Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי ידוע למישהו מכם מהי צריכת הדלק של mitsubishi supar lancer glx משנת 95.

ובנוסף מהו מחיר הדלק הנפוץ היום בתחנות דלק

בברכה

עוז

פורסם

אם אתה מתכוון לדגם האוטומטי, הם די אוהבות ללגום מהנוזל השחור. תלוי כמובן במצב המסוים של הרכב אך צפה ל1 ל 7-8 בממוצע.

פורסם

כן הכוונה לאוטומטית

7-8 ק"מ לליטר זה מטורף

יש לך מושג לכתבה שמדברת על איך חוסכים בדלק בנהיגה

חוץ מזה אולי מישהו מכיר מוסך טוב בב"ש כזה שלא יעבדו עליי ומצד שני שלא יהיה יקר מדי (כמו מוסכים מורשים) אני סטודנט ואין לי מושג לאיזה מוסך ללכת, אולי יש רשימת מוסכים מומלצים בקנה מידה ארצי,

חג שמח

8)

עוז

פורסם

כמה טיפים לחסכון בדלק, מנסיון אישי:

אני נוסע פעמיים בשבוע מחיפה למעלה אדומים (ירושלים) וחזור... (מרחק של 173 קילומטר)

האוטו שברשותי זה מגאן 5 דל' עם מנוע 1.6 ידני.... השיא האישי שלי, היה 8.5 ליטר לכיוון אחד! (הרכב משנת 97!!) כלומר כמעט 20 קילומטר לליטר אחד !!

את השיא השגתי בנסיעה במהירות כמעט קבועה של כ105 קמ"ש, כאשר מד הסל"ד מראה על כ2700 סיבובים.

הטיפים שאני ממליץ:

- ללחוץ כמה שפחות "פול גז", כי במצב כזה, האינג'קטור מקבל הוראה להזריק דלק כמעט באופן קבוע, ללא הפסקה (בחלק מהמכוניות זה יהיה כ60%, בחלק זה יהיה בכיוון של ה80% מהזמן... תלוי ברכב).

- להשתדל להימנע מהאצות ביניים מאסיביות, ולהתנהל בצורה אחידה והדרגתית כמה שיותר מבחינת מהירות.

- רצוי לא למשוך הילוכים יותר מדי.

- לחץ אוויר תקין בגלגלים (גלגל עם מעט מדי אוויר, יוצר גרר מיותר)

- מזגן כמובן, כמו שכולנו יודעים, זולל המון דלק.

- מהירות מתונה, וסבירה - לכל אוטו זה מהירות אחרת... לכן הייתי ממליץ להסתמך על מד הסל"ד, ולנוע קצת מתחת ל3000 סל"ד... (בחלק מהמכוניות, זה יהיה ב100 קמ"ש, באחרות, זה יהיה ב90 קמ"ש, ובאחרות זה 110 קמ"ש)...

מניסויים רבים שערכתי, נסיעה כמו שלי (שמתחילה בכביש 443, ממשיכה לכביש 1, משם ל4 משם ל5, ומשם לכביש החוף (2) עד חיפה) - עשיתי את הדרך מספר פעמים רב מאוד והנה חלק מהתוצאות:

במהירות 140 קמ"ש בחלקים הפנויים (בעיקר בכביש 443 וכביש החוף) - כ12 ליטר דלק

במהירות 130-120 קמ"ש (בחלקים רבים יותר מהכבישים) - כ10-11 ליטר

במהירות בין 110-120 קמ"ש (ברוב הכביש) - כ10 ליטר

ובמהירות בין 90-110 קמ"ש (כל הכביש) - כ8.5 ליטר...

כל הטיפים שאני נתתי לך, זה טיפים שאני משתמש בהם בעצמי על בסיס קבוע, ואני חושב שנסיעה של 170 קילומטר ב8.5 ליטר (20 ק"מ לליטר) - זה בהחלט הישג שמעיד על נכונות השיטות הללו!

שיהיה בהצלחה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

ברכב 1600 1 ל 20????? תוצאה מדהימה לכל רכב מנוע 1600.

תגיד, השתמשת במנוע לפעמים או שנדחפת מאחורי משאית לשימוש בגרר שלה...?

בריאות לכולם!

פורסם

לא רק שהשתמשתי במנוע, אלא נסעתי בנתיב הימני, בשקט ובשלווה, עם חברה שלי, ומבלי לפחד כל רגע שתתפוס אותי מצלמה, או שוטר... ופעם בכמה זמן גם עקף אותי איזה אוטובוס "מטורף" על 120... (ולא, לא יצא לי להשתמש בגרר של משאית).

ואם להוסיף על כך עוד נס חנוכה - למנוע יש כמעט 240 אלף קילומטר ב"רקורד"! (239,800 ליתר דיוק)

האוטו מטופל במוסך רנו מורשה בלבד - וזה אומנם הוצאות גדולות, אבל הן חלות בעיקר בטיפולי 10K... ולא כל שבועיים (כשמטפלים אצל איזה מוחמד באבו-כביר). אז זה עדיין משתלם.

אני בעצמי התפלאתי מהתוצאה בפעם הראשונה... אבל חזרתי על הניסוי כ20-30 פעמים, והתוצאות אחידות בכל המדידות (עם סטייה של חצי ליטר לפה ולשם). אבל - ההגדרה של נסיעה כזאת, רחוקה מאוד מ"רייסים" ותחרויות בכביש. (והאמת, זה נורא מרגיע, והופך את הנסיעה לכיפית בצורה אחרת לחלוטין!)

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה גבר על הטיפים

שבוע הבא אני נוסע מבאר שבע למושב נמרוד שבצפון רמת הגולן ובדרך אני עובר באשקלון ככה שיוצא לי בערך 350 ק"מ לכיוון אחד, כנראה שאני אשתמש בהם בהדיקות.

חג שמח

פורסם
דרך אגב, אפרופו חסכון בדלק,

לקחתי את ידידו הטוב של האדם, המחשבון, אחרי מספר תקתוקים, הגעתי למסקנה, שיותר זול ויותר בטוח לנסוע 160 קמ"ש, מאשר 80.

למה?

ב80 נניח הצריכה היא 1:11

ב160 נניח הצריכה היא 1:7

ניתן לגמוע פי שתיים יותר קילומטרים באותו זמן, עם צריכה גבוהה בפחות מ50 אחוז, מכאן ש-יותר חסכוני ,

והבונוס? אתה מקטין בחצי את הסיכוי לעשות תאונה, כי אתה נמצא בדיוק חצי מהזמן על הכביש, הרי אתה עובר את המרחק במהירות כפולה, משמע, חצי זמן.

עליתי פה על סטארט אפ רציני ביותר ... :shock:

זה לא אני, זה הילד הרע שבי.
פורסם
תודה גבר על הטיפים

שבוע הבא אני נוסע מבאר שבע למושב נמרוד שבצפון רמת הגולן ובדרך אני עובר באשקלון ככה שיוצא לי בערך 350 ק"מ לכיוון אחד, כנראה שאני אשתמש בהם בהדיקות.

חג שמח

בכיף גבר!! שמחתי לעזור!

זה לא אני, זה הילד הרע שבי.
בין אם זה אתה ובין אם זה האיש הרע שבך... יש טעות בידך. (לפחות במקרה של הכבישים בארץ)

למה אתה שואל?...

אז ככה: פרט אחד ששכחתי לציין בניתוח של הנסיעות שלי, היה עניין הזמן... והנה התוצאות:

מהירות קבועה (עבדתי כל הזמן עם הספידומטר) של 90 קמ"ש => כשעתיים וחצי. (תוצאה דיי עלובה, אני מודה)

מהירות 100~ כל הדרך => ~שעתיים ו10 דקות.

*(ועכשיו מתחיל הקטע המעניין)

מהירות 110~ רוב הדרך => ~שעתיים.

מהירות 120~ רוב הדרך => ~שעתיים.

מהירות 130~ בכל מקום שזה אפשרי => שעה ו55 דקות.

מהירות 140-160~ בכל מקום אפשרי ו120 במקומות יותר עמוסים => שעה ו50 דקות.

אם שמת לב, אחרי מהירות 100, תוספת של 50 קמ"ש למהירות (שזה 50% תוספת) , מורידים לך סה"כ גג 20 דקות מהזמן (שמהווים שיפור של סה"כ 15.38%)...

ולמה זה קורה?? כי יש לך רמזורים, ויש לך מחלפים, ויש לך פקקים, ועוד אלף ואחת דברים שימנעו ממך לנסוע 160 קמ"ש באופן קבוע לאורך כל הדרך.

תוסיף לזה:

1. את הלחץ והריכוז המתמיד שאתה נמצא בו בזמן הנהיגה.

2. את הפחד המתמיד וחיפוש אחר ניידות ומצלמות תנועה.

3. את הסכנה של לעקוף מכוניות בזיגזגים (כי בדיוק מישהו נכנס לנתיב השמאלי).

4. את הדלק שהמנוע שלך זולל בכמויות מסחריות!! (כי אתה בפול גז, והמחשב רכב מתעלל באינג'קטורים ולא מפסיק להפעיל אותם).

5. וכמובן העניין של - אם תופסים אותך, אז זה קנס, משפט וכו'

6. ואם חס וחלילה קרה משהו.... אתה עלול למצוא את עצמך במקום אחר לגמרי מזה שנסעת אליו. אומנם הוא יהיה מקום שכולו טוב, אך זה עדיין לא יהיה היעד המקורי שלך...

בקיצור - בכבישי הארץ, עם התנאים מסביב... פשוט לא משתלם לנסוע במהירויות כאלו...

לכן אם אתה מחפש "לחסוך" (בין אם בזמן ובין אם בדלק) - אז הטיפים שלי מופיעים 5 הודעות מעלה... אם אתה מחפש אדרנלין... אני מציע לך לקפוץ ל"מסלולים", או קרטינג מקומי, או כל מקום אחר שיתן לך להפתרע בתנאים מוגנים ובטוחים...

רק אל תתפוס את דבריי כהתנשאות... זה פשוט עניין שאני עברתי, וחוויתי ובדקתי - והסקתי שזה פשוט לא משתלם "להתחרות" על הכביש הציבורי...:wink:

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...