טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,351 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 904 צפיות
תהנו, גם מי שלא צריך החלפה כזו - לדעתי סרטון מאוד מספק
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 515 צפיות
קניתי קיה פיקנטו עם 100K מנוע 1.000 ידני בעל הרכב הקודם קצת מעופף ולא יודע מה עשו במוסך ואיזה טיפולים ואני רוצה ליישר קו אני רוצה לבצע החלפה ולא יודע איפה לקנות ואיזה חלקים בדיוק שמן פילטר שמן מקורי פילטר אוויר חליפי פילטר מזגן חליפי פלאגים- כל כמה זמן מחילים והאם ניתן לשים אירידיום ? נוזל קירור- יש תקן , אדום / ירוק? מעבר לזה אבקש אבדוק בלמים ואבדוק את המצב שלהם. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום, הרכב מגיע ללא גלגל ספייר אלא עם קומפרסור וחומר לתיקון תקרים. מידת הצמיג המקורי 235/50R18. מעניין לקנות גלגל ספייר, גם אם זה יבוא על חשבון נפח תא המטען. השאלה שלי, האם מישהו שיש לו כזה אוטו רכש גלגל ספייר "בייגלה"? ואם כן, באיזה מידה ומאיזה רכב הגלגל הגיע? באינטרנט מצאתי תיעוד של מישהו שקנה ספייר של טויוטה RAV4 במידה 165/80R17, ומכאן שאלה נוספת: לאיזה עוד מכוניות יש ספייר במידה זו? תודה.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, נאמר לי במוסך שצריך להחליף תושבת מנוע צד ימין. המחיר לתושבת מקורית הוא 1,800 ש"ח ולחליפית 700 ש"ח. האם מוצדק לרכוש את המקורית בפער כזה?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא הצלחתי למצוא ברשת. מישהו יכול להעלות או לשלוח לינק?
הודעה אחרונה מאת DAHUJI, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 877 צפיות
היי, יש לי סיטרואן פיקאסו (לא גרנד) 2011. דיזל. ידני. לאחרונה (נניח שנה פלוס) השליטה של החלונות (כולם!) בקונסולה של הנהג פשוט דפוקה לגמרי, אפשר להוריד בד"כ אבל אי אפשר להעלות (אבל כן אפשר להעלות אח״כ את החלונות בשליטה האישית של הנוסעים, רק החלון של הנהג אז תקוע תמיד). יש לי עוד קרובת משפחה אגב עם בעיה דומה מאוד (עדיין לא חמורה כמו שלי אבל מחמירה, פשוט הסיטרואן שלה חדשה יותר). כלומר אולי הבעיה מוכרת. בכל מקרה, אני גר בגרמניה (מדינה בה תחזוקת הרכב די יקרה) ונוסע שבוע הבא לפולין ורוצה אולי להתקשר למוסך ושיכין לי את כל מה שצריך. השאלה איך אני יכול להכווין אותו מה אני צריך בדיוק. מניח שזה ציוד שאין להם ביום-יום ואז יגידו לי "צריך להזמין תחכה שבוע" וכו.
הודעה אחרונה מאת ברק-ג, -
-
האם אני חייב לעבור במוסך המורשה של קיה? האוטו קיה סלטוס פשוט המחיר מוגזם בטירוף 1000 שקל על פילטר שמן ושמן ועבודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 916 צפיות
יש לי טבלה שמצאתי במרשתת אבל הפרעת קש"ר שלי לא מצליחה לתפוס מה נכון ומה לא נכון לעשות כי יש ערבוב בין הדגמים השונים של מיצובישי. יש טבלה שהיא נטו לדגם הזה? תבורכו (:
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 871 צפיות
האם יש יבואן של מוצרי fuchs בארץ? מכירים חנות שמוכרת את המוצרים של החברה הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 542 צפיות
שלום, יש לי מזדה 3 שנת 2008 קניתי אותו יד 3 מבן אדם פרטי. נכון לעכשיו, הוא מצפצף שאין לבישת חגורה רק כאשר הנהג לא שם חגורה. אבל אין צפצוף על החגורה כאשר מישהו יושב במושב ליד הנהג. זה ככה ברירת המחדל של המזדה משנה זאת או שהבן אדם שממנו קניתי פשוט ביטל את הצפצוף ? ואם הוא ביטל יש אפשרות להחזיר את ההתראה גם למושב ליד הנהג? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, המנוע של הרכב מתחמם בנוסף נוזל הקירור בוער במיכל ( מה שגורם ליציאת הנוזל), הלכתי למוסך מורשה פורד בדקו ואמרו לי ראש מנוע ( החלפתי משאבת מים + תרמוסטט + רדיאטור תקין ) , האם כדאי לשפץ ראש מנוע ? או פשוט להחליף את כל המנוע ?? ( המנוע נסע 170 אלף ק"מ)
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 926 צפיות
מאיפה אני משיג את הרצועת קשירה הזאת המקורית בצורה הכי זולה? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת דור-ל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 507 צפיות
שלום לכולם יש לי סיוויק 04 ובכמה ימים האחרונים כל פעם שאני מאיץ נכבה לי המסך מולטימדיה , ושאני מאט הוא נדלק שוב . עכשיו גם עשיתי רוורס ונכבה גם כן ואז חוזר שאני עוצר למישהו יש מושג מה יכול להיות ??
הודעה אחרונה מאת ברנד, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכב ישן בלי חיבור לבלוטוס, הבנתי שאפשר לקנות מתאם אבל בעל מוסך אמר לי שהאופציה היא התקנת מערכת מולטימדיה כי אין כמעט להשיג מתאם בלוטוס וזה פחות יעיל . . מישהו התנסה ויכול לומר לי ?
הודעה אחרונה מאת shlomiko, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מתעניין ברכב דיזל ורוצה לדעת, האם צריכת דלק שלא בזמן נסיעה פחותה במנוע דיזל, ביחס למנוע בנזין, מעבר לפער שיש ביניהם בנסיעה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 781 צפיות
היי, אני מעוניין להחליף שמן לאוטו וכשבאתי לפתוח את הפקק לרוקן את השמן גיליתי שיש ממש כלי ספציפי לזה, מקצת חקירה באינטרנט ראיתי שהוא אמור להיות ריבוע באורך 8ממ. רציתי לשאול את חכמי הפורום שהתעסקו עם רנו היכן אני יכול למצוא כלי כזה בישראל? ויותר טוב - היכן אני יכול להשאיל כלי כזה ליום במקום לקנות כלי מאוד ספציפי כמו זה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לו תופעה שבירידות שכנראה המנוע לא מתאמץ המד יורד לאפס (בכלל יש למד חום מנוע תנודות כלפי מטה יורד ואז עולה .לא עולה מעל החצי ) בנוסף החימום באוטו דיי מושפע מכך לדעתי האם יש קשר?
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 900 צפיות
ערב טוב חברים. אני מעוניין לקנות מפתח פלאגים לסיטרואן קקטוס 1.2 בנזין , משהו יודע מה מידת המפתח שיתאים לפתיחת הפלאגים ?
הודעה אחרונה מאת גילי29, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 282 צפיות
שלום לכולם שעה אתה עומד ואתה מזיז את ההגה ימינה שמאלה יש רעשי דפיקות כאלה השאלה אם זה ההגה או מסרק הגה .. כמה יעלה מסרק הגה אם כן 20240103_153911.mp4
הודעה אחרונה מאת גרי123, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום יש לי אוטו אופל קורסה 2014 אוטומטית באתי לסניף סופר פרונט בנתניה עם תקלה שהרכב נוטה ימינה. אמרו לי שצריך לעשות כיוון פרונט ורוטציה והתקלה תתוקן . אני יודע שצריך לשפוט תמיד לכף זכות אבל אני מרגיש שהבנאדם פשוט עקץ אותי לקח לי 300 שקל על כיוון פרונט בלי לעשות כיוון פרונט? לא הבנתי איך הוא טוען שהוא עשה לי כיוון פרונט והאוטו היה על הליפט 5 דקות והוא לא כיוון לי את הגלגלים ולא עשה כלום בפאנצ'ריה אמרו שזה עבודה רעה מאוד אני חושב שהוא לא עשה כלום. בטוח הוא לא פתר לי את התקלה אבל ידע לקחת כסף. שלח אותי לפאנצ'רמאכר שלו שילמתי עוד 70 שקל על רוטציה בגלגלים, לא נפתרה הבעיה והוא אמר לי שאין מה לעשות. שאני יחליף צמיגים. הלכתי לפנצ'ריה אמרו לי כל הצמיגים תקינים אי…
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שריטות שנעשו ביציאה מחניה ברכב חדש ממש כמה יכולה להיות עלות תיקון והאם כדאי לערב ביטוח על כך? אחת לבנה ואחת אפורה באורך 15*20 ס"מ הרכב צבע ירוק אשמח לדעת עוד סביב נושא זה... האם הנפגע אמור להתעקש על פניה לביטוח ומה מרוויח מכך וכו וכו
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש טעם או בזבוז של הכסף? אם יש טעם וכדאי, יש יצרנים שעדיף לרכוש ספציפית את תוצרת שלהם?
הודעה אחרונה מאת shlomiko, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בטיפול האחרון התגלה כי צינור פילטר אויר קרוע בסיטרואן C4 פיקסו מודל 2012 ניסיתי להשיגו ואין במלאי. מצאתי באלי אקספרס משהו דומה אך אינני בטוחה שזה החלק הנכון. האם תוכלו לעזור במק"ט המדוייק? מספר שילדה - VF7UA5FV8CJ737636 תמונה של הצינור השבור - קישור לחלק שמצאתי באליאקספרס - https://he.aliexpress.com/item/4000288021327.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=272-267-0231&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=he4000288021327&ds_e_produ…
הודעה אחרונה מאת לולי בר, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, בצעתי היום טיפול למיצובישי אאוטלנדר 2020. המכונאי מגז 4.4 ליטר שמן ELF MAX 5W-30 בספר רכב כתוב כי נדרש שמן בתקנים הבאים: API SM או גבוה יותר ACEA : A1/B1 A3/B3 A3/B4 A5/B5 התקנים בו עומד שמן המנוע ELF MAX: API SN PLUS API CF ACEA C3 להבנתי תקן API SN גבוה יותר מתקן SM ולכן אין בעיה. לגבי תקן ACEA C3 הנ"ל לא בהתאם להוראת יצרן. ניסיתי לברר לגביו וכתוב ש C הינו קטגוריה חדשה מעודכנת (ביחס לקטגוריה מ 2002 ) עבור מנועי בנזין ודיזל העומדים בדרישות לפליטה לסביבה . ACEA C3 - הופיע בשנת 2004 למנועים בעלי מסנני חלקיקים . עוד כתוב: שימוש ב C מתאים לרכבים…
הודעה אחרונה מאת yaron gr, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, יש רעידות ממש בקטנה בסיאט איביזה 2012, מורגש רק בדשבורד מן רעידות קטנות, לא משהו שמשפיע יותר מידי, בנסיעה מרגיש תקען, לא קשור להחלפת הילוכים לדעתי, מורגש רק בעמידה במקום בניוטרל או בהילוך אבל בעמידה במקום, מנוע לא רועד יותר מידי בעומס ובעמידה לאחר כמה בדיקות של אנשים שמבינים, החלפתי תושבת אחת למנוע וגיר במוסך אך לא פתר את הבעיה, כולם אומרים שאין משהו קונקרטי והכל בסדר ליסוע ככה רגיל פשוט יש רעידות בקטנה שמורגשות מהדשבורד בתוך תא הרכב, מרגיש כאילו שזה בא מלמטה אולי מתושבת גיר? במוסך אמרו הוחלפה תושבת גיר אבל החליפו בעצם תושבת שמאלית אולי היא גם מחזעקה את הגיר ובגלל זה קרא לה ככה? בנוסף, האם יש מוסך מומלץ לרכבי VAG באיזור הקריות? יש לי חנות חלפ…
הודעה אחרונה מאת Tuska, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 480 צפיות
היי נורת מנוע דולקת ומכניסה את הגיר ללימפ מוד, תקלה שמתקבלת u101 בעיית תקשורת עם ה tcm , אני חושב שזה נובע מבעיה בצמת חוטים ולא דווקא מה tcm המלצה למשהו מומלץ באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
שיכפול שלט
מאת newAUDI-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 759 צפיות
ערב טוב, שאלה: הלכו הכפתורים בשלט של סוניק. המעגל האלקטרוני לא נפגע. קניתי גולם תואם, אבל בשום מקום לא מוכנים לחרוץ את המפתח עצמו. מישהו מכיר באיזור ראשון משכפל שמוכן לעשות זאת? מחירים? שווה להתעסק עם זה? תודה מראש 🙏🙏🙏
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 933 צפיות
מתאים לכל רכבי ואג מצרף כאן לינקים למוצרים, אם חסר רכב תכתבו לי ואביא לינק https://tr.ee/9X0AHC0SoI
הודעה אחרונה מאת אלעדית, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 894 צפיות
שלום, אני צריך להחליף את מגני השמש (צילונים) במיני קופר משנת 2015. במוסך המורשה מבקשים 1,400 ש"ח. תוכלו לומר האם ואיך ניתן להשיג את זה יותר בזול? להזמין מחו"ל, מקומות אחרים בארץ, וכו'. כמו כן, במידה וקונים עצמאית, האם ניתן בקלות להתקין לבד? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 255 צפיות
לרכבים יונדאי והונדה. אשמח להמלצות בעיקר מה שאני מחפש זה מקצועיות ואמינות וכמובן מחיר הוגן.
הודעה אחרונה מאת roxo89,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 369 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אריה שאג
- Yuvalino
- D4K
- דובצע
- orankohn
- פאר האורה
- איציק נ.
- aiib
- גולדן191
- davemustaine87
- נומד
- PASHUT