Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה כסף את מוכן להשקיע?

יש בפורום מספר אנשים שהציגו פודים בעבודה עצמית. אני מעולם לא בניתי כזה אבל אני בטוח שלאחר כמה ניסיונות ניתן להגיע לתוצאה סבירה, לא חסר מדריכים עם תמונות ברשת ואם לא היתה לי אפשרות להתקין מיד-באס בדלת אני הייתי בונה לי פוד/קיקפנל למיד-באס. אפשרות אחרת היא לפנות למתקינים שירכיבו לך פודים בדלתות הקדמיות.

בחור של 3.5 אינץ הייתי מרכיב טוויטר שהוא "large format" או יחידת מיד, כל דבר אחר יהיה בדיחה.

ההתמקדות ביצור צלילים מעל 60-80 הרץ צריכה להיות בחלק הקידמי של הרכב כל קומבינה אחרת, ספק רב תועיל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בחור של 3.5 אינץ הייתי מרכיב טוויטר שהוא "large format" או יחידת מיד, כל דבר אחר יהיה בדיחה.

.

וואלה לא חשבתי על זה.

רעיון ממש טוב.

יש לך המלצות ?

אמרתי כבר אין תקציב, החסכון בהתאם להמלצות.

מה אתה אומר ?

פורסם

אין דבר כזה שאין תקציב... אתה תחכה שנתיים לרמקולים?

שילוב של מידבאס אכותי וטויטרים כמו הסופרימו יעבוד מעולה אבל שילוב כזה כזה יעלה לפחות 3,000 שקל לפני התקנות.

מאחר ואתה "טרי" בתחום ואני מניח שעדיין לא גיבשת את טעמך והעדפותיך ברמקולים לא הייתי ממליץ לך להוציא סכומים כבדים. ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה קודם תשמע כמה סטים (סטים כמו הפולס, דוטק, סטים של פייז ומגנט הינם נפוצים למדי) ותחליט מא הכיוון שלך. רכישה ראשונה עדיף שתהיה מיד שניה כי במידה ואתה לא מסתדר איתם תוכל להחליפם ללא נזק כספי משמעותי.

התחלה טובה תהיה סטים בסיסיים של JBL/אינפיניטי וכן הדוטק/פולס. הסטים הללו נפוצים מאוד למכירה כיד שניה.

תתקין את המיד-באס בפוד בדלת ואת הטוויטר תתקין תחילה בדאש כדי להסתירו (התקנת STEALTH מצמצמת את פרופיל הגניבות של המערכת). שידרוגים ושיפורים יבואו בהמשך לאחר שדע טוב יותר מה אותה רוצה ומה אתה מחפש מהמערכת

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בוא נעשה את זה פשוט.

יש לו סאב נכון? אז התדרים הנמוכים מכוסים.

הוא רוצה עוצמה בתדרים שאינם בתחום של הסאב (מעל 60HZ או 80HZ) אז קומפוננט פשוט ב500 שקל חדש או יד שניה יוכל בקלות להפיק את עוצמה זהה או גבוהה מזו של 9*6 ירוד מבית פיוניכס ובעל טוייטרים פלסטיק או PIEZO שרק עושים פססס.... פסססס..... ומכאיבים באוזניים.

עכשיו יש בעיה נוספת בהתקנה על המגש והיא נקראית אפקט "COMB FILTERING"

http://en.wikipedia.org/wiki/Comb_filter

עכישו אני אסביר לאט למה אני מתכוון. הרמקולים שעל המגש מכוונים ישר אל החלון האחורי. החלון האחורי עשוי מחומר קשה (לא חזק, קשה) כאשר הצלילים פוגעים בחומר הקשה הזה (הזכוכית) חלק גדול מאוד מעוצמת הצליל, כמעט הכול, מוחזר מהשמשה אל הרכב. מאחר ויש לנו כרגע שני אותות - אחד מהרמקול ושני אות מוחזר מהשמשה אנכנו מקבלי תוצאה לא רצויה בכלל. יש לנו אות מקור ואות מעוות טיפה בעיכוב של כמה מילי שניות התוצאה היא התאבכויות גלים ופיקים (PEAKS) שפוגעים בלינאריות של הצליל שישמע.

התאבכות:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA

בקיצור, אין שום תועלת בהתקנת רמקולים על המגש מלבד תוספת רעש. אם מה שאתה רוצה רעש אז אני לא זה שימנע ממך את התענוג. אני רק מנסה לעזור כדי שכל הכוכבים שבטוחים שהם ישיגו משהו מ9*6 על המגש יבינו מהי הטעות שלהם.

תגיד אם אני עושה לרמקולים קופסא ומכוון אותם לקידמת האוטו? זה יכול לפתור את זה לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...