Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

למה בחרת בסוג העץ הזה ולא mdf ?

mdf יותר רך לחיתוך וגם אחיד במבנה שלו, ועדיין חזק מספיק.

אגב בקשר לקארקיט - יש סוגים בשוק שהרבה יותר מתאימים לעבודות עדינות כאלה,

הם יותר רכים לשיוף ולא קשים כמו הבונדו או קארקיט לרכב.

אבל בכלליות עבודה יפה, אין כמו לעשות בעצמך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

טוב... קודם כל תודה לכולם - לא חשבתי שאקבל כאלה ביקורות טובות.

העבודה לא יצאה ממש נקיה לצערי - יש מרווח בחלק העליון של הפודיומים ומילאתי אותו בספוג.

ומלמעטה יש קפלים קטנים (אבל לא רואים אותם...) אבל כן סה"כ יצא יפה מאוד ואני באמת מרוצה.

לגבי החומרים - ניתן לקנות אותם באלגד יש להם גם אתר www.elgad.co.il לגבי החומרים - ניתן לקבל הסבר אצל הספק כאשר רוכשים את החומרים.

בגדול - שרף פוליאסטר 55 (קילו עולה בערך 60 שקל)

מאיץ 20 מיליגרם + מקשה 20 מיליגרם. (מקבלים ביחד עם הפוליאסטר)

ובד לפי בחירה - עובי 300 או 500 או 800 ויש כמה סוגים - למשטחים ישרים עדיף לעבוד עם ריווינג, למשטחים לא ישירים עם "נסורת" ובחתיכות קטנות, ולמשטחים קטנים או לחיזוק וקוסמטיקה עם תחבושת פיבר.

לעולם לא לערבב מקשה עם מאיץ ישירות כי זה יוצר פיצוץ וכוויות חמורות בעור. תמיד לעבוד עם כפפות לייטקס. החומר לא נצמד לנייר כסף או למסקינג טייפ.

מערבבים ל100 מיליגרם שרף - 2 גרם מקשה וטיפה אחת של מאיץ - זה חשוב מאוד לעבוד מדוייק עם החומרים - כדאי להצטייד במשורה לכמויות של עד חצי ליטר, משורה קטנה או מזרק של 5 מיליליטר ומיכל לערבוב החומר (חבל להרוס משורה - זה יקר)

לגבי הבונדו - אני קניתי ביפו ב"ברק" רחוב סלמה 15 קאר קיט שהוא מאוד נוח לשיוף - קופסא בינונית עלתה לי רק 45 ש"ח. וMDF לא היה לי אז השתמשתי בסנדוויץ'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הלוואי והייתי מקפיד כמוך על ציוד הגנה...

אחד הדברים הכי חשובים בפיבר זה לא לנשום את הנסורת שיוף (שאני עובד אני משתמש במסכת מנתחים)

אז לכל מי שרוצה לעבוד בפיבר תצתיידו גם בנשמיות -טובות-

ואגב כשאני רוצה להמנע מהבדלי הגובה בין הבניה לדלת או כל דבר אחר אני פשוט משייף באלכסון את קצוות הבסיס בערך זויות של 30 מעלות

פורסם

לפייברמן - תודה:-)

לגבי ציוד ההגנה - חשוב גם לשתוף אותו במים לאחר השימוש (את הביגוד) משום שהאבק שנוצר מהשיוף הינו זכוכית - מאוד מגרה את העור, מעוד מזיק לעיניים ולריאות. המגע הכי קטן בידיים חשופות בבד הזה יוצר גירוי וגירוד בעור.

יש כאלה שנוטים לחשוב שאת המסיכה צריך לחבוש בזמן מריחת השרף - ממש לא חובה, הריח הזה עובר דרך המסיכה (אבל המסיכה בהחלט עוזרת להקטין את האפקט) - חובה ללבוש אותה בזמן חיתוך ושיוף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם תשים לב לתמונה- הבגדים שאני משתמש בהם זה שכמיית ניילון נגד גשם ומכנס ניילון (כמו של הערסים בנתניה שמסתובבים עם מצית זיפו וקופסאת מרלבורו ליד הקיוסקים...אני בכלל חולוני ד"א) וחבל לזרוק אותם - הם נשטפים ממש בקלות. את כפפות הלייטקס אני זורק - קופסא של 100 זוגות עולה 35 שקלים...

Pioneer TS-X150

פורסם
לפייברמן - תודה:-)

לגבי ציוד ההגנה - חשוב גם לשתוף אותו במים לאחר השימוש (את הביגוד) משום שהאבק שנוצר מהשיוף הינו זכוכית - מאוד מגרה את העור, מעוד מזיק לעיניים ולריאות. המגע הכי קטן בידיים חשופות בבד הזה יוצר גירוי וגירוד בעור.

.

תמרח קרם ידיים , על הידיים, ואתה יכול לעבוד גם עם חולצה קצרה...מנסיון.

under construction..

פורסם

בחיי - הדברים שלומדים באינטרנט... תודה גרין, בפעם הבאה שאעשה משהו מפיבר אני אנסה את זה - האמת שגם עבדתי כשהיה קר בחוץ - אבל זאת אחלה עצה. תודה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אין בעד מה, זה פשוט מאוד, הקרם שנמרח בנדיבות סופג את כל האבק ומונע ממנו להגיע לעור ולגרום לגירוי, ולאחר מכן כל מה שצריך זה רק לשטוף מעל הידיים\פנים או כל מקום אחר שתרצה להגן בפני אותו "אבק פיבר".

אחרי גירודים אינסופיים מגיעים לזה.:wink: .

תחשוב מה קורה שאתה עובד על ספינה מחוץ למים, יולי-אוגוסט בנמל חיפה,חום של כ35 מעלות בצל ,בחוץ, ואתה בתוך גוש מתכת שהחום הפנימי שלו מגיע לכ50 מעלות, באמת נראה לך שניתן לעבוד עם מדים מלאים ועוד עם חליפת ניילון??!?!.

ואני מדבר על עבודת שיוף אינטנסיבית.

under construction..

פורסם

כן, פעם אחת אחרי שנכנסתי לחדר התגרדתי ככה שאמא שלי (אני עושה את העבודות בבית של אמא, יש לה חדר עבודה שהוא סדנא של ממש) חשבה שהזדווגתי עם קופה - ודווקא יש לי חברה וכן היא מהממת...

Pioneer TS-X150

פורסם

פשוט היית חייב להכניס שיש לך חברה הא? (:

אני ל אמרתי מדוגם על מדים

אלא מכנסי ב

אני תמיד מוצא את עצמי מדביק עם האצבעות את הפיבר איכשהו

פורסם
:shock: איי קראמבה! יש גלגלת לדברים האלה

Pioneer TS-X150

• אחראי פורום
פורסם

איזה קטע...רק עכשיו אני שם לב ששתי התגובות שלי התקבלו.

בראשונה המחשב נתקע ובכל זאת התקבלה...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...