טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,351 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לחבר חסר נוזל קירור ברכב , השגתי לו קובץ על הרכב הנ"ל אבל לא כתוב שם את סוג נוזל הקירור המומלץ. יש למישהו מושג? סוג? תודה
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 872 צפיות
עד היום הרכב טופל במוסך מורשה יבואן של כלמוביל כעת הגיע המועד של הטיפול צלצלתי למוסך לברר מה העלות וחשכו עיניי נאמר לי שצריך להחליף שמן גיר ( פעם ב 4 שנים ) פעם קודמת החלפתי ב 2020 אז הגיוני בנוסף שמן מנוע , פילטר שמן , טבעת אטימה , נוזל בלמים , פילטר מזגן ומסנן מיכל דלק קיבלתי הצעת מחיר של 3,494 ש״ח כולל מע״מ האם זה לא סכום גבוה ? יש המלצה למקום אחר ?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
אי החלפת שמן
מאת offir88-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם, מדובר על רכב יונדאי i10 שנת 2015 מנוע 1.2. הרכב נקנה באוקטובר ממישהי שכנראה טיפלה באוטו פעם אחרונה בטסט האחרון ביוני 2023. אני קיבלתי את הרכב עם 82 אלף קילומטר וכרגע הוא 86 אלף קילומטר. נורת מנוע נדלקה וכנראה בגלל טיפול שמן מנוע שלא בוצע. הגעתי למוסך החליף לי שמן ואמר שהשמן כולו בוץ . החליף את השמן ופילטר שמן ופילטר אוויר. מהרגע שנדלקה הנורה נסעתי בערך 800 קילומטר עד שהוחלף השמן. רציתי לדעת אם יכול להגרם נזק בלתי הפיך למנוע בגלל שהשמן לא הוחלף בזמן, ואיך לדעת אם תפסתי את זה בזמן או לא ?
הודעה אחרונה מאת offir88, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 778 צפיות
שאלתי בפורום של ייעוץ לרכב חדש, אבל אולי זה תת הפורום המתאים לשאלה הזו. אני מברר על אקסטרייל החדשה, באותיות הקטנות היצרן/היבואן מתריע על בעיה אופציונלית במסנן החלקיקים כאשר רוב הנסיעה היא עירונית. אני יודע שעד היום זו הייתה הדרישה במנועי דיזל, האם התחילו להתקין מסנן חלקיקים גם במנועי בנזין והאם זה באמת דורש לקחת את האוטו ל'סיבוב' מידי פעם? (בגוש דן, כדי לקבל נסיעה רציפה של 90 קמ"ש, אני צריך להתרחק 20 דקות מאזור מגוריי...)
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 632 צפיות
יש חומר מומלץ כלשהו? מחפש גם לפלסטיקה בחוץ וגם לפלסטיקה בפנים, משהו שמחזיק הרבה זמן ולא צריך למרוח כל חודש
הודעה אחרונה מאת chuny, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וברכה אשמח לעזרה דחופה משאבת בלם מרכזית של טיוטה קאמרי ארצות הברית 2008 הלכה רוצים על זה מאד יקר פה ולא מוצאים את החלק מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג חדש ואשמח לדעת גם על שיפוץ משאבה אם זה אפשרי ואיפה אפשר להשיג קיט כזה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יוסף ליאור, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם האם המצערת ממוקמת ברכב הזה איפה שסימנתי עם החץ ? ואיזה ספראי לא יקר מומלץ לנקוי ? תודה רבה לכולם ! הבנתי שאפשר עם מגבון . אבל מחפש משהו יותר יסודי
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זוכרים את הקרבורטוריסטים שהיו מפרקים את הקרבורטור מהרכב (כן, כן, היו פעם כלי רכב עם קרבורטורים) וטובלים אותו בתוך אמבט של נוזל שהיה מנקה את כל הליכלוך. אשמח לדעת איזה נוזל/חומצה זה היה והאם ואיפה ניתן לרכוש כזה נוזל (ואני לא מתכוון לספרי קרבורטור שנמכר באירוסולים)? אני צריך כמות קטנה לנקות את הקרבורטור של משור השרשרת שלי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 734 צפיות
איפה ניתן להחליף מסך שבור אוקטביה 2020 מסך מגע מלא
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל החברים, ב''ה רכשתי מאזדה cx-5 2013 הקודן פעם עבד פעם לא לכן החלטתי להחליף אותו ,רכשתי אותו קודן בדיוק מדובר בקודן של חברת ריינגר בעל 4 כפתורים בניתוק נתקלתי ב2 עלוקות 1 קווית מתחת להגה עלקוה שניה אלחוטית בבית הפיוזים הקדמי לאחר חיבור כמו שצריך האוטו מניע הכל פיקס ,אך לאחר ניתוק מצבר הרכב לא מניע ללא חיבור של לוח המקשים הראשון והקשת הקוד הראשון שפורק מהרכב וכמובן אחריו לאחריו חיבור של החדש והקשת הקוד של החדש. אני חושש שיש עלוקה שלישית אלחוטית ברכב שמתעוררת בניתוק וחיבור של המצבר הפכתי את כל הרכב מתחת להגה ,מאוחרי לוח שעונים נפתחה כספת ואין כלוום. אשמח לעזרתכם חשוב חציין שהרכב יד1 היה ליסינג
הודעה אחרונה מאת אורי מוכתר, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 798 צפיות
שלום, ברשותי אימפלה 2014. רכב עבר 175.000 2 תקלות שהחלו בתקופה האחרונה: 1. בעת האצה ובלימה, שומע מין קנאקים מאזור המנוע או הגלגלים (לא בטוח ממש), מה יכול להיות? 2. אולי יש קשר לשאלה הראשונה - בעת בלימה במהירות גבוהה יש רעידות חזקות, האם קשור? מה הטווח מחיר שיכול לעלות תיקון?
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
אוונסיס 2007.אם!!.יכול להחליף ואיפה גיר מתקדם כי נסיעות בתוך העיר צורך המון 1/8 ליטר
מאת עופר אשקלון-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 893 צפיות
אוונסיס 2007 מנוע אוכל 1/8 ליטר בעיר..האם אפשר לעשות החלפת גיר לדגמים חדשים יותר כי רק 4 הילוכים יש לה.. מנוע 140000 בלבד!! פרסמתי למכירה נותנים גרושים מעדיף להשאיר..אחרי טסט לשנה.
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
המלצה?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי קרע בצינור שיוצא מהמסנן אוויר בפורד פיאסטה 2012 שלי. אני כבר *חודשים* מחפש את החלק הזה, בינתיים שמתי איזולירבנד אבל עדיין לא אטום כמו שצריך חיפשתי בפירוקיות, אינטרנט, איפה לא הבעיה היא שאני לא יודע אם צינור של רכב אחר יתאים לי. תוכלו לשלוח לי לינק או לפחות לכוון אותי למקום שאוכל לרכוש צינור שכזה? מצורף תמונה, הקפתי בעיגול
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 663 צפיות
היי למשהו אולי יש או יודע מאיפה אפשר להוריד
הודעה אחרונה מאת רועי84, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 437 צפיות
היי. יש לי פריצת נוזל קירור מהפקק הקטנציק במיכל עיבוי. לא נדלקה שום מנורה ברכב. מה אומרים? איך מתקנים? נתתי לרכב להתקרר קצת ונסעתי 3 קמ לבית, שוב חזר הקיטור, לא נדלקה שום נורה. תודה
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 665 צפיות
רנו לוגאן תא מטען לא ננעל, האקטואטור החשמלי (או איך שקוראים לו) משמיע רעש חלש בנעילה אבל לא מזיז את הבריח. מעניין שאחרי הזזה ידנית של הבריח המנעול החשמלי כן פותח ונועל עד הפעם הבאה שאני פותח עם הידית החיצונית. עד כאן תיאור הבעיה. תכלס אני רוצה לנסות לתקן/להחליף את המנעול החשמלי, פירקתי הדיפון ובתוך חלל הדלת המנעול החשמלי תלוי על מנגנון הידיות פנימית וחיצונית שמחובר עם 3 ברגים לדלת. פירקתי הברגים אבל חלל הדלת צר ואני לא מצליח לחלץ את המנגנון החוצה. עיקר ההפרעה זה הבליטה של הידית הפנימית. אשמח להכוונה איך לחלץ אותו. אולי דרך פירוק מנגנון המגב שיושב על 3 תושבות? איך מפרקים אותו? ניסיתי לחפש ברשת ולא כ"כ מצאתי. מילות מפתח לחי…
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 678 צפיות
שלום, מזדה 3 שנת 2008 תופעה מוזרה (או שלא) גם שהמזגן מכובה לגמרי וכל הכפתורים מכובים לגמרי, עדיין יוצא קצת אוויר חם מפתחי האוורור של המזגן בעת הנעת הרכב, מה שגורם לרכב להיות חם כאשר נכנסים אליו כאילו כל הזמן שהרכב דומם יוצא אוויר חם, נשמע קצת דמיוני ... אבל זה מה שקורה בפועל... נכנס לרכב אחרי שעות שהרכב דומם והרכב חם. אולי בחורף זה טוב, אבל בקיץ זה בעיה רצינית. הרכב כל הזמן חם בפנים. מישהו נתקל בתופעה כזאת? יש בעיה במיזוג האוויר של הרכב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 943 צפיות
בהמשך לזה אני רוצה לבנות-להוסיף בליטה יותר גדולה איפה שהבליטה המקורית נשחקה. בגלל שמדובר בחלק ממש לא קריטי ללא פוטנציאל נזק היקפי לא אכפת לי לנסות מקסימום יתקלקל שוב. איזה חומר הייתם מציעים? אפוקסי איכותי כלשהו? אולי את הקסם של @lanosforce עם דבק 3 שניות ואבקת אפיה? אשמח לרעיונות ולהכוונה.
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 503 צפיות
יונדאי i10 מנוע 1000 ידנית שנת2011 הרכב עשה 200k איזה שמן מומלץ 5w30 או 10w40
הודעה אחרונה מאת shlomo078, -
- 0 תגובות
- 264 צפיות
היי חברים לרכב שלי אלנטרה 17 בוצע לימוד גיר בעקבות העברות לא נעימות. הלימוד עשה פלאים והגיר חלק כמו חדש. השאלה שלי היא כזאת: מה בעצם הלימוד עושה לגיר?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 491 צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה ממכם נדלקה לי נורת מנוע (קלאסי ברכב הנ''ל) בדקתי עם סורק הביא לי קוד p0013 שאומר בעייה בשסתום vvt האחורי... החלפתי בין השסתומים כדי לראות שהבעיה שם ולא במנוע עצמו, ובכן התקלה עברה לשסתום השניp0010 כך שהבנתי שהבעיה באמת מהשסתום. לכן הזמנתי חדש מקורי והנה עדיין מופיע קוד התקלה... אספתי את הנורה ועדיין לא צלח מה אתם חושבים ? תודה רבה לכל המסייעים
הודעה אחרונה מאת לומד, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 772 צפיות
לאיזה ספר רכב להקשיב בנושא שמן מנוע עבור קיה פיקנטו מנוע 1.2. מודל 18. לאנגלית או עברית? באנגלית כתוב למזרח תיכון תקן API SN A5 בעברית כתוב תקן API SN, C2 הC2 ידוע לי שהוא מכיל פחות תוספים על מנת לא לסתום את מערכות של הזיהום אוויר. יש מערכות כאלה בקיה פיקנטו?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 334 צפיות
כותרת, אין כמעט מידע על האוטו הזה בארץ ומידה מחול לא כזה רלוונטי כי לרוב הרכבים שמחול תואמים לרמת האיבזור שיש בארץ
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה כדאי לקנות 1 או 2 בתמונה? מה יותר חזק ולא יתפרק לי בידיים? תודה.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, התחדשתי לאחרונה במאזדה 6 2019 מחפש מוסך טוב שמכיר את הרכב באזור ראש העין-פתח תקווה-כפר סבא יש למישהו המלצות מנסיון?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 741 צפיות
שלום לכולם לא הרגשתי שירד האויר בצמיג הקידמי ואחריי נסיעה ממושכת רק אז הרגשתי הלחץ אויר היה 10 מילאתי נסעתי לפאנצמכר ושפירקנו את הצמיג היה בפנים פירורים אמר לי שנסעתי בלי אויר והוא ממליץ להחליף הצמיג בין חודש וחצי חיצוני לא נפגע בכלל בסופו של דבר הוא תיקן האם זה מסוכן לנסוע ככה הצמיג מישלין פיילוט ספורט …
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 15 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לאבא שלי רכב מסוג קיה נירו 2018 . הקילומטראז עומד על 128K . רוב הנסיעות שלו בעיר. נדלקה לו מנורת תקלה (P0471) והוא פנה למוסך היבואן. הם אמרו שיש הצטברות של פיח בEGR וחייבו אותו על ניקוי עם ספריי (מיוחד לטענתם) ושעתיים עבודה (יצא בסביבות ה800 שקל). התקלה ירדה ואחרי חודשיים חזרה. פנינו שוב למוסך והם טענו ששוב צריך ניקוי ומי שאשם זאת התחנה דלק - רבתי איתם שכל המשפחה מתדלקת בתחנת דלק ואין שום בעיה (מה גם שהמנוע לא מגמגם). הם החליטו לחייב רק על החומר (שעולה 240 שקל) ואמרו לו שאם זה יחזור חייב להחליף EGR. מה ניתן לעשות כדי להמנע מכל זה? איזה חומר לדעתכם יעזור?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הרכב המדובר הוא פורד פיאסטה ידנית משנת 2012 הבוקר אשתי הודיעה שהרכב לא מניע. בצהריים היא קפצה לחשמלאי הרכב שנמצא למרבה הנוחות מעבר לכביש וביקשה שיקפוץ לתת מבט. הוא ניסה להניע עם בוסטר ולא הצליח. הניע בדחיפה והעביר את הרכב אליו. אחרי בדיקה הודיע שהלך הסטרטר. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל מסתבר שאשתי שכחה פרט אחד בסיפור - בבוקר הרכב הניע ואז היא עזבה בטעות את הקלאץ' והוא קפץ ונכבה. לאחר מכן הוא לא הניע שוב. האם יכול להיגרם נזק לסטרטר בעקבות עזיבה פתאומית של הקלאץ'? האם יכול להיות שבעקבות עזיבת הקלאץ' קרה משהו אחר שגורם לכך שהרכב לא יניע? או שאולי בכלל מדובר בצירוף מקרים? אשמח להחכים בעזרתכם בעניין זה. …
הודעה אחרונה מאת רק ידני, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי לפני כחודש יונדאי i25 שנת 2017 ושמתי לב למשהו מוזר בצריכת הדלק הגיוני שיורד לי מהמד של הקילומטרים 5 קילומטר ב5 דקות של עמידה במקום?
הודעה אחרונה מאת om2,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 947 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Ron Poh
- shaymolcho
- shimta
- discoTD5
- benny62
- yahaga
- EvGriga
- sperial
- נ123
- מחכה
- falou
- Igalz