Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עתיד לקבל אלפיןן 9853..

מעבר לכל מה שקראתי עליו וזה שהוא אחד הרדיו דיסקים המתקדמים לשנת 2006..

אני כרגע לא מחזיק מגברים ברכב... שיהיה כסף אני יברר על הגברה ראויה..

אבל רציתי לדעת אם שפרי לבצע בי-אמפינג ללא הגברה חיצונית ורק על ההגברה של הרדיו דיסק?

תודה לעונים

פורסם

אתה תמיד יכול לחבר את המידים על הרמקולים האחוריים ואת הטוויטרים על הרמקולים הקדמיים

את המידים תחתוך עם הקרוס ולטוויטרים אתה תצטרך לבנות קרוס פסיבי בעצמך או לקנות קרוס נוסף או לקנות סט שיש לו קרוס מתאים לבי-וויירינג

אבל לא יהיה לך לאן לחבר את האחוריים וזה גם בכל מקרה לא יהיה יעיל...

אני לא אוהב שאומרים "אי-אפשר" על משהו שאפשר לעשות...

אפשר לאמר שזה פשוט חסר ערך וחסר טעם על בסיס הגברה של הHU עצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי תודה..

שלו נכון?

אני ישמח לשמוע על לבנות קרוס פאסיבי. למרות שלא ממש חשבתי על זה זה נשמע מעניין...

ואני כל פעם נפעם מחדש מכמות הידע שאתה מראה פה בפורום.

שוב תודה.

פורסם

לגבי קרוסים פסיביים

תקרא כאן קצת

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/PassiveFilters/25-08-2003-Theory-Filters.html

אחרי זה תיכנס לאתר bcae1.com ותיקח גם משם קצת מידע

והשם הפרטי הוא אדי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נעים מאוד אני אור כמו שאתה רואה בשם משתמש..

חלק הבנתי אבל לא הכל קצת מסובך לי באוקטבות עם הדציבלים לא הבנתי בידיוק.

אבל את העיקרון הבנתי שלסאבוופר צריך שליל, למיד באס צריך שליל וקבל?!, ולטוויטר צריך קבל.

תודה על הסבלנות

פורסם

קודם כל סליל ולא שליל

בנוסף לכך אין בעד מה.

כשאתה מתכוון לאוקטבה אתה מדבר על דרגת חיתוך

דרגה ראשונה 6 DB

דרגה שנייה 12 DB

דרגה שלישית 18 DB

ודרגה רביעית 24 DB

בכל דרגה אתה מכפיל מבחינת השמיעה את עוצמת החיתוך - הכפלה זאת מתבצעת פיזית וחשמלית ע"י הכפלת מספר הרכיבים - אופן חיבור הרכיבים הוא זה שקובע אם הפילטר הוא HPF או LPF.

הסבר קצת יותר מפורט:

חיתוך מדרגה ראשונה למשל בתחום תדר 80 הרץ למשל יצרוך שימוש ברכיב אחד בלבד

אם אתה חותך HPF - היי-פאס כלומר אתה חותך מתדר 80 הרץ ומעלה - אתה תשתמש בקבל בערך X כי קבל מתפקד כפילטר HPF ברגע שאתה מחבר אותו בטור לרמקול.

אם אתה חותך LPF - אתה תשמש בסליל בערך Y - סליל עובד כפילטר שחותך לו-פאס כלומר מתדר החיתוך ומטה.

חיתוך מדרגה שניה - לחיתוך HPF אתה תחבר לפני הרמקול קבל בטור בערך X ולפני הקבל אתה תחבר במקביל, סליל בערך Y (תסתכל בסרטוט אחרי ההסבר).

לחיתוך LPF זה היה בדיוק ההפך - סליל בטור לפני הרמקול, ולפני הסליל תחבר במקביל קבל.

חיתוך מדרגה שלישית - אותו דבר כמו דרגה שניה רק שבHPF אתה תוסיף עכשיו לפני הסליל - קבל בחיבור טורי.

ולLPF לפני הקבל שמחובר במקביל אתה תוסיף עוד סליל שמחובר בטור.

דרגה רביעית אתה כבר אמור להבין לבד אחרי התבוננות בסרטוט של המעגל החשמלי שנתתי לך...

לגבי חישוב הערך של הרכיבים - יש לך שם מחשבונים.

יש שלושה חוקרים עיקריים בתחום הקרוסאוברים - אני מוצא את השיטה של באתרסוורת' הכי נוחה לשימוש ולחישוב. - הכל מופיע באתר שנתתי לך בלינק.

יש עוד מעגל אחד שקשור לייצוב ההתנגדות של הרמקול שמחובר במעגל - לא בכל מצב צריכים אותו אני כבר לא כל כך זוכר את התורה הזאת... אבל הכל כתוב שם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני בוחר להוסיף ולא לערוך - אתכם הסליחה

הסבר נוסף לגבי אופן החיתוך -

בוא ניקח לדוגמה חיתוך LPF בתדר 80 הרץ - מה זה אומר?

חיתוך בדרגה ראשונה אומר שהוא חותך בעוצמה של כל תדר שבא מתחת ל80 הרץ ב6 DB

מה שאומר שהוא ינגן את כל מה שבא מתחת ל80 הרץ פי 2 יותר חלש (לא מדוייק אבל בשביל ההסבר...)

עכשיו תחשוב מה קורה כשאתה חותך ב12 DB וכך הלאה והלאה.

אם יש לך רכיב כמו מידבאס למשל - שמסוגל לנגן "טוב" ב60 הרץ בעוצמות סבירות - אתה תחתוך אותו ב80 הרץ בחיתוך של 6DB או גג 12 DB

אם תחתוך במדרגה יותר גבוהה אתה סתם תאבד כאן צליל שהרמקול מסוגל לנגן...

לעומת זאת אם הרמקול שלך ממש לא מסוגל לרדת ל60 הרץ ותחתוך אותו במדרגה נמוכה מידי ב80 הרץ - אתה תקבל עיוותים ואולי תפגע ברמקול...

גם אני בעצמי לומד את זה מיום ליום מגדולים ממני בהרבה בתחום - וכל פעם אני נחשף לעוד משהו יפה... זה תחום מעניין ומדהים.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה ששלחתי מקודם טיפה מיותר כי קראתי עוד פעמיים ואיכשהו הבנתי..

אבל לפי ההודעה השניה שכתבת אנחנו מדברים פה על הגברה של HU

ואם אני מרכיב לו קרוס אובר פסיבי ואני מאבד מחצית מהעוצמה...

אז מה הטעם?

אם זה היה מוגבר בהגברה נורמלית של נגיד 70 RMS+ אני מבין אבל בעוצמה של18 RMS

אני יורד משמעותית...

פורסם

לא - זה לא מקצר אותם מסיבה פשוטה שאתה לא מחבר מינוס לפלוס ישירות בהתנגדות אפס

סליל וקבל הם רכיבים חשמליים בעלי התנגדות - אתה לא יוצר כאן קצר

אבל התפקיד של הסליל כשהוא מחובר במקביל הוא לא אותו התפקיד כשהוא מחובר בטור.

ההבנה שלי בחשמל היא קצת מעבר לבסיסית אבל לא יותר מזה - להסברים נוספים למה זה מחובר בטור ולמה במקביל אני לא אוכל להכנס מבלי לקרוא קצת חומר בעצמי - אני הולך כאן לפי נוסחה של מומחים.

סליל בעקרון יוצר השראה על מעגל חשמלי והוא לא מאפשר מעבר של תדירות חשמלית עד גבול מסויים שנקבע לפי ערך הסליל עצמו לכן הוא עובד כLPF כשמחברים אותו בטור. במקביל עד כמה שאני מבין הסליל עובד יותר בתור נגד שמוריד את ההספק שמגיע לקבל השני שגם מבצע חיתוך תדר וכך אתה בעצם מכפיל את דרגת החיתוך.

וההפך בפילטר מהסוג השני.

קבל זה רכיב שאוגר בתוכו מתך עד רמה מסויימת וברגע שהוא מגיע לרמה הזאת הוא מפסיק להטען - אך כאשר קבל מחובר בטור הוא עובד בתור פילטר והוא מעביר דרכו זרם החל מתדירות מסויימת שנקבעת ע"י ערך הקבל - ולכן הוא מתפקד כלו-פאס פילטר.

אני לא מאמין שהדברים שלי מדוייקים לגמרי אבל העקרון נכון - הייתי רוצה שתמיר.א יתן כאן תשובה הרבה יותר מלומדת משלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

הידע שלי בחשמל הוא בסיסי מינוס...

אבל הבנתי את הכוונה.

רק רציתי לדעת גם אם זה נכון מה שרשמתי למעלה שבמיד

מחברים סליל בטור ואז קבל במקביל?

וגם לפי ההודעה ההיא ששלחת עם ההסבר של לחתוך רכיב ב80 הרץ ומטה.

לפי מה שכתבת שם זה מוריד את העוצמה פי 2...

ובהתחשב בעובדה שאני משתמש בהגברה של HU זה לא מיותר קצת?

18 RMS לחלק ל2 זה יוצא רק 9 מה אז אני מגביר רמקול של 100 וואט ב9 וואט?

אם זה היה מוגבר במגבר חיצוני של נגיד 70 וואט אז זה יוצא בסדר גמור

כמובן שזה תלוי בנצילות אבל זה יוצא בסדר.

פורסם

אם אתה הולך לחתוך בדרגה שניה כלומר חיתוך ב12 DB אתה תחבר למיד סליל בתור וקבל במקביל בשביל לחתוך אותו LPF...

ואתה לא מאבד כאן חצי מהעוצמה - אתה חותך בחצי מהעוצמה כל מה שבא מתחת לתדר החיתוך...

טוב - אני מסיים להלילה - אני הולך לראות "כוכב נשחט" ואחרי זה אלוהים יודע מה...

פשוט תנסה לפי הנוסחה - תתחיל בפשוט - חיתוך של 6 DB - סך הכל רכיב אחד לכל סוג של חיתוך ואז תתקדם... עד שתוסיף מעגל Z לייצוב ההתנגדות ועד שתתחיל במתקונים אישיים לפי הטעם שלך וכו' וכו'...

(אני חושב שקוראים לזה מעגל Z... כבר לא בטוח)

טוב - כוכב נשחט עומד להתחיל!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...