Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 - התקנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לשמוע מגורם בעל מאזדה 3 שביצע התקנה.

אני מעוניין לבצע התקנת מגבר + סאב + קומפוננטים + רמקולים אחוריים 6 על 9

הבנתי שאת ה HU לא ניתן להחליף ומה שעושים זה מחברים מתאם למגבר .

מישהו מכיר ? יודע ?

הרכב הוא מליסינג כך שאני מחפש פיתרון יצירתי ללא הרס :)

אשמח לשמוע

אורן

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי אבל אין מספיק פרטים לגבי המתאם בשביל ה HU

שאלות כמו מה עלות ? מהיכן ניתן להשיג ? האם התקנת מתאם מאפשרת אחר כך לבצע שיחזור לאחור לטובת רכבים מליסינג.

או שאלות כמו תוספת מתאם למגבר למערכת המובנת של הרכב שלא ראיתי שרשמו על זה משהו.

לא סתם !! לא סתם :)

פורסם

במזדה 3 למערכת המקורית אין יציאת RCA למגבר, אלא יציאת היי-פאוור, מה שעושים זה סה"כ מתקינים מתאם (שאגב, נמצא אצל כל מתקין) שממיר את ההיי-פאוור ליציאת RCA, זה הכל לא יותר מידי מסובך.

אגב, מחירו נע בין 60-120 תלוי בסוג המתאם, אין פה כלכך הבדלים זה ממש שולי,וזה אולי מייקר את ההתקנה בכ80ש"ח.

באופן עקרוני ניתן גם להוציא את המערכת המקורית ולהתקין HU סטנדרטי בתוספת של פאנל שמכסה את השטח הריק ומשאיר מקום רק ל1DIN של הHU, אני אישית ממליץ על כך בחום, כי איך לאמר זאת בעדינות, המערכת המקורית די מחורבנת.

שיקול שלך, אין בעיה ב2 המקרים להחזיר הכל לקדמותו , והכל עניין של תקציב.

under construction..

פורסם

תודה על המידע

רציתי לדעת אם למתאם יש אפשרות ל 3 יציאות ר.סי.ה

מאחר ואני רוצה לרכוש מגבר

JBL 755.6

שמכיל 6 ערוצים כלומר 3 כניסות ר.סי.ה

כמו כן לגבי המתאם אתה אומר שאין בעיה של הרכבה מחדש . לא סיפור גדול

כמו כן בדלתות הרמקולים הם 6.5

נ.ב סלחו לי על כך שאני לא יכול להכניס מילים באנגלית באמצע משפט , התקנתי את הדפדפן 7 של מיקרוסופט ומסבר שהוא עושה עם זה בעיות

פורסם
תודה על המידע

רציתי לדעת אם למתאם יש אפשרות ל 3 יציאות ר.סי.ה

מאחר ואני רוצה לרכוש מגבר

JBL 755.6

שמכיל 6 ערוצים כלומר 3 כניסות ר.סי.ה

אני לא מכיר מתאם היי-פאוור -> RCA עם 3 יציאות, אבל אני יודע שקיימת קופסת פיצול מכניסת RCA 1, ל3 יציאות RCA.

או שאפשר לרכוש מפצלים(אומנם פוגעים קצת בעוצמת האות אבל לא באופן ממש שמיע).

כמו כן לגבי המתאם אתה אומר שאין בעיה של הרכבה מחדש . לא סיפור גדול

אין בעיה של התקנת מתאם, זה סה"כ כיסוי לפאנל של המערכת המקורית, וכאשר תחזיר את הרכב תחזיר איתו את המערכת המקורית.

אני אישית עדיין בדעה שלהשתמש במערכת המקורית עם מתאם RCA, ומפצלים על מערכת שהיא גם ככה די מחורבנת, זה לא רעיון ממש פרקטי, תשקיע את הכסף במתאם לקונסולה המרכזית, ותתקין HU בעל 3 יציאות למגברים, לא חסרים כאלו אפילו יד שניה אם אתה רוצה לחסוך כמה זלוטים.:wink:

כמו כן בדלתות הרמקולים הם 6.5

נ.ב סלחו לי על כך שאני לא יכול להכניס מילים באנגלית באמצע משפט , התקנתי את הדפדפן 7 של מיקרוסופט ומסבר שהוא עושה עם זה בעיות

התגובה באדום.

under construction..

פורסם

הבנתי שיש בעיה בפירוק המערכת המובנת מאחר והיא מקושרת לצג של המזגן או שאני טועה ?

מישהו יכול לציין בפני מתקין מהמרכז והערכה של מחיר ?

כמו כן מה גודל הרמקולים בדלתות 6.5 ??

פורסם

מאחר ושוק ה-OEM משגשג, כול חברה רוצה בו נתח. התוצאה, יש מיליון ואחת אפשרויות לשלב בין מערכת OEM ובין מערכת after-market והכל תלוי במחיר.

מערכות ה-OEM (הכוונה היא בעיקר לאלקטרוניקה שבהם) מושמצות ברוב המקרים ללא סיבה מבוססת. המערכות מיוצרות ע"י טובי היצרניםמרק לווינסון, קלריון, פיונייר, קנווד, VDO סוני ואפילו רוקפורד. את המערכת של המאזדה - 3 אני לא מכיר ספיציפית אבל המערכת של "האחות התאומה" הפוקוס מיוצרת על ידי סוני.

היום ההבדלים בין נגני CD כאשר הם FLAT הם בלתי שמיעים למרבית האנשים ולכן אפשר להתבסס על מערכת ה-OEM תוך שילוב הגברה ודרייברים שהם "אפטר מרקט" תוך שמירה על מראה אורגינלי וצימצום למינימום את סיכויי הגניבה של המערכת המושקעת.

היום למוצרים רבים של אודיו קונטרול יש מנחת מ"HIGH-POWER" ל- "PRE-OUT" :

http://www.mobileaudiocontrol.com/dept.asp?d_id=17612&l1=17612

יש גם את מוצרי ה"CLEANSWEEP" של JLAUDIO שתוכננו לשילוב עם מערכות OEM.

http://mobile.jlaudio.com/products_cleansweep_pages.php?page_id=94

אפילו מבית HARMAN שהם יצרני מערכות ה-OEM הגדולים ביותר התחילו לצאת מוצרים שמאפשרים שילוב של מוצרי אפטר מרקט עם מערכות OEM.

http://www.harmankardon.com/drive-1/default2.aspx

אם קיים היום ביקוש למוצר מסויים מייד תהיה תחרות עליו. זה עיניין שזמן עד שכול חברות האפטר מרקט יציעו מוצרים כאלה:

http://www.twice.com/article/CA6296942.html

בגלל שמדובר בנושא חם יש אפילו פורום שלם בנושא OEM INTEGRATION בפורומים של CARSOUND:

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=forum;f=25;hardset=0;start_point=0;DaysPrune=0

אתה יכול לחפש עוד על נושא OEM INTEGRATION בגוגל.

ברוב המוחלט של ההתקנות ברכבים בעלי מערכת מובנית לא מפרקים את האלקטרוניקה אלא משתמשים בה לסטאפ. את ההשקעה בבנייה בדאש וכן ב-H/U יקר כדאי להמיר ביחידת אינגרציה טובה שככל הנראה תשמש אותך גם לרכב הבא שרוב הסיכויים שיכלול גם הוא מערכת OEM.

ההמלצה שלי היא עזוב אותך מפירוק הדאש וקנה יחידת אינגרציה. תשקיע איפה שההבדל יהיה משמעותי בדרייברים, בהגברה המתאימה להם ובהתקנה נכונה שכוללת איטום בנקודות הקריטיות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

את המוצרים של אודיו קונטרול תוכל למצוא באוטופרט בפתח תקווה.

ואת JL AUDIO אצל רדיו מילאנו.

כמובן שאם תסתובב בין מתקינים שונים תוכל למצוא אצלם .

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

ברוב המוחלט של ההתקנות ברכבים בעלי מערכת מובנית לא מפרקים את האלקטרוניקה אלא משתמשים בה לסטאפ. את ההשקעה בבנייה בדאש וכן ב-H/U יקר כדאי להמיר ביחידת אינגרציה טובה שככל הנראה תשמש אותך גם לרכב הבא שרוב הסיכויים שיכלול גם הוא מערכת OEM.

ההמלצה שלי היא עזוב אותך מפירוק הדאש וקנה יחידת אינגרציה. תשקיע איפה שההבדל יהיה משמעותי בדרייברים, בהגברה המתאימה להם ובהתקנה נכונה שכוללת איטום בנקודות הקריטיות.

זה ממש לא הרוב המוחלט, ואני ממש לא מסכים איתך.

יחידות אינטגרציה של אודיוקונטרול\JL AUDIO, לא עולות ממש זול, העלות תגיע בסופו של דבר לערך כספי של HU ממוצע+מתאם ל1DIN.

מה עוד שגם עם יחידת אינגרציה כזאת או אחרת אתה עדיין לא מגיע לתכונות ולשליטה שיציע לך HU סטנדרטי1 DIN, שלא נדבר על כך שאתה מוגבל לחלוטין, לאותו HU מקורי וזהו.

זה שישנם חברות כמו סוני,קלריון וכו' שמייצרות את מערכות הOEM, לא אומר שזה בהכרך איכותי, מדובר על מערכות פשוטות ברמה הכי נמוכה, ולא סתם "מזלזלים" בהם, HU אפילו משומש במחיר של כ1000-1700 ש"ח, יתן לך אופציות כמו קרוס אקטיבי,אקולייזר גרפי\פרמטרי(בהתאמה), אפילו מכשירי אלפיין בעלי טיים קורקשיין, ועוד תכונות שלא תקבל ממערכת OEM, אפילו של קלריון.

מה עוד שהמערכות הפשוטות הנ"ל עובדות עם יציאה בודדת לפריאווט(במקרה הטוב), וא יציאת היי-פאוור (במקרה הרע), שימוש בכל יחידות עזר, בסופו של דבר מוביל לירידה בעוצמת האות(למעט שימוש בליין דרייבר ) וכמוכן עיוות , שהוא הגורם היחידי שאני מתייחס אליו בכל הסיפור הזה באופן המעמיק.

בוא נכנס לפרופורציה, מתאם למזדה 3 עולה באיזור ה400 ש"ח (כמו פוקוס ודומיהם), זו השקעה קטנה, אך שימוש בHU אחר ולא המקורי תניב תוצאות טובות יותר מאשר כל מערכת OEM כזאת או אחרת.

אני לא ילך רחוק ואני יכול לציין שלדוגמא פיוניר פרימייר 480 החדש, הוא מכשיר בעל 3 יציאות פריאווט בעוצמה של 4V, ומציג גם אקולייזר,שליטה על סאב וכו', מחירו של מכשיר כזה הוא באיזור ה1000-1100 ש"ח.+ מתאם ל1DIN אנחנו מגיעים בקושי ל1500 ש"ח, שזה בערך יהיה המחיר של יחידת אינטגרציה טובה של אודיוקונטרול או חברה דומה.

והתוצאה ידידי, תהיה טובה יותר פי אלף מונים, מאשר מכשיר "טיפש" בעל FADER, ובBALANCE ו....זהו.

under construction..

פורסם

green monster ציינת מספר דברים אך השאלה אם זה רלוונטי למאזדה 3 או ציינת זאת באופן כללי

כי הבנתי שבמאזדה 3 זה בעייתי להתקין מערכת אחרת ? אולי בגלל שזה קשור לזה שזה מחובר לצג של המזגן אין לי מושג עדיין למה (עדיין חוקר)

האם ה 1DIN מתאים לכל רכב או שצריך מתאם בהתאם לרכב ואם כן האם ניתן לרכוש מיבואן הרכב ?

אני צריך לדעת אחת ולתמיד אם ניתן לשלוף את המערכת המובנת ולהכניס מתאם עם HU איזה שאני בוחר

אבל שאני יוכל להחזיר הכל חזרה בלי בעיות כי זה רכב מליסינג אחרי הכל אסור שיהיה שינויים בקוסמטיקה

אני צריך להחזיר הכל חזרה ללא הרגשה.

פורסם

לבחור יש רכב ליסינג.

שיבדוק בחוזה הליסיניג איזה שינויים מותרים לו לפי החוזה. ברכב הליסינג של אבא שלי לא ניתן להרכיב חיישני חנייה אפילו אם ישארו ברכב לאחר החזרתו בסוף התקופה כי לטענת חברת הליסינג "מבוצע שינוי מבני בפגוש".

רוב הסיכויים הם שלא יתנו לו לגעת בדאש.

עוצמת הפרה-אווט לא משפעיה במאום על איכות הצליל. יחידות האינטגרציה כוללות פונקציות נוספות מעבר למנחתים:

http://mobile.jlaudio.com/products_cleansweep_pages.php?page_id=79

http://www.mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=14162&d_Id=17612&l1=17612&l2=

http://www.mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=14149&d_Id=17612&l1=17612&l2=

http://www.mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=14152&d_Id=17612&l1=17612&l2=

http://www.mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=14160&d_Id=17612&l1=17612&l2=

ברכב ליסינג אין אפשרות לבטח את המערכת. למעשה, רוב חברות הליסינג לא מבטחות את הרכבים בביטוח רכוש מאחר שאחרי חישובים אקטואריים יוצא שזול יותר להסתפק בהסתברות הגניבה תוך הנחת המספרים הגדולים.

יש יתרון מהותי בהשארת חזות הרכב כרכב "סטוק". במאזדה 3 יש שימוש במסכים גם למזגן ולכן יש יתרונות נוספים להשארת המערכת המקורית במקומה. כמו כן היתרון בהעברת המערכת בשלמותה לרכב הבא (יש ליסיניגים שמחליפים כל שנתיים, שלוש או אישהו באיזור) שרבים הסכויים שיכלול גם הוא מערכת OEM.

מאחר ומערכת צריכה לא רק להתאים לרכב אלא גם לצורכי המשתמש אני חושב שלהמליץ לאדם עם מערכת OEM ברכב ליסינג להיכנס לכל הכאב ראש של שינויים מבניים זו טעות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

איש יקר אני לא הולך לפי מה שרשום בחוזה אני עושה שינויים בסוף העסקה אני מחזיר הכל לקדמותו.

בגלל זה אני מחפש דרך שבו אני יכול לבצע תהליך שאני יכול לחזור אחורה.

לכן אני שואל אם יש דרך להסיר את המערכת המובנת בלי לפגוע בשום דבר אחר ? זאת השאלה.

התוספות של יחידות האינטגרציה נחמדות אבל הם בעיתיות מאחר ו אני מחפש כניסה של 6 ערוצים

ולהם יש רק 4. אני רוצה לחבר הגברה לקדמיים אחורים והסאב .

אם יש כזה פיתרון עם יחידת אינטגרציה אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...