טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,351 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, הכנסתי את הרכב למוסך טויוטה בין בית היתר סידרו שם שקע של פנס קדמי. אחרי שיצאתי משם שמתי לב שכשאני מדליק אורות אז התאורה של הרדיו/מצלמת רוורס נחלשת . דברתי איתם והם אומרים שלא קשור לטיפול שלהם . אני בטוח שכן כי לפני כן זה היה בסדר. מה יכול לגרום לתופעה כזו? חשבתי שאולי משהו כמ והלוח מחוונים שברגע שמנתקים מצבר אז האור נחלש by default ואז מגבירים את התאורה אבל לא מצאתי משהו כזה לתאורה של הרדיו..
הודעה אחרונה מאת aviadM, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני משתמש בשברולט בפארק מנוע 1.2 ידנית, וכשאני מעביר הילוך, אחרי שאני מכניס את ההילוך, לפני שאני מחבר את הקלא'ץ אני נותן גז כדי שההילוך ישתלב טוב וחלק, רציתי לדעת אם זה שוחק יותר את הקלא'ץ ועדיף להימנע מזה (ולסבול בשקט את החוסר נוחות בהרגשה שהמנוע מתחבר להילוך) או שבלי זה, הקלאץ מקבל מכה והוא נשחק? תודה לכל המשיבים, יום טוב.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 478 צפיות
הפגש הפסיק להיפתח דגם 2021 יש איזה בטריה שכנראה חלשה או מה יכול להיות הבעיה ? איפה נמצאת הבטריה של זה ?
הודעה אחרונה מאת eli7897, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החלפתי לפנדה שלי אגזוז ואת החיישן שמתחבר לסעפת יניקה במשומש אחר וקרטר שמן שניהם תקינים כעת אבל הרכב בניוטרל מעלה ומוריד טורים מאז לפעמים נכבה גם. ניקיתי מצערת ועדיין הבעיה לא נפתרה להבנתי רק בדיקת מחשב של מוסך מורשה פיאט יכול לבדוק אבל הם רוצים 500 שקל רק על בדיקה, יש למישהו רעיון איך אוכל לנסות לפתור לבד?
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן יש לי bmw סדרה 3 שנת 2014 לאחרונה יש ריח שרוף יחד עם קצת עשן לבן מצד שמאל של המנוע המוסכניק אומר כנראה נזילת שמן וצריך להחליף מכסה שסתומים אין נזילה על הרצפה אבל אכן יש טיפות שמן באיזור שיוצא עשן האם קשור וכמה אמור לעלות עם עבודה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי טיוטה אוונסיס 2010 בבוקר אני לא מצליח להניע מביא מחבר בוסטר להניע ואז אני מגלה שכפתור ההנדברקס [חשמלי] לא מגיב ובלוח יש סימון אדום של הבלם מהבהב גררתי למוסך ואמר לי שצריך כפתור חדש שעולה 700 ש"ח מישהו מכיר דבר כזה - ואולי זה בעיה אחרת [מישהו אמר לי שזה קשור לאנטרלנטור] אשמח לשמוע חוו"ד והאם זה מצדיק כזה מחיר ביינתיים שיחררו לי במוסך את הנעילה של הרקס ואני מחנה רק על פרקינג [האם זה הורס?] תודה לכם ולאתר הנפלא
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 991 צפיות
הטיפול הוא 90K והייתה בעיה בהעברת הילוכים עם רעידות חזקות במונע בסל"ד נמוך, והאוטו לא הצליח להתחיל נסיעה בעלייה חדה וכנ"ל ברוורס, אז במוסך אמרו לי שזה פלאגים שהלכו, אז ביקשתי הצעת מחיר כולל טיפול 90K וכנראה גם בלמים צריך להחליף, אז קיבלתי הצעת מחיר ואני מצטט= וכולל שמן סינטטי מלא לפי הוראות יצרן, מסנן שמן מקורי, מסנן אוויר, שייבה לבורג אגן שמן = 500 4 מצתים = 432 2 סלילי הצתה של צילינדר 1 ו 3 = 624 פירוק והחלפת מצתים + פירוק והחלפת סלילי הצתה + איפוס תקלות מחשב = 280 סט רפידות בלם קידמי ואחורי + פירוק והחלפה = 700 המחירים לא כולל מע"מ סה"כ כולל מע"מ 2,900 זה מחיר הוגן? יש יותר זול? זה סחיטה?
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
קניתי פז'ו 307 2008 מבקש המלצה על מוסכים מורשים ולא מורשים בבאר שבע. ראיתי שבבאר שבע יש מוסך שרודר וגם של כרמלי. ועוד משהו: בעת העברת הבעלות בדאר קיבלתי שובר הטבה לשנה של לובינסקי ל: "בדיקה מכאנית מקיפה לתקינות/המלצות טיפול החלפת שמן מנוע ומסנן שמן בחינם, כאשר הטיפול מבוצע עפ"י מפרט הטיפולים של היצרן המתאים למכונית ובאמצעות חלפיםהמסופקים ע"י היצרן" מישהו ניסה את ההטבה הזו? האם הכוונה שיש לשלם עבור הטיפול ורק השמן והמסנן בחינם?
הודעה אחרונה מאת רני גלגלים, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
שלום, יש לי מיצובישי קולט שנת 2001 ויש לאוטו בעיה מוזרה שבאופן קבוע הוא לא מניע בפעם הראשונה שאני מנסה להניע אותו. צריך לתת סטארטר או פעמיים או שלוש בשביל להניע אותו. חשוב לציין שכשהמנוע דולק הוא לא מגמגם ולא כלום כלומר כשהמנוע עובד הוא כבר עובד בסדר גמור אבל יש את הבעיה הזו בלהניע אותו. יש למישהו מושג ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת סלי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 369 צפיות
שלום חברים יש לי טריטון 2017, לפני כמה זמן נדלקה נורת זיהום אויר, אחרי ביקור במוסך בוצע ניקויי של ממיר חלקיקים והחישנים, (ובוצע גם טיפול שמנים פילטרים) לפעמים בנסיעה באיזור 100 פיתאום מתחילת רעידות, לא מההגה אלה כל הרכב, הורדת רגל מהגז מעלימה את הבעיה, חשוב לציין שזה לא משהו קבוע לפעמים מופיע ולפעמים לא, ולא תמיד באותה המהירות. יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת Shay-s, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי בבקשה לשאול, יש ברשותי קיה סיד סטיישן שנת 2012. היום בזמן נסיעה, הרכב התחיל לעצור, לחצתי על דוושת הגז והרכב לא הצליח לעבור את ה40 קמ"ש. סחטתי את דוושת הגז עד הסוף והרכב בקושי נסע. אחרי כיבוי והדלקה של הרכב, הוא חוזר לנסוע כמו שצריך למשך כמה דקות ואז שוב התקלה חוזרת. נסעתי למוסך, הוא החליף לי חיישן קראנק וזה לא פתר את הבעיה. חזרתי אליו שוב, הוא התחבר למחשב הרכב שוב ואמר שיש תקלה על חיישן מצערת ועל דוושת הגז ושעלי להחליף דוושת גז. רציתי בבקשה לשאול האם זאת תקלה הגיונית לדוושת גז? הוא אמר שבדרך כלל הם באים ביחד ואם נחליף דוושת גז זה כנראה יעלים את התקלה של חיישן המצערת. …
הודעה אחרונה מאת meirhasin, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 813 צפיות
שלום, לאחרונה הבת זוג שלי רכשה רכב מיד פרטית - סובארו B3 2008 IMPREZA עם 140,000 קמ לאחר הרכישה התגלה שלרכב יש בעיית התחממות - בנסיעה בעליה או במאמץ נדלקת (מהבהבת) נורת חום מנוע, בנסיעה רגועה לאחר מכן היא נכבית. (מצ"ב צילום של הנורה) בבדיקה במוסך מורשה נאמר שיש להחליף רדיאטור וטרמוסטט. הלכנו למכונאי פרטי והוא ביטל את הטרמוסטט - נסענו כך שבוע ולא הייתה התחממות בכלל. חזרנו אליו על מנת שיתקין טרמוסטט מקורי, הוא התקין ושוב חזרה בעית ההתחממות (המנורה חזרה להבהב במאמץ). הפעם חזרנו שוב והוא ביצע ניקוי לרדיאטור שכנראה היה סתום עם אבנית. כעת שוב נדלקה הנורה במאמץ לכמה שניות - לא מהבהבת ואז בנסיעה רגועה היא כבתה. האם מישהו יודע מה ה…
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 593 צפיות
שלום ברשותי סוברו אמפרזה 2007 1.5 ליטר.הוחלפה המצערת ברכב ולאחר מספר ימים נדלקה נורת תקלת מנוע הקוד מצביע על חישן למבדה תקול.האם יש קשר בין הדברים אשמח לעזרה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, ראב4, 2009, 200K במצב ממש טוב, עם ביקור שנתי במוסך בלבד. לאחרונה, כשאני מתניע את הרכב בבוקר, יש ממש ויברציה (רטט) חזקה בתא הנוסעים. נותן לרכב להתחמם מעט, וכשמתחיל נסיעה בירידות, המנוע עוזר בבלימה ושוב רעש חזק ורעד של כל הרכב. זה נרגע באיזשהו שלב, אבל מאוד חריג בעניי. יכול להיות שמדובר במסרק ההגה? או שמא משהו אחר. אשמח לעזרתכם להבין. תודה,
הודעה אחרונה מאת נקודה טובה, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 867 צפיות
הייתי צריך גישה לתא המטען מבפנים אז קיפלתי את המושבים, כעת אני מנסה לסגור את המושבים בחזרה אבל החגורה ננעלה והיא מונעת את סגירת המושבים כי היא ננעלה כשהמושבים היו מקופלים וכדי לפתוח את המושבים היא צריכה להימתח. מה ניתן לעשות? מדובר ברנו פלאונס תודה רבה
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 725 צפיות
ערב טוב, אני לאחר רכישה של רכב פיג'ו 307 אוטומטית עם 100 אלף קילומטר במחיר של 5000 שקלים. אשמח לקבל מדריך ידידותי על טיפים ורעיונות על שמירה ותחזוקה של הרכב שאפשר לעשות גם לבד (כמו בדיקת שמן ומים, ליטוש פנסים) כל כמה זמן וגם טיפול במוסך. הטסט הקרוב בחודש פברואר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 981 צפיות
מאד חשוב לי לשמור על הרכב ואני רוצה לעשות את הטיפולים המתאימים לפי הקילומטרז אשמח מאוד אם מישהו יוכל לכוון אותי ? ואם יש המלצות למכונאי רכב אמין ומקצועי בירושלים זה יהיה מצוייין.
הודעה אחרונה מאת -UC-, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 572 צפיות
המנועים הדפוקים של הונדה: אחד מכל חמישה התפגר, אחרים התקלקלו ותוקנו - TheCar חדשות רכב ותחבורה לא הכרתי את האתר הזה, לדעתכם זה נכון? כי שקלתי לרכוש את הרכב הזה
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 847 צפיות
שלום לכולם, יש לי טויוטה אייגו 2013 מנוע רובוטי ומרגיש לי שהאוטו מגמגם כזה לפעמים תחילת נסיעה או במעבר בין ההילוכים. מכירים דבר כזה? זה בגלל שהמנוע רובטי?
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, במסגרת חיפושי רכב ראיתי היום ספורטאז' 2016 מנוע 1.6 עם 106,000 ק"מ, בבדיקת שמן המנוע - המדיד הראה מעט מתחת למינימום, ולטענת המוכרת מפעם לפעם מילאו לה שמן בתחנת הדלק. עד כמה אכילת שמן בדגם הזה היא דבר נפוץ? ומה ההשלכות האפשריות של אכילה כזו (בהנחה ואמלא שמן באופן סדיר)? בנוסף הלחצן הימני בשליטה על ההגה שבור - מישהו יודע מה העלות של החלפה שלו? אשמח לשמוע עוד טיפים ביחס לדברים המצריכים בדיקה בדגם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי. חבר הגיע עם אוקטביה שיש לו מהעבודה, גרסה סטנדרטית עם מנוע 1.0. הופתעתי לראות שמקדימה יש צלחות מחוררות, מישהו יודע מה הסיפור שם? אלה גם צלחות די קטנות, לדעתי 278 שזה הכי קטן שמגיע בדגם. חיפשתי בקטלוג של ברמבו ושם הצלחות רגילות, אז אולי רק המקורי ככה.
הודעה אחרונה מאת Skoda69, -
שלום בהמשך לשרשור ישן על רעידות בירידות רציתי לפני הטיפול לקנות צלחות ורפידות למיציבושי . לא מקורי אבל גם לא סיני באחת מחנויות החלפים הוא המליץ לא לקנות ברמבו ושמאז שעברו לסין האיכות נפגעה. ושאם אשים לא אפתור את הבעיה. מאידך אבי חלפים הציע ברמבו אשמח לשמוח מניסיון לחיוב או לשלילה . ועל חלופות מומלצות חוץ ממקורי רוצה לפתור את בעיית הרעידות . תודה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, הזמנתי מהאתר שנקרא solomycar, פלאגים(52198 OSSCA) לרכב. האתר התאים לי את הפלאג לרכב לפי מספר רכב. לפני שאני מחליף אותו רציתי לוודא שהפלאג מתאים. אלו הפרטים מתוך האתר שהמנתי ממנו: גודל מפתח ברגים : 16 mm תבריג חיצוני [מ"מ] : 14,0 אורך תבריג [מ"מ] : 26,5 מיקום ניצוץ [מ"מ] : 3,5 תאור מקט נוסף : SILFR6A11 מקט יצרן רכב : SUZUKI: 09482-00606, SUBARU: 22401-AA720 אלו הפרטים של הפלאג שהזמנתי (SILFR6A11 - תאור מקט נוסף) מתוך האתר של ngk אלו הפרטים של הפלאג לפי מה שכתוב בספר הרכב ( IFR5J11 ) מתוך האתר של ngk תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת עדס, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 504 צפיות
שלום לכולם. יש לי טויוטה פריוס ולאחרונה האוויר מהמזגן יוצא רק מאזור השמשה (הפשרת אדים) הקדמית ללא קשר למצב שאני בוחר (קדימה או רגליים), אם יש למישהו מידע או כיוון לפתרון הבעיה אני אשמח מאד, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מאזדה 3, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
בהמשך לבעיה הזאת בניסאן מיקרה 2015 אותה מערכת מזגן כמו הדגמים בשנים לפני. אני רוצה למכור את הרכב ולכן רוצה לתקן את הבעיה הזאת בצורה יותר מקצועית. הבעיה אצלי שהחלק הסופי של הכבל(מין וו כזאת) נקרע/איבד את ה״וו״ שלו ע״י סוג של מתיחה של החוט מתכת(אני יודע את זה כי אני יכול לראות את זה שאני דוחף את הראש ליד הדוושות ניתן לראות את המערכת מהצד). כרגע אני מעביר ידנית בין חום לקור ע״י הזזה של המנוף לקראת הקיץ והחורף. אבל זה בעייתי למכור את הרכב ככה. בנוסף זה לא אפשרי תוך כדי נסיעה וגם לא כל אחד מצליח לעשות את זה. לאחרונה הבורר מצבים של המזגן עצמו גם מסתובב חופשי. קשה יותר לראות מה הבעיה שמתסכלים מלמטה לכן אני רוצה לפרק את הדשבורד לבד ולטפל בבעיה בעצמי. לפי מה שא…
הודעה אחרונה מאת avisoul, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 792 צפיות
שלום לכולם מחפש צמיגים עבור מיצי האריה (פיג'ו 208 ידנית) למידה 185-65-15 משום מה פתאום כולם העלו מחירים. כרגע יש על הרכב פאלקן ZE310 בני שנתיים וחצי וכ 48000 ק"מ שעשו עבודה טובה אבל התייבשו מאוד. בזמנו רכשתי את הפאלקן במשהו כמו 1000 ש"ח לרביעייה ופתאום אני רואה שהמחיר ממש קפץ באיזה 300-400 שקל!. המחיר הכי זול שמצאתי היה בטייר קלאב. מה שסיקרן אותי שם, זה למה יש את אותו צמיג הנקוק כמעט, מאותו דגם, עם מחיר שונה ודירוג בלימה שונה. זה לא אמור להיות אותו הצמיג? הבדל של כמעט 40 שקל לצמיג: 88H OE K435 עולה 340 לצמיג TL K435 88H עולה 303 לצמיג תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
קרובת משפחה הכניסה את רכבה למוסך מורשה יבואן לטיפול שנתי והעברת טסט. הרכב מודל 2018, יד ראשונה, ונסע אצלה רק 21,000 ק"מ. היא הנהגת היחידה ברכב מאז עלה לכביש. הרכב מטופל כל שנה באותו מרכז שירות כאשר המרווח בין טיפולים הינו לכל היותר 3-4 אלפי ק"מ כל שנה. במרכז השירות ביצעו טיפול שוטף ועדכנו טלפונית שיש צורך להחליף בלמים קדמיים - רפידות וצלחות כי "הבלמים כמעט גמורים". הרכב אכן עבר טיפול רגיל והחלפת סט רפידות קדמיות וסט צלחות בלם קדמיות. (רק עלות בלמים ועבודה כולל מע"מ 1,650 ש"ח !) לאחר 100 ק"מ ושלושה שבועות מהטיפול ביקשה בעלת הרכב ממני להעיף מבט ברכב. בדקתי מפלס שמן ונוזל קירור. השמן, שאמור להיות מוחלף בטיפול שחוייב, נראה במפלס מלא אבל כהה מאוד. צ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 356 צפיות
שלום רציתי לדעת למאזדה 3 , 2010 יש קולר לגיר חיצוני ? או שזה חלק מהרדיאטור של המנוע? תודה
הודעה אחרונה מאת Liorg72, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 364 צפיות
מישהו יודע אם זה בתקן טוב [בהנחה שהחלטתי ללכת על 5/30] ?? תודה
הודעה אחרונה מאת אילולי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב פדיחה, חבר עשה לי טובה וסידר לי את הטמבון הקדמי שקצת השתחרר (סיויק הצ'בק) , בשביל זה הוא פירק חלק שמכסה את צינור המים של הרדיאטור, וכשהוא החזיר אותו, דחף לו בורג נוסף לא במקום, וזה עשה חור קטן בצינור המים של הרדיאטור, ליד איפה שבודקים שיש מים, החור בצד העליון של הצינור, מאחר וזה מים רותחים, מאמין ששום דבר לא יסתום כראוי לטווח ארוך, השאלה אם צריך להחליף את כל הרדיאטור בשביל זה, או שניתן להחליף רק את הצינור הזה, וכמה עלות זה בערך במוסך מורשה (לא החברה) חלק ועבודה מי שיוכל לתת לי אפי' חלק מהמידע יבורך ממש, למה אני והחבר שלי באי נעימות פסיכית האחד מהשני, הוא בסה"כ רצה לעזור, ומה זה פידח
הודעה אחרונה מאת משה. ט, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 382 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- vigi
- spidrman
- llaavvii
- itzik123
- Moshe c
- itaysamurai
- BRAVO_SX
- דודיחמודי
- איציק נ.
- winner
- Pavlik