Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם!

(זה ארוך אבל PLEASE תקראו את זה)

מידע על הרכב: סיטרואן ZX וולקן

168K שנת 93

מנוע 2 ליטר...וולקן...שמן מנוע הנמצא בשימוש ESSO 10-40 חצי סינטטי.

בעיה ראשונה: עשן לבן-אפור מהמנוע

בזמן האחרון שמתי לב למשהו מעניין שאולי לכל הדעות התופעה תיראה נורמלית אבל לי זה נראה לא ממש תקין.(ואולי אני הגורם לבעיה הזאת- תמשיכו לקרוא):-)

אני אנסה להסביר את שני המצבים. הבדיקה נעשתה בצורה הבאה:

נסיעה של כחצי שעה עם מחוג הסל"ד שלא עובר את ה-3000 סיבובים.

ונסיעה של כחצי שעה עם מחוג הסל"ד רוקד כאוות נפשו לא פעם חוצה את ה-5000.

יש לציין שאת הבדיקות עשיתי בשני בקרים שונים(בזו אחר זו) כאשר המנוע והשמן קרים.

בצורת הנסיעה הראשונה לא הופיע שום זכר לעשן המדובר.

במקרה השני הוא מופיע לאחר כיבוי המנוע(כאשר אני מחנה). לא איתרתי את מקורו אבל הוא מגיע איפשהו מתחת לבלוק של המנוע...לפי מה שנראה לי.

אני לא ממש מכונאי מדופלם(עדיין לומד...ממכם:wink: ) אבל אמרו לי פעם(או פעמיים) שלא צריך לאמץ את המנוע כל עוד השמן קר וזה ברור מאליו למה.(צמיגותו של השמן תלויה בטמפ' שלו)

רציתי לשמוע הסבר קצת יותר מפורט למה זה קורה(תאוריות?- אני מניח שיש הסבר מדוייק לתופעה, שורף שמן?) והאם אכן יש צורך לחכות עד שהשמן יתחממם לטמפ' היעילה כדי שאפשר יהיה "לשחק" עם הטורים(זה אמנם אפשרי לנסוע עם הוולקן בטורים נמוכים אבל זה משעמם ומדכא :? ).

הבעיה השנייה: לפי מה שאני חושב כנראה יש צורך להחליף פלאגים.

(פעם אחרונה שחשבתי נכשלתי במתמטיקה-אבל כבר השלמתי:-) )

כשקיבלתי את האוטו המנוע פעל בצורה חלקה להפליא ללא שום גמגומים(מין לאגים כאלה), הצתה חלקה ויעילה ונסיעה ללא כל גמגום ו/או השהייה.

אולם, בזמן האחרון נראה שהמנוע לא עובד כמו שצריך, כאילו אחד(או שניים) מהמצתים מציתים את התערובת קצת יותר מאוחר מכל השאר ולכן התאוצה מתבצעת במעין שלבים והיא לא חלקה.

(ניסיתי להסביר את זה בצורה הכי טובה שאני יכול עימכם הסליחה)תבואו תנסו בעצמכם...נסיעה חינם:-)

אם פעם זה היה WOOOOOOOOOOOOOOOOO....

עכשיו זה משהו כזה(עדיין חלק יחסית) WOOOOO.WOOOOOOO...WOOOO

מקווה שהבנתם...כשאני עומד במקום(המנוע מופעל), מחוג הסלד לא עומד במקום, הוא קופץ, פלוס, מינוס 200 סל"ד. באזור של ה1000.

חוטי הצתה הוחלפו לפני כ-5 אלף ק"מ...אין לי מושג מתי החליפו את הפלאגים.(אולי לא החליפו?):roll:

אני מודה לכל מי שקרא את הרומן שלי ובחר בטוב ליבו לענות לי על השאלות!(או לפחות לנסות)

מיכאל.

• תוכן חדש...