Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מכן, הסתקרנתי איך וולקן זהה תתמודד עם ABS.

גם אצלה מרחק הבלימה התקצר משמעותית, ועובדה אחת פשוטה נורא תוכיח:

הABS כמעט לא נכנס לפעולה, וכשהוא נכנס, הוא פעל הרבה יותר חלש מאשר עם צמיגים פחות משובחים.

(ניתקנו ABS, התוצאות לא היו שונות כ"כ משאר אצלי, לטובתי[רפידות וצלחות במצב חדש], אך אין ספק שבלי ABS הרכב בלם הרבה יותר טוב)

כמו שאתה רואה כאן, כן.

נבדק באותו יום הכל.

על אותה מכונית-כך שהמפרט זהה לחלוטין.

אביחי

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סימן שבאותו יום בבוקר (נניח) הייתה לך וולקן עם ABS ללא ברלינגו, ביצעת בלימה ובדקת את המרחק. אחרי זה (בערב או כמה ימים אחרי נניח), חזרת לאותו מקום, בלמת עם אותו רכב (כאשר עכשיו יש לו ברלינגו) ומרחק הבלימה התקצר משמעותית?

zx וולקן

פורסם

לא.

לא הבנת אותי.

הניסוי בוצע על מכונית שיש לה ABS (הושאלו הצמיגים שלי), בקטע נהיגה מסויים, במצבים שונים:

1.המידה המקורית מורכבת.

2.המידה שלי.

ובכל אחד מהמצבים, נותק\הופעל ה-ABS.

לטובת מצב מס' 2, ועם ABS מנותק, היא זו שנתנה את התוצאה הטובה ביותר.

אביחי

פורסם

OK

ואיך זה הניסוי שביצעת דומה או מתקשר לניסוי שאני עשיתי? (מלבד זה, כמובן שהוא מלמד ש ל ABS יש השפעה כזו או אחרת על מרחק הבלימה, השפעה שראינו שהיא מכרעת לצמצום יתרונות הברלינגו (באם ישנם) בבלימת חירום יחידה ממהירות חוקית)

zx וולקן

פורסם

אני לא מבין אותך, באמת.

אני גם לא מבין למה הניסוי שלך ספיציפית הוא "הנחשב"\"הקובע".

שאלת שאלה-מרחק הבלימה מתקצר עם שידרוג לבלמים משופרים?

עניתי לך, יש המון פרמטרים שקובעים, וזה שהכי קובע במהירויות נמוכות זה הצמיגים, ובגבוהות, עד התחום האפור\שחור של החוק,

זה הבלמים.

אני לא מבין לאן אתה חותר.

אביחי

פורסם
ולכן שמר הויכוח בינינו תם, וחלק מהמיתוס נשבר סופית. לא טענתי בשום מקום כי למערכת המקורית יתרון בסיבוב בנס הרים. סביר להניח שהיא תימצא שם במערומיה. טענתי שאין לשדרוג יתרון בבלימת חירום חד פעמית במהירות חוקית. ואכן אין כזה כמו שהניסוי הוכיח וכמו שאיציק הטיב להסביר. ואגב, ב "טיפול" התכוונתי שבשנתיים האחרונות מאז רועננה כל מערכת הבלמים שלי באופן מלא ובהם נסעתי כ 30,000 ק"מ, לא בוצעו החלפות נוספות בה.

לחלוטין לא. אתה טענת שהשדרוג אינו נותן יתרון בבלימה. אני טוען שהטענה שלך מבוססת על נתונים לא נכונים.

יש הבדל עצום בין לבעוט בדוושה ולהביא למצב נעילת גלגלים (ואז ההשפעה על מרחק הבלימה עוברת מן הבלמים אל הצמיגים בתלות במהירות (הנחת יסוד - שווה בשני המקרים) לבין שימוש רגיל ושוטף בבלמים , במגוון מצבים - בין אם בעיר ,בכבישים בינעירוניים (בלימה ממהירות גבוהה לרמזור למשל) או בנהיגה ספורטיבית בכביש מפותל.

המערכת המשופרת תיתן לנהג יתרונות רבים , בכללם "רגש" ותגובה לאורך זמן - אך גם בבלימה רגילה (בהנחה שהמערכת תקינה) , תפעול המערכת , וכתוצאה ממנה מרחקי הבלימה הממוצעים - יתקצרו בהרבה. עניין של קשר בין הנהג לרכב. אל תשווה בלימה חד פעמית לתפעול שוטף. באחריות מלאה - המערכת המשודרגת מאפשרת שימוש שונה לחלוטין באוטו .

פורסם

קרא לזה איך שתבחר. הראה נא לי היכן טענתי שבשימוש כולל השימוש במערכת הברלינגו לא מהווה יתרון. אני כן מבקש (עדיין) לדעת, איך מבחינה תיאורטית נסתרת טענתו של איציק, טענה שעולה בקנה אחד עם תוצאות הבדיקה באספקט הצר שלה בלבד. ואביחי, כל עוד לא תביא כאן תוצאות בדיקה זהה שערכת שמראות דברים אחרים, כן, התוצאה "שלי" היא זו הקובעת.

zx וולקן

פורסם
אביחי, כל עוד לא תביא כאן תוצאות בדיקה זהה שערכת שמראות דברים אחרים, כן, התוצאה "שלי" היא זו הקובעת.
אוקיי. :? (שמר, חייבים להוסיף פה את הסמיליי- ראש בקיר.)

אני לא מבין אותך באמת.

אתה פתחת דיון שכזה כדי להוכיח לעולם שמתן צודק?או כדי ללמוד כמה דברים?

אתה עצמך הודית כי אינך יודע רבות על מערכת הבלימה, ובכלל לבלום נכון.

"הניסוי" שלך (אני מניח ליפי דבריי-נוסה במעבדות ונותח בעזרת מיכשור מתקדם:? ), נעשה בתנאים מאוד מסויימים, ועם משתנים שונים שבהחלט יכולים לשנות את התוצאה. (נהג שונה\צמיגים\בלאי של המערכת וכו'..)

ואל תשכח שבתנאים שבנהיגה במציאות, שונים מהתנאים שהצבת ב"ניסוי" שלך.

יש המון משתנים שונים ומשונים, שכל אחד מהם, אפילו השולי שבניהם יכול לשנות את התוצאה-מרחק בלימה שונה.

אנשים (וכולל אני) מנסים להסביר לך זאת, ואף להרביץ בך שיעור קצר ופשוט בפיזיקה בסיסית,

אך אתה בשלך.

עשה ככל העולה ברוחך, וכמו שערן מPSI אמר, אולי יבוא יום ותיזכר בשירשורים האלו. (אני כולי תקווה שלא.)

אביחי

פורסם

השורה התחתונה: שדרוג מערכת הבלימה בוולקן עם ABS לא מקצר את מרחק הבלימה.

ונעבור לעובדות:

כאמור, אי השיפור במרחק הבלימה הוא עובדה, המגובה בעדות של ארבעה אנשים, מתוכם שניים בעלי הרכבים המשודרגים שהיו מעדיפים להודות את ההפך.

בבקשה. זה מה שאתה טוען.

אני אומר שהבדיקה שלך לא שווה הרבה. ברגע שנעלת גלגל - אין השפעה לברקס , גם אם תשים בלמים קרמיים או מסיבי פחמן בקוטר שווה לגלגל.

בשימוש שוטף במערכת - יש הבדל גדול בין שתי המערכות - לפחות מנסיוני. בשימוש ספורטיבי או מאומץ , היתרון יילך ויגדל . זה הכל.

פורסם

אביחי,

את הזלזול תשמור לעצמך. את דיוני הפיסיקה נהל עם מי שמבין (זה לא אני, זה איציק) את הבנת הנקרא שפר, חזור וקרא את הודעתי הראשונה.אם תמצא בהודעות האחרונות שלי משהו שסותר את מה שנאמר שם, חזור והבא דוגמאות.

zx וולקן

פורסם
בבקשה. זה מה שאתה טוען.

אני אומר שהבדיקה שלך לא שווה הרבה. ברגע שנעלת גלגל - אין השפעה לברקס , גם אם תשים בלמים קרמיים או מסיבי פחמן בקוטר שווה לגלגל.

בשימוש שוטף במערכת - יש הבדל גדול בין שתי המערכות - לפחות מנסיוני. בשימוש ספורטיבי או מאומץ , היתרון יילך ויגדל . זה הכל.

אין השפעה לברקס. יפה. האם אבל יש השפעה ל ABS? האם לכן יכול להיות שבבדיקה הזו ה ABS הוא "החולייה החלשה"? וזה שמהווה את הגורם המשמעותי בקביעת מרחק הבלימה ולכן אין משמעות גדולה לטיב מערכת הבלימה שמותקנת? (כן, בתנאים האלה בלבד שמייצגים רק חלק קטן ממציאות הבלימה של נהג ספורטיבי)

zx וולקן

פורסם

למי אתה מתכוון?

בכל אופן, אין פה שום נימה של זילזול, היחיד שיש לו את הנימה הזו, זה אתה.

נראה לך שאם אנשים היו מזלזלים בך היו מגיעים לכמות נכבדת של דפים פה ובPSI?

אף אחד לא התכוון לסתור את דברייו של איציק (שהם נכונים), אך מנסים לגרום לך להבין שיש עוד המון פרמטרים בתוצאה הסופית.

אביחי

פורסם

לגבי ABS, אחד הדברים העיקרים לשיפור בבלימה הוא צמיגים, צמיגים!!

ככל שתשים צמיג טוב ורחב, כה הבלימה תתייעל, גם עם ABS פרמיטיבי כמו שאצלך.

הABS יכנס פחות תכופות לפעולה, מהסיבה הפשוטה שבעולם-

אין נעילת גלגלים כמו פעם!

ככה שתעצור הרבה יותר מוקדם ויעיל.

לגבי שיפור הבלמים עצמם ברכב שיש בו ABS, יש שוני מסויים, שלרוב מתבטא אצל הנהג.

אני כן טוען שזה יכול לקצר מרחק בלימה בתנאי אמת. (תגובה מהירה של הבלם וכולי)

עוד משהו?

אביחי

פורסם

האם למדת מההודעות שלי או מאלו של איציק, כי אני חולק עליך בעניין תרומת איכות ורוחב הצמיגים למרחק הבלימה?

zx וולקן

פורסם

לגבי הצמיגים, לא.

אני רק מנסה לגרום שתבין שהצמיגים זה מה שהכי קובע בסופו של דבר.

זה המרכיב העיקרי בתפריט לעצירה משובחת.

לגבי השידרוג לברלינגו, אני כן חולק עלייך.

כי יש הבדל מאוד משמעותי בתחושה ובתפעול בין המערכות השונות.

וזה אולי מה שיעשה את ההבדל ***בזמן אמת*** כאשר דוושת הבלם נכנסת לפעולה בניחישות ובזריזות.

כידוע, ניסוי מבוקר (עד כמה שאפשר לגרום לניסוי שלך מבוקר), הוא הינו צפוי מראש.

בזמן אמת, שום דבר לא צפוי, וכאן החוליה החלשה היא הנהג.

ופה המערכת המשודרגת יכולה לעזור. (ראה ערך קודם.)

לגבי תוצאות יבשות, בהחלט ייתכן שאתה צודק.

אך בתנאים שונים (מהירות גבוה בעיקר), המערכת המשורדגת היא תעשה הבדל ניכר ביותר בין 2 המערכות.

אביחי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...