Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק באופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לדעת מהי צריכת הדלק של אופנוע בממוצע: 1 ק"מ/ליטר

אם מישהו יודע על אופנועים מסויימים אז סבבה ואם לא אז באופן כללי לפי נפח מנוע

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

תגיד לי אתה רציני?

מה בדיוק אפשר להבין מההודעה שלך?

אתה יודע קיימים אופנועים בשלל צורות שימוש (שטח,כביש,דו"ש,ספורט) ובשלל נפחי מנוע.

ופרט לכך, ביום שתענה לי מהי צריכת דלק ממוצעת של מכונית אני אוכל לענות לך על השאלה שלך.:wink:

under construction..

פורסם

בעקרון אני מעוניין לקנות אופנוע שטח 250 סמ"ק ואני רוצה לדעת בערך כמה תהיה צריכת הדלק שלו..

ויש לי עוד שאלה..

נניח שאני לומד על אופנוע אוטומט, אז ברשיון יהיה לי סעיף שרשום שאני יכול לרכב רק על אופנוע אוטומט או שזה שונה מרכב?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

מנסיון:cr 250 שתי פעימות 1-10 פלוס מינוס,אין לו ספידומטר וכל הנסיעה היא בדיונות או מסלולי מוטוקרוס.

gpz500 1-14 עם יד כבדה על המצערת.

ככל שהנפח ומספר הצילינדרים גדל כך גם צריכת הדלק באופן משמעותי.

פורסם

צריכת הדלק באופנועים היא שונה (גם ברכבים) .

היתנהגות ואופי הנהיגה/רכיבה של הנהג/רוכב היא הקובעת.

כלומר :

כל פתיחה מהירה (זינוק מהיר מרמזור או צומת) גורמת לתיצרוכת גבוהה יותר בהשוואה להתחלת נסיעה במתינות.

ירון מאיר

פורסם

קח לדוגמא DR650- לוקח ליטר דלק ל-20 ק"מ בנסיעה רגועה. GS500 יעשה כ-16 ק"מ עבור ליטר, ו-אופנוע קיצוני יותר ישתה ליטר דלק כל 7 ק"מ, אם תחשוב שאתה מס' 46.

250 סמ"ק? 1:16-20 זה נשמע הגיוני, אם הרוכב בן אדם.

dirty old man

need love too

פורסם

שלי עושה 1 ל-8...

ביום טוב!:wink::-P

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

ויש לי עוד שאלה..

נניח שאני לומד על אופנוע אוטומט, אז ברשיון יהיה לי סעיף שרשום שאני יכול לרכב רק על אופנוע אוטומט או שזה שונה מרכב?

למיטב ידעתי ברשיון שלך יהיה רשום "מוגבל לאופנוע בעל תיבת הילוכים אוטומטית" או משהו בסגנון, בדיוק כמו ברכב.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

רק ה"סטנדרטי"...:wink:

האנזו...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אבל הבנתי שאם אני מוציא רשיון על אופנוע אוטומט אז אחרי שנה שאני עם הרשיון אני יכול לנהוג על הילוכים...

מישהו יודע על כזה דבר?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

וגם על מטוס, אחרי שנתיים.

שמע, תעשה רישיון על אופנוע, וזהו. באמת שזה לא סיפור. אפילו לא צריך לנהוג לפי החוק.

dirty old man

need love too

פורסם

התחלתי ללמוד נהיגה על אופנוע 125 סמ"ק, כנראה.

הבעיה שאני לא יודע בדיוק איך אמור להתנהל שיעור באופנוע...כי המורה נראה לי כולו שכונה בקושי מדבר איתי בכלל, אומר לי קח את האופנוע- סע!

עכשיו הבעיה שאני לא חושב שאני לומד באמת על 125, הוא טוען שכן...אבל האופנוע נראה לי ממש קטן וחלש ואני מפחד שבסוף הוא יזיין תי ויהיה לי רשיון רק ל50..

הוא אמר לי אל תדאג עליי שיהיה לך רשיון לעד 500

לא סומך על הבן זונה כל כך אבל מצד שני אני כבר באמצע הלימודים והוא זול מבחינת מחיר שיעור ואני חייל ואין לי יותר מידי כסף לזרוק עכשיו, אני רוצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר

מה כדאי לעשות?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

הקטגוריות לרישוי כרגע, ה עד 50 סמ"ק עד 500סמ"ק ומעל.

אם אתה לומד על 125, הוא נופל לקטגוריה השנייה.

ה"בנזונה" לא יכול לדפוק אותך. אני בספק, אם יגישו אותך לטסט לעד50 או מעל 500 על אופנוע 125..

פשוט תשאר איתו, תגש, ושלום על ישראל.

אור.

פורסם

קודם בקשר ל-GS500 שטענו שעושה 1:16, עם קרבורצייה נקייה ומכוונת לחלוטין הנתון עומד על 1:21. (ברכיבה רגועה)

אופנועי קאסטום כמו שלי לדוגמא מראודר 800 סוזוקי בממוצע עומד על 1:18,(ברכיבה ממוצעת)

קטנועי 50 סמ"ק יטפסו עד 1:30, ג'ילרה ראנר 180 ילגום 1:26 כמו כן יתר קטנועי ה-200-250 איפושהו באיזור הנתון הזה, אופנוע ספורט/כביש לא משופר כלל ומכוון למופת ילגום בין בין 1:12 עד 1:17 תלוי בנפח בשנתון ובמשקל. אך בתוספת שיפורים אתה יכול להגיע לתוצאות של קורבט שישמחו את התחנה דלק הקרובה לביתך.

עכשיו נתייחס לזה כך: אם הבנאדם טורח לעשות רישיון כדי לקנות אופנוע שטח הוא כנראה יקנה אופנוע שטח עם רישוי לכביש כי CR250 מחטיא את המטרה בקטע הזה שכן הוא אינו מורשה לעלות לכביש.

בשטח צריכות הדלק גדלות משמעותית ואתה עלול להגיע למצבים של יום טיול במידבר עם 10 ליטרים לא יניבו יותר מ-90 עד 100 קילומטרים. כך גם בטרקטורונים. בזמן שבכביש התוצאה תהיה כפולה.

בקשר לקטגוריית הרישיון: אם אתה עושה על 125 אוטומטי עכשיו תקבל רישיון עד 500 אוטומט, מה שאומר תשכח מלקנות אופנוע שטח כי לכל אלא יש הילוכים! זה לא כמו ג'יפונים בעולם הרכב עם פינוקים, פה עובדים קשה,סובלים,ונהנים! אולי קטנו"ש (קטנוע שטח)? אבל לזה לבטח לא התכוונת.

בהמשך לרישיון שים לב: ב:1/01/07 משתנה חוק הקטגוריות לאופנועים ואנחנו ניכנסים לתקן האירופאי, כלומר הרישיון שלך יוסב אוטומטית מ-500 אוטומט לעד 33 כ"ס אוטומט.

המורה שלך הוא לא בן-זונה והוא לא דופק אותך על בטוח כי מה שאמר לך אמת היא! תוציא רישיון, סגור עיניין בזה, עדיף על הילוכים כדי לחסוך בלבולי מוח בהקטנת האופציות שעומדות מולך. בעוד שנה תחזור ותשדרג את הרישיון ללא מוגבל וכך כל עיניין הקטגוריות לא יטריד אותך ותוכל לרכב על כל אופנוע שרק תחפוץ ביקרו.

יום טוב.

אופנוען

• תוכן חדש...