Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בהתקנת רשת ביתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שלושה מחשבים, שתי נייחים ואחד נייד - אני רוצה לחבר בין שלושתם, כך שאחד יחובר ישירות לאינטרנט וכל השאר דרכו (ז"א שהוא יהווה שרת ראשי)... איך אני עושה את זה??? חשוב לציין כי בנייח הראשי, זה שמחובר ישירות לאינטרנט וישמש כשרת, יש שתי כרטיסי רשת שדרכם יחוברו שתי המחשבים הנוספים...

ניסיתי לעשות את זה דרך ההתקנת רשת ביתית או משרד שבאה עם המערכת הפעלה (Windows XP), אבל לא הצלחתי...

בתודה רבה מראש, אביתר.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

פשוט וקל

כ. רשת מס' אחד \ USB = אינטרנט

כ. רשת מס' 2 = מחשב 2

כ. רשת מס' 3 = נייד

עד פה ברור ? ליגה.

כ. רשת מס' 2 , תן לו:

IP: 192.168.0.1

NETMASK: 255.255.255.0

GATEWAY: 192.168.0.1

DNS: 194.90.1.5

עד פה ברור ? ליגה.

כ. מס' 3 שמתחבר לנייד

IP: 192.168.0.2

NETMASK: 255.255.255.0

GATEWAY: 192.168.0.1

DNS: 194.90.1.5

(השינוי הוא 2 בסוף במקום 1 , ב IP)

יופי

עכשיו

START , RUN , CMD

כתוב

ping 192.168.0.1

משני המחשבים (הנייד , והשני) , בדוק אם הם רואים את ה"ראשי" , אם יש REPLY , סחה עליך אתה כלי.

גש לחיבור האינטרנט שלך , עשה עליו PROPERTIES, גש לטאב האחרון SHARE, תן לו ב V על הכ. רשת של המחשב השני , (זה עם 1 בהתחלה) , הוא יתן לך הודעה סטייל "אני מזיין לך תשכל בהרבה שורות אבל אני בעצם מודיע לך שאני שם לו כתובת 192.168.0.1 , תן לו ב אוקיי וסלמאט תהנה.

פורסם

עוד משהו ששכחתי להוסיף, במחשב השני ובנייד , תן להם אייפי כמו שנתת ל כ. רשת שלך

IP 192.168.0.5

NETMASK 255.255.255.0

gateway 192.168.0.1

DNS 194.90.1.5

במקום ה 5 , בנייד שים 6 .. זה לא ממש משנה איזה, אבל ה GATEWAY חייב להיות 192.168.0.1 ו ה DNS 194.90.1.5 (נטויז'ן, ולא , זה לא משנה אם אתה לא מנוי שלהם, ה DNS פתוח לכולם)

פורסם

הרשה נא לי לחלוק על חברי המלומד.

בימינו אלה להשתמש במחשב בתור שרת לאינטרנט זה סתם מסבך את החיים.

אם אתה מחובר ל-ADSL מודם הרשת + רכזת בסיסית שעולה 100 שקל יפתרו לך את הבעיה על הצד הטוב ביותר.

כל מה שתצטרך לעשות הוא להפוך את המודם לנתב - ולחבר את כבלי הרשת...ממש Plug and Play

אם אתה מחובר לכבלים אני ממליץ לך לקנות נתב למשל של Edimax שעולה בערך 200 ש"ח ולהגדיר אותו לתצורה הנכונה לוקח בדיוק חמש דקות ואז רק צריך לחבר את הכבלים...

אם אתה צריך הרחבה בהסברים אשמח לסייע לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהחלט ממליץ גם אני על ראוטר (מכשיר פשוט שיעלה לך 100 שקל , אליו תחבר את כל הכבלים , המודם הולך ל WAN , והמחשבים ל 1,2,3 ויש לך אפילו פורט אחד פנוי) , אך בכל זאת הסברתי לך את הדרך לעשות זאת כי יש לך כבר 2 כרטיסי רשת ..

דע לך שבצורה שהסברתי לך הרשת תהיה מעט איטית (אלא אם המחשב הראשי חזק מאוד ובעל משאבים פנויים)

בעקרון . עדיף ראוטר.

פורסם

אני מחפש פיתרון שלא יעלה כסף כי כבר קניתי 2 כרטיסי רשת ומחשבים ככה שאין לי כרגע כסף

ואני אנסה לעשות את מה שאורן הציע

תודה על התגובות

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

צר לי לחלוק על הפיתרון של אורן.

מה שאמרת נכון אבל למחשב השלישי לא יהיה אינטנט.

למה?

ICS (שיתוף היתקשרות לאינטרנט) ניתן לעשות רק על כרטיס רשת אחד באותו מחשב.

אז למחשב שיחובר לאותו כרטיס רשת כן יהיה אינטרנט.

אבל לשני לא, כלומר לנייד.

אפשר לעשות שיהיה אינטרנט בלי להישתמש ב ICS אלא להריץ שרת פרוקסי על המחשב הראשון,

אבל זה כל כך מסורבל שבשני המחשבים כל הזמן הוא יאלץ לקנפג כל תוכנה להישתמש בפרוקסי.

הפיתרון הכי טוב זה ליקנות האב/סויטש (רכזת בעיברית) ולחבר את כל המחשבים הנוספים אליו.

זה לא יקר וזה מאוד שימושי (85 שקל) סתכל מהמוצר השלישי ומטה :http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Hub&orderby=price

אם בנוסף יש למיודעינו מודם DSL שיכול לשמש כנתב אז אליו מחברים את סויטש ואז לאף מחשב אין תלות המחשב הראשי כדי לקבל קישורוית לאינטרנט.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
האב/סויטש

האב (Hub) וסוויץ' (Switch) הינם 2 דברים שונים בתכלית.

אחד ההבדלים העיקריים הם שלסוויץ' יש חיבור Uplink שמאפשר חיבור מודם חיצוני ללא תלות המחשב ראשי.

האב לא נמצא בשימוש כבר כמה וכמה שנים טובות. למרות שממשיכים להשתמש במושג האב, צריך לבדוק שזה לא מה שקונים.

אלון.

פורסם

גם האב וגם סויטש יכולים לעבוד אצלו מצויין.(בכל מקרה השם היותר מדוייק של סויטש זה האב-סויטש, והאב רגיל זה האב.)

ההבד בינייהם שסויטש זה למעשה הואר האב חכם , האב שולח את התעבורה לכל המחשבים ברשת מיתוך הנחה שהם יגיעו ליעדם (הוא לא יודע לקרא כתובות של פאקטים)

סויטש יודע ליקרא את כתובת הפאקטים והם הולכים רק למחשב שמיועד להם, ככה יש ניצול טוב יותר של התעבורה ברשת.

ברשת ביייתית אני לא מוצא סיבה איפה האב יכול להגביל אותו.

ובהאב בדרך ככל אחד מהחיבורים הרגילים משמש כ UPLINK.

לגבי שימוש בהאבים שלא נימצא היום:

היום אולי מחירי סויטשים פשוטים "קברו" את ההאבים ולכן לצרכן זה ניסתר מהעיין ואין טעם ליקנות האב

לעומת זאת האבים עדיין מאוד פופולארים בארונות תקשורת שמיועדים לחברות ואירגונים.

יש מקומות שבהם הרשת לא דורשת יכולת תעבורה גבוהה ומיצד שני יש האבים נישלטים עם ממשק (כמו שמוכר מנתבים) והם מצויינים לעבודה זו.

בדרך כלל המחיר שלהם מתחיל מ שליש ועד 10% פחות מאותו מוצר המוגדר כסויטש. (ומדובר באלפי שקלים חיסכון למוצר 1 וזה כפול מספר היחידות שישמשו לאותו אירגון)

לפותח השירשור: היבנתי ש דיי סיבכנו אותך.

בכל מקרה אם תירכוש סויטש פשוט זהג ם יחסוך לך המון הגדרות.

אתה רק צריך לעשות על הכרטיס רשת במחשב הראשי ICS (שיתוף היתקשרויות אינטרנט) ובכל הכרטיסי רשת אין לך צורך להגדיר כלום אלא להשאיר את זה על ההגדרות האוטמטיות כברירת מחדל

ואז כל מחשב שיחובר לסויטש רק יצטרך להיות שייך לאותה קבוצת עבודה (WORKGROUP) והוא אוטומטית יהיה חלק מהרשת ויקבל גישה לאינטרנט.

פורסם

מניסיון, חיבור כל המחשבים דרך נתב רשת (router) יפתור את כל הבעיות.

אצלי זה עובד כבר 3 שנים ככה עם 4 מחשבים בבית כאשר 3 מהם ניידים.

בכל מקרה לאחר קניית נתב תמיד תוכל להיוועץ עם תמיכה טכנית של ספק האינטרנט שלך.

דבר חשוב - עם מחשב אחד ישמש "שרת" אז הוא יצטרך גם להיות דלוק כל הזמן... מה שלא צריך עם נתב.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם המודם שלו מאפשר לעבוד כנתב (כמו ECI) אז הוא גם יוכל לקבת תמיכה ולהיסתפק בסויטש

אם חושקת נפשו בלהשקיע ביותר מ 90 שח לסויטש הרי פה מהמוצר השלישי יש נתבים ב 190 שח

http://www.zap.co.il/models.asp?g=1&Sog=C-Router&orderby=price&pageInfo=2

פורסם

תודה על העזרה מחר על הבוקר אני אזמין את הרכז רשת הזה http://www.g-tech.co.il/Product.asp...at2ID=0&aff=zap וכשיגיע אני אחליף את מודם הUSB שלי למודם רשת ככה שהמחשב לא יהיה צריך להיות דלוק כל הזמן בשביל כולם והכל יהיה זמין תמיד.

דרך אגב המודם שלי עכשיו זה מודם מסוג ALE150 1.5MEGA של ADSL,איזה מודמים יש לבזק מהסוג של ה1.5 מגה לרשת וטוב שלא יעשה בעיות?.

בעיה אחרת שלי שאני רוצה לשתף את המחשבים ביחד הכוונה שאני אראה בכל מחשב את מה שיש באחר ואוכל להעביר אותו.

ושאלה נוספת ואחרונה היא אם יש לרכז 8 פורטים אז כמה מחשבים אני יכול לחבר?

תודה מראש

פורסם

כל המודמים שיש להם יציאת RJ45 (כלומר כבר רשת) יתאימו לרשת שלך, עדיך ליפני שאתה לוקח אחד תברר אם יש ביכולתו לשמש כנתב (ECI B-FOCUS לדוגמא)

ברכזק שלקחת יש 8 פורטים ולכן תוכל לחבר אליה 8 מחשבים (אבל נתון זה ניתן להגדלה לרוב עד 127...אבל לא מאמין שתישתמש גם ב 8..)

• תוכן חדש...