Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה בהשוואה למנוע בנזין עם הזרקה רגילה לסעפת יניקה - הדיזל חסכוני יותר בסרק בהפרש גדול. 

למה?

מנוע בנזין חייב לעבוד בתערובת אוויר/דלק סטכיומטרות ביחס 14.7 ליטר אוויר לאחד ליטר דלק בזמן שמנוע דיזל במצבי עומס נמוך יכול לעבוד בתערובת הרבה יותר עניה של נגיד 50 ליטר אוויר לליטר דלק אחד. 

מנוע בנזין הזרקה ישירה יכול גם לעבוד על תרבות עניה בעומס נמוך אבל עדיין הדיזל יהיה יותר חסכוני בזכות יחס דחיסה יותר גבוה, רק שהפרש יהיה קטן יותר לטובת הדיזל.  

• רעיון טוב! 1

פורסם

התוכל לקמט במספרים?

בהנחה שמנוע בנזין 2000 סמ”ק צורך ליטר לשעת סרק, כמה יצרוך מנוע דיזל דומה, וכמה הזרקה ישירה?

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

למה?

מנוע בנזין חייב לעבוד בתערובת אוויר/דלק סטכיומטרות ביחס 14.7 ליטר אוויר לאחד ליטר דלק בזמן שמנוע דיזל במצבי עומס נמוך יכול לעבוד בתערובת הרבה יותר עניה של נגיד 50 ליטר אוויר לליטר דלק 

בוקי, האם זו גם הסיבה שמנוע דיזל יותר חסכוני בנסיעה, או שזה רק לגבי המתנה?

פורסם

כשממתינים - מכבים מנוע. זה הכי חסכוני.

רכב דיזל מונע בסרק זה מטרד לכל הסביבה, רעש וסירחון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מכבים מנוע כשאפשר. 

אני לא אוהב לשבת להמתין ברכב מונע ומשתדל לעשות את זה כמה שפחות.

אבל יש מצבים שחייבים להשאיר את המנוע מונע. למשל יש לי שיחות תמיכה עם לקוחות שנמשכות 15 או 20 דקות או יותר, עם מחשב נייד פתוח. אני רוב היום נמצא בשטח אז לרוב השיחות האלו תופסות אותי כשאני באוטו ולא במשרד. 

בקיץ אני תמיד מחפש מקום מוצל בו אפשר לחנות ואז אפשר לכבות את המנוע לכמה דקות אבל בדרך כלל אין מקום כזה וזה בלתי אפשר לשבת ברכב ללא מזגן כשבחוץ 40 מעלות. אז נאלץ להשאיר את המנוע פועל.

כנ"ל  אם אתה רק רוצה לאכול סנדוויץ' ולא מסתדר להכנס לאיזה מסעדת פועלים. 

אגב יש בדיוק 0 סיחרון מרכב דיזל מודרני תקין  עם מסילה משותפת  ו DPF. גם אם הוא עומד מונע בחניון סגור. 

ונכון שזה מטרד אבל העבודה מכתיבה לנו דברים ואני לא מצאתי פתרון עדיף למצבים האלו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

מנוע בנזין חייב לעבוד בתערובת אוויר/דלק סטכיומטרות ביחס 14.7 ליטר אוויר לאחד ליטר דלק

גרם/ק"ג - לא ליטר.  היחס במשקל, לא בנפח

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

רכב דיזל מונע בסרק זה מטרד לכל הסביבה, רעש וסירחון.

כל עוד לא מדובר במשאית בת 15-20 ומעלה, זה לא נכון.

פרייבט דיזל או אפילו מסחרית קלה/בינונית, יורו 5 ומעלה (איזור 2010-2012 ואילך) לא מסריח וגם לא ממש מרעיש.

רק מדייק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הניסיון שלי מלנדקרוזרים ופאג'רו, שאני תמיד צריך להסביר לקולגות בעבודה שעדיף לכבות. ממש לא ממשאיות בנות 20.

כמובן גם לנו יוצא לעבוד ברכב ב40 מעלות ואז אין ברירה, אבל בדרך כלל יש ברירה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 52 דקות, BoazB11 כתב:

גרם/ק"ג - לא ליטר.  היחס במשקל, לא בנפח

נכון כמובן, התבלבלתי.

כשיש את היחס הזה 14.7 ל 1 כאמור, כל מולקולת בנזין מוצאת מולקולת חמצן ומתקיימת שריפה מלאה עם מינימום מזהמים שנפלטים.

זה מה שרוצים לראות בטסט בבדיקת ערך למבדה. למבדה = 1 זה אומר שיש את היחס המדוייק והטסט מתיר לסתות ממנו בתחום מאוד קטן.

דיזל לא קשור ליחס הזה ולא חייב ערך למבדה 1, במצבי עומס נמוך יכול לעבוד על הרבה יותר אוויר והרבה פחות דלק. 

פורסם

בעקרון כן, כי בסולר יש יותר אנרגיה כימית לנפח מאשר בבנזין. 

וגם המשקל הסגולי שלו כבד בכמאה גרם לכל ליטר מאשר בנזין. 

רק מה, לא כל המנועים מהונדסים באופן אחיד ואכן יכול להיות מצב שמנוע בנזין מודרני באותו הנפח יצרוך פחות ממנוע דיזל מיושן. 

ההשוואה הנכונה לדעתי היא בין רכבים בעלי צריכה נמוכה באופן כללי, וכן שיקלול עלויות נוספות לאורך מספר שנים או קילומטרים( מחיר רכישה, אגרות, עלויות אחזקה, עלויות שבר, מחיר הדלק עצמו, החלפת סוללה בהיברידי, שמירת ערך). 

על דף תכנון כזה תקבל תשובה הולמת. 

פורסם
לפני 11 שעות, bus266 כתב:

בוקי, האם זו גם הסיבה שמנוע דיזל יותר חסכוני בנסיעה, או שזה רק לגבי המתנה?

זו אחת הסיבות.

הסיבות הנוספות זה כמו שכתוב בתגובה מעלי, סולר יותר יעיל אנרגטית זאת אומרת יש בו יותר קלוריות, בדיזל יחס דחיסה יותר גבוה מה שמאפשר לקבל יותר אנרגיה מכל מחזור שריפה, שימוש גדול יותר בהגדשה (טורבו) שמאפשר לקבל  יותר מומנט וכתוצאה מכך סל"ד עבודה נמוך יותר, הרכב נוסע בהילוך גבוה יותר במהירות נתונה. 

שוב פעם, מנועי טורבו בנזין הזרקה ישירה מודרניים צמצמו את הפער מול דיזלים והוא כבר לא 30%-40% כמו שהיה פעם אלא רק 10%-15%. 

עדיין כל הציוד הכבד - רכב מסחרי, משאיות, אוטובוסים, קטרים, גנרטורים גדולים וכו' מונעים בדיזל כי שם החיסכון הזה מקבל משמעות הרבה יותר גדולה. 

פורסם
לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

לא

הקונצנזוס בתחום הוא שדווקא כן...

לפני 16 שעות, Buki כתב:

מנוע בנזין חייב לעבוד בתערובת אוויר/דלק סטכיומטרות ביחס 14.7 ליטר אוויר לאחד ליטר דלק בזמן שמנוע דיזל במצבי עומס נמוך יכול לעבוד בתערובת הרבה יותר עניה של נגיד 50 ליטר אוויר לליטר דלק אחד.

נכון, מעבר לתיקון על משקל במקום נפח מוסיף שהשליטה על המנוע במנוע בנזין מתבצעת ע"י המצערת אוויר בעוד במנועי דיזל השליטה מתבעצת ע"י מערכת הדלק....

במנועי בנזין כמות האויר המינימלית שעוברת (להלן כאשר המצערת "סגורה") מכתיבה את כמות הדלק הנדרשת, כל האויר משתתף בתהליך הביערה, והכמות הזאת היא ברוב המקרים גדולה יותר מאשר במנוע דיזל באותו נפח.

לעומת זאת במנועי דיזל מערכת הדלק פשוט מצמצמת את כמות הדלק שנכנס למנוע, לכן במנועי דיזל בזמן המתנה המון אויר לא משתתף בבערה.

• תוכן חדש...