Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי אז ככה

אחרי שקניתי 2 מגברים קבל וקרוס

חיברתי את כולם על פלטה וחיברתי את החוטים (4 גייג')

לא מצאתי בסביבה שלי חנות שמוכרת פיוז גבוהה

יש לי בכל אחד מהמגברים שני פיוזים של 20 A שזה אומר 80 בשניהם

ואמרו לי שאני צריך בבית פיוז גם 80A

ולא מצאתי חנות שמוכרת פיוז בגודל הזה

השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לחבר 2 בתי פיוז של 40 ?

או אחד 40 ואחד 50 ?

ועוד דבר

יש לי מיצובישי לנסר חדשה

איפה נמצא קיר האש אצלה בשביל להעביר את הכבל + מהמצבר לבאגז'?

חיפשתי ולא מצאתי כלום

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיוזים נועדו להגן על כבל ה+ ובצורה זו להגן על הרכב משריפה אם יתבקע הציפוי של הכבל והוא יבוא במגע עם גוף הרכב המהווה מינוס חשמלי. אתה לא קובע את הפיוז לכבל ה+ שלך לפי המגברים.

ניתן לחבר פיוזים במקביל אבל קומבינה כזו אינה מומלצת.

לא כתבת מאפה אתה... אבל אם אתה מהמרכז תבדוק באוטו-אם:

http://autoam.com/catalog.asp?category=80

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

קיר האש זה חלק הפח הנמצא בין תא הנוסעים לבין המנוע. בכל רכב יש את זה (חוץ מטרקטור ואופנוע).

איפה להעביר את הכבלים - או באמצעות דחיפה של הכבל במקום שכבר עוברים כבלים בין תא הנוסעים למנוע או קדיחת חור חדש.

עצה שלי, רכב חדש - עזוב. גש למתקין טוב ומנוסה שראה רכב או שניים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז לפי מה אני קובע כמה אמפר אני צריך לשים בבית פיוז שלי ?

כאשר חיברתי את כל המערכת שלי בכבלי 4 גייג'

יש לי כרגע בבית פיוז 50A זה יהיה בסדר?

ואני לא מהמרכז אני מהצפון ( כרמיאל )

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם
קיר האש זה חלק הפח הנמצא בין תא הנוסעים לבין המנוע. בכל רכב יש את זה (חוץ מטרקטור ואופנוע).

איפה להעביר את הכבלים - או באמצעות דחיפה של הכבל במקום שכבר עוברים כבלים בין תא הנוסעים למנוע או קדיחת חור חדש.

עצה שלי, רכב חדש - עזוב. גש למתקין טוב ומנוסה שראה רכב או שניים.

איתמר.

זה בדיוק הקטע שבטוח עוברים איפשהו שם צמת חוטים רק אין לי מושג איפה

ובקשר לקדוח חור אני לא אקדח

אתם יכולים לכוון אותי בערך איפה זה יכול להיות?

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

צריך לחפש.

ברכבים ישנים יותר, שכבר עברו מס' התקנות בחייהן מאוד קל למצוא חורים כאלו. ברכב חדש אני מאמין שזה נראה קצת יותר אסטטי ומוסווה טוב יותר.

אם מתקין ממש ממש לא בא על הפרק, קפוץ לאחד כזה ורק בקש ממנו עזרה באיתור נקודת חדירה כזאת. לא נראה לי שהוא יסרב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

והפיוז בעל כמה אמפר הוא צריך להיות?

אם אני שם פיוז בעל 50 אפמר זה אפשרי או שהוא ישרף לי אחרי 5 דקות של שמיעה?

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם
פיוזים נועדו להגן על כבל ה+ ובצורה זו להגן על הרכב משריפה אם יתבקע הציפוי של הכבל והוא יבוא במגע עם גוף הרכב המהווה מינוס חשמלי. אתה לא קובע את הפיוז לכבל ה+ שלך לפי המגברים.

ניתן לחבר פיוזים במקביל אבל קומבינה כזו אינה מומלצת.

לא כתבת מאפה אתה... אבל אם אתה מהמרכז תבדוק באוטו-אם:

http://autoam.com/catalog.asp?category=80

או קיי לחבר פיוזים במקביל לא ממולץ אז לא נחבר ככה

מה שכן מעניין אותי כמה אמפר הפיוז צריך להיות בשביל כבל כזה?

כי יש לי 2 פיוזים בבית אחד 40A ואחד 50A ורציתי לדעת עם אני יוכל להשתמש עם אחד מהם בלי לקנות אחר , והוא לא ישרף לי תוך חצי שעה של מוסיקה

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

תקרא את זה, יש פה תשובות לכל השאלות שלך:

http://autosound.co.il/main.asp?url=content/03-03-2002-DIY-Amp-Install.html

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אתה יכול לחבר 2 בתי פיוז במקביל*. זה צריך להתבצע קרוב ככל שניתן לחיבור החיובי של המצבר (כלומר לא בתוך הרכב, ולא רחוק מהמצבר)

*בתנאי שהביצוע יהיה נכון מבחינה חשמלית וללא נפילות מתח.

אם כך, מבחינה חשמלית אין מדובר בקומבינה, אך מבחינה ויזואלית , יש ש"יתרגמו" זאת לקומבינה.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קראתי מה שרשום שם

ולפי מה שרשום כבל 4 גייג' צריך פיוז 70A

השאלה שלי עכשיו היא כזאת אם לא מצאתי פיוז בעל 70A

ויש לי פיוז שהוא 50A

מה הסיכון פה?

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

or_18d,

אין סיכון כאשר מרכיבים פיוז קטן יותר מהדרוש. מקסימום הפיוז ישרף.

בהודעה הראשונה שלך בשירשור הזה כתבת:

יש לי בכל אחד מהמגברים שני פיוזים של 20 A שזה אומר 80 בשניהם
במיקרה כזה אתה צריך פיוז של 80A. אם תרכיב פיוז קטן יותר, הוא עלול להישרף.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות?

הפיוז ישרף?

או קיי אז בינתיים אני יפעיל את המערכת עם הפיוז שלי ה50A

עד שאני אמצא פיוז של 80A

איפה אני יכול למצוא גם פיוז אוטמאטי 80A או 100A ?

זה נראה לי הפתרון הכי טוב מאשר לקנות כל כמה זמן פיוז חדש

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

כבל 4 גייג' יכול להוביל עד 80 אמפר - אתה יכול גם לשים פיוז של 40 אמפר או של 60 אמפר

תביט במגברים שלך - תסכום את הפיוזים שלהם ואז אתה תדע מה המקסימום שמהגברים שלך צורכים - אם אתה לא עובר את ה40 אמפר אתה יכול גם לשים פיוז של 40 אמפר על הכבל... בגדול - היצרן בדרך כלל מגזים בדרישות שלו ובנתונים שלו למתח שאותו צורך המגבר - הפיוז שיש לך במגבר נועד כדי להגן על המגבר ממקסימום הזרם שהוא יכול לקבל בפועל המגבר צורך פחות.

לדעתי - פיוז של 60 אמפר יעשה לך את העבודה - אתה גם יכול לקנות מפסק פחת (פיוז רב פעמי... כמו שיש לך בלוח חשמל של הבית - רק לרכב) של 80 אמפר...

הפיוז בכבל הראשי לא נועד להגן על המגברים, הוא נועד להגן על הכבל מפני התכה.

לגבי חומת האש - זה הקיר שבין תא הנוסעים למנוע כפי שכבר אמרו - אם אין לך אף חור מובנה מראש שדרכו ניתן להעביר את כבל ה+ - אתה תמיד יכול לעשות חור קטן עם סכין יפנית בגומיה של האזעקה ולהעביר דרכה את כבל ה+.

כמה עצות חשובות - כשאתה מעביר את כבל ה+ דרך קיר האש - אתה תיגע איתו במתכת של הרכב - לכן - בשום פנים ואופן אל תחבר אותו למצבר עד אשר סיימת להעביר את החוט לאורך כל המסלול שלו - או שתחבר אותו בלי פיוז בבית הפיוז.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כבל 4 גייג' יכול להוביל עד 80 אמפר - אתה יכול גם לשים פיוז של 40 אמפר או של 60 אמפר

תביט במגברים שלך - תסכום את הפיוזים שלהם ואז אתה תדע מה המקסימום שמהגברים שלך צורכים - אם אתה לא עובר את ה40 אמפר אתה יכול גם לשים פיוז של 40 אמפר על הכבל... בגדול - היצרן בדרך כלל מגזים בדרישות שלו ובנתונים שלו למתח שאותו צורך המגבר - הפיוז שיש לך במגבר נועד כדי להגן על המגבר ממקסימום הזרם שהוא יכול לקבל בפועל המגבר צורך פחות.

לדעתי - פיוז של 60 אמפר יעשה לך את העבודה - אתה גם יכול לקנות מפסק פחת (פיוז רב פעמי... כמו שיש לך בלוח חשמל של הבית - רק לרכב) של 80 אמפר...

הפיוז בכבל הראשי לא נועד להגן על המגברים, הוא נועד להגן על הכבל מפני התכה.

לגבי חומת האש - זה הקיר שבין תא הנוסעים למנוע כפי שכבר אמרו - אם אין לך אף חור מובנה מראש שדרכו ניתן להעביר את כבל ה+ - אתה תמיד יכול לעשות חור קטן עם סכין יפנית בגומיה של האזעקה ולהעביר דרכה את כבל ה+.

כמה עצות חשובות - כשאתה מעביר את כבל ה+ דרך קיר האש - אתה תיגע איתו במתכת של הרכב - לכן - בשום פנים ואופן אל תחבר אותו למצבר עד אשר סיימת להעביר את החוט לאורך כל המסלול שלו - או שתחבר אותו בלי פיוז בבית הפיוז.

פשוט תודה :)

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

• תוכן חדש...