פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
אהלן חברים. תופעה גועלית חוזרת ונשנית (הפעם השלישית החודש) כל פעם רכב אחר (לא של השכנים) חוסם את הכניסה לחניה הפרטית שלי. הרכב הראשון שחנה, חסם באופן כמעט מלא, השני בחציו, והשלישי (השמוק שחוסם לי כרגע את הכניסה לחניה) בחציו. הוא חוסם את הכניסה שזה בעצם צידי הכביש הצבועים באדום לבן דהוי והמעטפה (איקס לבן המראה על כניסה לחניה) מסומן בקושי. קראתי שרשור דומה של חבר פורום שפרסם פה לפני כ-3 חודשים את הסיפור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430501&highlight=%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%AA+%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%94 לא ממש החכמתי מהשרשור שהדבקתי לעיל כיון שמדובר ברכבים שונים בכל פעם, וכשהתקשרתי לעיריה בפעם הראשונה (עירית בת ים) הם ענו באדיבו…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
בתל אביב ישנם מספר מקרים לא ברורים, וכבר יצא לי לשמוע על אנשים שקיבלו דוח"ות כשהתמרור משתמע לשתי פנים. קחו לדוגמא את זה http://maps.google.com/?ll=32.120424,34.828913&spn=0.002785,0.004823&t=h&z=18&layer=c&cbll=32.120468,34.828923&panoid=5c50pxUbjYmwVGkzHfbpsA&cbp=12,265.83,,2,1.8 האם, כפי שאומר ההגיון, אסור לעצור לחנות בשעות בהוקר וביתר הזמן מותר (הגיוני, זה רחוב צר ובבוקר עוברות בו משאיות לפריקת סחורה למרכז המסחרי), או שכפי שעשוי להשתמע מהתמרור, הוא מורה 2 דברים: 1. אסורה העצירה והחניה בכל שעות היממה ובכל ימות השבוע. 2. בימים ובשעות הנקובים בתמרור, מותרת העלאת והורדת נוסעים. כמובן שהפרשנות השניה לא הגיונית, אבל יצא לי לשמוע…
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום ליפני כמה זמן היה פה הודעה של מישהו. שחבר שלו או הוא עצמו. ירד להם הרכב מהכביש והביטוח לא מוכן לשלם את כל הכסף הציעו לו פה עו"ד איך אני משיג את השירוש הזה תודה
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פגעתי ברכב מאחור, לכאורה יש נפגעים כי אני והנהג השני פונינו למיון, אבל שנינו יצאנו בריאים ושלמים מהעסק, עכשיו היה לי שימוע היום לאחר חקירה, והקצין פסק שלילה ל-60 יום והגשת כתב אישום. האם הפסילה מאריכה לי את הנהג חדש? מה מצפה לי במשפט, מה עלולים לגזור עלי!
הודעה אחרונה מאת עו"ד אסף שמיר, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קודם כל אני מצטער על הכותרת המפוצצת, אז אני אסביר את הסיטואציה: לפני חודש וקצת רכשנו טויוטה קורולה 2003 במצב שמורה מאוד! (כל אחד שראה את הרכב פשוט לא האמין שאפשר לשמור על רכב בצורה כזאת..) הכל היה טוב ויפה (ממש כמו סטטוס בפייסבוק), עד שאתמול אמא שלי לקחה את הרכב לעבודה ונסעה במהירות המותרת!, ואז אחד הרכבים שהיה אמור לבלום לפני תמרור עצור לא עשה זאת, ונכנס בכל הכוח בצד הסמוך למושב הנהג. הנזק : * שקע עמוק באזור הווינקר הצדדי לדלת הקדמית (ממש מכוער) *שקע נוסף כתוצאה מהפגיעה בדלת האחורית. הפאנצ' ליין : לנהג לא היה ביטוח על הרכב. כמובן שבאותו הרגע הוזמנה המשטרה, וממה שאני הבנתי נשלל לאותו בחור הרישיון. משיחה שאבי עשה עם סוכן הביטוח, הוחלט ל…
הודעה אחרונה מאת shmulick14, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, "לפי סעיף 9 הוצב תמרור לפני מעבר החציה לפני כיכר גדולה המורה על איסור חנייה" התיאור הוא כזה, אני נמצא בעיר כלשהי בה ליד הכיכר יש חניות, ורחובות סמוכים אך אף פעם החניה שם לא פנויה. כלומר, מלא רכבים מחנים לצידי הדרך ובמרבית הפעמים הנהגים שם כלל לא מקבלים דו"ח על שעצרו לשעה, שעה וחצי ככה. אני ב 10:00 החלטתי להחנות את הרכב ליד חנות KSP שנמצאת ליד כיכר גדולה, לפניי היו חניות עם רכבים שהחנו כלומר, לא היה לי מקום חניה מוסדר, אז החנתי עם הבהוב כפול. הלכתי למספר דקות, חזרתי ב 10:35 ומצאתי את הדו"ח שאומר : "10:34 חניה במקום בו הוצב תמרור האוסר על החניה" הדו"ח - 250₪ על הרכב קיים 'תו נכה' שהוא בתוקף עד 2015 ללא שום קשר. בכל אופן, אני יכול לערער…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום רב, אני נמצא בתהליך של קניית רכב סיאט איביזה 2009. לקחתי את האוטו לבדיקה לפני קניה. בין יתר הדברים, נאמר לי שם שהאוטו עבר "תיקוני תאונה בחזית, החלפת מכסה מנוע, חלקי מרכב, תיקוני פח וצבע, פגיעות בפח ופגושים, מעיכות בתחתית." כמו כן נאמר לי שלא היו פגיעות בשלדה. אך כל התיקונים האלה אמורים להוריד את ערך הרכב. הרכב כרגע במצב שלם, נקי ונראה טוב לאחר כל התיקונים. אני רוצה לשאול, כמה ירידת ערך תהיה לרכב שכזה, המתומחר ביצחק לוי בכ 66,000 ש"ח. או איך אני יכול לברר את ירידת הערך? אודה על כל תשובה מהירה, אני רוצה להמשיך את תהליך רכישת הרכב כבר מחר. תודה!
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצטער מראש אם הנושא לא בפורום הנכון.. נסיעה עירונית היום בחיפה למי שמכיר מאחורי רחוב פרוד איפה שכל השווארמות אז ברחוב האחורי לכיון בת גלים כביש עירוני שמותר בו לנסוע 50 (ובאמת! שזה מוגזם ואפשר שם הרבה יותר אבל לא נתווכח כי זה החוק) לא מכוונה רעה והשתללות אבל מצאתי את עצמי נתפס על 97 קמ"ש ו92 אחרי הפחתה. ב2010 נתפסתי על תמרור עצור וב2011 נתפסתי על מהירות גם בכביש עירוני שמותר בו 50 (ירידה לצורך העניין) נתפסתי על 72 לפני הפחתה (נגמר רק בקנס כמובן) ושחכתי לציין - רישיון 3 שנים.. אם זה משנה,אני חייל שכל יום בבית וכל יום עובד והאוטו חיוני לי מאוד מאוד מאוד ליום יום מה צפוי ביום ראשון ובהמשך? מה לעשות ?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני גר בקריות ויש לנו צמוד לבניין 8 חניות , הוצאתי תשריט בית משותף וראיתי שהשטח הזה שייך לבניין, והחניות נמצאות בתוך גבול המגרש. שכנים מבניין ליד מחנים אצלנו כל הזמן את המכוניות ולנו אין מקום. השארנו להם המון פתקים על האוטו וזה לא עוזר. פעם אחת אפילו אחד חנה עקום על 2 חניות ושפניתי אליו הוא איים עליי,קראתי למשטרה ,הסברתי הכל לשוטר,הראיתי לו את התוכנית של הבניין, והתגובה הייתה " אני מצטער אני לא מבין בתוכניות בניין" ואישר לבחור לחנות אצלנו . מה עוד יכולים לעשות? העירייה לא עוזרת
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום שגרמתי לתאונה באשמתי. אני מבטוח כמובן. לרכב השני נגרם נזק לפח (הנהג לא נפגע). אני יודע שהוא היה מבוטח אבל אין לי מושג אם רק חובה או מקיף. הבעיה היא כזו: חברות הביטוח (שלי, שלו, לא יודע איך זה הולך) ממאנות לשלם לו את תיקון הרכב ורכבו מושבת כעת. הוא מאיים לתבוע אותי אישית על הנזק לרכב ועל שאר דברים כמו הפסד ימי עבודה וכו'. האם הוא יכול לעשות את זה? האם שופט יכול לחייב אותי לשלם לו פיצויים באופן אישי בעקבות התאונה? או שהוא יכול לתבוע רק את חברת הביטוח שלו?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברשותי היום רכב המבוטח בביטוח חובה ומקיף, אני מעוניין לרכוש בנוסף גם אופנוע שישרת אותי בסופי שבוע, אותו אבטח בביטוח חובה וצד ג' בלבד. האם קיימת הנחה כלשהי למי שמחזיק 2 ביטוחי חובה לכלי רכב על שמו בלבד?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
שלום, הייתי מעוניין לדעת האם יש חוק האוסר על נסיעה (או יותר נכון, נהיגה) ביום כיפור? תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בשעות הבוקר שפשפתי רכב בחניה במהירות 2 קמ״ש בלחץ, אני ידעתי לקחתי בחשבון בתור נהג חדש באוטו של אבא שבסדר.. יש ביטוח יסדר לשתינו את השיפשופים ברכבים. אחרי שיצאתי נדהמתי לגלות שאני היחידי שנוצר לו נזק ברכב, עיקום ממש קטן בטמבון ושפשוף קל מאוד. בעוד שלבחור יש שריטה בגודל אצבע, וגם זה בהגזמה. לאחר מספר דקות של ויכוחים ישראלים של מי אשם, (שחכתי לציין הבחור מהמגזר הערבי ) אישתו יוצאת מן הרכב שלהם, מתכופפת אל המכה שלהם בזמן שאני מצלם אותה ואומרת ״בסדר כלום לא נשבר והעיקר שכולנו בסדר״ ואני אמרתי לה נכון יש ביטוח יסדר הכל.. פתאום אני שומע בעלה צורח עליה לחזור לאוטו מהר ואז משהו בערבית. אני מתוך הלם שואל אותו מה קרה ? והוא משיב לי ״היא נפגעה בהלם״ מפה לשם הבחור הזמין…
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני חושב על לקנות אופנוע שטח לפנאי במחיר זול. לנסוע איתו אך ורק בדיונות לא בכבישים בכלל. השאלות שלי : האם אני יכול לקנות אופנוע ללא טסט והוא יועבר אליי בזכרון דברים? האם אני מחוייב לעשות טסט וביטוח? האם אני חייב רישיון לאופנוע או שמה אני נוסע רק בשטח אני לא חייב רישיון?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברים שלום, קרה לחבר מקרה מאוד מוזר, אישתו מסיימת עוד יומיים מלווה והוא רצה שהיא תעלה עם ביטחון על הכביש גם כשהיא תיהיה לבד מאחורי ההגה. הוא לקח אותה למגרש חנייה ריק ב 1:00 בלילה (הוא המלווה שלה) והיא התאמנה על חניות ברוורס, הוא שם קונוסים מפלסטיק בכדי לדמות 2 מכוניות והיא מחנה ביניהם. בשלב מסויים אחרי שהייה של כחצי שעה במתחם היא עשתה רוורס והתקרבה לאחד הקונוסים, הם עצרו את הרכב אישתו שמה על פארקינג ובעלה יצא החוצה להזיז את הקונוס. בזמן שהם עמדו ובעלה היה בחוץ הופיעה ניידת ונכנסה למגרש החנייה הם עצרו אותה ביקשור רשיון ורשיון רכב (כל זה מתרחש כאשר הרכב בפארקינג אישתו בלי המלווה יושבת מאחורי ההגה והוא מחוץ לרכב ליד הקונוס) הם ראו ברשיון שלה שהיא נהג חדש ועדיין לא נגמר…
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שוטר תפס אותו על 87 אחרי הפחתה בעיר בקטע שבו המהירות המותרת 60 קמ''ש. קיבלתי זימון לשימוע ובית משפט. בשימוע בראש פינה קיבלתי שלילה של חודש שנגמרה כבר ואני מחכה למשפט. מה העונש הצפוי? אם השוטר לא התווכחתי בכלל קיבלתי את הדו''ח ואמרתי לו שסה''כ הכל עשה את העבודה שלו...
הודעה אחרונה מאת Super-Lancer, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, חבר שלי קיבל היום דו"ח, בגין אי עצירה בתמרור עצור. לטענתו, הוא עצר בתמרור, אך לא לפני קו העצירה. הוא אמר שעבר את קו העצירה ואת מעבר החצייה בגלישה, וכאשר הגיע לשדה ראיה מספיק- עצר. השאלה האם החוק מחייב עצירה לפני קו העצירה, או שעצירה לפני הכניסה לצומת מספקת. האם כדאי לו לערער על הדו"ח? תודה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום,עלי רשום כרגע 3 רכבים ,השאלה עד כמה זה משפיע ממס הכנסה ואולי עדיף להעביר את זה על שם אחר או שזה לא משפיע בגדול אם כל רכבים רשומים על אותו שם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
מה החוק אומר בנוגע לכך? האם אני חייב ביטוח חובה בשביל להעביר את הרכב טסט?
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה ביקרתי חבר בארה"ב שבנה רכב מקיט factory 5 racing gtm לפי דעתי זה אחד הפרויקט הכי מעניינים שיצא לי לראות. האם יש מצב למשהו דומה בארץ ? אני בטוח שיש אינסוף איסורים איפה אפשר ללמוד עוד על הנושא של בניה עצמית, מבחינת הרישוי ? בתודה צביקה
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
המהירות היא 130 קמ"ש בכביש בינעירוני עם שטח הפרדה מגודר. הנסיבות מצחיקות בעליל ואני לא אפרט אותן מכל מיני סיבות, אבל מה שכן אבקש לשאול זה: - מה צפוי לי בזימון קצין ביום ראשון? מקריאה מרופרפת בפורום הבנתי שהקצין בודק את המסוכנות שלי ואת היסטוריית העבירות. - מה צפוי לי בזימון לבית המשפט? - הניידת שתפסה אותי היתה ללא אורות, בשטח, בחושך, והפעילה צ'קלקה רק כשהייתי מאוד קרוב אליה. האם זה תקין \ יש איזושהי עילה לביטול הדו"ח? (לא משהו שמפריח אצלי תקווה מסויימת אבל עדיין..) העבירה היחידה שיש לי היא נהיגה בשכרות בשנת 2008 שכבר הסתיימה השלילה (מן הסתם) ונגמר זמן התנאי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בחרתי לפרסם את הכתבה הזו של אחד מעו"ד התעבורה הטובים בישראל לעיונם של חברי הפורום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4281018,00.html
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל עזרה ממי שבקיא בחוקי התעבורה, החנתי את רכבי ועליו שלט למכירה בעיר נתניה באיזור בו החניה אסורה למכוניות למכירה (ישנם שלטים בכמה רחובות מרכזיים בעיר שמורים שברחוב זה אסור להעמיד רכב ועליו שלט למכירה). שחזרתי לרכב גילתי דוח עיייריה על סך 250 ש"ח. סעיף העבירה 13. ועכשיו לשאלתי: סעיף עבירה 13 אומר כך: "העמדת\החנת במקום חניה רכב שאינו שייך לסוג הרכב שחנייתו שם הותר ומסומן על ידי תמרור" מה שאני מבין מהסעיף הזה שהכוונה למשל למקום שמור לרכב ספציפי (שיש שלט עם מספר רכב ספציפי או לחילופין תמרור של רכב נכה, תמרור של תחנת אוטובוס\מוניות וכו...., דבר שלא קשור לעבירה שלי בכלל. לעומת זאת סעיף 26 אומר כך: " העמדת החנת במקום חנייה רכב במקום שהחנייה נא…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
שלום יש לי כמה שאלות לגבי הנושא הנ"ל זה היה ע"י ממל"ז זה התחיל כך שבוע שעבר באחד מכבישי הצפון נסעתי על רכב צבאי (לבן) בשעות הבוקר (עומס) על אחד המחלפים ביציאה שמתי לב שעומד רכב בשוליים (ניידת מושכרת) עם דלתות סגורות שמרתי איתה על קשר עין עד שלאחר כ-15 שניות היא שוב הופיעה (שמרתי על קשר עין רציף ) לאחר כ-3 דקות הם סימנו לי לעצור (הייתה גם צ'קלקה על הגג) אז עצרתי בצד המ"צ הראה לי את המהירות 128 קמ"ש ואמר לי שהוא רושם לי דו"ח כך נשלל רשיוני הצבאי זומנתי ליום ראשון למשטרה הצבאית כמה שאלות:1)שאלתי אותו לגבי כיול המכשיר והוא אמר שהוא איפס אותו בתחילת משמרת וזה מתועד ביומן מבצעים אך הוא לא חייב להראות לי הוכחה במקום האם זה נכון? 2)היו רכבים ברדיוס של 20 מטר מ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
על פניו קצת קשה להבין את מצב הדברים עפ"י התצלום עם זאת, ניתן לבדוק את תקינות התצלום בשבלונה די בקלות.. כדאי לבדוק את הנושא ואם יש שמץ של ספק בעניין תקינות וכשירות התצלום כדאי ורצוי להגיש בקשת סגירה או בקשה להישפט!! רק לשים לב לתאריכים ולמועדים!!! אומרים שלא ניתן לבדוק את תקינות התצלום ממצלמה גאטסו בשבלונה? אתה בטוח שניתן? אתה יכול לעזור?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח ממצלמה גאטסו: 118 קמ"ש, 750 ש"ח, 8 נקודות. בתמונה המצ"ב מופיע רכב שלי במבט מאחורה במרכז התמונה וברווח של כ-4 מ' צולם רכב נוסף אשר נוסע צמוד אחרי ונירא מצוין יחד עם המספר הרישוי שלו. בכוונתי לבקש להישפט, כי לא כל כך ברור איזו רכב ביצע את העבירה. אצלי בינתיים רק עבירה אחד בפועל, האם כדאי להישפט? אומרים שאפשר לקבל עונש נוסף לפי סעיפים 62, 63 נוסח חדש. שמעתי שיש שבלונה לבדיקת צילום מהמצלמת המהירות .
הודעה אחרונה מאת vvvictor1, -
- 0 תגובות
- 820 צפיות
האם cheetah gps speed/red light locator יעיל בארץ? ובאמת ניתן לעדכן אותו כל שבועיים?
הודעה אחרונה מאת vvvictor1, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה למומחי הפורום. אבא שלי עבר תאונת דרכים שבה הוא נהג בג'יפ, פנה שמאלה ברמזור ומישהו ניכנס בו מהצד. אבא שלי בטוח שהוא נסע בירוק (הוא הגיע לצומת באדום וחיכה לירוק) והנהג שפגע בו טען שגם הוא נסע בירוק. בוחן התנועה שטיפל במקרה ( שניהם פונו לבית חולים) לא צילם את הזירה ולא ידע להעריך מי אשם, אבל הוא טוען, לפי עוצמת המכה, שהפוגע נסע במהירות שבין 100 ל 120 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 70 קמ"ש. כמובן שמיותר לציין שהגיפ של אבא שלי הורד מהכביש (טוטל לוסט). במקרה כזה, איך ניתן להוכיח מי אשם ?
הודעה אחרונה מאת dkfir, -
- 6 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההליך המלא לאחר תום תקופת הפסילה. שהיא שנה וחצי על עבירת אלכוהול. האם לוקחים את הרישיון מבית המשפט ותוך כדי או לאחר מכן מבצעים את כל ההליך? ממתי אפשר לעשות תאוריה וטסט. לאחר... באמצע... ? לא מצאתי עד כה הסבר בנושא שעונה על השאלות הללו. באתר הממשלתי נאמר מצד אחד שהולכים לקח. את הרישיון מצד שני וללא סטירה בין השניים יש צורך להתחיל תהליך שגם הוא לא הכי ברור. כמו כן איך נחשב אותו נהג שחידש רישיון? נהג חדש או שלא?. בתודה מראש לעונים ושבת שלום ושנה טובה עידן כהן
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
הנחת נכה לרכב
מאת PePSi- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת איך הנחת הרכב עובדת? חבר אמר לי שאין שום הנחה במקרה ואין צורך בנהג,האם יש אמת בדבר? הבנתי שצריך מעל ל70% בשביל הנחה,מישהו יכול להסביר לי את הקונוטציה בין אחוזי נכות הגפים לבין הנחה במס' הרכב?
הודעה אחרונה מאת PePSi,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 469 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Satori
- Shay Shd Dave
- swimmer11
- ברונקו
- Boris
- Nemesis
- Tal7
- דובצע
- מחכה
- yor2
- Ron Poh
- om2