Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, האם אפשר להציל את המצבר ע"י הטענה איטית ללילה או לא?

העניין הוא כזה, הרכב מניע אבל מרגישים שקצת קשה לו להניע, לא כמו פעם.(הבעיה היא במצבר בדוק! כי בהתחלה הוא לא הניע בכלל - היה סרטר חלש, עכשיו לאחר כ4 ימים הוא מניע בלי מצבר עזר אבל עדיין לא כמו שהיה).

השאלה היא האם יעזור להטעין את המצבר ללילה או שחובה להחליף? כאשר המצבר מנותק לגמרי הוא מראה 11 או 10 וולט(לא זוכר), כאשר המנוע עובד ללא עומס, הוא מראה 14.19.

האם ניתן להציל את המצבר? הוא בן פחות מ3 שנים. וכמה עולה להטעין את המצבר אצל חשמלאי?

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

GSI שלום,

קודם כל, אמרת שלאחרונה כבר היו לך בעיות עם המצבר, ועכשיו הוא חלש כן?

מתח של מצבר שעומד על 11V, זה נמוך והוא מראה סימני גסיסה.

בפועל לא כל מצבר מסוגל להחזיק 3 שנים, הרוב גוססים באיזור השנתיים-שנתיים וחצי, זה גם תלוי בסוג המצבר (עם טיפול,ללא טיפול, קלציום,ג'ל וכו'), לרוב כאשר מצבר מגיעה לקצה חייו הוא מראה סימני גסיסה כאשר המתח שלו נופל ואו כאשר הוא כבר מצליח להטען גם לאחר נסיעה.

אני ממליץ ללכת לחשמלאי על מנת שיבדוק את המצבר, הוא כבר יגיד לך לפני שאתה מחליף מצבר אם אתה רוצה לשים אותו בטעינה ארוכה בלילה, ולראות למחרת.

אני מאוד בספק עם המצבר שלך "יחזור לחיים" ואני כבר הייתי מציע להחליף מצבר, ובכל מקרה לא לנסוע עם המצבר הזה.

מהסיבה הפשוטה, שכאשר המצבר שובק חיים, אך עדיין מוסגל להטען טיפה, כל העומס נופל ישירות על האלטרנטור, דבר שיכול לגרום לו נזק, כתוצאה מעבודת יתר והתחממות.

המלצה למצבר חדש?

1.VARTA BLUE שנה אחריות

2.שנפ SUPER STRONG. שנה אחריות

אין צורך לקחת מצבר אחר, יקר יותר כמו וארטה סילבר, או שנפ פאור טק, כי בסופו של דבר אתה רק משלם על האחריות, ופער המחירם בינהם הוא פי 1.5-2 , וזה מאוד משמעותי בשביל עוד 6-8 חודשי אחריות.

under construction..

פורסם

לא היו בעיות בעבר עם המצבר, אתה מתבלבל עם ת'רד אחר שפתחתי בנוגע לאזעקה(ו"הבעיה" נפתרה תודות לדני,בסה"כ היה צריך להזיז מתג).

מלפני 4 ימים כאשר הרכב לא הניע, היה סטרטר אבל חלש, הרכב הונע ע"י מצבר עזר ולאחר 14 קילומטרים שוב הרכב לא הניע. הוספתי קצת מים מזוקקים למצבר והרכב הניע ללא כל עזרה, אבל התקשה. מאז לפני 4 ימים הרכב תמיד מניע אבל לוקח לו כשנייה יותר מאשר תמיד.

אז השאלה האם טעינה איטית יכול לפתור את הבעיה ומה מחירה של הטעינה אצל חשמלאי?

דבר נוסף, מרק 10 בנה מכשיר כזה, אבל לא פירסם את המעגל החשמלי שלו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=848056#post848056

מארק, אתה יכול לפרסם אותו במידה ויש לך?

פורסם

יכול להיות שבגלל הבעיה של האזעקה המגבר נפרק , וטעינה עמוקה תוכל במקרה כזה כן לעזור.

מה שאני מציע זה שתיגש לחשמלאי, בד"כ לפני שהוא ממליץ לך להחליף מצבר הוא יציע לך טעינה עמוקה למשך הלילה.

תעשה מה שאני עשיתי בזמנו, אמרתי לחשמלאי:" נשאיר אותו בטעינה עמוקה בלילה, אם בבוקר המצבר שוב יראה סימני גסיסה ונחליף מצבר ללא תוספת תשלום עבור הטעינה.

אך אם המצבר תקין לאחר טעינה עמוקה אשלם לך מה שנדרש".

בסופו של דבר,המצבר היה גמור כפי שחשבתי, החשמלאי לא חייב אותי עבור ההטענה , ורכשתי מצבר חדש במקום אחר,בגלל שהתעקשתי על סוג מצבר מסויים (VARTA BLUE 74 ולא רציתי שנפ , שזה הדבר היחידי שהוא מוכר) אז מסתבר שיש אנשים טובים אחרי הכל.:).

under construction..

פורסם

אין קשר לאזעקה, האזעקה פשוט לא עבדה- היא הייתה במצב תרדמת. האעזקה פשוט הייתה כבויה, והפעלתי אותה חזרה ע"י מתג. לא קשור לאזעקה.

תודה בכל אופן.

פורסם

היי,

מצבר שמתח ההדקים שלו 11V נחשב מת טוטאלי ויש להחליפו.

מצבר כזה במידה ותחבר אותו למטען המצבר יטען לדוגמא למתח של 13.8V ולאחר כשעה המתח ירד ל-11V.

את המטען שבניתי אני הציג בקרוב.

ראה טבלה מצורפת.

Open circuit voltage State-of-Charge in

acid car battery.

Test the battery at room temperature. Allow 4-8 hour of rest after charge or discharge.

12.65V 100%

12.45V 75%

12.24V 50%

12.06V 25%

11.89V or less Discharged

איזה כייף לי :)

פורסם

אז איך אתם מסבירים את העובדה שב4 ימים האלו הרכב עבר כ10 התנעות ויותר ללא כל בעיה מיוחדת?

תמיד מתניע על הפעם הראשונה רק שזה נימשך טיפה יותר זמן מאשר תמיד, למען האמת היום הרכב התניע רגיל לחלוטין אני חושב.

פורסם

הרכב מניע אך קשה לו להניע, המצבר לא עומד בעומס, למשל אם תלך לחשמלאי, ישירות הוא מחבר לך מכשיר שבודק עומס, וברגע שהוא יעמיס לך אותו אתה לא תוכל להניע= המצבר גמור.

צריך להטעין אותו מחדש ולבדוק, זה הכל, אין לך מה להסתבך יותר מידיי, תטעין אותו ללילה ותראה.

11 וולט זה ממש נמוך, לפי דעתי יש לך תא אחד דפוק במצבר הזה ולא תוכל להטעין אותו ל 100& בחיים, אבל תטעין אותו ללילה ואז עם אבומטר תבדוק מתח בהדקים, צריך להראות מעל 12.5 וולט, וכמו כן גם אם הוא מראה כך, צריך לבדוק אותו בעומס ולראות אם הוא מחזיק לך.

לך לחשמלאי ותאמר לו שיבדוק לך את המצבר, הוא ישר ייראה את הבעייה וחשמלאי הגון יציע לך להטעין אותו ללילה ולחזור יום אחרי ואז לבדוק אותו בעומס.

פורסם

דניאל, עצתי היא להשקיע כמה שצריך על מצבר חדש, מאשר להשקיע את הסכום בכפול אח"כ, גם מצבר וגם אלטרנטור...

אצלי בג'אסטי, היה מצבר מאוד ישן, לא טרחתי לבדוק אותו, יום אחד קמתי בבוקר, והכל היה מת.

לא שכחתי שום צרכן זרם במשך הלילה או משהו, נסעתי למוסך, טעינה ברכב כבוי עמדה על פחות מ5 וולט !!!

זה דפק לי גם את האלטרנטור...

אז תחשוב מה עדיף לך.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

היי

כולם רשמו.. כולם לא טועים!

ואוסיף: אין טעם לשיטת "המנסים" (למי שמכיר את המושג) , לטעון סתם? בדיקה של דקה אצל החשמלאי מצביע במדיוק האם המצבר צריך טעינה (כי הוא פרוק מאיזושהי סיבה שצריך למצוא אותה, או שהוא טעון אבל גמור, מקביל לאיש זקן שאכל ארוחת ערב, ומת, לא מרעב, מזיקנה.

בקיצור:

יש לגשת לחשמלאי לבדוק עם מד אלקטרוליט שכל התאים מראים 50 אחוז חומצה.

בדיקה שנייה בעומס, המצבר צריך שלא לרדת מ9.5 וולט. אם הוא יורד מתחת ל9 חבל על הזמן, תחליף אותו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לאחר חיפוש קצר בגוגל, האם זה מה שדרוש? האם הקישור שיש שם לתמונה, זה המעגל?

http://www.elecdesign.com/Files/29/1823/Figure_01.gif

אם יש לך ניסיון בבנית מעגלים אתה יכול לבנות את המטען הזה.

קח בחשבון שלמרות שכתוב למטה שזהו מטען חכם (ואכן הוא יודע לטעון רק בזמן נפילת מתח מסויימת ולהפסיק כשהמצבר מלא), הטעינה שלו מתבססת על מתח קבוע ולא פועם כפי שנדרש בטעינה איכותית.

הוא הדרך הבטוחה לקיצור חיי המצבר.

פורסם

איזה מצבר עדיף? VARTA(פותח בטכנולוגית קלציום המתקדמת,מצבר סגור שאינו מאבד מים.) מחירו באוטודיפו כ550 ש"ח, או שנפ(מיוצר בטכנולוגית קלציום המתקדמת,אורך חיים משופר,כוח התנעה גבוה.) שמחירו באוטודיפו כ500 שקל אם אני לא טועה. כמו כן יש מצבר של טודור וספארק. מה עדיף?

פורסם

אם יתברר שהמצבר אכן גמור, אני מציע למהר עם הרכישה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=106351

אגב, אמרו לי שבהטענה לזמן הארוך, מומלץ לפתוח את הפקקים, ע"מ לא ליצור פיצוץ שיכול להתווצר ע"י טעינת יתר.

ומכונאי אמר לי את זה, ובעצמו פתח אותם כל משך זמן הטענה.

מישהו יכול לאשש?

אביחי

• תוכן חדש...