טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,351 נושאים בפורום הזה
-
קניית מצבר
מאת הרקוליטו- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 809 צפיות
שלום אני רוצה להחליף את המצבר ברכב אחרי חמש שנים ושמונה חודשים. המצבר המקורי הוא וורטה 450a 60Ah מה מומלץ? אין הגבלה במחיר.
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי לכולם, החלטתי בעקבות מצב שבו לא הצלחתי לעזור לאדם להתניע את הרכב, לרכוש בוסטר התנעה (גם בשבילי)- הרכב שלי הוא סוזוקי סוויפט 2023, נפח מנוע לדעתי 1200 (זה הכאילו היברידי)- יש המון בוסטרים במחירים משתנים- אין לי תקציב גדול- מה יכול לעשות את העבודה מכל הרשימה כאן? הרבה תודה https://ksp.co.il/web/cat/6839
הודעה אחרונה מאת אברהם א, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
סיטרואן פיקאסו 2016, הבוכנות של דלת תא מטען קורסות במזג אויר קר, הבנתי שזו מחלה מוכרת בדגם שהבוכנות לא שורדות הרבה שנים. ראיתי שקיים בדגם (לא יודע האם הגיע לארץ) אפשרות לדלת תא מטען חשמלית, ואני תוהה האם יש היתכנות לשידרוג כזה. ממה שראיתי בספר רכב - מתג הפתיחה החיצוני של התא מטען הוא אותו מתג גם לפתיחה חשמלית, וגם בשלט יש לחצן שנראה מיועד לזה, כי כיום אין לו שום שימוש, אז מה שנשאר לי להשיג זה בוכנות חשמליות ומתג סגירה לצד הפנימי של הדלת, השאלה היא האם יש בפנים את ההכנות של החיווט המתאים, והאם יש איזשהוא לימוד שצריך לעשות אח"כ?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 882 צפיות
קיה פורטה 2010 מנורת מצבר נדלקה ונכבתה באמצע נסיעה מצבר בן שנתיים+ מה יכול להיות הבעיה והאם יש בעיה להמשיך לנסוע עם הרכב [מנורה אדומה]
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
סוג נורת קסנון
מאת גונסון- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום נורת קסנון אחת שלי הפכה לסגולה אז צריך להחליף אותה. הנורה המקורית עולה בארץ מעל 700-800 ש"ח. בעבר הזמנתי נורת osram מעלי אקספרס שמחזיקה כבר שנתיים בצד השני. ראיתי שיש נורות של חברת sukioto שזו חברה יפנית. הנורות מאוד זולות. למישהו יש ניסיון איתן? לחילופין, למיהשו יש הצעה או מקום לקנות ממנו נורה זולה יחסית וטובה?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 612 צפיות
שמתי לב כי אחת מנורות הבלמים שלי לא מאירה חזק כאשר לוחצים על הבלמים לעומת המנורה בצד השני, זה אומר כנראה שזוהי לא בעית יוניט ברקס. מחליפים נורה? יש משהו אחר שאמורים לעשות? תודה לעוזרים 👍
הודעה אחרונה מאת bayoni, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רכב מסוג פולו 1.2 טורבו 2010 אם שמתי לרכב אלטרנטור שמספק 110A במקום 140A האם הוא יכול לעשות בעיות? האוטו מניע חלק תודה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 223 צפיות
תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אברהם א, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שברולט סוניק 2013 הייתי בטיפול שנתי והמוסכניק אמר שיש הרבה ויברציות שעוברות מהמנוע אל השאסי, אמר שאפשר להרגיש בנגיעה באיזור המכסה מנוע, אבל גם אמר שזה לא משהו בטיחותי ואם הרעידות לא מפריעות לי אין מה להחליף את התושבות וכמובן התייחס לזה שהרכב לא בעל שווי גבוה. אני מעוניין בתחזוקת מנע ולא בטיפול שבר, מה המשמעות הבטיחותית והמכנית של התושבות?
הודעה אחרונה מאת GKME, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 935 צפיות
צבעו לי את הפגוש הקדמי היום ביונדאי איוונייק 2019 היום שקיבלתי את הרכב בחזרה נדלקה לי הנורה בתמונה המצורפת? מה יכול להיות גורם לכך? האם זה יכול לנבוע מהצביעה והפירוק? על הרכב שלי יש אחריות לדעתכם זה מכוסה באחריות תקלה כזו?
הודעה אחרונה מאת swimmer11, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לרכב היה ריקול על ההגה, אז אמרתי שעל הדרך נעשה טיפול 150 במוסך מורשה הם מצאו מספר תקלות ברכב, אני לא עד כדי כך מבין ברכבים בשביל לחזור על כל מה שהם ציינו, יודע לציין שיש נזילה ברדיאטור. אני לא יודע אם לתיקון התקלות כדאי לעשות במוסך מורשה ולדרוש חלקים מקוריים או ללכת למוסך שמתמחה בVAG שלוקח מחירים לא מאוד רחוקים ממוסך מורשה
הודעה אחרונה מאת HighTem, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 690 צפיות
מאזדה 2008 עם מכה בדלת הקדמית. שוקל למכור את הרכב או להפחית ממחירון. כמה בערך יעלה תיקון של הדלת.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 723 צפיות
שלום לפני כחודש החלפתי סוללה בשלט לאחר שנדלקה לי נורית חיווי. מדובר בסובארו XV בת שנתיים. היום אין לי כמעט תגובה לפתיחת הרכב. צריכה ללחוץ מספר פעמים עד לפתיחת הדלת. נורית מצבר לא נדלקה. כן נדלקו היום 4 וינקרים כשנכנסתי לרכב לאחר הפתיחה. עם ההתנעה 4 הויינקרים כבו ואין שום נורית חיווי דלוקה. מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בחודשים האחרונים הופיעה בצמיג הימני אחורי דליפה זעירה (פחות מ PSI ליום) ובגלל שהיא כל כך זעירה אני תמיד נזכר בה רק שבאמצע הנסיעה אזהרת לחץ אוויר נדלקת לי...(הלחץ מגיע ל 22 במקום 34). הייתי בפנצ'ריה (בצומת נחשון, לא ממש הייתי ממליץ עליהם) ותמורת 30 ש"ח הם פירקו את הגלגל ושמו אותו מספר שניות במים. לטענתם, אין שום בעיה. הצמיג הוא Michelin Pilot Sport 4 XL 99Y 245/45R17 בן כ 3 שנים במצב מצוין ללא שחיקה/יובש. רעיונות? צמיג בסדר גודל כזה עולה כאלפייה ולא הייתי רוצה להחליף אותו סתם.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 272 צפיות
שלום רב התאורה הקרובה חלשה בהונדה אינסייט אמרו לי שאין מה לעשות מדוע לא ניתן להחליף הנורה הראשית למשהו יותר חזק? בתודה מראש יואל
הודעה אחרונה מאת yoelrab, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! ברשותי מאזדה 3 2009. לפני כיומיים נדלקה נורת מנוע צהובה קבועה (לא מהבהבת). בדיקה של שמן המנוע באמצעות המדיד גורמת לי לחשוד בבוצה. (אינני יודע. אינני איש מקצוע.) צריך צילום? לא בדקתי על ידי פתיחת הפקק. חשוב? החלפת השמן האחרונה היתה לפני שנתיים וארבעה חודשים! (כן. אני יודע.) הרכב עבר מאז כ-11 אלף קילומטרים, חלק לא מבוטל מהם בנסיעה עירונית. חוויית הנסיעה לפני ואחרי שנדלקה הנורה מרגישה טובה הסך הכל. שאלות רבות. שאלה אחת. מה עושים עכשיו? פוחד לשמוע את התשובות. אין ברירה. תודה לכולם מראש גיא
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר ברכב שנת 2020, הרכב איתנו כ 4 חודשים, הדבר המרכזי שמפריע זה שהוא מאוד נמוך. יש אופציה להגביה אותו? ע"י התקנת רכיבי אפטר מרקט במע' המתלים? זה לא שאני מחפש שייהפך לג'יפ, עוד 5 ס"מ יעשו הבדל עצום.
הודעה אחרונה מאת vxlan, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 764 צפיות
שלום לכולם, שואל בשביל חבר עם קיה נירו שנתון 2018. בכל התנעה התאריך והשעה מתאספים. בחברה פעמיים עשו איפוס ועדכון תוכנה וזה חוזר אחרי כמה ימים. מישהו מכיר פיתרון? תודה
הודעה אחרונה מאת eli1213, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 744 צפיות
היי חברים! יונדאי אקסנט 2009, מנוע 1600 הרכב שמור עם 140k אוץ החימום עובד רק בצד של הנוסע (גם ברגליים גם בפתחים הקדמיים), מנגד בצד הנהג יוצא רק אוויר קריר באותה עוצמה (גם ברגליים גם בקדמיים) יש בקרת אקלים כללית לרכב, לא מפוצלת קרה לכם? מה יכולה להיות הבעיה? איך מטפלים? תודה רבה דותן
הודעה אחרונה מאת dotan3310, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 831 צפיות
אחד מפסי ההפשרה בשמשה האחורית נחתך באמצעו. איך אפשר לגשר על החתך? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tza, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 888 צפיות
אהלן חברים יקרים , מדובר בפולקסווגן פולו עם כנראה כרגע תקלה במאייד מזגן (מחכים לאישור של ההסדר פשרה) ונראה כי חסר גז עם כי הרכב עדיין מקרר במעט . כידוע מילוי גז 1234Y יקר פי כמה וכמה מאשר הגז "הישן". מייעוץ עם כמה אנשי מזגנים נאמר לי כי אפשר למלא 134 גם ברכבים החדשים יותר שדורשים 1234Y (או לפחות למלא עד הקיץ ששם אמור להיות ההסדר פשרה והמאייד יוחלף). מישהו יכול לאמת את העניין? או להמליץ מה לעשות בנתיים?\ תודה
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 691 צפיות
לאחרונה יש רעש חזק רציף בהעברה לרוורס והורדה של אמברקס, לא היה אף פעם. ללא נורות בשעון, סיטרואן c1 גיר רובוטי מישהו יודע על זה? ואם זה קריטי לפני נסיעות ארוכות בעיקר? מוסיף שאין השפעה בנסיעה עצמה אבל עדיין..
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. אולי מישהו ידע לכוון אותי. נדלקה לי נורת engine check לאחר בדיקת מחשב אצל חבר, התוצאה היתה חיישן חמצן מס' 1 . אחרי הרבה מאמץ הצלחתי לחלץ אותו מהסרעפת. החלפתי חיישן חדש מקורי של מאזדה. לאחר איפוס של המחשב נדלקה שוב הנורה. ובבדיקה חוזרת של המחשב . הראה אותה תקלה. אשמח לעזרה אם מישהו נתקל בעבר בדבר הזה.
הודעה אחרונה מאת barak5915, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 773 צפיות
מישהו יודע האם יש הבדל בין השמנים? שניהם זה סינטטי מלא? ובכללי מה ההבדל ביניהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת פאר האורה, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 894 צפיות
יש פולקסווגן טוראן דיזל ואני רוצה לשים תוסף של ניקוי הממיר הקטליטי. דרך החיישן של הממיר יש לי גישה לשם?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 769 צפיות
בוקר אור נדלקה לי נורה של i בתוך משולש כתום בזמן נסיעה פיג'ו 307. בעבר זה נפתר כאשר דלת היתה פתוחה ואז סגרתי אותה, ועכשיו זה לא פותר את הבעיה. אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מישהו מכיר מישהו טוב וזול? תודה
הודעה אחרונה מאת GR1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, כמו שנכתב בכותרת - הצופר מפסיק לעבוד בצורה רנדומלית. כלומר, ישנם נסיעות בהם הצופר עובד במשך כל הנסיעה וישנן נסיעות שהצופר לא עובד כלל. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה מראש לעונים, אבנר
הודעה אחרונה מאת avnerak, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 679 צפיות
הי. מערכת המולטימדיה המקורית בשברולט אורלנדו שלנו, החווירה לפתע (מצרף תמונות להמחשה). בקושי רואים מה שכתוב, וגם כשעוברים למצב של מצלמה אחורית (על ידי שילוב לרוורס), רואים מסך לבן ברובו (המצלמה עצמה נקיה ותקינה, בדקתי). מה להערכתכם העניין ואיפה אפשר לסדר דבר כזה? תודות רבות!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החלפתי קלאצ'ים לפיג'ו 107 הרובוטית שנת 2010, המוסכניק שעבד על האוטו אמר שניסה לעשות לימוד מחשב לגיר [כך צריך לעשות אחרי החלפת הקלאץ'] כמה פעמים ולא הצליח, רק לציין כל עוד לא עושים לימוד הרכב לא נוסע! הוא מניע אבל לא הגיר לא מגיב ולא נכנס להילוך בכלל גם לא רוורס..] בסוף התברר שהיונית [החיישן שנמצא מתחת לבלם] היה תקול, החליף אותה ביונית משומשת- ואז הלימוד עשה את פעולתו והרכב נכנס להילוך ונסע מצויין, נסעתי איתו יומיים ונדלקה הנורת ABS, חבר מכונאי חיבר מחשב הראה תקלה בראליי [ממסר] החלפתי עם ראליי תקין מפיג'ו 107 אחרת שיש לי אותו דבר בדיוק ולא עזר.. בדיקת מחשב למחרת במוסך הראתה תקלה ביונית הנ"ל המכונאי הוציא אותה ושם יונית אחרת במקומה שעובדת.. ואיפס את הנורת מנוע שנדלקת בגלל ה…
הודעה אחרונה מאת נתנאל לוי,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 461 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- oferg22
- nimo
- kingcars
- Oren051249
- רכב זה אני
- om2
- benny62
- Olórin the grey
- sperial
- HybridBoy
- yovel673