Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחליף שמן ומסנן כול 10K.

השמן שאני ממלא הוא 5W40 של ESSO סינטטי מלא.

אני רוצה לשתף אותכם עם סוד קטן.

מכרתי לפני שבוע את הגולף הישנה (חדשה) דור 4 שנת 2000.

בבדיקה הבוחן לא האמין לתוצאות בדיקת המנוע הוא חשב שיש פה טעות ושאל האם הוחלף מנוע ברכב.

פשוט מהיום שקניתי את הרכב טיפלתי בו בעצמי ומילאתי רק סינטטי מלא.בהתחלה של LM ולאחר מכן של חברת ESSO.

אולי פשוט VW יודעים לייצר מנועים איכותיים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם השמנים המודרניים והאיכותייםהמפורטים בשרשור זה ניתן לנסוע 10,000 ק"מ או שנה בין החלפות (הקודם מהשניים).אינני ממליץ לעבור יותר מכך בתנאי מדינת ישראל. גם אם גלון השמן יעלה 200 ולא 140, הרי שההפרש אינו נוראי כל כך בהתחשב שהוא מתחלק ל 10,000 ק"מ, פחות מאגורה לקילומטר.

לשמן איכותי ולתדירות ההחלפה יש קשר חזק מאוד למצב המנוע. אני מכרתי לפני פחות מוחודש פאסאט 1.8 טורבו שנת 2000 עם 112,000 ק"מ, וכמו שמרק כתב,גם במקרה שלי הבוחן די נדהם וציין שהמנוע במצב טוב בהרבה מהמקובל למנוע בגילו (הספק, העדר נזילות, פעולה חלקה ושקטהו כיו"ב). רוב המנועים אכן איכותיים ויכולים לחיות הרבה. אתמל החלפתי שמן בסאאב שלי והוא ישלח השבוע לבדיקה במעבדת ICT. אני כבר סקרן לתוצאות, בכל אופן מנוע "צעיר" 420,000 ק"מ מאז השיפוץ. בשנים הראשונות הוא חי על 10W40, ובהמשך (כבר כ 200,000 ק"מ) על 5W40 בתקן VW505.01 (רפסול ואלף לסירוגין). עדכון יבוא.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שלום חברייה,

לטובת אלו שפנו אלי וגם לאלו שלא...:wink: קישור (זמני) לחלק ב' של מאמר שכתבתי בעבר בנושא (המאמר מקוצר עקב התחייבויות קודמות).

www.carinfocus.com/Fmamar19541205.htm

קריאה מועילה וחג שמח לכולם,

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם השמן הסינטטי הנ"ל (LDX, 5W40, של חברת ELF) מומלץ עבור קליאו ספורט?

אני קופץ לקנות שמן גיר (ELF TRZ) לקליאו עוד כמה ימים ואם כבר אז חשבתי גם לקנות את השמן מנוע, 120-140 שקל ל-5 ליטר של שמן סינטטי מלא נשמע לי כמו עסקה טובה, לא?

השאלה אם הוא איכותי או שעדיף לחפש VALVOLINE או MOBIL1...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמן מצוין. לפני כשבוע קניתי שמן כזה בדיוק ב-120 ש"ח ל-5 ליטר לפאסאט.

לגבי השאלה האם מומלץ לקליאו, אינני יודע בוודאות.

Veni Vidi Vici

פורסם

האם אפשר להשיג שם גם שמן גיר של ELF?

כמו שהבנתי השמן המומלץ לקליאו ספורט הוא TRX, או ש-TRZ גם טוב?

אני מחפש כבר שבועיים, וכל מה שראיתי זה TRJ ו- TRZ.

ואיפה בדיוק ליד אשדוד מחסני היבואן? אני גר באשדוד, ואין לי בעיה לקפוץ לשם ולקנות.

פורסם

הם מוכרים שמן גיר TRZ במחיר סביר בהחלט (בערך אותו מחיר שיעלה לך אותה כמות שמן אצל "קרסו", רק שקרסו שמים איזה שמן סויה חד דרגתי 80W של פז, במחיר הזה... :shock: ) בבקבוקים של ליטר.

הבנתי שבקליאו ספורט נכנסים קצת יותר מ-3 ליטר, כך שצריך 4 בקבוקים.

לגבי התאמת השמן לקליאו ספורט - הבנתי שאין בעיה.

אני חוזר על השאלה המקורית שלי (שעליה כמובן לא אקבל תשובה לא אינטרסנטית מיבואן ELF) - האם שמני המנוע שלהם נחשבים מצויינים בליגה של VALVOLINE וכו'?

אני לא מעוניין לחסוך 30 שקל על שמן מנוע אם יש הבדל באיכויות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני מחליף שמן ומסנן כול 10K.

השמן שאני ממלא הוא 5W40 של ESSO סינטטי מלא.

אני רוצה לשתף אותכם עם סוד קטן.

מכרתי לפני שבוע את הגולף הישנה (חדשה) דור 4 שנת 2000.

בבדיקה הבוחן לא האמין לתוצאות בדיקת המנוע הוא חשב שיש פה טעות ושאל האם הוחלף מנוע ברכב.

פשוט מהיום שקניתי את הרכב טיפלתי בו בעצמי ומילאתי רק סינטטי מלא.בהתחלה של LM ולאחר מכן של חברת ESSO.

אולי פשוט VW יודעים לייצר מנועים איכותיים.

אהלן מרק!

כתבת שמילאת סינטטי מלא של LM האם זה השמן בבקבוק הסגול?

אני מתכוון למלא שמן כזה באוטו שלי(סופר לנסר,כרגע יש סינטטי מלא של ELF),אפשר בבקשה לקבל את חו"ד שלך לגבי השמן הנ"ל,תודה!

האם שווה לשלם על השמן הנ"ל 130 ש"ח ל 5 ליטר?

2041.jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

שלום חברים

אני מתעלק על השרשור לשאול שאלה שמפריעה לי מאוד.

לפני כחודש לוביינסקי כנראה החליטו להפסיק לעבוד עם דלק, והם עכשיו שמו שמנים של סונול נדמה לי עם מדבקה של לובקס.

האוטו טופל במשך 500K קמ על שמן דלקול 15W40 חצי סינטטי למנועי טורבו דיזל.

אומנם, מאז ששמתי את השמן החדש - האוטו לא אוכל גרם שמן, שזה אומר המדיד מלא, כמו שצריך , כבר 7K (עם השמן הקודם היתי מוסיף עכשיו קצת, היה נשאר חצי מדיד)

אבל לא יודע, אני מרגיש שמשהו השתנה במנוע מאז. הפעולה פחות שקטה, הטורבו צולע מעט, והרעש בבוקר השתנה.

יש לכם המלצות לשמן אחר? חיפשתי TOTAL ו ELF , מצאתי 15W40 מינרלי בלבד, לא בטוח שזה יתאים לי כ"כ..

המלצות?

פורסם

WIL - השמן של ELF לא נופל באיכות שלו מ-VALVOLINE.

אני אישית משתמש רק ב-ELF. אני לא משוחד אבל המחיר טוב, המנוע עובד יותר שקט (כן, לא רק אני אמרתי זאת). שמן גיר של ELF אצלי זה המלצה חד משמעית של היצרן. לפי דעתי, אין לך ממה לחשוש.

יש לבדוק שהשמן מתאים ב-100% וזהו. לדעתי תרגיש הבדל במהרה.

OMRI75 - תעשה טלפון ליבואן. הוא מייבא גם שמני ELF וגם שמני TOTAL. אני בטוח שתוכל להשיג את השמן הרצוי. היבואן או שיזמין לך או שאם יש במלאי, יכוון אותך למקום שמוכר.

לדעתי LM פחות טוב. ניסיתי את שניהם באותה בצמיגות (10W40) ולדעתי יש הבדל. אולי זאת רק הרגשה אבל אני לא אשלם 120 ש"ח על LM אם אני יכול לרכוש ELF ב-75 ש"ח.

Veni Vidi Vici

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בוקר טוב,

ניתן להשיג את השמנים האיכותיים של חברת ELF הצרפתית אצל ספק חלקי חילוף לרכב :

סניף פ"ת - שנקר 13 ק.א. פ"ת 03-9243366 .

שמן EXCELLIUM XXL 5W-40 בדרגת איכות SL מתאים לרכבי BMW לפי תקן LONGLIFE 01 המחיר 220 שקל עבור 5 ליטר.

שמן EXCELLIUM LDX 5W-40 בדרגת איכות SL מתאים לרכבי קוצרן VW לפי תקן 502/505המחיר 160 שקל עבור 5 ליטר.

המחירים נכונים להיום בבוקר (המחיר לפני משא ומתן).

בבדיקה עם הספק הנ"ל מסתבר שאין לו שמנים של חברת ELF.

מישהו מכיר חנות באיזור המרכז שמוכרת שמנים שלהם?(רצוי באיזור פ"ת).

תודה ויום טוב.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

• תוכן חדש...