Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיטרואן פיקאסו 2016, הבוכנות של דלת תא מטען קורסות במזג אויר קר, הבנתי שזו מחלה מוכרת בדגם שהבוכנות לא שורדות הרבה שנים.

ראיתי שקיים בדגם (לא יודע האם הגיע לארץ) אפשרות לדלת תא מטען חשמלית, ואני תוהה האם יש היתכנות לשידרוג כזה.

ממה שראיתי בספר רכב - מתג הפתיחה החיצוני של התא מטען הוא אותו מתג גם לפתיחה חשמלית, וגם בשלט יש לחצן שנראה מיועד לזה, כי כיום אין לו שום שימוש, אז מה שנשאר לי להשיג זה בוכנות חשמליות ומתג סגירה לצד הפנימי של הדלת,

השאלה היא האם יש בפנים את ההכנות של החיווט המתאים, והאם יש איזשהוא לימוד שצריך לעשות אח"כ?

פורסם

להחליף בוכנות כל 3 שנים במשך עשור יהיה יותר זול וקל מאשר להתקין דלת חשמלית לרכב שלא הגיע כך במקור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, chezik כתב:

הבנתי שזו מחלה מוכרת בדגם שהבוכנות לא שורדות הרבה שנים.

מניסיוני זו לא מחלה ספציפית לרכב/דגם שלך, בדר״כ הבוכנות הללו לא מחזיקות ״הרבה שנים״ באף רכב, וזה גם מאוד תלוי בתדירות השימוש בדלת ובכבד /משקל שלה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפתיחה חשמלית יש יתרון רק כשהידיים עמוסות ואפשר לפתוח עם הנפת הרגל מתחת ( מה שלרוב מתסכל, כי צריך לעשות את זה חמש עשרה פעם בערך עד שמצליחים ). בכל סיטואציה אחרת, סתם גימיק מיותר, הפתיחה והסגירה הרבה יותר איטיות מפעולה ידנית וזו האחרונה גם לא באמת מחייבת מאמץ יוצא דופן. 

פורסם

לא יודע איך זה בסיטרואן, אבל אצלי בBMW יש מחשב מיוחד שכל התפקיד שלו בחיים זה לנהל את הפתיחה/סגירה חשמלית של תא המטען.

אם זה ככה אז ההתקנה דורשת הרבה יותר מרק מנועי ההרמה.

יש חיישנים, צמות חשמל וכמובן צריך לקודד את המחשב.

בקיצור פרויקט לאנשים עם הרבה זמן פנוי.

אני לא מסכים שזה גימיק מיותר, בדלתות גדולות זה כן מקל על החיים.

אגב, "פרויקט" החלפת בוכנות גז עייפות לחדשות לוקח 5 דקות עבודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 דקות, amosbmw כתב:

לא יודע איך זה בסיטרואן, אבל אצלי בBMW יש מחשב מיוחד שכל התפקיד שלו בחיים זה לנהל את הפתיחה/סגירה חשמלית של תא המטען.

יש חיישנים, צמות חשמל וכמובן צריך לקודד את המחשב.

כיום כבר רוב היצרנים אימצו את השיטה זו, אני לא אתפלא אם גם בסטירואן הזו זה המצב.

אגב, פות״ש, עוד פתרון הוא לקנות בוכנות חזקות יותר ואז תא המטען מתרומם לבד. קח בחשבון שזה אומר שיהיה קשה יותר לסגור אותו בהתאם.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 29 דקות, Fraysa כתב:

אגב, פות״ש, עוד פתרון הוא לקנות בוכנות חזקות יותר ואז תא המטען מתרומם לבד. קח בחשבון שזה אומר שיהיה קשה יותר לסגור אותו בהתאם.

או לקנות בוכנות ייעודיות למסלול, עם כיוונון נפרד ל-compression ול-rebound 😅

• מצחיק 1
פורסם
לפני 17 שעות, asix כתב:

להחליף בוכנות כל 3 שנים במשך עשור יהיה יותר זול וקל

אין לי בעיה להחליף כל 3 שנים, וגם פחות מזה, זה באמת משחק ילדים, הנקודה היא השדרוג שאני בכל מקרה חולם עליו, ואם כבר צריך להחליף בוכנות אז זו הזדמנות לבצע פרוייקט קצת יותר רציני.

לפני 14 שעות, רועי5 כתב:

לפתיחה חשמלית יש יתרון רק כשהידיים עמוסות ואפשר לפתוח עם הנפת הרגל מתחת ( מה שלרוב מתסכל, כי צריך לעשות את זה חמש עשרה פעם בערך עד שמצליחים ). בכל סיטואציה אחרת, סתם גימיק מיותר, הפתיחה והסגירה הרבה יותר איטיות מפעולה ידנית וזו האחרונה גם לא באמת מחייבת מאמץ יוצא דופן. 

צודק בד"כ, אבל אצלי יש כן יתרון כי אני מגיע לאוטו כמה פעמים ביום עם ידיים מלאות בסחורה שאני צריך להניח בתא מטען, ונורא מרגיז כל פעם להניח על הרצפה כדי לפתוח את הדלת, אני רוצה לפתוח עם השלט לפני שאני לוקח את הסחורה ואז לבוא כמו מלך לאוטו פתוח.

בתכל'ס, ידע טכני + כלים + סבלנות, יש לי בשפע, אבל בקטע של התעסקות עם לימוד או מיחשוב אני חלש יותר, ולכן מעניין אותי האם מישהו יודע נתונים על ההיתכנות של כזה פרוייקט ובמה זה כרוך.

לפני 11 שעות, amosbmw כתב:

אצלי בBMW יש מחשב מיוחד שכל התפקיד שלו בחיים זה לנהל את הפתיחה/סגירה חשמלית של תא המטען.

אדרבה, אם זה המצב אז יהיה לי יותר קל, אני מעדיף להוסיף כמה שקלים ולהזמין גם מחשב ייעודי, כמובן בתנאי שיש לו את החיבורים המתאימים מוכנים אצלי באוטו, מאשר להחיל ללמד את המחשב הקיים.

פורסם

קידודים צריך בכל מקרה, הרכב צריך לדעת שיש מחשב חדש במערכת. (מניסיון עם מודול אחר).

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, chezik כתב:

אדרבה, אם זה המצב אז יהיה לי יותר קל, אני מעדיף להוסיף כמה שקלים ולהזמין גם מחשב ייעודי, כמובן בתנאי שיש לו את החיבורים המתאימים מוכנים אצלי באוטו, מאשר להחיל ללמד את המחשב הקיים.

להפך, זה יהיה קשה יותר. אתה לא יודע איך המחשב של היצרן עובד ומה נדרש. אולי מישהו בחו״ל עשה זאת ויהיה לך יותר קל, אבל במידה ולא, זה על גבול הבלתי אפשרי להבין מה נדרש לעשות. בחלק מהרכבים עניין הקידוד הוא נגיש יותר, אבל יש יצרנים בהם זה לא, ואז נדרש ציוד מקורי של היצרן שיכול לעלות עשרות אלפי שקלים.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, chezik כתב:

אין לי בעיה להחליף כל 3 שנים, וגם פחות מזה, זה באמת משחק ילדים, הנקודה היא השדרוג שאני בכל מקרה חולם עליו, ואם כבר צריך להחליף בוכנות אז זו הזדמנות לבצע פרוייקט קצת יותר רציני.

בטוח שיש איזו מערכת אפטרמרקט שאיננה מצריכה התממשקות עם מערכת המחשבים ברכב ויודעת לעבוד באופן עצמאי.

תחפש באינטרנט. הכל יש היום ואם זה כל כך חשוב לך וכסף איננו השיקול העיקרי אני מאמין שתמצא כזאת מערכת. החלק היקר במערכת זאת הבוכנה.

מצרף לך דוגמא:

https://www.aliexpress.com/item/1005003423414334.html

פורסם
לפני 3 שעות, chezik כתב:

צודק בד"כ, אבל אצלי יש כן יתרון כי אני מגיע לאוטו כמה פעמים ביום עם ידיים מלאות בסחורה שאני צריך להניח בתא מטען, ונורא מרגיז כל פעם להניח על הרצפה כדי לפתוח את הדלת, אני רוצה לפתוח עם השלט לפני שאני לוקח את הסחורה ואז לבוא כמו מלך לאוטו פתוח.

בתכל'ס, ידע טכני + כלים + סבלנות, יש לי בשפע, אבל בקטע של התעסקות עם לימוד או מיחשוב אני חלש יותר, ולכן מעניין אותי האם מישהו יודע נתונים על ההיתכנות של כזה פרוייקט ובמה זה כרוך.

קיבלתי לפני מספר חודשים מגאן גרנד קופה או איך שקוראים לזה כרכב צמוד. ובמגאן הזו יש את הטוב מכל העולמות בכל הנוגע לבעיה שלך. לחיצה בשלט מרימה את מכסה הבאגאז', בלי מנגנון חשמלי, הסגירה ידנית כמובן, אבל גם קלי קלות ובעיקר כל מה שהיה בידיים כבר בפנים.  

• מעניין 1
  • תוכן חדש...