Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

היום ביקרתי במוסך של צ'מפיון בבני-ברק ובדקתי את השמנים המומלצים לרכבי VW משנת 2000.

ביקשתי מהמחסנאי הנחמד להביא לי את האריזות של השמנים ובדקתי היטב מה כתוב על האריזה.

עבור רכבים המונעים במנוע בנזין השמן הוא MOBIL S סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 בדרגת איכות SL לפי תקן VW 502.00.

כמובן הם הדביקו מדבקה של הקונצרן VW על-מנת שנחשוב שהם מייצרים את המוצר (מתחת למדבקה יש מדבקה מקורית של MOBIL ) מצורפת תמונה.

מחיר עבור מיכל של 1 ליטר הוא 50 שקלים.

עבור רכבים המונעים במנוע דיזל השמן הוא תוצרת סונול בדרגת צמיגות 5W40 העומד בדרישות התקן VW505.01 העונה למפרט API SJ\CF

מצורף קישור למפרט של השמן.

http://www.sonol.co.il/products/product.asp?id=245&cid=84&counter=23&allCounter=26

קישור ל-MOBIL

http://www.mobil.com/Poland-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_Synt_S_5W-40.asp

97_Mobil_SyntS_5W_40Ess.gif

איזה כייף לי :)

פורסם

נגעת בתקנים הנכונים של השמנים למכוניות קבוצת VW, אבל בדרך כלל הם אינם סינתתיים. מה שחשוב הוא לא האם השמן הוא סנתתי או לא. מה שחשוב הוא לאיזה תקן השמן מתאים !!!!!!!!!!!!1

למען הסדר נוסיף שלמנועי TDI ומנועי טורבו בנזין 1.8 מיועד התקן 505.01, ולשאר המנועים מיועד ה 502.00.

אני משתמש בשמנים בתקן 505.01 למנועי בנזין של סאאב כבר מספר שנים בהצלחה מרובה. המנועים הרבה יותר נקיים מבפנים, וזאת רואים כאשר מפרקים מכסה שסתומים או אגן שמן.

כמו כן אני ממליץ להחליף שמן מנוע ומסנן כל 10,000 ק"מ ולא יותר. החלפת השמן מנקה את כל שיירי השריפה מהמנוע.

ניתן להשיג שמנים בתקינם אלו אצל ספקים נוספים. לפרטים ניתן לפנות בה"פ.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן שלום,

אכן כן מה שחשוב שהשמן יעמוד בתקנים של VW ולא האם השמן סינטטי או חצי או מינרלי.

אבל !!!

*) At the time of this printing, all of the engine oils

Volkswagen is aware of that meet the exacting

Volkswagen oil quality standard are synthetic-based.

ראה קובץ מצורף

Engine Oil, Volkswagen Oil Quality Standard VW 505 01 Requirement All with TDI PD.pdf

פורסם

אהלן.

ממליץ מאוד על השמן הנ"ל. ביום ראשון החליפו שמן ומסנן בפולו 2002 שלי במוסך מרשת צ'מפיון, ויש תחושה שהוא יותר טוב מה- Agip 5w40 שהשתמשתי בו לפני כן. נקישות בהתנעה קרה נעלמו, והמנוע טיפה יותר שקט.

אני לא יודע אם זה קשור לשמן אבל יש תחושה שהמנוע הרבה יותר "חי" ומגיב הרבה יותר טוב. (כי החליפו גם משאבת מים).

איתמר ג'ורג'.

פורסם

שימו איזה סינטטי שבא לכם התקן של VAG ( כן 505.01 ) מופיע על מלא שמנים, יותר תקן סביבתי ולא איכותי אם תשאלו אותי.

ואשמח לדעת מהם הקריטריונים כדי לעמוד בו.

95 אחוז מהשמנים שהם SL הם גם 505.01 .

פורסם

קידי שלום,

גם אני הייתי שמח לדעת את המפרט המלא של התקניים של VW.

505.01 או 502.00

לצערי לא מצאתי איפה ניתן לקנות אותם.

מעניין איך הייצרנים קובעים שהשמן שלהם מתאים לתקנים האלה.

פורסם

505.01 יש בהמון שמנים.

אם זה זיוף או לא אני לא יודע, בגלל שזה תקן שמצופה ממנו להיות איכותי אני מאמין שכן.

בכל מקרה הוא ברוב הסינטטים לגבי החצי אני לא יודע כמה זה אמין.

פורסם

היבואן של MOBIL היא סונול,התקשרתי לשרות לקוחות שלהם כמה פעמים בשביל לדעת איפה ניתן לקנות את השמן ותמיד מפנים אותי לאיזה תחנה שלא מחזיקה במלאי ותמיד המחיר הוא מעל 100 ש"ח לליטר.

משהו יכול להפנות אותי לחנות חלקי רכב שמחזיקה MOBIL 1 במלאי באופן קבוע?

תודה

רועי

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

היי,

אתה יכול לקנות בצ'מפיון בני-ברק במוסך במחיר של 50 שקל לליטר.

השבוע הייתי אצלם ביום כייף.

יש באוטו דיפו מיכל של 4 ליטר במחיר של 199 שקל.

גם אני אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש את השמן במחיר סביר.

פורסם

חברה,

אני מחזיק אצלי במלאי 505.01, ויכול להזמין גם 502.00. הספק שלי הוא היבואן של REPSOL ו ELF.

אני לוקח ממנו מה שיש במלאי. המחיר לחברי הפורום 40 ש"ח + מע"מ לליטר ל 505.01. אני אברר לגבי 502.01.

מי שמעונין מתבקש לפנות בה"פ.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
היבואן של MOBIL היא סונול,התקשרתי לשרות לקוחות שלהם כמה פעמים בשביל לדעת איפה ניתן לקנות את השמן ותמיד מפנים אותי לאיזה תחנה שלא מחזיקה במלאי ותמיד המחיר הוא מעל 100 ש"ח לליטר.

משהו יכול להפנות אותי לחנות חלקי רכב שמחזיקה MOBIL 1 במלאי באופן קבוע?

תודה

רועי

היום במקרה ראיתי בתחנת דלק של "דלק" את השמן הנ"ל בצמיגות 5/40W .

התחנה נמצאת ברחוב דרך הטייסים בת"א (ליד ביה"ס אורט אבין),לא יודע לגבי מחיר אבל ראיתי שיש להם מלאי מכובד.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מישהו יכול להגיד לי בדיוק איזה שמן אני צריך? כמובן בלי פשרות.

הרכב:

פולו שנת 2003 1400 סמ"ק עשה כמעט 72 אלף ק"מ (עוד כמה עשרות או אחדים אפילו).

תודה.

שבת שלום.

עוז.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

• תוכן חדש...