Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי חיזוקים - זה MDF 25 מילימטר... זה "עץ" שהוא פלס מטבעו והוא מאוד מאוד חזק - החיזוקים שעשית מספיקים בהחלט.

להבא - כל מבנה עץ שטוח וארוך - דורש חיזוקים לרוחב ולאורך ובפינות בכדי שיהיה עמיד מבחינה מבנית ללחץ של שנים - אבל כשמדובר בתיבה לרמקול שסביר להניח שלא תהיה אצלך מעבר לעשור - זה זניח...

כך בחשבון דבר נוסף - MDF סופר רגיש לרטיבות והוא מתנפח מאוד מהר. בנוסף לכך זהו עץ כבד מאוד - היית יכול לבנות את התיבה מסנדוויץ ולחסוך שליש מהמשקל בלי לאבד מהחוזק. אבל בסדר - זה טוב וזה תקין.

לגבי המגבר - זה סאב מפלצת ואתה חייב לקנות מגבר עם דאמפינג פקטור כמה שיותר גבוה אם אתה רוצה להוציא ממנו את המיטב - תבדוק מונובלוקים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לגבי המגבר - זה סאב מפלצת ואתה חייב לקנות מגבר עם דאמפינג פקטור כמה שיותר גבוה אם אתה רוצה להוציא ממנו את המיטב - תבדוק מונובלוקים.

אין קשר בין דאמפינג-פקטור בלהפיק מין הסאב את המיירב.

תמיר

פורסם

MDF זה סוג העץ הכי ממולץ לרמקולים ולא מסנדוויץ' !!

התיבה אטומה..??? כי אם כן , ואתה מחפש SPL .. אז הייתה כבר בונה תיבה עם פורט וגם לפי נתוני היצרן..

לגבי התיבה שלך ..למה לא הלכתה לפי הנתוני יצרן!!!??

נ.ב. אם אתה רוצה מגבר שיפוצץ לך את הסאב הזה ,מגבר באמת ברמה אז דבר איתי בפרטי...

משהו הרבה יותר טוב מהקיקר 1200.1 בהרבה!!!!!

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.
פורסם

וכפית חיזוקית של הדס זה הכי מומלץ לילדים שיש להם כאבי גרון, אז זה אומר שקל גרון לא יעשה עבודה טובה?

נכון, MDF הוא באמת הכי מומלץ, אבל, אם תתעניין קצת אצל נגרים בתכונות של עץ אתה תבין שMDF שוקל פי כמה וכמה מעץ סנדוויץ וגם עולה יותר והוא חזק ממנו בצורה זניחה ביותר.

הסיבה שMDF כל כך מומלץ היא בגלל שהאנשים בתחום הזה אינם נגרים מן השורה וצריך לדעת את התכונות של החומר לפני שעובדים איתו. MDF הוא ישר פלס וקל מאוד לחיתוך ולכן נותן תוצאות טובות במינימום עבודה. אבל ידעת שבMDF צריך לקדוח חור מוביל לפני כל הברגה של בורג? ידעת שMDF זה בעצם שבבי קרטון דחוסים ולכן הוא מאוד רגיש ללחות - אל תשכח שברכבים יש בעיה של אטימות לפעמים בייחוד בתקופות החורף ובלילות... עם הזמן העץ הזה מתנפח ואז מה קורה לאטימות? מעניין למה התיבה "מפליצה" יום אחד בהיר...

סנדוויץ' לעומת זאת גם צריך לעשות חור מוביל ואתה לא יכול פשוט להדביק לוח ללוח - כי הוא בד"כ לא ישר פלס ואז אתה צריך לחבר אותו, בורג אחרי בורג - כשבMDF אתה יכול פשוט להדביק לוח ללוח ורק אחרי זה לעשות חורים וברגים.

אבל בטח ידעת את כל זה...

עוד משהו קטן - אם תבדוק רמקולים high-end לבית (כך למשל את חברת kef, יש לי רמקולים מדפיים שלהם כרמקולים קדמיים והם ללא ספק חיות רעות) אתה תגלה שרוב היצרנים ברמה הזאת עובדים עם עץ טיק עבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסיבה שמשתמשים בMDF לא קשורה בכלל לעבודה הפיזית .

זה שלא כולם נגרים זה נכון.

משתמשים בMDF כי זה ה"עץ" הכי טוב מבחינה אקוסטית, ופרט לכך הוא מאוד מסיבי וזה חשוב כאשר בונים תיבות לסאבים.

פרט לכך, בתיבה שעשויה MFD, אשר כל כולו מצופה בלקה שקופה ואז נעטפת בלבד, אין כלל סכנה מבחינת לחות.

בכל אופן, כל עץ פגיע מול נזקי מזג האוויר ולחות, אבל מדובר על רכב לא על צימר...

לא הולכים לשחות עם תיבה לסאב, אלא מניחים אותה בבגאז'.

under construction..

פורסם

אהבתי, קיבלתי והבחינה האקוסטית זה נכון.

היתה לי בפיאסטה תיבה 75 ליטר לסאב 15 של מוראל - התיבה היתה כל כך כבדה שבכל פעם שרציתי להוציא אותה הרגשתי שהגב הולך להתפס (בגאז' קטן, תיבה ענקית - קשה להוציא).

בניתי אותה מחדש מסנדוויץ - שקלה שליש מהמשקל והיה לי הרבה יותר נוח - וההבדל בצליל לא היה מורגש אבל זה בגלל שריפדתי את כל הפנים של התיבה בספוג וצמר סלעים. אני מניח שאם לא הייתי מרפד הצליל היה שונה, השאלה היא אם הוא היה שונה ברמה שזה היה מפריע לאוזן שלי, ממש לא בטוח.

Pioneer TS-X150

פורסם

היה לי את המגבר הזה - הוולקנו

דווקא עשה עבודה יפה! היום מותקן ברכב של אבא שלי וממשיך לעשות עבודה יפה.

לגבי הקיקר והשילוב של המגבר הזה - צריך משהו הרבה יותר חזק, אבל הוא יזיז אותו לדעתי בצורה שבכל זאת תעלה חיוך על הפרצוף... בייחוד אם לסאב הזה יש שני סלילים של 4 אוהם... (ממש לא מכיר את הנתונים של הסאב) כל סליל על ערוץ נפרד בברידג'...

Pioneer TS-X150

פורסם

גם אני לא מזמן התקנתי את הוולקנו, הוא היה חזק אבל פירקתי כי היה לי בעיה באוטו, ועכשיו יש לי JBL האגדי(GTO75.4), הוולקנו הוא בערך 200RMS ב4אום בגישור אז הוא יפעל את הקיקר בצורה טובה.

פורסם

מה המרחק של החלק האחורי של הסאב לדופן הפנימי ?

אם אני לא טועה יש מרחק מינימלי .

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
הסיבה שמשתמשים בMDF לא קשורה בכלל לעבודה הפיזית .

זה שלא כולם נגרים זה נכון.

משתמשים בMDF כי זה ה"עץ" הכי טוב מבחינה אקוסטית, ופרט לכך הוא מאוד מסיבי וזה חשוב כאשר בונים תיבות לסאבים.

פרט לכך, בתיבה שעשויה MFD, אשר כל כולו מצופה בלקה שקופה ואז נעטפת בלבד, אין כלל סכנה מבחינת לחות.

בכל אופן, כל עץ פגיע מול נזקי מזג האוויר ולחות, אבל מדובר על רכב לא על צימר...

לא הולכים לשחות עם תיבה לסאב, אלא מניחים אותה בבגאז'.

אני מוסיף קצת.

עץ סדוויץ או לא, זה לא משנה בחיתוך. עוד משהו סנדוויץ הוא יותר חזק מ MDF בהרבה אבל הוא חזק נגד שבירה כי הוא מורכב משיכבות דקות שכל אחד מהם פונה לכיוון שונה.

מה טוב בMDF שהוא דחוס חזק מואד ו בלי חורי אוויר בתוכו חומר אחיד ו קשה גם מבחינת מישקל וגם מבחינת מוצק.

MDF קשה מאוד לקופף אי אפשר אפילו. MDF לא נותן לגלי כול החזקים להזיז אותו. אבל סדוויץ אפשר לקופף יותר והוא לא נישבר.

בקשר ללחות זה נחון אבל אם באותו הכל בסדר ובגאז' לא במיים כולו אז אין בעיה. בשביל להיתנפח MDF חייב ליהיות בתוך מיים כמה שעות. ו לא סתם לקבל לחות.

אני חושב שכבר חשבו על זה יותר מידי זמן בקשר לאיזה עץ להישתמש ל בניית תיבה. זה כבר לא עיניין שלנו.

דרך אגב MDF הוא יותר זול מהסדוויץי מחיר של MDF הוא 120 שקל. מחיר של סדוויץ' אדום הוא 160 נירא לי.

בקיצור הבנתם את הרעיון.

פורסם

דווקא סנויץ קשה יותר לשבירה מאשר MDF...

MDF אפשר לשבור בקלות זה קרטון.

תמיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...