Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חבר שלי מעוניין לקנות רמקולים אחוריים 6X9.

מה שצריך זה שהרמקולים יהיו חזקים ואיכותיים, כלומר לפחות 100RMS.

צריך שיהיו להם מיד טוב וגם טרבל טוב, דגש פחות על הבאס שלהם כי יש כבר סאב והגברה.

תקציב- אין, הוא יחסוך בהתאם להמלצות.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

SOUNDSTREAM SST6.9

סדרה - טרנטולה..סט איכותי ביותר...מגיע עם קרוס.

150RMS

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

הוא רק 2 WAY, צריך משהו בערך 4 WAY.

הדגש הוא בעיקר על הצליל, הטרבל, ופחות על הבאס, אני לא רוצה שהוא יבלע עם הסאב.

עוד הצעות....?

פורסם

אני מבטיח לך הטויטר של מורל MT-23 יתן לך אפקט הרבה יותר טוב מפיוניר 5WAY.

ככה שהגישה שלך לדעתי לא נכון.

בכל מקרה...יש גם את הסדרה של פיקאסו של סאונדסטרים מה שיש לי שזה 3WAY.

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם
הדגש הוא בעיקר על הצליל, הטרבל, ופחות על הבאס, אני לא רוצה שהוא יבלע עם הסאב.

יש לך משהו מקדימה? בשביל מה אתה צריך "טרבל" מאחורה?

אם יש לך סאב חזק בבגאז' אז עצם פעולתו לא תועיל לחייו הארוכים ולאיכות הצליל שתבקע מה6*9 שיקבלו "מכות בתחת" מהסאב, אני הייתי שוקל שנית את כל עסק הזה של "הטרבל מאחורה".

יצא לך לשמוע מערכת נורמלית הכוללת סט קדמי איכותי וסאב? בהתקנה כזו כל עוד לא מדובר בסברבן כל הנוסעים ברכב יוכלו להנות מצליל מאוזן ואיכותי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מצטרף לדעתו של אוגי, 6*9 נועדו יותר לבאסים ולא ייתנו לך טרבל ומיד, אם אתה מחפש על טרבל ומיד לך על קומפוננט ולא על 6*9. זאת דעתי לפחות.

אם יש סאב אז בכלל אין סיבה הגיונית להביא 6*9 כי זה רק יעוות את הבאס.

רותם

פורסם

אם הם בדלתות אז זה חצי צרה

אם הם על המגש אז הם צריכים להיות בתוך תיבות שיגנו עליהם ואפשרו להם לנגן ללא ההפרעות שיוצר הסאב.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
נו זה מעולה אפשר לחבר מאחורה בדלתות קומפוננט חמוד

עדיף מאשר 6*9

תגיד אתה שומע מה שאתה כותב***(הוא לא יכול לשמוע מה הוא כותב, הוא יכול לקרוא.) ***? לשים בדלתות קומפוננט ?!!! לא מספיק אחורה גם למטה מה בדיוק אתה רוצה ליצור במכונית ? סאונד עם מריחות ? אתה יודע מה יצא לך ? סאונד עם כל כך הרבה החזרים עד שזה יראה כמו ציור של חתול שעבר על חבילת צבעים . כל קשר בין זה לבין סאונד הוא מקרי בהחלט .

ולפני שתתחיל נכון אני מגזים קצת , אבל עדיין יצא לך הכול חוץ מסאונד . זוהי עיצה שאין לי דרך אחרת להגדיר אותה אלא כ...***הודעת מינהל המערכת: נמחקה מילה מיותרת. אנא ממך יהודה.***

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תגיד לי מה אתה נורמלי??

***הודעת מינהל המערכת: כן, הוא נורמלי(גם אם אתם לא מסכימים לאותו הרעיון), ואתה בבקשה גם תתנסח יפה ומכובד!!***

מה הבעיה הבן אדם רוצה שיהיה מאחורה מוזיקה גם

מה הבעיה לשים מאחורה בדלתות רמקולים??

ואת התגובות שלך תכתוב שתי שניות אחרי שאתה חושב

אנשים מנסים לעזור ואתה בא וכותב שטיות

פורסם
אם הם בדלתות אז זה חצי צרה

אם הם על המגש אז הם צריכים להיות בתוך תיבות שיגנו עליהם ואפשרו להם לנגן ללא ההפרעות שיוצר הסאב.

זה מה שאני מתכנן, הבעייה היא איזה רמקולים כדאי.

מה אתם אומרים על אלה

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=12943

?

פורסם

נראה לי שאני צריך להבהיר את מה שכתבי

אני לא חושב שזה טוב או מועיל באיזושהי דרך לנגן צלילים שאינם סאב-באס מאחורי הנהג. קומפוננטים בדלתות הם חצי צרה (צרה קטנה) לעומת הבדיחה הגרועה בחיבור רמקולים על מגש כאשר הסאב מכה בהם ומעוות את תנועת הממברנות.

למרות ששימוש בתיבות יכול לעזור (אתה צריך תיבות של לפחות 5 ליטר לקומפוננט) התועלת הסופית ממהלך כזה היא לרוב שלילית. משום מה, ילדים היום מחפשים את ה"צליל של המועדון" בו הם שומעים אותו דבר מכל כיוון. אני בטוח שכאשר כל אחד מהחברה האלה ישמע פעם אחת התקנה דו ערוצית סבירה הוא לא ירצה לחזור לסלט המוזיקלי שיוצר הסטריאו מ- 4 ערוצים.

פורסם

הוא מחפש 6X9 משום שאלה הרמקולים הכי זולים שנותנים תמורה למחיר מבחינת עוצמה (אני לא מדבר על איכות רק על עוצמה).

פורסם

בוא נעשה את זה פשוט.

יש לו סאב נכון? אז התדרים הנמוכים מכוסים.

הוא רוצה עוצמה בתדרים שאינם בתחום של הסאב (מעל 60HZ או 80HZ) אז קומפוננט פשוט ב500 שקל חדש או יד שניה יוכל בקלות להפיק את עוצמה זהה או גבוהה מזו של 9*6 ירוד מבית פיוניכס ובעל טוייטרים פלסטיק או PIEZO שרק עושים פססס.... פסססס..... ומכאיבים באוזניים.

עכשיו יש בעיה נוספת בהתקנה על המגש והיא נקראית אפקט "COMB FILTERING"

http://en.wikipedia.org/wiki/Comb_filter

עכישו אני אסביר לאט למה אני מתכוון. הרמקולים שעל המגש מכוונים ישר אל החלון האחורי. החלון האחורי עשוי מחומר קשה (לא חזק, קשה) כאשר הצלילים פוגעים בחומר הקשה הזה (הזכוכית) חלק גדול מאוד מעוצמת הצליל, כמעט הכול, מוחזר מהשמשה אל הרכב. מאחר ויש לנו כרגע שני אותות - אחד מהרמקול ושני אות מוחזר מהשמשה אנכנו מקבלי תוצאה לא רצויה בכלל. יש לנו אות מקור ואות מעוות טיפה בעיכוב של כמה מילי שניות התוצאה היא התאבכויות גלים ופיקים (PEAKS) שפוגעים בלינאריות של הצליל שישמע.

התאבכות:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA

בקיצור, אין שום תועלת בהתקנת רמקולים על המגש מלבד תוספת רעש. אם מה שאתה רוצה רעש אז אני לא זה שימנע ממך את התענוג. אני רק מנסה לעזור כדי שכל הכוכבים שבטוחים שהם ישיגו משהו מ9*6 על המגש יבינו מהי הטעות שלהם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...