Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם, שוב אני רושם הודעה, שום אני מלא תיסכול.

האוטו שלי הוא גולף שנת 94' אוטומטית עם מנוע 1800 ו-90 כוחות סוס, עושה לי שוב בעיות.

מזמן כתבתי כאן כמה וכמה הודעות על-כך שהוא שותה לי דלק.

עכשיו, מזתאמרת שותה? בוא נגיד ככה שמילאתי 70 שקל בבוקר ב-9, נסעתי מרמת-גן עד לוד בכביש מהיר על 100 קמ"ש, וחוץ מזה עוד 15 קילומטר והלך כל הדלק. הנסיעה ללוד הייתה למוסך שאני מטפל בו את הרכב, מוסך אמין מאוד שלא איכזב אותי אף פעם בעבר (יש לציין שבעל המוסך הוא חבר טוב של אבא). הוא בדק לי את הרכב בדייקנות רבה, הסתכל על מיכל הדלק מלמעלה, מלמטה, מהצדדים, מכל חור אפשרי, עקב אחרי צינורות הדלק ההמתפתלים להם במנוע, ולא מצא שום בעיה בהם. איני חושב שזאת בעיה במנוע, אלא יש דליפה (אפילו שהוא לא מצא) מפני שבבוקר שאני נכנס לאוטו ומניע אותו, יש ריק חריף מאוד מאוד של דלק, גם באמצע יום כאשר אני נכנס לאוטו יש ריח של דלק, אומנם לא כמו בבוקר, אבל חזק מאוד. שאלתי בעיניין היא, מה לעזאזל אני יכול לעשות? אני כבר מיואש, מבזבז על האוטו אלפי שקלים בחודש דלק, וממש איני רוצה בזאת, הגעתי למצבים בעבר בגלל שהאוטו גמר לי את כל הכסף נתקעתי בלי דלק. :sad: בבקשה, תפנו אותי למישהו מוסמך (שלא יקרע לי את האמא בחשבון), שיודע מה הוא עושה, ושיעשה את זה בצורה הטובה ביותר ויפתור סוף סוף את הבעיה.

חוץ מהעיניין הזה יש לי עוד שאלה, לפני כחודש הרכב נקנה, ומילאתי שמן מנוע.

לפני בערך שבועיים אני נוסע, ופתאום נורת השמן החלה להבהב. עצרתי בצד, חבר שלי הגיע, מילא לי טיפה שמן (כדי שיהיה אפשר להגיע לפחות הביתה - האמת יותר מלהגיע הביתה, בערך רבע מיכל, מהמיכלים של 4 ליטר) ונסעתי לשלום. לפני יומיים אני נוסע לוקח סיבוב (יש לציין שהייתי על 40) ונורת השמן נדלקה היבהבה פעמיים והתכבתה. היום בבוקר מילאתי שוב שמן, כאשר חזרתי מהמוסך (ההוא בלוד מהשאלה הקודמת :smile:), יצאתי מגהה פתאום נורת השמן החלה להבהב לי שוב. עצרתי בצד, כיבתי את האוטו, והנעתי מחדש. הנורה לא נידלקה בשנית.

עכשיו לשאלות:

• רציתי לדעת אם זה אומר משהו שהנורה נדלקה היום לאחר שיצאתי מהכביש המהיר? וחושב לציין שיום לפני מילאתי שמן.
  • האם הגיוני שהמנורה הבהבה בגלל שמילאתי יותר מידי שמן?
  • האם צריכת השמן הנ"ל היא הגיונית? או שהאוטו אוכל שמן?
  • שמתי לב שהעלו היום את האוטו על ליפט, שיש מכה (שקע) בממיר הקטליטי, יכול להיות שזה קשור לצריכת הדלק?
  • האם מישהו בעל רכב דומה יכול להגיב ולהעיד שריכבו אוכל מעט דלק? אני רוצה לדעת את חומרת הבעיה.

בבקשה הפנו אותי לבעל מקצוע מתאים, או\ו הגיבו לי בעיניין.

תודה רבה רבה רבה, יוסי.

פורסם

יוסי שלום רב!

האם כשנורת לחץ השמן נדלקת אתה מוסיף שמן מבלי לבדוק כלל אם חסר, או שאתה בודק וחסר בכל בדיקה כזאת לפחות ליטר שמן?

אם תענה במפורט על שאלה זאת נוכל להמשיך הלאה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה צריך לעשות בדיקה מדוייקת של ק"מ ודלק, לא לפי נסיעה לת"א או לכל מקום אחר, מלא טנק למא עד הסוף, תאפס את הק"מ ותראה עד למילוי הבא כמה דלק\ק"מ.

פורסם

כפי שנכתב קודם, בצע מדידה לבדיקת צריכת דלק בנסיעה מחוץ לעיר בלבד במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש

ולאורך של לפחות כ 100 ק"מ.

מוסך טוב שיוכל לטפל בכל בעיות הרכב הנוה"מוסך אדמונד עשה לי טוב" שברח' הסתת 10 (מהצד)

א.ת חולון, טל' 03-6500613 ובקש את אדמונד או יורם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אוקי, קודם כל תודה לעונים :)

ובקשר לעיניין כמובן שאני בודק קודם שמן בכדי לדעת אם חסר, אני לא מוסיף סתם על מלא. ומה שהסברתי פה, שהאוטו נקנה לפני חודש וחצי, ומילאו בו שמן, ולפני שבועיים בערך המנורה נדלקה, עצרתי מילאתי שמן (לא הרבה בערך 250 מי"ל) ואז המשכתי ואתמול בסיבובים הנורה נדלקה, אז חזרתי הביתה ומילאתי שמן מלא עד הסוף (קניתי חדש). היום חזרתי בכביש מהיר פתאום המנורה נדלקה לי, עצרתי בצד, כיבתי את המנוע, הדלקתי מחדש ונעלמה המנורה. מאוד מוזר לטעמי. כמובן שבכל הפעמים שמילאתי שמן עשיתי בדיקה לפני האם יש שמן והסתבר שממש על הגבול של יש ואין. אמרו לי שיכול להיות שיש לי מים בשמן, אם כן מה עושים במקרה כזה? הסבירו לי את זה בכך, שהמנוע במקום לקחת שמן לוקח מים ולכן לא מבצע מה שאמור לבצע אז המנורה מהבהבת. ד"א שמילאנו מים (אני ואבי) הוא לקח בקבוק מהרצפה חתך אותו ובא למלאות. הבקבוק היה טיפה רטוב בפנים וניערתי אותו כמעט עד לייבוש סופי ורק אז שמנו שמן. יכול להיות שכמה טיפות חדרו לשמן וזה מקור הבעיה?

עוד משהו שרציתי לדעת, היום האוטו התחמם לי במשך פעמיים מעלה החצי (90) הוא הגיע לבערך 110.

יש לי נזילת מים קטנה, האם יכול להיות שהנזילה גדלה? המנוע התחמם, עצרתי, כיבתי אותו, פתחתי את הפקק, המים ביעבעו עד שהמנוע התקרר, מילאתי מים פושרים והמשכתי בנסיעתי. האם הפעולות הנ"ל נכונות? אני יגש למוסך מיד ביום ראשון בבוקר לתיקון הנזילה ובדיקת המנוע ותיקון כל הבעיות. אני מקווה באמת שאדמונד יעשה לי רק טוב :)

חוצמיזה, אין מה לעשות מדידה, האוטו פשוט זולל דלק בכמות שאין לתאר. אוכל כמו מנוע V6. מוזר.

תודה רבה לכולם ולילה מעולה.

יוסי.

פורסם

אני לא רוצה להטעות

אבל לפי מיטב ידיעתי כשרכב אוכל שמן ומים

וגם מתחמם

אז זה יכול להעיד על בעיה בראש מנוע

אבל בנוגע לרכב אני ממליץ ליך ללכת למוסך שרפי המליץ עליו לוודא שכל הכיוונים כראוי

והלאה משם לדווח לנו

לי לדוגמא הייתה בעיה בפולו שלי שהוא היה אוכל הרבה דלק

ואצלי זו הייתה בעיה של ניצוץ

בהצלחה

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

יש לך הרבה בעיות ברכב במערכות קריטיות של המנוע ומשום מה אתה לא דואג לטפל בהן. אני מניח גם שלא עשית ישור קו. איך זה יכול להיות שאתה טוען שהרכב מטופל טוב אצל מוסך טוב אם הרכב אצלך זמן קצר?

מאיפה אתה יודע שהמוסך טוב?

לדעתי הרכב לא מטופל טוב בכלל.

בנוגע לצריכת הדלק יכול להיות 1001 דברים ואני לא יתחיל לזרוק לך באויר כי אתה סתם תשרוף זמן בשביל לנסות לנקות כל מיני דברים ותשרוף כסף. בנוגע לבעיית הדלק יש פתרון אחד ויחיד והוא: למלא טנק, לנסוע בנעירוני בשיוט (לא רגל כבדה על הגז והאצות מיותרות) ולבדוק כפי שרשמו לך ואם יש בעיה ללכת לאיש דיאגנוסטיקה מנוסה.

חוץ מזה לפני כל הדיאגנוסטיקה כדאי שתתחיל לטפל במערכת הקירור והשמן בין אם זה נזילות או בעיו ת חרות ובצע ישור קו.

תתחדש ובהצלחה

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

מה הסיבות שיכולות להיות לצריכת דלק גבוהה בנסיעה בהנחה ומערכת ההצתה תקינה והפילטר נקי?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הלו רגע,,, מישהו בדק CO בסיבובי סרק וב2500 סלד?

מישהו ביצע בדיקה כזו, שמתייחבת כראשונה על כל תלונה של צריכת דלק?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם תודה רבה שוב.

שנית, מזתאמרת ישור קו? אני הולך למוסך שרפי המליץ לי נגיד ואומר לו "תעשה לי ישור קו לאוטו, כמה זה אמור לצאת?" אפשר הסבר?

ולא דני, לא ביצעו בדיקה של CO.

בקשר להערתו של יונתן אז האוטו אכן מטופל במוסך של חבר של אבא שלי, זה מוסך טוב מאוד, מפנים אנשים שלא עברו טסט אל המוסך הזה בלוד. חוץ מזה אני לא אמרתי שלפני כן האוטו טופל בצורה טובה, רק שהגענו לבדיקה אמרו שהאוטו במצב מצויין.

פורסם

לאיזה בדיקה הלכת שאמרו לך שהאוטו במצב מצויין?!

קודם כל מנוע 1.8 אוטומט לא אמור להיות חסוכני במיוחד, אולי תגלה לנו סוף סוף את הסוד מה הצריכת דלק?

תמצא מאיפה נוזלים לך המים, לאן נעלם השמן-תקן את הבעיות הנ"ל.

תעשה ישור קו-תחליף נוזל קירור,פילטר אויר,שמן טוב,מסנן שמן,מסנן דלק,פלגים,חוטי הצתה.

בדוק נוזל בתיבת הילוכים, אולי גם צריך לרענן.

תיבדוק את הבעיה של ממיר שקיבל מכה, אולי הוא חוסם את פליטת הגזים וגורם לחנק.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

יש לבצע בדיקת CO בסל"ד סרק, ובדיקה שנייה ב2500 סל"ד. עד אז חבל לחפש תקלות.

מלא מיכל מלא, סע כ200 קמ', מלא שוב ובדוק כמה ליטרים נכנסו.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא רוצה להטעות

אבל לפי מיטב ידיעתי כשרכב אוכל שמן ומים

וגם מתחמם

אז זה יכול להעיד על בעיה בראש מנוע

זה ניחוש פראי - אבל לפי תיאורו של בעל הרכב , יש הגיון בניחוש הזה.

למרות זאת - קיבלת המלצות לגבי דרך פעולה. בדיקת CO בתור התחלה. אח"כ אפשר אולי לבדוק בדיקת לחץ הפוך.

פורסם

שלום.

שאלה אולי מפגרת! לרכב יש קרבורטור או מערכת הזרקה?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני אני מתפלא עליך .. מדובר בגולף 94 1800!

אתה מכיר אחד כזה עם קרבורטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...