Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור I10 2014 מנוע 1.25

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

לחבר חסר נוזל קירור ברכב , השגתי לו קובץ על הרכב הנ"ל אבל לא כתוב שם את סוג נוזל הקירור המומלץ.

יש למישהו מושג? סוג?

תודה

פורסם

אמור להיות נוזל קירור long life של יונדאי/קיה. הנה נוזל תחליפי שאמור להתאים: https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-valvoline-zerex-asian/

את הנוזל המקורי אפשר להשיג במחיר מופקע במוסכי יונדאי/קיה, או לדוגמא כאן (שים לב שזה תרכיז ויש למהול במים מזוקקים): https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-מקורי-יונדאי-תרכיזhyundai-anti-freeze-coolant-llc-2

פורסם

אתה יכול לראות בקישור, נקרא LLC-2.

די בטוח שאם לחפש באינטרנט, אפשר למצוא את המפרט של התקן ולוודא שה-Zerex עומד בו. זה נוזל מאוד דומה ל-FL-22, אם לא זהה לו. בזמנו, כשחיפשתי תחליף זול ל-FL-22, שקלתי להשתמש בנוזל של יונדאי כי החיפושים שלי דאז הביאו אותי למסקנה ששני הנוזלים זה מיתוגים שונים של נוזל של Ravenol. ה-Zerex Asian לא היה קיים אז בצבע ירוק בארץ, אלא רק באדום, ולא רציתי שהנוזל שלי ייצא בצבע חום אחרי הערבוב. כיום אני מתכנן החלפת נוזל קירור, ואשים את ה-Zerex במקום ה-FL-22, אין סיבה לשלם פי 4-5.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם אני בעל יונדאי 10 מאותה שנה ונפח מנוע. בדיוק מתכוון להחליף את נוזל קירור אחרי 90,000 קילומטרז׳ למרות שבספר כתוב כל 160,000. 

במכסה מנוע כותב להשתמש רק בנוזל גיר וקירור מקוריים יונדאי. לגיר נראה לי הגיוני אבל לקירור פחות. בכל אופן יש חנות לא רשמית יונדאי שופ ששם תמצא נוזלים מקוריים. 

• אהבתי 1
פורסם

שמן גיר הוא כמו שמן מנוע, אין שום הכרח להשתמש בשמן מקורי של היצרן, מספיק שמן שעומד בתקנים הנדרשים (אמור להיות מפורט בספר הרכב).

פורסם

אמור להיות כתוב על המיכל של נוזל הבלמים. DOT-4 לא כולל את DOT-3, אבל כן אפשר לשים DOT-4 במקום DOT-3 (לא להיפך). ההבדל ביניהם לא משמעותי - DOT-4 קצת יותר עמיד בפני חום (כלומר, הבלמים יעמדו בקצת יותר עומס מתמשך), אבל מנגד מתבלה מהר יותר ודורש החלפה לעתים קצת יותר תכופות.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...