Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פיאט פונטו שנת 2001 דגם אס, יופי של אוטו. באמת לא עשה שום בעיות טפוטפוטפו מאז שקניתי אותו.

אני מטפל במוסך מורשה בצ'ק פוסט בחיפה, יש לנו במשפחה מספר מכוניות בהם אנו מטפלים באותו מוסך - "מוסך הכוכב"

הבעיה שלי היא כזאת

המזגן התחיל להוציא ריח חזק מאוד של פלסטיק שרוף, בחימום בלבד. כשהכנסתי את האוטו לטיפול, הם לא מצאו כלום.

לאחר מכן המזגן הפסיק לקרר. הכנסתי את האוטו ומילאו לי גז, המוסכניק אמר שיכול להיות שהריח הרע זה בגלל שבורח גז ושהוא שם לי חומר לאיתור דליפות.

המזגן עבד יופי 3 ימים (בקירור, בחימום עדיין היה הריח) אבל היה לו ריח של רפת והמוסכניק אמר לי בטלפון שזה בגלל החומר לאיתור דליפות שהוא שם.

אחרי 3 ימים המזגן חזר לאותו מצב - לא עובד.

אחרי זמן מה - היום (מילואים של חודש והשלמת חומר באונ' אח"כ) שבתי למוסך.

הוא מילא לי שוב גז למרות שהזכרתי לו שהוא ברח, אבל אמר שהיתה בעיה בונטיל.

עכשיו המזגן שוב עובד טוב, ללא ריחות כמעט.... אבל המוסכניק הזהיר אותי שאם שוב בורח הגז הוא צריך לפרק את הדש בורד כדי להגיע לרדיאטור של המזגן, וזאת כבר עבודה רצינית. אז

אם למישהו יש עצה, אשמח לשמוע

עומר

פורסם

שלום לך.

להצביע לך על הבעייה ברכב לצערי אני לא יכול. לדעתי אכן מדבור על בריחת גז המהערכת איפה אני לא יודע.

מה שכן אני יכול להמליץ לך זה על חוות דעת נוספת, אצל בחור שמבין היטב במיזוג אוויר בפונטו. בזמנו גם אני ניגשתי אליו עם הבעית בפונטו שלי.

תיגש למצת אור בחיפה, דבר עם דני או צביקה. תגיד שגם אותך שלחו מהאינטרנט. אבל זה רק עלמנת לקלבל חוות דעת נוספת.

בברכה L.A

פורסם

- מתי לאחרונה הוחלף מסנן אוויר של מערכת המיזוג=פילטר מזגן/מסנן אבקנים. אולי הוא ממש מלוכלך וגורם לסרחון.

- האם האוטו מאבד נוזל קירור?. ריח של פלסטיק שרוף כאשר החימום פועל מתקשר לי לנזילה מרדיאטור חימום פנימי הנמצא מאחורי הדשבורד בדיוק באמצע שלו.

כאשר אתה מפעיל חימום אז הוא עובד על נוזל הקירור של המנוע - יש רדיאטור חימום פנימי שדרכו עובר נוזל הקירור הלוהט והמאוורר מזרים מעליו אוויר שמתחמם ומוזרם לפתחי הקירור. באוטו שלא כמו במזגן ביתי החימום הוא לא דרך המזגן.

לדעתי אם כאשר אתה מפעיל חימום נטו - בלי ללחוץ על הכפתור להדלקת המזגן (הנורית הכתומה כבויה) יש לך ריח מסריח אז נשמע לי שזה לא קשור ישירות למזגן.

עוד בעיה אפשרית - קצר כלשהו שגורם לריח שרוף.

בגלל שאמרת מוסך מורשה אז אני מניח שהם צריכים לבדוק את כל מה שאמרתי. אבל לך תדע - אני לא מאמין להם בגרוש.

אולי בלי קשר לבעית הריח יש לך בעיה במזגן.

יש תופעה אפשרית של הצטברות פטריות בתעלות האיוורור דבר שנותן ריח ממש לא טוב שמפעילים את האיוורור, לדעתי במיוחד על חום ויותר מאשר על קור. אם זו הבעיה אז יש ספריי מיוחד לזה.

שורה תחתונה - תחושה שלי אומרת שכדאי שתלך למקום אחר - לך לדני מ- "מצת אור" ולפי הפורום לא תתאכזב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
- מתי לאחרונה הוחלף מסנן אוויר של מערכת המיזוג=פילטר מזגן/מסנן אבקנים. אולי הוא ממש מלוכלך וגורם לסרחון.

- האם האוטו מאבד נוזל קירור?. ריח של פלסטיק שרוף כאשר החימום פועל מתקשר לי לנזילה מרדיאטור חימום פנימי הנמצא מאחורי הדשבורד בדיוק באמצע שלו.

כאשר אתה מפעיל חימום אז הוא עובד על נוזל הקירור של המנוע - יש רדיאטור חימום פנימי שדרכו עובר נוזל הקירור הלוהט והמאוורר מזרים מעליו אוויר שמתחמם ומוזרם לפתחי הקירור. באוטו שלא כמו במזגן ביתי החימום הוא לא דרך המזגן.

לדעתי אם כאשר אתה מפעיל חימום נטו - בלי ללחוץ על הכפתור להדלקת המזגן (הנורית הכתומה כבויה) יש לך ריח מסריח אז נשמע לי שזה לא קשור ישירות למזגן.

עוד בעיה אפשרית - קצר כלשהו שגורם לריח שרוף.

בגלל שאמרת מוסך מורשה אז אני מניח שהם צריכים לבדוק את כל מה שאמרתי. אבל לך תדע - אני לא מאמין להם בגרוש.

אולי בלי קשר לבעית הריח יש לך בעיה במזגן.

יש תופעה אפשרית של הצטברות פטריות בתעלות האיוורור דבר שנותן ריח ממש לא טוב שמפעילים את האיוורור, לדעתי במיוחד על חום ויותר מאשר על קור. אם זו הבעיה אז יש ספריי מיוחד לזה.

שורה תחתונה - תחושה שלי אומרת שכדאי שתלך למקום אחר - לך לדני מ- "מצת אור" ולפי הפורום לא תתאכזב

.

המאוטו לא מאבד נוזל קירור ולא מתחמם, הריח הרע בא באמת גם כאשר הנורה של המזגן כבויה, ואני יודע שאין קשר בין המזגן לחימום ובגלל זה זה מוזר לי שהוא מקשר את הריח הרע עם בריחת גז קירור. בקשר למסנן אבקנים, לא ידעתי שקיים כזה.

אני אקח את האוטו לבחור שלכם ממצת אור, אבל לפי האתר שלהם הם לא ממש מוסך א...... .

פורסם

יש לך ידיים ??

באזור רגלי הנהג בצד ימין בחלק המרכזי של הדשבורד יש פנל קטן קרוב לרצפה שניתן לפירוק על ידי מפתח אלן (במקרה גיליתי שהמפתח של "איקאה" מתלבש עליו בול). דומם מנוע ותוציא מפתח מהסוויץ'.

תוציא את הבורג הזה (בצד ימין של תמונה 1) והפנל יוצא במשיכה קלה - יש בצד שמאל שלו קליפס מתכת.

בתמונה 4 תראה שעל רצפת הרכב רואים קופסת מתכת - מחשב כריות אוויר. אל תשחק איתו.

רואים צינורות מתכת כסופים שמגיעים מכיוון המנוע ועולים קצת למעלה לכיוון רדיאטור החימום הפנימי - תיגע עם היד בצינורות ותלך לאורכם, אם תרגיש רטיבות.....רע מאוד יש נזילה. אתה יכול להפעיל מנוע, להפעיל חימום ולראות אם יש נזילה. להקפיד במצב הזה לא לגעת בשום חוט ולא במחשב כריות האוויר. שהמנוע כבוי והמפתח בחוץ אפשר גם לגעת בחלק העליון של המחשב ולראות אם הוא רטוב.

החזרת הפנל פשוטה ורק צריך קודם להכניס את קליפס המתכת חזק פנימה למגרעת שלו ורק אחר כך לסגור את הבורג.

אם אתה לא יודע על פילטר אבקנים - נמצא בדיוק מתחת לתא הכפפות וקצת מאחוריו אז אולי זה לא הוחלף אצלך - מומלץ כל שנתיים או 20K ק"מ. אם לא הוחלף - תחליף!!!

1.jpg

4.jpg

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...