Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, רפידות הבלימה שלי כניראה בדרך להחזיר את נשמתם לבורא ואני צריך כבר לקנות חדשות, קיבלתי הצעה מחבר שאבא שלו בעל חנות לחלקי חילוף וההצעה היא כזו:

יש שני סוגים של רפידות, הסוג הפחות טוב עולה כ80 שקלים לזוג, הסוג היקר יותר שמשתמשים בו בעיקר מורי הנהיגה עולה 180.

ההתלבטות שלי כרגע היא אם לקנות רפידות מקוריות או את התחלפיות מהסוג היקר.

רק להזכיר, הרכב שלי הוא בורה TDI שנת 2001.

תודה לעוזרים.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

איך אני אוהב את ההגדרות של מוכרים בחנויות חלפים... זה מורי נהיגה, זה משתמשים נהגי מוניות, זה מגב יפני וזה שמן אמריקאי...

שאל את המוכר מה הדגם של הרפידות ומי היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תקנה מה שהכי טוב, לא כדאי זבלה, אתה תצטער.

לי למשל סט דיסקיות+רפידות לפולו 2002 (256 מ"מ) עלה 450 ש"ח (בד"כ סט כזה עולה 550-600 ש"ח)

אבל אני קניתי גם רפידות וגם דיסקיות של LUCAS, ואני מאוד מרוצה.

תברר לגבי: Ate, Lucas, Mintex, Textar, OMP, Brembo, Fereodo ויש עוד כמה טובות, מנסיון שלי

Ate, Lucas ו- Textar טובים מאוד.

היזהר מחברות קש כמו Beser או Semko, חבל על הכסף. (למרות ש- Beser היא חברת בת של Fereodo)

חזור לכאן עם מחירים לגביי על חברה ודגם לפני שתקנה, ואם אתה לא מבין עדיף שתבצע זאת במוסך המורשה תשלם קצת יותר ותישן בראש שקט.

בהצלחה,

איתמר ג'רג'.

פורסם

itamarg, קודם כל תודה.

זבל אני בטוח לא יקנה כמו לדוגמא הרפידות ב80 שקלים זה באמת ניראה לי קצת חשוד.

אתה לא חושב אבל שברמבו וOMP קצת יותר מידי בשבילי?, ובטח גם המחירים שלהם יותר יקרים.

אני אבדוק מה מחירם של המקוריות ומה החברה של התחליפיות.

בכל מקרה, יש משהו פסול בלשים תחלפיות ולא את המקוריות?

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

שלום.

סתם בשביל הסקרנות מי מחליף את הדסקיות?

אתה או בעל מיקצוע?

ברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל, ברור שבעל מקצוע, אם אני הייתי מחליף אז על הדרך הייתי גם מגביר את הצפצפה.

אבל ההחפלה לא עולה לי כסף כי מי שמחליף הוא קרוב משפחה שלי.

פורסם

ורה זה דוגמה לסוג רכב שלא סולח על וחייבים לשים רפידות טובות .

פשרה זה אומר שריקות וציפצופים וחסר נעימות גדול .

מהניסיון שלי לא ממש חייבים רק את הדיסקיות היקרות בלבד .

דיסיקות של רמסע זה דוגמה לסוג טוב אפילו טוב מאוד ולא ממש יקר לזכרוני זה צריך לעלות

בסביבות 180ש"ח עד 200 ש"ח (יש גם מוסכי רשת שמחזיקים את הסוג הזה כתחליפי ).

Ate,, Mintex, OMP, Brembo, Fereodo עם הסוגים שכתבת יש החזרות לפעמים .

Textar, מקוריר Lucas וזה סוגים יקרים מעט ואפשר להוסיף גם אייסר לרמת המחירים הזו .

פורסם

כן זה מה שמגיע מקורי עם הרכב , כל הנהגי מניות קונים ממנו , עבור הבלמים הקדמיים הוא מביא ברמבו שמחזיקים מעמד טוב מאוד. אני למעשה רק מחליף את האחוריות, הקדמי כמו חדש.

הוא מביא סחורה טובה כי נהגי מוניות לא פראיירים ונחשבים לעם קשה..., יודעים ומכירים את המונית שלהם יותר מאשר את נשותיהם...

גם אין לו בעיה אם תמצא יותר זול להחזיר כסף, להחליף וכ"ו

אין טעם לעשות את העבודה במורשה שם הם הכי שודדים פיראטים

אני יכל להפנות אותך לבחור שעובד במורשה ומחליף אצלו בבית בשביל 50 שקל עבור כל סרן.

ההחלפה היא מאוד פשוטה ומהירה אם יש את המלחציים עבור לחיצת הקליפר ויש לו את זה...

פורסם
כן זה מה שמגיע מקורי עם הרכב

אתה סגור על זה? :-)

בפביה הקודמת ארבעת הדיסקים היו של Ate.

הרפידות הקידמיות היו של Ate והרפידות האחוריות היו של Lucas.

בפביה החדשה הדיסקים של Ate וגם הרפידות.

אין לי מושג מי מייצר את התופים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין דבר כזה "ברקסים יותר מדי טובים" לשום אוטו!

אם למשל יש הבדל בבלימה בין 2 סוגי רפידות אפילו במטר אחד, מבחינתי זה סיכון כי המטר הזה יכול לקבוע חיים ומוות של ילד שקפץ לכביש, מטר מתאונה, מתהום, והדוגמאות עוד רבות.

לדעתי אם אתה לא מנוסה, לך למוסך מורשה צ'מפיון ושלום על ישראל. החלפת רפידות קדמיות עולה שם בסביבות 400 ש"ח, אבל אתה יודע שלא דוחפים לך זבלה ועושים עבודה טובה, ואתה ישן בראש שקט.

אם אתה בכל זאת רוצה להחליף במוסך לא מורשה, קנה רפידות איכותיות בלבד, ואל תגיד על שום דבר ש"זה יותר מדי טוב", זה לא שמן מנוע, פילטרים וכדומה, זה ברקסים, וזו בטיחות בסיסית!.

אל תשכח, האוטו שלך כבד, זה משפיע על הבלימה כי על הרפידות מופעל עומס גדול יותר לעצירה של משקל גדול לעומת משפחתית רגילה.

איתמר ג'ורג'

פורסם

איתמר, היום כמעט עברתי תאונה בגלל איזה מנוול ואני עכשיו מאוד רוצה להחליף את הברקסים, אין מה להגיד אתה צודק בקשר למטר הזה, היום הייתי קרוב למישהו גם בסביבות המטר.

אני אבדוק לגבי ברקסים תחליפיים משופרים, או רפידות מקוריות.

חשבתי להחליף את הקאליפר ואת כל מערכת הבלימה למערכת של גולף V5 או משהו רציני יותר.

מישהו יודע בערך מה העלויות או התועלת של החלפה כזאת?

• תוכן חדש...