Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
225/50/15 זה מידה לא הגיונית לרכב ספורט.

BMW 520/528 באות עם מידה כזאת, לנוחות מקסימלית.

אבל הן סירות. זה לא ZX קלילה.

חידוש מעניין.

דווקא המיאטה שלי נוסעת כבר כמה אלפי ק"מ על מסלול עם צמיגי 225/50R15 בלי שום בעיה ודי קשה לקרוא לרכב סירה או להצביע עליו כנוח במיוחד..

:shock:

לעניין.

אין מה להגזים, למרות שאני כותב בהרגשה שאביחי כבר די מעבר לגבול ההגזמה...

אני הייתי מצייד את הרכב במשהו כמו 205/50R15 על חישוקי 15X7 או 15X7.5 וסוגר עניין.

תשקיע בצמיגים טובים וזהו.... 225/45R15 אם אתה ממש מתעקש וגם אותם לא הייתי מלביש על שום דבר מעבר לרוחב 8 אינצ'ים בשום מקרה.

225 על חישוק 8 זה די והותר.

לגבי הקליפרים שקנית, אין לי מושג מהם אבל ההרגשה שלי היא שאם לא בדקת טמפ' תפעול לעולם לא תדע אם אתה מנצל את הרפידות (שהן גם ככה הרבה יותר חשובות...).

My $0.02

מוטי

פורסם

תודה מוטי.

האם המעבר ל-225 מ"מ יסרס את התחושות מהגה לדעתך?

אני הרגשתי שינוי בתחושות של ההגה בכל המעברים שלי בכל המידות, אבל גם נוכחתי לדעת שהפידבק במגבלות

הינו מעולה יותר מאשר המידה הקטנה יותר. (עניין של סיטואציות.)

ועוד משהו, בהנחה שהתקציב הוא X, במה הית מעדיף להשקיע, ברוחב נדיב או בצמיגים מהשורה הראשונה?

לא שאלו עם הצמיגים הרחבים יהיו רעים, אבל בהחלט לא מהרמה של השורה הראשונה.

אביחי

פורסם

מוטי, מצטער אבל אני לא מסכים איתך.

מנסיון על 205/50 ועל 210 (או שמא זה היה 215, סליקס בקיצור) האוטו מרגיש סירה בסיבובים.

אתה לא מרגיש ביטחון בו והוא נמרח (הכל יחסי כמובן).

כמובן חשוב לציין שהוא לא היה על 8" אלא עם 7" ו-6.5" (בהתאמה).

הרכבים האלה (גם ZX וגם 205) לא מגיבים יפה לצמיגים רחבים.

כל התחושות נעלמות.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ידידי, אין פה עניין של חוסר הסכמה.

תחושת ההגה משתנה לא רק כתלות במידת הצמיג אלא בדגם הצמיג עצמו, כשצמיג עם דופן רכה יעביר פחות פידבק ואכן ירגיש כאילו הוא נמרח.

האפקט מתעצם אפילו יותר מתי שצמיג כזה מורכב על חישוק צר מדי.

צמיגי ה-TOYO RA-1 שהיו לי על המיאטה וצמיגי קומהו V700 Victoracer שמורכבים אצלי עכשיו על המיאטה ממש לא נמרחים ואני מבטיח לך שהאוטו רחוק מלהרגיש כמו סירה.

שניהם בעלי דופן קשה יחסית וכמובן מורכבים על חישוק ברוחב "8.

לעומת זאת, לטויו T1-S הישנים הייתה דופן כ"כ רכה שאפילו במידה 215/40R16 הם נמרחו בכל פניה חזקה למרות העובדה שהם הורכבו על חישוק רחב ("7.5)...

אין סיבה לקבוע בנחרצות נגד מידה זו או אחרת... 225/50R16 ו-205/55R16 אולי לא נשמעות לך כמו מידות "ספורטיביות" במיוחד לפי איך שאתה מסווג אותן, אבל הן מידות הצמיגים המקוריים בהונדה S2000...

מוטי

פורסם

אביחי, על השאלה שלך אי אפשר לענות בדיוק מאותן הסיבות, התשובה טמונה בצמיג הספציפי שאתה משתמש בו.

אני הייתי מעדיף מהשורה הראשונה על פני צמיג מעט רחב יותר ולא מהשורה הראשונה.

מוטי

פורסם

עשיתי קצת חושבים, ולדעתי יהיה מיותר לעבור ל-15\50\205.

אז לכן, אני מחפש חישוקים 16*7, כי ממה שהבנתי, יש רק 16*7.5 של COMPOMOTIVE

ומחירו יקר וחורג בהחלט מהתקציב. 3,500 שקלים, ליחידה.

יש לך המלצה לחישוק ספציפי, שהוא לא הסופרליג'רה?

אני מחפש תמורה גבוהה למחיר, מהסיבה הפשוטה שאני לא יכול לדעת מתי אני אשבור\אעקם חישוק.

בקשה זו נוגעת לכל אחד שמוכן לעזור.

:wink:

אביחי

פורסם

אביחי, אני לא יודע מה איתך אבל הוולקן, לפחות בשבילי, ולפחות אחרי ה-106, היא די עגלתית.

אני לא רואה שום סיבה להשקיע את סכומי העתק שאתה שם על בלימה/אחיזה ללא שום יכולת להוציא אותן לפועל עקב חוסר כוח וגיר ארוך עם נפילה מכוערת בשני.

למה שלא תשקיע במנוע נורמלי? בכסף שהוצאת עד עכשיו יכולת להיות עם מנוע של ZX16V או RGX ואז היית מרוויח פעמיים:

פעם אחת מזה שיש לך מנוע סביר ולא עגלה.

פעם שניה מזה שאתה יכול להביא לביטוי יכולות בלימה/אחיזה הרבה יותר בנהיגה שלך.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

אביחי ,לדעתי תעבור ל195/55/15 או יותר טוב ,אם אתה יכול לאשר אז בחתך 50

ותביא צמיגים טובים(SP9000,F1,משהו כזה) ותהנה מהאוטו.

אתה נסחף עם מידות צמיגים שלדעתי רק פוגעות .

פורסם

ידידיי הוותיקים מ-PSI;

לירון- היה לי אס פיי 9000 במידה 15\50\195, והכל היה מצויין, אבל עדיין, זה לא זה.

עומר- מי אמר שאי אפשר במקביל? wink:

מוטי, אני אבדוק את זה, מהו ה-Tirerack? יש לינק?

אביחי

פורסם

בקריאה מחודשת אני מבין שכל החבילה הזו הולכת לעלות על סיטרואן וולקן עם מנוע מקורי ואני פשוט שואל את עצמי - למה??

למה לעשות את זה לאוטו?

מיותר לגמרי, בטח ובטח שמשקולות "16 (קראת מאמרים שלי לפני כן, אתה שם לב שאתה הולך הפוך מהכיוון הרצוי).

חוזר על ההמלצה המקורית שלי -

אני הייתי מצייד את הרכב במשהו כמו 205/50R15 על חישוקי 15X7 או 15X7.5 וסוגר עניין.

מוטי

• תוכן חדש...