Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה כללית על מנועי V6 של קונצרן VAG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלתי היא עד כמה רב הדמיון (או השוני) בין המנוע של ה VR6 (או גולף V6) ובין מנועי הבי-טורבו של אודי?

האם הם ניתנים להחלפה או שהם בכלל זהים?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין שום קשר בין מנוע VR6 לדורותיו לבין מנוע V6 דוגמת הבי טורבו.

הראשון הוא מנוע בלוק צר וזוית של 15 מעלות בלבד בין טורי הצילנדרים. יש לו ראש מנוע אחד בלבד וטלטלים אסימטריים על מנת שיוכל להיות מנוע צר. יש לו גרסאות 6 וגם 5 צילינדרים עם 2 ועם 4 שסתומים לצילינדר, והוא קיים בגולף, בורה, ובאמצע שנות ה90 נמכרו גם מעט מכוניות פאסאט עם מנוע זה.

מנוע V6 דוגמת הבי טורבו הוא מנוע V קונבנציונלי, עם זוג ראשים. מנוע זה קיים בהמון גרסאות עם 6 ועם 8 צילינדרים, במגוון נפחים, עם טורבו(אים) וכמובן גם בלי. החל מ 1997 לערך, המנוע מצויד ב 5 שסתומים לצלינדר. המנוע קיים בדגמי אודי A4, A6, A8, פאסאט B5 (שנתונים 97 עד 2004), והגיע לארץ גם בטרנספורטר אחד ששימש רכב הדגמה בצ'מפיון.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה רבה על התשובה המקצועית והממצה וברשותך שאלה נוספת...

אודי 80 שנת 91 עם מנוע 2700 (מקורי), איזה מנוע זה לדעתך?

שוב תודה,

יניב

פורסם

יניב האם הרכב 2.7 או 2.8 (2771 סמ"ק)?

תבדוק שוב!

אם הוא 2.8 אז הוא V-6 ב-90 מעלות שמוציא 174 כ"ס .

לי לא ידוע על 2.7 בשנים האלו...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
יניב האם הרכב 2.7 או 2.8 (2771 סמ"ק)?

תבדוק שוב!

אם הוא 2.8 אז הוא V-6 ב-90 מעלות שמוציא 174 כ"ס .

לי לא ידוע על 2.7 בשנים האלו...

ג.

צדקת, המנוע הינו 2800.

מדובר באודי 80 קופה, קואטרו, 2800 של חבר של חבר.

הרכב למכירה (נדמה לי שהוא גם מופיע בפוקוס) ורציתי לדעת באיזה מנוע מדובר (ועל קלות פרויקט הסבה ל 2800 בי טורבו :wink: או בקיצור, S4 קופה :-P . עכשיו יש לי כבר את התשובות.

שוב, תודה,

יניב

פורסם

לא היה 2.7 בשנת 1991.

אשמח ללמוד אם אני טועה :wink:

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...