

• תוכן חדש...