Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[חיפושית] ג'אנטים 15''

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מעונין "לאבזר" את החיפושית שלו בג'אנטים 15''. הוא טוען שניתן לאשר זאת ברשיונות (באמת אפשר? :roll: ). השאלה כעת היא היכן ניתן לקנות במחיר סביר, ומה סדר גודל המחירים? הוא מעוניין בג'אנטים בציפוי ניקל/כרום.

במידה וזה לא המקום לשאול, תוכלו בבקשה להפנות אותי לפורום המתאים (יש "פורום חיפושיות")?

תודה.

פורסם

החיפושית מגיעה במקור עם חישוק 15' כך שאני לא רואה בעייה.

אני מניח שהוא מיתכוון להרכיב צמיגים רחבים יותר,ועל כן עליו לבדוק אילו מידות מאושרות לחיפושית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא ידעתי :-) הוא רוצה לעבור ל - 185/60/15.

שמעתי פעם מישהו זורק את המונח "ספייסרים" בהקשר לצמיגים רחבים. האם יש צורך בספייסרים?

(ומה בקשר לשאלה המקורית - איפה קונים ומה אתם ממליצים :-) )

תודה.

פורסם

את הספייסרים ששמעת עליהם שמים בכדי להרחיב כביכול את הרכב בנוסף להרחבה שמתקבלת על ידי צמיגים רחבים.

פורסם

ספייסרים משמשים בד"כ ברכבי שטח כדי להרחיק עוד את הגלגל בשביל שלא יפגע בשלדה בעת סגירת מהלך המתלה , לפני ששמים ספייסרים רצוי למסות ג'אנטים שיש להם אופסט.

במקרה שלכם אתם בכל מקרה מחליפים ג'אנט ( או שלא? ) אז לא נראה לי שתצתרכו ספייסרים.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

צריך להבין קודם, מה המטרה של החבר שלך בשינוי זה?

אם הכוונה בשינוי לצורך המראה האגרסיבי יותר, יש לקחת בחשבון מס' שיקולים:

יתכן כי צריכת הדלק השערוריתית של החיפושית תעלה עוד יותר....

המהירות הסופית תיקטן.....

סיבוב ההגה יהיה קשה יותר......

לחיפושית כנפים עוטפות גלגל, הגדלה של הגלגל עלולה ליצור במצבים מסוימים מגע של הגלגל בגוף....

לכן חשוב להתקין אצל מישהו שמבין עניין.....

יתרונות פרט למראה קשה לי למצוא, החיפושית המקורית אינה זקוקה לתוספת באחיזה יותר מהצמיג המקורי בתנאי שהוא במצב טוב ומנופח כראוי...להיפך, בכביש רטוב גלגל מורחב יהיה בעל נטיה לאובדן אחיזה יותר מהגלגל המקורי כיוון שיותר שטח פנים של הצמיג בא במגע עם הכביש הרטוב ונוצרת ציפה של הצמיג על פני המים, זה בשילוב משקל על הגלגלים האחורים והנעה אחורית מתכון לצרות....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה על התשובות המפורטות. החסרונות שבמעבר לצמיג רחב יותר יילקחו בחשבון. הרעיון למעבר נבע משיקולים קוסמטיים בלבד. אני אציג בפניו את הבעיות שהזכרתם.

בהנחה שלמרות כל המגרעות הוא ירצה לעבור לצמיג רחב יותר וג'אנט "יפה" יותר, יש לכם המלצות על ג'אנט מסוים שיתאים לחיפושית? סדר גודל מחירים? מקום בו כדאי להתקין? אולי משתלם יותר להזמין את הג'אנטים מחו"ל?

תודה בינתיים!

פורסם

אהלן Interrogator,

ראשית אני מכיר פאנצ'ר מאכר שיש ברשותו שני סטים של ג'אנטים ניקל 15" חדשים למכירה, המחיר הוא כ-1600-1700 ש"ח לסט, הגאנטים ברוחב של 7 אינץ עם אופסט חיצוני של 4" מה שאומר שהם בולטים מעט מהכנף.

אני אישית מתעסק בתחום החיפושית וגם לי היו ג'אנטים כאלה על הרכבים הקודמים שלי, זה הפתרון הזול והיחיד (במידה ואין לך כח להתעסק עם משלוחים של ג'אנטים מהאינטרנט) שניתן למצוא בארץ.

בנושא מידות הצמיגים והאישור ברשיון אני אישרתי במשרד הרישוי בחולון צמיגים במידה 195/60R15 על החיפושית שלי ללא בעיה וניתן גם לאשר 185/65R15 (שזאת מידה אחת פחות הרוחב אך אותו גובה חתך). בשביל לאשר אותם אתה צריך להרכיב את הצמיגים על הגלגל המקורי של החיפושית מפני שבוחני הרכב שם אינם אוהבים את הבליטה של הג'אנט ניקל מהכנף אך לאחר שיאושר לך ברשיון אתה מרכיב אותם על הניקלים ונוסע עם הצמיגים ברשיון.

במידה ואתה מעוניין בפרטים של הפנצ'ריה שמוכרת או שאלות נוספות אני אשמח לענות.

(צירפתי תמונות של הרכבים שלי להמחיש את גודל הבליטה מהכנף)

עידו vbmenu_register("postmenu_938147", true);

1.JPG

2.JPG

90e2.jpg

פורסם
יתרונות פרט למראה קשה לי למצוא, החיפושית המקורית אינה זקוקה לתוספת באחיזה יותר מהצמיג המקורי בתנאי שהוא במצב טוב ומנופח כראוי...

רן ידידי היקר

גם אצלי היו (וטוב שאני מדבר עליהן בלשון עבר) 4 צמיגים במידה 135R13

הם היו מנופחים ב26-30 PSI ע"פ הוראות היצרן.

זה עדיין לא שינה את העובדה שהם היו צמיגים של אופנים...:roll:

גם לחיפושית היו צמיגי 135 אם אני לא טועה, התכנון הפרמיטיבי שהיה מתאים לזמנים של אז, לא תופס את המציאות הקיימת, שהכבישים נעשים יותר ארוכים, ואפשר לצבור מהירות - נסה לנהוג עם חתך 135 במהירות של 120 למשך 10 דק' - אני מבטיח לך שאף פלאפון לא יוכל להתחרות איתך בויברציה שתקבל בידיים. הפחד מכל סיבוב....

אז הדלק מזייף? הספידומטר נעשה יותר יקר?

אין כמו התחושה שאתה של הבטחון שנוסכת בך ההגדלה.

אבל אל תקח אותי בתור דוגמא

אני עולה את העלייה המעוקלת של מחלף משה דיין מאיילון דרום ב70 80 קמ"ש ובהילוך שלישי - רק כדי להזכיר עד כמה טוב להרגיש בטוח באחיזה סוף סוף....:wink:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אני עולה את העלייה המעוקלת של מחלף משה דיין מאיילון דרום ב70 80 קמ"ש ובהילוך שלישי - רק כדי להזכיר עד כמה טוב להרגיש בטוח באחיזה סוף סוף....:wink:

בסוף יש גם מעקה בטיחות !!!

haters will hate

פורסם

אתה אל תדבר איתי בכלל!!!

המילה הבאה שאני רוצה לשמוע ממך תהיה מחר בבוקר בצורה של: "עידן, אני פנוי, בוא נצפין פנינו לנתניה"

צריך שיהיה "וובוס" כדי לקחת את הסיבוב הזה כמו שצריך, נכון שבסוף הוא קצת מתפקשש, מע"צ, אין מה לעשות... בגלל זה אני נצמד לקשת החיצונית לקראת היציאה... והכיף הכי גדול לתפוס את גם את הרמזור ירוק.

15 שניות של עונג... humpingsmiley.gif

פורסם

תתפלא.

לכמה מאיתנו יש חשק עצום לנפץ את תדמית "רכב הדודה", ולנסוע פחות מהמהירות המותרת על הנתיב השמאלי, שההגה תקוע לנו באף ואנחנו מחזיקים בו כ"כ חזק רק כדי שלא יברח לנו מהידיים... כל זה מלווה בוינקר ימין שדולק מתחילת הנסיעה.

פורסם
תתפלא.

לכמה מאיתנו יש חשק עצום לנפץ את תדמית "רכב הדודה", ולנסוע פחות מהמהירות המותרת על הנתיב השמאלי, שההגה תקוע לנו באף ואנחנו מחזיקים בו כ"כ חזק רק כדי שלא יברח לנו מהידיים... כל זה מלווה בוינקר ימין שדולק מתחילת הנסיעה.

מצויין, תחסוך את הכסף של החלפת הג'אנט לקורס נהיגה מתקדמת.......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
רן ידידי היקר

גם אצלי היו (וטוב שאני מדבר עליהן בלשון עבר) 4 צמיגים במידה 135R13

הם היו מנופחים ב26-30 PSI ע"פ הוראות היצרן.

זה עדיין לא שינה את העובדה שהם היו צמיגים של אופנים...:roll:

גם לחיפושית היו צמיגי 135 אם אני לא טועה, התכנון הפרמיטיבי שהיה מתאים לזמנים של אז, לא תופס את המציאות הקיימת, שהכבישים נעשים יותר ארוכים, ואפשר לצבור מהירות - נסה לנהוג עם חתך 135 במהירות של 120 למשך 10 דק' - אני מבטיח לך שאף פלאפון לא יוכל להתחרות איתך בויברציה שתקבל בידיים. הפחד מכל סיבוב....

אז הדלק מזייף? הספידומטר נעשה יותר יקר?

אין כמו התחושה שאתה של הבטחון שנוסכת בך ההגדלה.

חיפושית באה במקור עם צמיגים 155 כשרבות כבר מעברות ברשיון ל165.

שלי נעולה ב165 ,כרגע היא בטיפול מתמשך ,אבל כשנסעה ירדתי איתה לנסיעות שטח די מהירות וגם באספלט לא חסכתי ,אין ספק שב1300 אין צורך אמיתי בצמיג יותר רחב.

אבל אם הוא חושב שזה יפה וזה לא פוגע בטיחות שיבוסם לו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...