Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה - הדרך הנכונה לבלום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי אולי נשמעת טיפה מוזרה בהתחלה, אבל תקראו ותבינו למה אני מתכוון..

כשאני רוצה לבלום את הרכב (בין אם בשביל לעצור לגמרי או בין אם סתם בשביל להאט), מה השיטה הנכונה והטובה ביותר לעשות זאת, מבחינת שימוש של בלמים/הילוכים?

האם צריך להוריד הילוך, להרים קלאץ' ולתת למנוע לבלום את האוטו עם התערבות קלה מאוד מצד הבלמים?

האם צריך לבלום אם הבלמים ולהוריד הילוך רק כאשר הסל"ד מגיע לאזור נמוך מאוד?

האם צריך ללחוץ את הקלאץ'/להעביר לניוטראל, לבלום עד למהירות הרצויה עם הבלמים, ואז לשלב להילוך המתאים?

* דבר נוסף - שמתי לב ששילוב להילוך ראשון בזמן נסיעה הינו קשה מאוד (כל עוד המהירות אינה שואפת לעמידה). מה ההסבר מאחורי התופעה והאם יש דרך כלשהיא לשלב להילוך ראשון ביתר קלות או שמה צריך להמנע ככל הניתן משילוב לראשון בזמן נסיעה?

תודה מראש.

פורסם

שאלת שאלה שהתשובה עליה תהיה דיון ארוך, מיותר וננעל...

כשאתה צריך לבלום- יש דבר אחד באמת חשוב. תבלום בעצמה מהרגע הראשון לבלימה, ואם יש לך כמה מטרים "ספייר", תחליש את הבלימה. כלומר אל תיכנס לתאונה שיכולת למנוע אותה בזכות הרגל נכון.

dirty old man

need love too

פורסם

יואל, השאלה לא התייחסה לבלימת חירום או כל מצב בו ניסיון לבלימה בצורה זו או אחרת יכול לגרום לתאונה/נזק.

השאלה היתה דיי פשוטה: איזה צורה של בלימה מבין אלו שציינתי (או אחרת אם אינה מוזכרת) היא הטובה ביותר.

מיותר הדיון בטוח לא יהיה, כי אם הוא היה מיותר לא הייתי שואל את השאלה מלכתחילה. אין כל רע בדיון ארוך, וכל עוד יהיה ענייני אין כל סיבה שינעל.

פורסם

יש רק דרך אחת לבלום והיא עם הבלמים. בשביל זה הם נועדו.

אין שום טעם בלשחוק ולקצר את חיי המצמד שלא לצורך. הדבר היחיד שתקבל אם תבלום ע"י הורדת הילוכים הוא שחיקה מוגברת של המצמד שהוא לכשעצמו יקר יותר מהחלפת רפידות בלם.

אם המטרה היא למנוע תאוצה (בירידות?) אז מומלץ לשמור על הילוך נמוך ולקבל בלימת מנוע דיי קבועה במקום לחמם את הבלמים ובסופו של דבר לקבל חוסר בלימה כשתצטרך אותה.

פורסם

בגדול לבלום נכון זה:

ללחוץ על דוושת הבלם עד שאתה מגיע לקצה גבול האחיזה של הגלגלים את הכביש

ומפה אתה מרפה בהדרגה

זוהי השיטה הנכונה שמלמדים בנהיגה מתקדמת

אתה מקצר משמעותית את מרחק הבלימה מאשר אם הייתה מחליק וה ABS עובד או שהייתה מנסה לפמפם בעצמך.

לגבי הורדת הילוכים לבלימה זה קשור לשאלה אם אתה "גולש" לכיוון רמזור ובטוח שעוד שנייה תדביק את הדוושה אז תוריד הילוכים כדי להיות בתחום ה סל"ד המתאים מבחינת רצועת כוח של המנוע

הכל קשור באיזה "מוד נהיגה" אתה נמצא [קרבי או לא ;-) [

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני משער שהתכוונת לנסיעה יומיומית שאתה רוצה להאט מהירות (למשל לפני פנייה או כיכר).

אתה פשוט נוגע בברקס בצורה שתספיק להאיט אותך וכשאתה במהירות הנכונה אתה מוריד הילוך (או כמו שאמרת כשאתה בסל"ד נמוך).

כשנהגתי על פולו דיזל זכרתי שהילוך שני מתחיל ב-20 קמ"ש, הילוך שלישי ב-40 קמ"ש, הילוך רביעי ב-60 קמ"ש והילוך חמישי ב-90 קמ"ש, ככה ידעתי מתי להחליף.

פורסם

היו עשרות דיונים כאלה, אבל בקצרה.

מדובר כאן על בלימה בנסיעה רגילה, לא שום דבר אחר (בלימת חירום, בלימה בנהיגה ספורטיבית וכולי).

קודם כל - לעזוב את הגז מוקדם. אם אתה יודע שאתה עומד לבלום, אין טעם לתת פול גז עד לרגע שבו אתה מתחיל לבלום. אפשר להוריד רגל מהגז ולתת למנוע לבלום קצת את הרכב, אפילו בהילוך חמישי.

לוחצים על הבלם עד שמגיעים למהירות שבה ההילוך המשולב הוא ב-1500 סל"ד ומטה, ואז לוחצים על דוושת המצמד ומעבירים לניוטרל למטרים האחרונים של הבלימה.

אם אתה בהילוך חמישי או ממש בא לך לשחק עם ההילוכים - אפשר להוריד לרביעי קודם, אולי גם שלישי, במיוחד אם יש סיכוי שתאיץ באופן מיידי (כמו לפני רמזור). אבל ממש לא חייבים.

מעבר לזה - זו ממש לא תורת הקוונטים. כולה בלימה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה.

מה לגבי בלימה בנהיגה ספורטיבית?

ומישהו יכול לענות על שאלתי לגבי ההילוך הראשון?

פורסם
תודה.

מה לגבי בלימה בנהיגה ספורטיבית?

ומישהו יכול לענות על שאלתי לגבי ההילוך הראשון?

המלצה שלי "דודו דיין", קח קורס נהיגה מתקדמת, או שתצמד לחבר שמוכן להשקיע בך בלימוד ומתן הסברים ושיהיה בהצלחה.

אין טעם לנסות ללמוד בהתכתבות, זה פשוט לא עובד.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
דבר נוסף - שמתי לב ששילוב להילוך ראשון בזמן נסיעה הינו קשה מאוד (כל עוד המהירות אינה שואפת לעמידה). מה ההסבר מאחורי התופעה והאם יש דרך כלשהיא לשלב להילוך ראשון ביתר קלות או שמה צריך להמנע ככל הניתן משילוב לראשון בזמן נסיעה?
אני לא יודע באיזה רכב מדובר, אבל כניראה שבגיר שלך אין "מסנכרנים". לכן, לפעמים קשה להוריד הילוך, במיוחד שמדובר בהילוכים הנמוכים (כאשר הרכב לא נמצא בסלד המתאים להילוך הנמוך, ההילוך לא יכנס בכלל או יכנס בכח).

מה שאפשר לבצע זה "דאבל קלאץ", כדי לתאם בין הסלד להילוך. זה לא כל כך מסובך לבצע:

נניך שאתה רוצה להעביר משני לראשון:

1- לוחץ על הקלאץ ומעביר משני לניוטרל

2- עוזב את הקלאץ

3- נותן מכת גז (זה מעלה את הסלד ומסובב גם את התיבת הילוכים שמחוברת למנוע - הרי עזבתה את הקלאץ)

4- לוחץ שוב על הקלאץ ומשלב מניוטרל לראשון, ההילוך יכנס הרבה יותר בקלות.

זה דורש אימון, כמו כל דבר בחיים. וכמו ש obarshad אמר, אין כמו קורס נהיגה מתקדמת. למרות שדאבל קלאץ זאת לא טכניקה של נהיגה ספורטיבית אלא יותר טכניקה של נהגי משאיות סמי עם 20 הילוכים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת הייתי אמור לקחת כבר מזמן ונדחה כל שבוע בגלל צופים או בגלל החבר שאיתו אני אמור ללכת. עם קצת מזל זה יהיה שבוע הבא כשהוא חוזר מחו"ל.

בכל אופן אני לא מנסה ללמוד בהתכתבות ולא מתכוון לנסות וליישם שום "טכניקה ספורטיבית" שאני כביכול לומד מקריאה, סתם זה איזה משהו שחבר אמר לי ורציתי באמת לאמת אותו, זה הכל.

תודה על התגובות.

• תוכן חדש...