טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,351 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום, אתמול התקנתי תכנה ל 208 משנת 2019 מנוע פיורטק 1.2. התכנה מוסיפה אחלה כוח ומומנט, אבל כשלוחצים ממש חזק, מאיזור ה 4000 /5000 סלד נשמעת שריקה של הטורבו שעוברת לאחר כשתי שניות גם כשהסלד ממשיך לעלות. האוטו מגיב יפה וכל המדדים תקינים ( למיטב הבנתי ). המתקין לא בטוח מאיפה הצליל, והאם יש בריחת אוויר מצנרת היניקה איפה שהוא, או שזה משהו אחר. רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
חימום בניסן מיקרה 1 2
מאת DIVON-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 945 צפיות
שבוע טוב, ביתי רכשה ניסן מיקרה 1.2 שנת 2013.בשבוע שעבר נסעתי ברכב בשעות הבוקר במוקדמות באיזור ירושלים והחימום בקושי עובד.הבנתי שיש בעיה חוזרת בבורר . איך אפשר לבדוק שהבורר פתוח על מצב חימום מלא.לפני שניגשים לטפל ברדיאטור החימום
הודעה אחרונה מאת דג, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 386 צפיות
מה צריכת הדלק מחוץ לעיר?
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
חברים נשבר לי הבורג בעת חיזוק יתר.. מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יש לי סוזוקי קרוסאובר שנת 2021 ומילאתי שמן כזה האם זה מתאים , בספר רכב כתוב a5 b5, sn , מילאתי a5 b5 אבל SL זה קריטי?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, קיבלתי את הרכב החדש לפני כמה ימים ויש ברכב מערכת לזיהוי תמרורים ומהירות שעם זה אין לי בעיה אבל…המערכת גם מצפצפת כל פעם שאני עובר בכמה קמ״ש את המהירות שבתמרור שלפעמים לא מתאים בעליל לתנאי הכביש(כביש שכולם נוסעים 90 והמערכת מזהה תמרור של 60) ניסיתי לכבות את זה אבל כל פעם שאני מכבה מפעיל את הרכב זה חוזר, יש אפשרות לבטל את זה לגמרי?
הודעה אחרונה מאת Sintixi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קניתי מצלמת דרך חדשה מכיוון ואני לא מרוצה מהנוכחית. את הנוכחית התקינו לי אנשי מקצוע ואיכשהו הם העבירו את הכבל ככה שהוא נכנס ישר לתא כפפות שמה יש חיבור USB שמפעיל את המצלמה.. איך אני עושה את זה לבד? הרכב הוא סיאט איביזה 2018. נ.ב הייתי מבקש שיעשו זאת שוב, אבל במקור הם באו בשביל להתקין מערכת מולטימדיה וחיישן אחורי ועל הדרך התקינו את המצלמה הזאת.. ואם אתם מכירים מישהו שאפשר לסמוך עליו שיעשה את זה ביושר ובמחיר טוב אשמח לדעת עידו
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נפל לי הכיסוי מראה. טויוטה יאריס 2013. צד שמאל. אודה לעזרתכם מאיפה מביאים כזה. אזור השדה תעופה
הודעה אחרונה מאת castingangel, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מניח שלא מעט מהפורום פה עושה גם טיפולים במיוחד פילטרים-שמנים. מה אתם עושים עם השמן המשומש? למי מוסרים? מוסכים לא מתלהבים לקבל. להפעם מצאתי מישהו, אבל אשמח לשמוע פיתרון מעניין אולי שלא חשבתי עליו. מה עם החלקים המשומשים? לפח? אספתי גם את הסולר שהיה בפילטר הישן (כחצי ליטר), אבל מה לעשות איתו עכשיו? (מעדיף לא להחזיר אותו לרכב) מה אתם עושים?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 870 צפיות
היי חברים, מנסה להבין, קיבלתי הצעת מחיר ממוסך לטיפול. ההצעה מחולקת ל-2. 1. טיפול 2. החלפת טיימינג. האם אלו המחירים? יש אלטרנטיבות אחרות?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 2 2023 חדשה , מהרגע הראשון היו קרקושים מהפלסטיק של דלת הנהג, רעש פנימי כזה , לדעתי מאיזור פיקוד החלונות. הרעש הוא בעת שמיעת מוזיקה וגם בעת מעבר על מהמורות מסוימות בכביש. מישהו יודע האם המוסך מטפל בדבר כזה במסגרת האחריות- לפרק את כל הפלסטיקים בדלת ולראות מה קורה בפנים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 687 צפיות
שלום חברים. האם מישהו יודע מה התדירות להחלפת שמן גיר (אוטומטי) במיצובישי אאוטלנדר 2016 ? אני שוקל קנית רכב כזה והבעלים הנוכחיים לא יודע אם החליפו לו שמן בגיל 4 (הוא מניח שלא החליפו שמן אף פעם) האוטו נסע כבר 72,000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 784 צפיות
רוצה להחליף מצבר בוורטה יש שני סוגים כחול ושחור לפי האתר שלהם הסדרה השחורה מיועדת לרכבים שיוצרו עד שנות ה2000 המוקדמות הסדרה הכחולה למעבר לכך עקב ריבוי מערכות החשמל הכחולה עולה יותר, השחורה פחות. מבחינת אחריות נותנים 18 על השחורה, 24 על כחולה (שבחו"ל זמן האחריות כפול, אבל כמובן אנחנו בישראל אז אין על מה לדבר...) על הנייר הסדרה השחורה לא מיועדת לרכבים מודרניים, אבל בכול זאת מוכרים אותה כאן ביודיעין ללא בעיה. אם אני דואג להטעין את המצבר קבוע במטען עקב חוסר שימוש, האם יש טעם לשלם את האקסטרה על הכחולה?
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
תקלה בהגה כח EPS
מאת נחמד-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
צהרים טובים היום בפעם השלישית בשבועיים האחרונים נדלקה לי בזמן ביצוע חניה(שסובבתי את ההגה עד הסוף) הנורה הנ"ל אבל אחרי שהנעתי את האוטו מחדש, האוטו נסע כרגיל, האם זה דחוף ללכת עם האוטו למוסך? או שזה סובל דיחוי? לפני שנה החלפתי מסרק הגה, האם זה קשור? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת נחמד, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 860 צפיות
אהלן קניתי טסלה מיד 2, החשבון של הנהג הקודם נשאר בטסלה. אני רוצה לעשות איפוס לרכב איך אפשר לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, יש לי רכב ידני וכנראה שבמוסך (המורשה) שמו לי שמן גיר לא נכון - במקום לשים שמן לידני שמו "שמן גיר אוטומט סינטטי". נסעתי ככה חודש אחרי שנראה שהבעיה הסתדרה לכמה ימים ואז התחילה להחמיר עם הזמן (רעידות מהקלאץ' כשהאוטו קר שהחמירה גם לקושי בהכנסה להילוך ראשון/שני כשהאוטו קר) עד שחזרתי למוסך מורשה אחר בנוגע לאותה התקלה וראיתי שהשמן לא נכון בהיסטוריה של הרכב. חוץ מלדרוש החלפה לשמן הנכון, צריך לדעתכם לדרוש משהו נוסף מהמוסך/יבואן? בהוראות הרכב כתוב במפורש "שימוש של נוזל תיבת הילוכים אוטומטית לא מתאים, עלול לגרום נזק לתיבת ההילוכים", אני מניח שזה נכון גם לגבי גיר ידני. מזכיר שמדובר בנסיעה של חודש עם שמן לא נכון. ליתר דיוק - האם לגיטימי לדרוש החלפת כל…
הודעה אחרונה מאת כינוי44, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 919 צפיות
סוזוקי בלאנו 96 מטופלת בקפדנות עם 74000 ק"מ בלבד. המצבר תקין וחזק. שבב המפתח ניבדק ותקין. הסטרטר כשעבד היה חזק והניע מידית ובקלות את הרכב גם עם מנוע קר. בפעמים קודמות הרכב לא הניעה ואחרי כמה דקות הניע בקלות. המצב כרגע שנישמע זימזום חלש מהמתנע אך המתנע לא עובד. זה ניראה כאילו תקלה בסולונואיד המתנע. מה עוד יכול להיות. בעבר היה לי רכב אחר שהניע לסרוגין וכל החשמלאים והמכונאים לא מצאו את התקלה. אנא הושיעו נא.. מה זה יכול להיות ?? תודה מראש למשיבים [email protected]
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 949 צפיות
היי. יש לי סוזוקי sx4 משנתון 2013. לא הנעתי אותה כמה ימים. הגעתי לאוטו וראיתי שאין חשמל ברכב - הקודן לא מגיב אבל גם שאני פותח עם המפתח ומכניס מפתח לסוויטש ומסובב לא קורה כלום - שום נורה לא נדלקת , הפנסים לא עובדים, החלונות החשמליים לא עובדים ואין כלום. ממש בלי חשמל בכל הרכב. מה יכולה להיות הסיבה לזה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מאזדה 3 2009 האצ'בק נפח 2000. הפיוז של הצופר נשרף כבר 3 פעמים. איך אני בודק אם זה הצופר מקצר או משהו אחר? בנוסף, האם הצופר הוא 24 וולט או 12?
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי חברים, בשבוע שעבר, למחרת ביצוע טיפול שוטף במוסך, הוצאתי את מדיד השמן לבדוק מפלס. הרכב יחסית חדש אצלי וכך יצא שלא החזרתי את המדיד עד הסוף, דבר שהתגלה לאחר שהחל לעלות ריח של משהו שרוף. השמן התיז לכל עבר, לא כמויות, אבל מספיק בכדי להביא לריח. ניגבתי כמה שיכולתי ואכן כבר אין כמעט ריח. ולשאלה - האם ניתן לשטוף את תא המנוע בעזרת גרניק? ראיתי שיש חומר ייעודי שמרססים ואח"כ שוטפים. (5008 דיזל)
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה הוא סוג\דגם של פלגים המומלץ לרכב ניסאן מיקרה 2007? וכל כמה קילומטרים יש להחליף אותם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת NM2007, -
-
רטיבות בפנסים
מאת efraimc- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 611 צפיות
שלום! היתה לי רטיבות בפנס קדמי מאזדה 5 2012 הדבקתי את הסדק שהי-ה בסופר 7 הוצאתי את המנורה הצדדית בפנס שאבתי עם קש את כל המים והכל עובד מצוין (איזה שתי כוסות מים הי-ה שם) אולי זה יועיל לךמישהו תודה
הודעה אחרונה מאת efraimc, -
גיר אוטומטי
מאת Liorg72- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 559 צפיות
שלום אם יש מים בגיר אוטומטי , יש צורך בהחלפת גיר ? הבנתי שזה קורה בגלל קולר לא תקין של הגיר אשמח להצעות לתיקון , תודה
הודעה אחרונה מאת Liorg72, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 290 צפיות
שלום. האם למאזדה 3 2009 האצ'בק 2.0 יש צופר אחד או שניים? אני יודע שיש רכבים שיש להם 2 צופרים, אחד טון גבוה ואחד טון נמוך. האם זה ככה גם ברכב שלי?
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני רוצה לתקן פלסטיק שבור בפנס אחורי לקראת הטסט. איפה אני יכול לקנות סלוטייפ אדום שקוף או חצי שקוף? כל פתרון אחר יתקבל בשמחה. (מדובר באוטו ישן טויוטה קורולה 1994).
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי יונדאי איוניק 2018 עכשיו מופיע לי על הצג שהאורות חלשים מה זה יכול להיות ואיך והיכן לפתור את הבעיה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 934 צפיות
היי, יש לי קיה פיקאנטו 2018. לפני כשבוע היה לי פאנצ'ר בגלגל ושני סימנים צהובים הופיעו בצג, סימן הזהרה כללי וסימן פאנצ'ר בגלגל. באותו היום הלכתי לקתן את הפאנצ'ר ועכשיו הגלגל בסדר. אבל שני סימני ההזהרה האלו על הצג עדיין פועלים משום מה. איך אני יכול להוריד אותם עד שיזהה תקלה חדשה? ניסיתי לחפש בהגדרות, אבל לא ממש מצאתי. מצאתי רק אתחול הגדרות להגדרות יצרן, שלא בטוח שזה קשור.
הודעה אחרונה מאת MaximB, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום יש לי דייהטסו סיריון 2002 109000 קמ איך אני בודק שמן גיר לא בטוח שהחליפו בזמן האחרון
הודעה אחרונה מאת Dmu, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 856 צפיות
לאחר הגשם השבוע הנעתי את הרכב והצופר לא עובד כשלוחצים על ההגה נשמע קליק חשמלי כלשהו יש למישהו רעיון היכן התקלה/איזה נתיך קשור לצופר?
הודעה אחרונה מאת ploni almoni, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קורולה אוטומט שנתון 2009 קצת קשה להעביר את הידית מP לR וכשמעבירים יש נקישה שאר ההילוכים עוברים ממש רגיל (גם בנסיעה הכל חלק) האם זה נורמלי? יש פה מישהו עם קורולה שנתונים 2009-13 שיודע להגיד איך זה אצלו ברכב כי משום מה זכור לי שבעבר בנסיעה על קורולה שנתון דומה גם היה את הקטע הזה תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 947 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Ron Poh
- shaymolcho
- shimta
- discoTD5
- benny62
- yahaga
- EvGriga
- sperial
- נ123
- מחכה
- falou
- Igalz